Page 1

www. visitheart finland.fi

Matkalla Suomen Sydämessä

1


Tervetuloa Suomen Sydämeen! Kutsumme sinut kylään Suomen Sydämeen! Meillä on täällä kaikki se, mitä hyvään lomaan tarvitaan. On tekemistä ja näkemistä, vauhtia tai retriittiä, odotusten täyttymistä ja myös niitä sykähdyttäviä yllätyksiä, joista parhaimmat lomamuistot syntyvät. Tätä kaikkea neljänä aidosti erilaisena vuodenaikana. Vuodenaikojen mahdollistamat harrastukset tuovat monet tänne uudelleen ja uudelleen. Ikisuosikkeja ovat mm. kalastus ja veneily sekä vaeltaminen ja laskettelu. Vaikka kesän vetovoima monine tapahtumineen onkin ylitse muiden, houkuttelevat ”kruununjalokivemme” eli Suomen Sydämen kansainvälisestikin tunnetut taide- ja kulttuurikohteet vieraita läpi vuoden. Ylpeitä olemme myös elämän pienistä suurista nautinnoista, joita voimme täällä sinulle tarjota. Onhan hyvä loma myös sesonkien herkullisia makuja ja makeasti nukuttuja öitä omien mieltymysten mukaan valitussa paikassa. Vaihtoehtoja meillä riittää!

Jyväskylä

Hyvien liikenneyhteyksien ansiosta pääset tänne helposti. Esim. Helsingistä autolla tai junalla vain runsas kaksi tuntia. Helsingistä voi myös lentää Tampereelle tai Jyväskylään ja vuokrata auton, tai jatkaa busseilla. Niillä pääset sujuvasti alueen kaikille keskeisille paikkakunnille. Tule hyvälle mielelle, tule Suomen Sydämeen! Sivuilla 4–11 kulttuuri- ja taidekohteet Sivuilla 12–21 ruoka- ja majoitustarjonta Sivuilla 22–25 aktiviteetit ja toimintalomat

Tampere Helsinki 2

QR-koodilla saat kätevästi tässä esitteessä esiteltyjen kohteiden kartta-ja paikkatiedot älypuhelimeesi tai tabletille. Tarvitset tätä varten erillisen ohjelman, jonka voit ladata mobiililaitteeseesi käyttöjärjestelmän sovelluskaupasta.


Lomasi on meille Sydämen asia Täällä sinua odottaa Sydämellinen, Hyvän Palvelun Loma. Suomen Sydämen kuntien matkailuneuvontapisteiden yhteystiedot löydät taka-aukeamalta. Juupajoki |

www.juupajoki.fi

Juupajoki on tunnettu kievarimuseosta ja Salokunta–Sahrajärvi-tien arvokkaista kulttuurimaisemista. Keskustaajamassa Korkeakoskella on vanha tehdasmiljöö ja Koskenjalan kenkämuseo sekä upea luonnonnähtävyys Juupajoen rotko. Tule vaikka junalla! Jämsä |

www.jamsa.fi

Nauti Jämsän tapahtumakesästä ja kauniista luonnosta Jämsänjoen sekä Päijänteen läheisyydessä ja tutustu paikkakunnan huopaperinteeseen. Himoksen ympärivuotinen matkailukeskus tarjoaa tekemistä laskettelusta golfiin ja festareihin. Keuruu |

www.visitkeuruu.fi

Keuruu on kiehtova ja kaunis kaupunki valtatie 23:n varrella n. 60 kilometriä Jyväs­kylästä ja n. 120 km Tampereelta. Täällä luonto järvimaisemineen ja tasokkaat palvelut ovat lähellä. Koko perheelle sopivat matkailukohteet ja yli tuhat tapahtumaa vuodessa.

Mänttä-Vilppula |

www.manttavilppula.fi

Mänttä-Vilppula tunnetaan Taidekaupunkina, jossa myös suomalaisen metsäteollisuuden historia on elävästi läsnä. Elämyksiä vieraille tarjoavat mm. Serlachius-museot, Kuvataideviikot ja Mäntän Musiikkijuhlat sekä ruoka- ja taidetapahtuma Food & Art. Orivesi |

www.orivesi.fi

Orivedellä on yli 350 järveä, hienoja luontopolkuja ja kulttuuritapahtumia vain puolen tunnin päässä Tampereelta. Orivesi – luonnollisesti lähellä.

Ruovesi |

www.ruovesi.fi

Ruovesi tunnetaan Helvetinjärven kansallis­ puistosta sekä Noitakäräjistä. Kuuluisaa Runoilijan tien vesireittiä pitkin tänne voi tulla veneelläkin! Ruoveden kirkonkylän uusittu vierasvenesatama palvelee vierailijoita monipuolisesti. Virrat |

www.virrat.fi

Virrat on satojen järvien kesäkaupunki, jonka luonto kutsuu matkailijan retkeilemään ja kalastamaan. Torisevan jylhät rotkojärvet luontopolkuineen löytyvät heti keskustan tuntumasta. Perinnekylään pääsee retkelle entisaikojen maalaismaisemiin.

3


11

Viritä aistisi

Virrat

kulttuurille ja taiteelle Huippujen tähdittämiä festivaaleja ja kansainvälisesti arvostettuja tapahtumia. Yllättävää, haastavaa nykytaidetta ja vanhoja mestareita, mutta myös kodikkaita näyttelyitä, teatteria ja improvisaatiota. Taidokasta luovuutta voit viedä myös mukanasi upeiden käsija taideteollisuustuotteidemme muodossa.

66

Ruovesi n Oheisessa kartassa olevie den tei taide- ja kulttuurikoh esittelyt löydät kahdelta seuraavalta aukeamalta. Kohteet löydät myös takaä aukeaman yleiskartasta sek n ää koottuna yhteen näkym n. luu Googlen karttapalve

1 5

Juupajoki

vu Ava a Goo glen kart tasi alla olev alla QR- kood illa.

2

Jämsä

4

Juupajoki

Juupajoen kirkko

ankki Huopanäyttely, Kivip


10

Keuruu 23

7

4 12 3

Mänttä

8

MänttäVilppula

Mäntän upeissa taidekohteissa taide, arkki­tehtuuri ja historia yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Serlachius-museo Gösta on uuden puu- ja lasiarkkitehtuurin helmi ja sen suojista löytyy yksi Pohjoismaiden suurimmista yksityisistä taidekokoelmista.

