Page 1

“Een kloostermop uit de 13e eeuw en een Waalformaat baksteen uit de huidige tijd.” Samen markeren ze 7 eeuwen aan innovatie, waarbij de basistechniek, het stapelen van brokken gebakken klei, nog steeds dezelfde is. Deze assemblage methode van het stappelen van (sub)compenten wordt zolang de mensheid bestaat toegepast in de bouw- en vastgoedsector. Technische innovaties vinden veelal plaats binnen deze methode, dat gesloten innovatie bewerkstelligt. Open innovatie is echter lastig