56

58 9

Jämsä 9

24

Orivesi 6

Keuruu

Orivesi

Keuruun vanha kirkko

Mänttä

a Serlachius-museo Göst

Virrat

ät Längelmäveden kesäpäiv

Ruovesi

Juhannusmarkkinat

ko

Sofia Magdalenan kirk

5


1 | Juupajoki

Kallenaution kestikievari Kallenautiontie 327 35500 Korkeakoski p. 040 751 8779 tai 040 527 4688 www.kallenautio.fi timo.musturi@juupajoki.fi

Oriveden Suvi PL 7, 35301 Orivesi p. 040 596 3087 www.orivedensuvi.fi pia-maria.ahonen@orivesi.fi

Maistuvien leivonnaisten kahvila ja kievarimuseo! Kallenaution toiminta kestikievarina alkoi 1778. Se tarjosi yösijan myös monille merkkihenkilöille, mm. Sakari Topeliukselle. Kievarin pito päättyi 1928 autojen yleistyttyä. Museo sijaitsee Juupajoella tie 66:n varrella alkuperäisellä paikallaan. Pihapiirin hollituparakennuksessa on käsitöitä myyvä lahjapuoti sekä Laurien tuvassa korkeatasoisia taidenäyttelyitä. Kallenautiossa on myös suosittu kotieläinpiha.

Oriveden Suvi kokoaa sateenvarjonsa alle useita tapahtumia. Mukana ovat Oriveden Opisto konsertteineen, Purnun taidenäyttely ja SuviDesign, Leporannan Taidekeskus sekä Rönnin Kesäteatteri, unohtamatta toukokuusta syyskuuhun jatkuvia tanssi-iltoja Rönnin Huvikeskuksessa. Taitokeskus Orivedestä hankit ihanat kädentaitotuotteet ja lahjat.

3 | Mänttä

Mäntän kuvataideviikot Pekilo, Tehtaankatu 21 35800 Mänttä p. 044 259 9194 www.mantankuvataideviikot.fi kuvataideviikot@gmail.com Mäntän kuvataideviikot on maamme kattavin kesäinen nykytaiteen katselmus. Näyttely on auki vuosittain kesäkuun puolivälistä elokuun loppuun asti. Joka vuosi vaihtuva kuraattori takaa tapahtuman tuoreuden. Kesän 2017 kuraattori on Pirjetta Brander. Hän aikoo koota yhtä aikaa vakavan ja hysteerisen hauskan näyttelyn, jossa esittäytyvät suomalaisen nykytaiteen monet laidat. Pääpaikkana on Pekilo, entinen rehutehdas Mäntän korkeimman tehtaanpiipun juurella.

6

2 | Orivesi

4 | Mänttä

Taito Pirkanmaa ry, Taitokeskus Mänttä Taito-shop Itätorikatu 4 35800 Mänttä p. 03 225 1454, 050 592 9039 www.taitopirkanmaa.fi mantta@taitopirkanmaa.fi Käsityö elämässä, tuotteissa ja palveluissa. Myymälässä ja näyttelygalleriassa esitellään ja myydään korkeatasoista suomalaista designia ja muotoilua. Omat tuotesarjat, joihin kuuluu koruja, tekstiilejä ja lasia. Taitokeskus tarjoaa harrastajille ja ammattilaisille monipuoliset mahdollisuudet kehittää taitojaan ja tutustua suomalaiseen käsityöalaan ja materiaaleihin.


5 | Juupajoki

Koskenjalan Kenkä- ja Nahkamuseo Koskitie 43, 35500 Korkeakoski p. 050 401 5792 www.koskenjalka.fi koskenjalan@gmail.com Suomen ensimmäinen kenkätehdas aloitti kenkien valmistuksen Korkeakoskella vuonna 1897 sitä edeltäneen nahkatehtaan toiminnan päätyttyä tulipaloon. Miesten ja naisten kenkiä tuottanut tehdas tunnettiin mm. sotilassaappaista ja puukengistä. Nykyisin rakennuksessa toimii Kenkä- ja Nahkamuseo, jonka vanhat koneet ja työkalut sekä yli tuhat paria kenkiä johdattavat kenkämuodin ja kengänvalmistuksen historiaan sadan vuoden aikana. Museon lisäksi tiloissa on taidegalleria. Molemmat ovat avoinna 27.5.–27.8.2017.

Mänttä Mäntän Musiikkijuhlat ovat pianomusiikin juhlaa.

Paperiperkele Serlachius-museo Gustafissa

6 | Orivesi

Taidekeskus Purnu Mustasaari 63, 35100 Orivesi p. 03 335 4323, 050 331 5820 ja 040 967 8820 www.purnu.fi purnutaidekeskus@gmail.com Taidekeskus Purnu sijaitsee keskellä luontoa Längelmäveden rannalla. Kesänäyttelyssä on joka vuosi eri teemalla ajankohtaista nykytaidetta, esityksiä ja kursseja. Pysyvästi esillä on taidekeskuksen perustajan, kuvanveistäjä Aimo Tukiaisen tuotantoa. Alueella palvelee luhtikahvio ja savusauna lämmitetään yleisölle maanantaisin ja perjantaisin. Purnun 50-vuotisjuhlanäyttelyn Loistava aika kuraattoreina toimivat Miina Hujala ja Arttu Merimaa. Näyttely on auki 18.6.–6.8.2017 joka päivä klo 11–18. Ryhmille tilauksesta 22.5.–27.8.2017.

Vanha Keuruu, Aittagalleria.

Mänttä

Keuruu

Jämsä Galleria Kivipankissa vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden.

7


7 | Mänttä

Serlachius-museo Gösta Serlachius-museot Joenniementie 47, 35800 Mänttä p. 03 488 6800 www.serlachius.fi info@serlachius.fi Serlachius-museo Gösta tarjoaa mielenkiintoisen näyteikkunan taiteeseen keskellä kaunista järviluontoa. Taidemuseo levittäytyy useaan rakennukseen, veistospuistoon ja metsäiseen saareen. Näyttelyissä nähdään Suomen kultakauden taidetta ja nykytaidetta Suomesta ja maailmalta. Palkittu paviljonki on itsessään nähtävyys, hieno esimerkki uudesta suomalaisesta puurakentamisesta. Taidemuseo on Suomen Vuoden museo 2015 ja Serlachiusmuseot Vuoden kotimaan matkailuyritys 2016.

8 | Mänttä

Serlachius-museo Gustaf Serlachius-museot R. Erik Serlachiuksen katu 2 35800 Mänttä p. 03 488 6800 www.serlachius.fi info@serlachius.fi Serlachius-museo Gustafin löydät vuonna 1934 valmistuneesta metsäyhtiön entisestä pääkonttorista. Historiallinen ja kaunis rakennus kätkee sisäänsä yllättäviä näyttelyitä, jotka avautuvat kävijöille draamaa ja eri medioita hyväksi käyttäen. Pääosassa ovat tarinat. Paperiperkele-näyttelyssä tulee tutuksi suomalaisen metsäteollisuuden uranuurtajan G. A. Serlachiuksen värikäs elämä kahdeksan kohtauksen draamallisella reitillä (kielet su ja en).

9 | Jämsä

Huopaliike Lahtinen Partalantie 267 42100 Jämsä p. 014 768 017 www.lahtiset.fi info@lahtiset.fi Suomalaisten huopikkaiden valmistajan tehtaanmyymälä tarjoaa huopaelämyksiä koko perheelle. Kaikenkokoisia huopikkaita, erilaisia huopa-aamutossuja, runsaasti muita huopatuotteita sekä kenkäsuunnittelija Aki Choklatin ja muotoilija Jonas Hakaniemen suunnittelemat mallistot. Tervetuloa tutustumaan!

Keuruu

8

Himmaan Huippu -näköalatorni, Riiho


10 | Keuruu

Navikka Puoti & Keuruun matkailuneuvonta Keuruuntie 7, 42700 Keuruu Info p. 040 572 5640 Puoti p. 040 5259 548 www.visitkeuruu.fi matkailu@keuruu.fi Keuruun keskustassa Navikka Toiminta­keskuksen myymälä ja Keuruun matkailuneuvonta. Löydät meiltä tekstiili-, puu- ja metallituotteita. Keuruulaiset tuotteet edullisesti sisustukseen, lahjaksi ja tuliaisiksi. Meiltä saat Keuruun esitteet, kartat ja henkilökohtaista matkailuneuvontaa. Avoinna ympäri vuoden ma–pe klo 10–16.30 ja kesällä myös lauantaisin.

Killinkosken kirkon on suunnitellut kuuluisa kirkkoarkkitehti Josef Stenbäck.

Virrat

11 | Virrat

Killinkosken Wanha Tehdas Inkantie 60 34980 Killinkoski p. 0400 453 054 killinkoski@killinkoski.fi www.killinkoski.fi Facebook: Killinkoski Wanha Tehdasmiljöö Kulttuurihistoriallisesti merkittävä nauhatehtaan miljöö Virroilla. Nauhateollisuusmuseo, Suomen kameramuseo, museaaliset kokoelmat (VPK, entisajan parturi-kampaamo, valokuvaamo sekä opetustarvikekokoelma, nostalgiset lelut, arkkitehti Josef Stenbäck ja kuvittaja Marjaliisa Pitkäranta, ym.), laajat kirpputorihallit, kahvio, tehdasmyymälä ja kesällä vaihtuvia taide- ja valokuvanäyttelyitä. Vapaa pääsy. Opastetut ryhmämatkat tilauksesta.

12 | Mänttä

Mäntän Musiikkijuhlat Virkamiehenkatu 4 35800 Mänttä p. 045 890 3434 www.mantanmusiikkijuhlat.fi toimisto@mantanmusiikkijuhlat.fi XIX Mäntän Musiikkijuhlat on Suomen ainoa jokavuotinen kansainvälinen pianofestivaali. Vuoden festivaaliksi yhdessä Mäntän Kuvataideviikkojen kanssa jo vuonna 2003 valittu Mäntän Musiikkijuhlat on pianomusiikin ystävien kohtaamispaikka. Juhlilla voi kuulla niin kansainvälisiä huippunimiä kuin nousevia pianistitähtiä Suomesta tunnetumman ja harvinaisemmankin pianomusiikin parissa. Mäntän Musiikkijuhlat sai eurooppalaisen laatutunnustuksen, Effe-laatuleiman vuosiksi 2015–2016.

9


Juupajoki

Kallenautio

Jämsä Himos Park – täyden palvelun tapahtumapuisto. Himoksen kesäfestarit ovat suurtapahtumia, jotka houkuttelevat yleisöä ympäri maan.

10

Keuruu

Orivesi

ali Soiton Paikka -festiva

Mänttä-Vilppula

Mäntän Musiikkijuhlat

ät Längelmäveden kesäpäiv

Ruovesi

Noitakäräjät


Tapahtumia Suomen Sydän -kunnissa Virrat

Virtain juhannus

Tässä muutamia esimerkkejä tarjonnasta. Lisää tapahtumia: www.visitheartfinland.fi Juupajoki • Juupajoki-päivä (heinäkuu) • Lylyn kesälauantai (heinäkuu) • Kenkärock (heinäkuu) • Evakkojuna (elokuu) • Lasten puuhapäivä (elokuu)

Mänttä-Vilppula • Mäntän kuvataideviikot (kesä–elokuu) • Mäntän Musiikkijuhlat (elokuu) • Mäntän urkuviikko (elokuu) • Food & Art (elokuu)

Orivesi • Oriveden Suven tapahtumat (touko–syyskuu) • Längelmäveden Kesäpäivä (heinäkuu) • Oriveden ja Eräjärven markkinat (heinäkuu) • Joulumessut (joulukuu)

Jämsä • Himoksen festarit: Juhannus, Iskelmä, Jysäri (kesä–heinäkuu) • Urheilukarnevaalit (heinäkuu) • Kansainvälinen Huopakesä (heinäkuu) • Neste Oil Rally • Paintball Suurpeli (elokuu) • Oktoberfest 22.–23.9 Keuruu • Keuruun musiikkileiri ja Soiton Paikka -festivaali (kesä–heinäkuu) • Iso Soitto -festivaali (heinäkuu) • Kolmet markkinat (kesä–syyskuu)

Ruovesi • Musiikkia! Ruovesi -kamari musiikkijuhlat (kesäkuu) • Ruoveden Noitakäräjät (heinäkuu) • Viljamakasiinin kesänäyttelyt (touko–elokuu) • Noitien Yö (elokuu) Virrat • Virtain Juhannus (kesäkuu) • Killinkosken toripäivät (heinäkuu) • Kotalan karhumarkkinat (heinäkuu) • TilkkuVirrat-festivaali (heinäkuu) 11


Loman ytimessä

Virrat 33

majoitus ja ruoka

35

Monen mielestä loman parhaat asiat ovat hyvä ruoka ja mukava tyyny. Näiden osalta lomasi on turvattu. Täällä voit majoittua oikealla maatilalla, rantamökin rauhassa ja totta kai myös hotellissa. Vinkkimme on: kokeile kaikkia! Sama pätee ruokaan. Herkuttele maistelemalla paikallisia aitoja makuja.

20

18

15

38

66

13

Ruovesi

17

Juupajoki

dät Reitin kohde-esittelyt löy a vilt raa seu la numeroiden perusteel ä elt eis viim in inn aukeamilta ja karttasija n tee yh na ttu aukeamalta sekä koo n. luu lve pa tta näkymään Googlen kar

vu Ava a Goo glen kart tasi alla olev alla QR- kood illa.

37

Jämsä

12

Juupajoki

Junalla perille!

Villa Hiidenmäki


19

Keuruu 23

34 21 35

24

27

26 22 36 28 31 32

MänttäVilppula

23

56

25 14

58

16 30

Jämsä 9

24

Orivesi 29 Koivulahden Rapukartano

Keuruu

Orivesi

Rantakartano Pöyhölä

Mänttä-Vilppula

Kuninkaanhuone, Honkahovi

Virrat

Eräjärven Eerola

Ruovesi

Mänttä-Vilppula

Lomaterveisin

seo Tuulimylly, kotiseutumu

13


13 | Ruovesi

Haapasaaren Lomakylä Haapasaarentie 5 34600 Ruovesi p. 044 080 0290 fax 03 4760 897 www.haapasaari.fi lomakyla@haapasaari.fi Vehreä ja rauhallinen lomasaari Ruoveden keskustan edustalla, Näsijärven rannalla tarjoaa tasokkaita lomamökkejä ympäri vuoden, kesäisin myös edullisia leirintämökkejä. Saarella lisäksi caravan- ja teltta-alue, venelaiturit, savusauna ja paljut, B&B, kahvio sekä ruokaravintola (A-oik.), joka varattavissa myös eri tilaisuuksiin. Melontaa, vaellusta ja kalastukseen veneitä ja moottoreita. Lapsille matala uimaranta ja leikkipaikka. Alueella myös kotieläimiä. Avoinna ympäri vuoden.

15 | Mänttä

14

14 | Jämsä

Hotelli Jämsä Oy Kauhkialantie 111 42100 Jämsä p. 014 717 91 hotel@hotellijamsa.fi www.hotellijamsa.fi Hotelli Jämsä on persoonallinen ja lämminhenkinen hotelli. Sijaitsemme Lahti–Tampere -teiden risteyksessä, kaksi kilometriä Jämsän keskustasta ja kahdeksan kilometriä Himoksesta. Huoneita meillä on 75, ravintoloissamme maistuu paikallisuus ja kotimaisuus. Sauna ja virkistävä uima-allas karistavat viimeisetkin kiireen rippeet ja maukas buffet-aamiainen sisältyy aina majoituksen hintaan. Lämpimästi tervetuloa!

16 | Jämsä

Vehkaniemen loma- ja juhlatila Salmentakasentie 308 42850 Pohjaslahti (Mänttä-Vilppula) p. 050 520 6451 info@vehkaniemi.fi www.vehkaniemi.fi Fb: Vehkaniemi Loma- ja juhlatila

Uusi-Yijälän tila, Ravintola Patapirtti Jyväskyläntie 848, 42100 Jämsä p. 045 651 1405 www.patapirtti.fi tarja.uusipaasto@pp.inet.fi www.facebook.com/patapirtti

Vuosisatainen, kulttuurihistoriallinen sukutila luonnonkauniilla Vehkajärven rannalla. Talonpoikaisessa pihapiirissä elämyksellistä majoitusta 30:lle, B&B ja mökkivuokrausta. Juhlatiloja 150:lle, kesänäyttelyitä ja tapahtumia. Kesäviikonloppuina avoinna Vanhan Kivinavetan Kahvila ja terassi, A-oikeudet. Luomu- ja lähiruokapainotteista ruokatarjoilua tilauksesta. Lähellä retki- ja käyntikohteita ja vaellusreittejä. Tervetuloa nauttimaan maittavasta maalaisaamiaisesta tai kahvilaterassin näköaloista!

Uusi-Yijälän tila tarjoaa sinulle: • Luonnonrauhaa ja luomutilan elämyksiä • Ravintola Patapirtin aidot suomalaiset herkut • Oman tilan marjaviinit • Maaseutuhotellin hemmottelevaa majoitusta • Melomis- ja kalastamismahdollisuuden • Himos-hiihtokeskuksen palvelut Tule ja ihastu!


17 | Ruovesi

18 | Virrat

Mäkelän lomatuvat Mäkelänjärventie 372 35500 Korkeakoski Ruovesi p. 040 743 2236/Mikko, 040 036 9866/Teija www.makelanlomatuvat.fi myynti@makelanlomatuvat.fi Yhdeksän hyvin varusteltua mökkiä, joita vuokrataan ympäri vuoden. B&B-huonemajoitusta mökeissä, ruokailut tilauksesta. Kansainvälisiä asiakkaita yli 30 %. Palvelukielinä on suomen lisäksi englanti ja saksa. Tiedustele myös kokouspalveluitamme.

19 | Keuruu

Egyptin pyhä ja arki Oy Egyptintie 272 42850 Pohjaslahti, Virrat p. 040 829 4844, 040 525 4879 www.egyptinpyhajaarki.fi Facebook: Egyptin Pyhä ja Arki kirsimaaria.jyvasjarvi@gmail.com Tervetuloa Egyptin maalaismaisemaan, virkistäytymään luonnonhelmassa! Retkeile, pyöräile, lumikenkäile, kalasta, kokousta, juhli, ui ja sauno! Yövy kesäisin aitassa tai ympärivuoti­ sesti”mummulan” kaksiossamme. Kesäaikana voit järjestää perhejuhlan ladossamme. Elintarvikekioski C-oikeuksin, 1 matkailuautotolppa, piha­ leirintämahdollisuus. Tilauksesta hermoratahierontaa ja oheispalveluja. Ota yhteyttä!

20 | Virrat

Kinkamon pirtti Kinkamontie 80 42700 Keuruu p. 040 595 8260 www.kinkamonpirtti.fi kinkamonpirtti@gmail.com, hannu.lahtinen@kinkamonpirtti.fi

Virtain Matkailu Oy/ Lakarin leirintäalue Lakarintie 405 34800 Virrat p. 044 911 3594 www.virtainmatkailu.fi lakari@virtainmatkailu.fi

Kinkamon pirtti tarjoaa ympäri vuoden majoituspalveluja oman metsän puista tehdyissä jykevissä ja tasokkaissa hirsihuviloissa. Kinkamon pirtti sijaitsee keskellä Suomea, Keuruun kaupungissa. Hellitä hetkeksi ja tule nauttimaan luonnosta ja puhtaasta vedestä Poskijärven rannalle. Kalastaminen, hevosajelut ja hyvinvointipalvelut täydentävät lomanne onnistumista. Majoitustilat: Päärakennus 6 henkilölle, economy-mökki ja kesämökki 2 henkilölle.

Lakarin leirintäalue sijaitsee upeassa harjumaisemassa kahden järven välisellä kannaksella. Tarjolla on mökkimajoitusta leirintämökeistä omarantaisiin saunallisiin lomamökkeihin. Runsaasti asuntovaunu- ja telttapaikkoja (18 ha), myös omarantaisia. Palveluina kahvio, rantasauna, uimaranta... Luontopolku Torisevan rotkojärville. Tervetuloa nauttimaan luonnon rauhasta! Avoinna 1.5.–30.9.

15


21 | Keuruu

Keurusharjun loma-asunnot Keurusseläntie 134 42700 Keuruu p. 040 481 4980 keurusharju@klubin.fi www.keurusharju.fi

22 | Mänttä

Koivuranta Camping Tehtaantie 13 35990 Kolho (Vilppula) p. 040 187 4451 www.koivurantacamping.fi tiina.ukonselka@phpoint.fi

Keurusharjun loma-asunnot tarjoavat rentouttavaa lomailua Keurusselän järvimaisemissa ympäri vuoden. Viihtyisiä, hyvin varusteltuja loma-asuntoja on 30 kappaletta. Jokaisessa on vuodepaikkoja kuudelle henkilölle, sauna ja takka. Loistavat liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet mm. frisbeegolfrata, laavu, kävelyreitit ja talvella luistavat ladut ovat aivan loma-asuntojen läheisyydessä.

23 | Mänttä

Koivulahden Rapukartano Koivuseläntie 77 35700 Vilppula p. 044 592 9429 www.rapukartano.fi info@rapukartano.fi Rapukartanon miljöö kietoo vieraat syleilyynsä heti alkuhetkestä lähtien! Olipa tilaisuutesi tai juhlasi suuri tai pieni, Rapukartanon ensiluokkaiset ja muuntuvat kokous- ja juhlatilat sekä tasokkaat majoitustilat toimivat juuri tarpeisiinne sopivalla tavalla. Kokous tai koulutus hoituu tehokkaasti ja vaivattomasti. Vierailun kruunaa sauna ja tasokas illallinen. Rapukartano hoitaa kaiken tarvittavan. Isäntä ja henkilökuntamme takaavat viihtyvyytenne ja tekevät vierailustanne ikimuistoisen.

16

Majoitu mukavasti ja edullisesti! Kodikas lomamökki 4–6 hengelle kauniissa järvimaisemassa. Alueella myös sähköpistokepaikkoja matkailuajoneuvoille sekä hyvät peseytymis- ja huoltotilat. Bed & Breakfast -majoitusta!

24 | Mänttä

Lomahuvilat Palomäentie 743 35700 Vilppula p. 0400 339 570 www.lomahuvilat.fi info@lomahuvilat.fi Laadukkaita, hyvin varusteltuja lomaasuntoja kauniissa järvimaisemassa. Kaksi upeaa hirsihuvilaa, kummassakin majoitustilaa 8–10 henkilölle. Sijainti hyvien kulkuyhteyksien varrella, puhtaan ja kalaisan Kurkijärven rannalla.


25 | Jämsä

26 | Mänttä

Villa Hiidenmäki Hiidentie 8 42100 Jämsä p. 040 148 6141 www.villahiidenmaki.fi info@villahiidenmaki.fi www.facebook.fi/villahiidenmaki

Myllyrannan Cafe Herkkuhetki Myllyrannantie 5 35800 Mänttä p. 050 301 8686 www.cafeherkkuhetki.fi johanna.luiro@hotmail.com

Tervetuloa eleganttiin design-hotelliimme Jämsän sydämeen. Meillä jokainen huone on uniikki ja sisustettu ihastuttavalla luontoaiheella. Hotellimme sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Hiihtokeskus Himoksesta ja Himos Golfista. Meille on tärkeää, että nautit olostasi ja koet elämyksellisen vierailun Villa Hiidenmäessä!

Myllyrannan Cafe Herkkuhetki on tunnelmallinen kahvila-ravintola A-oikeuksin vanhassa veturitallissa Keurusselän rannalla. Asiakaspaikkoja ravintolasta löytyy 100-130 sekä kesäisin käytössä on runsaasti terassitilaa kauniissa rantamaisemassa. Nauti Pirkanmaan parhaan leipomon Cafe Herkkuhetken vastaleivotuista konditoriatuotteista, herkullisesta lounaasta seisovasta pöydästä tai osta suussa sulavat tuliaiset mukaasi. Myös veneellä pääset paikan päälle.

27 | Keuruu

28 | Mänttä

Iso Kirja Iso Kirja Camping Heikkiläntie 177 42700 Keuruu p. 014 7514 411 www.isokirja.fi info@isokirja.fi

Hotelli Alexander & Cafe Alex ja kauppa Kauppakatu 23, 35800 Mänttä p. 03 474 9232 www.hotellialexander.fi info@hotellialexander.fi Nettikauppa: www.alexlifestyle.fi

Pohjoisjärven ympäröimän Ison Kirjan alueelta löytyy palveluita niin karavaanareille, telttailijoille kuin mökkeilijöillekin. Viihtyisä mökkikylä ja hotellihuoneet ovat avoinna ympäri vuoden. Alueella on myös maailmanluokan frisbeegolf-rata, ravintolapalvelut, kahvila, rantasaunoja ja uimarantoja. Isossa Kirjassa on hyvät valmiudet myös tapahtumien ja juhlien järjestämiseen.

Majoitu Mäntässä mukavasti keskustaan! Hotelli Alexander Mäntän tarjonnan ja museoiden lähellä on täydellinen tukikohta vierailuille Mänttä–Vilppulan alueelle. Ala-aulan Café Alex tarjoaa maittavaa suolaista ja makeaa, erikoiskahveja sekä paikkakunnan pisimmän aukiolon! Viikonloppubrunssi kuuluu majoituksen hintaan. Hotelliputiikista naisten muodin, sisustuksen, korujen ja laukkujen kansainväliset tuotemerkit. Hotelliasiakkaille -10 %! Katso alexlifestyle.fi

Tervetuloa viihtymään!

17


29 | Orivesi

Eräjärven Eerola – Ruokailu-, majoitus- ja juhlapalvelu Eerolanmutka 12 35220 Eräjärvi, Orivesi p. 040 515 3362 www.eerola.net erajarven.eerola@eerola.net

Himoslomat Oy / HimosHoliday Oy Länsi-Himoksentie 4 42100 Jämsä p. 020 711 9200 www.himoslomat.fi himoslomat@himoslomat.fi

Oriveden Eräjärvellä sijaitseva lähes 300 vuotta vanha sukutilamme toivottaa vierailijat lämpimästi tervetulleeksi. Puistomaisessa pihapiirissä voi nauttia entisajan maalaismiljööstä. Kesäkahvila, teehuone, mielenkiintoiset näyttelyt, tapahtumat ja heinäkuun Sunnuntaibrunssit tarjoavat elämyksellisiä hetkiä. Järjestämme perhe- ja yritysjuhlia sekä teematilaisuuksia jopa 250 hengelle. Tarjoamme Bed & Breakfast -majoitusta perinteisissä aitoissa, mökeissä ja vierastalo Lehdokissa.

Vapaa-ajankeskus Himos tarjoaa ohjelmaa ympäri vuoden kaikenikäisille. Lomailet kotoisissa tunnelmissa omassa vuokrahuvilassa ja samalla aistit Himoksen kansainvälisen ilmapiirin. Järvenrannalla Himosvuoren kupeessa löytyy vapaa-ajan tekemistä monipuolisesti niin aktiivilomailijoille kuin omasta rauhasta nautiskeleville.

31 | Mänttä

Mäntän Klubi & ArtHotel Honkahovi Tehtaankatu 33 35800 Mänttä p. 03 474 5900 www.klubin.fi info@klubin.fi Mäntän Klubi ja Honkahovi tarjoavat majoitusta, tapahtumia, makuja ja elämyksiä kaikille aisteillesi huippukohteissamme Clubhotel Mäntän Klubilla ja Arthotel Honkahovissa. Järjestämme Sinulle unohtumattoman yritystilaisuuden, elämäsi juhlan, ainutlaatuisen taide- ja kulttuuri elämyksen, monipuolista ohjelmapalvelutarjontaa tai majoituksen uniikeissa huoneissamme.

18

30 | Jämsä

Himoksella hyväntuulinen meininki on taattu. Eteläisen Suomen suurin talviurheilukeskus Himos ja sen 21 laskettelurinnettä sekä lähes sadan kilometrin latuverkosto palvelevat laskettelijoita ja hiihtäjiä. Talvella voi harrastaa monia muitakin lajeja, kuten suosittuja moottorikelkkasafareita, koiravaljakolla ajoa ja eksoottista jääuintia. Kesällä Himos on musiikkifestivaalien paratiisi. Aktiivilomailijoille kesäinen Himos tarjoaa esimerkiksi kalastus- ja patikointiretkiä ja mönkijäsafareita sekä täysmittaisen golfkentän. Viihtymisen kruunaa Himos Areenan bileviikonloput talvikaudella sekä kesäkauden lukuisat tapahtumat, eloisa ravintolamaailma sekä seudun monipuoliset shoppailumahdollisuudet. Himosvuoren takamailla, Hirvikartanossa, sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus tavata hirvet, täpläkauriit ja porot silmästä silmään ja päästä jopa pussaamaan niitä!


32 | Mänttä

33 | Virrat

Viinitupa Vuorenmaja Vuorentie 70 35820 Mänttä p. 03 4747 457 www.vuorenmaja.fi info@vuorenmaja.fi

Jussilan Lomamökit Oy Vaskuuntie 4 34740 Koro, Virrat p. 050 340 3277 www.jussilanlomamokit.fi info@jussilanlomamokit.fi

Makumatka Eurooppaan keskellä Mäntänvuoren luontoa! Kulttuurihistoriallinen Vuorenmaja palvelee viinitupana ja kahvilana. Asiakaspaikkoja sisällä 35–40, kesällä lisätilaa terasseilla. Herkullinen tarjonta eurooppalaisen keittiön makuja, pientilojen viinejä, kotimaisia pienpanimotuotteita sekä kotitekoisia leivonnaisia tunnelmallisen miljöön kera takaavat ainutlaatuisen elämyksen. Kesällä avoinna päivittäin, muulloin tilauksesta ryhmille.

Hyvin varusteltuja lomamökkejä kauniissa maisemissa Näsijärven rannalla, Runoilijantien laivareitin varrella. Mökkimme ovat talviasuttavia ja varattavissa ympäri vuoden. Kaikilla mökeillämme on mm. WiFi, ulkoporeallas ja grillikota. Majoitustilaa on jopa 22 hengen porukalle. Oheistoimintaa paintballista mönkijäsafariin ja vaellusratsastukseen.

34 | Keuruu

35 | Keuruu

Camping Nyyssänniemi Nyyssänniementie 10 42700 Keuruu p. 040 700 2308 www.nyyssanniemi.fi myynti@nyyssanniemi.fi

Keurusselän Rantakartano Pöyhölä Pöyhöläntie 72 42700 Keuruu 050 400 9819 www.rantakartanopoyhola.fi paulus.salo@saunalahti.fi

Luonnonkauniin Keurusselän rannalla noin 2 km Keuruun keskustasta sijaitseva leirintäalue. Meillä on 22 leirintämökkiä, 32 sähköpaikkaa matkailuajoneuvoille sekä telttapaikkoja. Ravintola on 1700-luvun lopun hirsinen Liukon Pirtti/terassi, jossa B-oikeudet, ruokaa ja kahvia. Muita palveluita mm. minigolf- ja frisbeegolfradat, beach volley -kenttä, uimaranta, leikkialue, jossa mm. trampoliini. Alueella 2 saunaa + takkatupa. Järjestämme myös juhlia, tyky-päiviä ja saunailtoja ympäri vuoden.

Pöyhösen suvun vuonna 1478 lohkottu sukutila, joka toimi Keuruun kappalaispappilana v. 1693–1920. Nykyään Pöyhölän tila toimii juhla- ja tapahtumapaikkana 15–150 osallistujan yksityistilaisuuksille. Oma kirkkosali 120 hengelle, ravintolatilat 150 hengelle, majoitustilat 75 hengelle, rantasaunatilat 30 hengelle. Ravintolakeittiö, josta myös Catering-palvelua!

19


36 | Mänttä

Jämsä

37 | Orivesi

Mäntylinnan huoneistomajoitus Postikatu 13 35820 Mänttä-Vilppula p. 044 994 3600 www.fasadilkv.fi info@fasadilkv.fi Fb: Mäntylinnan huoneistomajoitus

Cafe Herkkuhetki Anttilantie 6 35300 Orivesi p. 03 335 2867, 040 706 4290 www.cafeherkkuhetki.fi johanna.luiro@hotmail.com

Mäntylinnan huoneistomajoitus on kodinomainen majoitusvaihtoehto Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa. Koko 67 m² kaksio lähellä kaikkea omassa käytössäsi. Vuodepaikat 4–5 hengelle. Myös lemmikit ovat tervetulleita! Huoneisto sijaitsee aivan Mäntän Klubin tuntumassa ja vain 5 minuutin kävelymatkan päässä Mäntän kuvataideviikkojen keskuksesta Pekilosta. Myllyranta kahvila-ravintoloineen ja putiikkeineen on sekin vain kivenheiton päässä.

Tule nauttimaan viihtyisästä kahvihetkestä maistuvien uunituoreiden herkkujen kera Cafe Herkkuhetkeen Orivedelle. Jo 35 vuotta Orivedellä toiminut leipomo-konditoria valittiin vuonna 2015 Pirkanmaan parhaaksi leipomoksi. Kahvila-ravintolasta löytyy 100 asiakaspaikkaa ja iso kesäterassi sekä 50 hengen kokoustilat saunoineen. Nauti suussa sulavasta lounaasta, jäätelöstä, leivoksista ja osta herkulliset tuliaiset mukaasi. Aina löytyy syy herkutella!

Villa Hiidenmäki

OK

38 | Ruovesi

Ylä-Tuuhosen maatila Tanhuantie 105 34600 Ruovesi p. 050 553 4264 www.yla-tuuhonen.fi info@yla-tuuhonen.fi Sukutilamme sijaitsee maalaismaisemassa, Tarjanne-veden äärellä. Majoitustilat ovat kunnostettu vanhaa kunnioittaen, yhdistäen talonpoikaistyyliä ja nykypäivää. Tilan pellot ovat luomuviljelyssä ja pyrimme ekologisuuteen. Majoituksen lisäksi järjestämme ruoka-, sauna- ja kokous­palveluita. Arvostamme kotiruokaa ja hyödynnämme omia sekä lähiseudun raaka-aineita. Meillä rentoudut luonnon rauhassa!

20


Jämsä

Himos

Keuruu

Ahtolan satama

21


Toimintaa tarjolla maalla ja vesillä

42

Virrat

Suomen Sydämen viehätyksen keskeinen tekijä on alueen moni-ilmeinen luonto. Järvet ja vesireitit mahdollistavat esimerkiksi melonnan tai vaikkapa moottoriveneretken, johon on helppo yhdistää myös kalastus. Mukavaa rentoutumista on patikointi luontopoluilla. Myös monet majoituspaikat järjestävät näitä aktiviteetteja.

66

44

41 45

Ruovesi dät Reitin kohde-esittelyt löy numeroiden perusteella seuraavilta aukeamilta ja karttasijainnin viimeiseltä aukeamalta sekä koottuna yhteen näkymään Googlen karttapalveluun.

Juupajoki 39

vu Ava a Goo glen kart tasi alla olev alla QR- kood illa.

Jämsä

Wanhan Witosen melontareitti

Jämsä

22

Juupajoki

Mukavasti melomalla

ssä Kesäiloa Varpaisnieme


Helvetinjärven kansallispuisto

Ruovesi

23

43 Keuruu 40

MänttäVilppula

56

58

Jämsä 9

24

Orivesi

Keuruu

Orivesi

rot

Siipirataslaiva Elias Lönn

Mänttä-Vilppula

Isoja elämyksiä

a Kirkkolahden uimarant

Ruovesi

Helvetin portti

Virrat

Hyppää kesään!

23


39 | Orivesi

40 | Mänttä

Seikkailuapinat / Adventure Apes Majoontie 2 35300 Orivesi p. 040 770 9874 www.seikkailuapinat.fi heidi@adventureapes.fi

Kalastusohjelmapalvelut Juha Happonen Harjunpääntie 167 35990 Kolho p. 0400 547 098, 044 362 2563 www.happonen.info happonen.juha@gmail.com

Tarjoamme monipuolisia ohjattuja retkiä puhtaassa Suomen luonnossa. Haluatko vaeltaa, meloa tai lumikenkäillä? Tai kenties haluat vain nauttia luonnon rauhasta? Pienessä majatalossamme Orivedellä pääset tutustumaan paikalliseen elämään. Valmistetaan yhdessä perinteinen illallinen avotulella! Saunan jälkeen voit rentoutua puutarhassamme. Myös asuntoautot ovat lämpimästi tervetulleita. Nähdään pian!

Kalastusopastusta jopa 100 hengen ryhmille puhtaissa ja kalakannoiltaan monipuolisissa kalavesissä. Mahdollisuus kalastaa istutettua tai luonnontaimenta koskista ja aitoa luonnonkalaa järvi- ja lampikohteista. Järjestämme myös liikuntaesteisten kalastusleirejä, kalastukseen liittyviä kursseja, ohjelmapalveluja ja seminaareja sekä kalastuskilpailuja. Käytössänne on kaksi Tracker-katamaraanilauttaa ja yksi v-pohjainen heittovene sekä tarvittavat kalastusvälineet.

41 | Ruovesi

Virrat

Toriseva

Keuruu

Bussi-Manninen Oy Joensuuntie 5 34600 Ruovesi p. 03 486 4701 www.bussi-manninen.fi myynti@bussi-manninen.fi Bussikuljetukset Suomen Sydämessä laadukkailla 9–58 -hengen turistibusseilla. Ammattitaitoiset kuljettajamme takaavat turvallisen ja mukavan kuljetuksen kaikkialle Suomen Sydämessä. Saat meiltä täyden palvelun bussimatkapaketit ryhmille ja yksittäisille matkustajille sisältäen kuljetuksen lisäksi esimerkiksi ruokailut, majoitukset ja ohjelmapalvelut. Lisäksi erilaiset luonto- ja eräretket sekä kalastusmatkat onnistuvat koulutetun oppaamme avulla. Kaikki palvelut helposti samasta paikasta!

24

Orivesi

Juupajoki


42 | Virrat

Virtain Laivaranta Pohjolantie 5 34800 Virrat www.virrat.fi

Laivaranta on Runoilijan reitin (höyrylaiva s/s Tarjanne Tampere–Ruovesi–Virrat) pohjoinen päätesatama Virtain keskustan tuntumassa. Venesatama palvelee vierailijoita ja paikkakuntalaisia. Laivarannassa on lapsiystävällinen uimaranta laitureineen ja 9-metrinen hyppytorni. Kesäisin kahvila-ravintola-kesäterassi Baarpuuri tarjoaa ravintolapalveluiden ohella monenlaista ohjelmaa ja vuokraa mm. polkupyöriä. Terassilta löytyy matkailijan info-piste, josta saa tietoa alueen tarjonnasta.

44 | Mänttä

43 | Keuruu

Ahtolan Satama Kangasmannilantie 18 42700 Keuruu P. 040 465 8162 (Satamakahvila) www.facebook.com/siipiratas Satamakahvila Siipiratas sijaitsee Keuruun keskustan tuntumassa Ahtolan satamassa 300 metriä Vanhan Keuruun sydämestä. Viihtyisällä osin katetulla terassilla voit nauttia mm. virvokkeita, jäätelöä ja kahvia. Vieressä on lasten leikkipaikka ja P-alue. www.facebook.com/siipiratas. Siipirataslaiva Elias Lönnrot risteilee kesäkaudella Ahtolan sataman, Hotelli Keurusselän ja Mäntän välillä (myös tilausristeilyjä). Laivalla on kahvila-ravintola. Tiedustelut matkailutoimistosta, matkailu@keuruu.fi, p. 040 572 5640. www.visitkeuruu.fi

45 | Ruovesi

Vilppulankosken satama Kirkkotie 5 35700 Vilppula www.taidekaupunki.fi

Ruoveden satama Laivarannantie 5 34600 Ruovesi p. 03 486 111 www.ruovesi.fi

Matkailualueelta löydät venesataman, lapsiystävällisen uimarannan, suositun liikennepuiston ja leikkikentän, rantalentopallokentän, tilaussaunan ja rantaravintolan. Kalaisa Vilppulankoski, jonka pyörteistä kannattaa pyytää niin taimenta kuin lohtakin on aivan kävelymatkan päässä. Kosken rannalla on liikuntaesteisille kalastuslaitureita. Vilppulankosken matkailualueella sijaitsee myös siisti caravanalue.

Ruoveden kirkonkylän liikennelaiturilta on höyrylaivayhteys s/s Tarjanteella Tampereelle ja Virroille. Laivarannan yhteydessä toimii myös monipuolisesti palveleva venesatama. Tarjolla on mm. polttoaineen jakelupiste, septityhjennys, vesipisteet, wc:t ja suihkut, sekä n. 100 venepaikkaa. Sataman vieressä on myös uimaranta, jossa on uusi 9-metrinen hyppytorni. Ruoveden satama-alue on uudistettu: alue on nyt entistä palvelevampi ja viihtyisämpi mm. uuden kahvila-ravintolan ansiosta.

25


11

10

42 35 20

35 34 27 21 43

18

33

15

40 22 24

38

36 Helvetinjärven kansallispuisto

19

13 41 45

44

23

3 4 7 8 12 26 28 31 32 38

17 9 1

25 14

16 30

5

39 37

2 6

Isojärven kansallispuisto

29

26

Julkinen liikenne alueella Bussit: www.matkahuolto.fi | Junat: www.vr.fi | Lennot: www.finavia.fi


Kumppanit Matkailuneuvonta Suomen Sydän -kunnissa Juupajoki Juupajoen kirjasto Kirkkotie 1 35500 Korkeakoski p. 03 335 8425, 050 432 4020 juupajoki.kunta@juupajoki.fi www.juupajoki.fi

Mänttä-Vilppula Mänttä-Vilppulan matkailuinfo Seppälän puistotie 2 35800 Mänttä p. 03 488 8555 matkailu@manttavilppula.fi www.manttavilppula.fi Orivesi Taitokeskus Orivesi Keskustie 37 35300 Orivesi p. 03 225 1455, 050 433 8681 Avoinna ma–pe 10–17, la 10–14 orivesi@taitopirkanmaa.fi www.orivesi.fi

Kartat ja matkaoppaat Suomesta www.karttakauppa.fi

Matkailun kehittämiskumppanit www.mw-kehitys.com

www.jamsek.fi

www.keulink.fi

Jämsä

Ruovesi

Pohjakartta © Karttakeskus Oy, L13002/17

Jämsän matkailuinfo Keskuskatu 8 42100 Jämsä p. 050 372 0069, 020 638 2000 info@jamsa.fi www.jamsa.fi Keuruu Keuruun matkailuinfo Keuruuntie 7 42700 Keuruu p. 040 572 5640 info@keuruu.fi www.visitkeuruu.fi

Viljamakasiini Ruovedentie 5 34600 Ruovesi p. 044 787 1388 matkailu@ruovesi.fi Avoinna kesäaikaan www.ruovesi.fi Virrat VMT Shopping Center Pirkantie 26 34800 Virrat p. 03 485 1276 matkailu@virrat.fi www.virrat.fi/matkailu www.juhannusvirrat.com

Suomen Sydän Facebookissa: facebook.com/VisitHeartFinland Suomen Sydän Internetissä: www.visitheartfinland.fi

Paikallisilta rakkaudella

visittampere.fi Poikkea matkailuvinkeille Aplodiin! Visit Tampere -matkailuneuvonta Teatteritalo, Hämeenkatu 14b, Tampere puh. 03 5656 6800

27


Tule hyvälle mielelle, tule Suomen Sydämeen!

28

Matkalla Suomen Sydämessä  

Kutsumme sinut kylään Suomen Sydämeen! Meillä on täällä kaikki se, mitä hyvään lomaan tarvitaan. On tekemistä ja näkemistä, vauhtia tai retr...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you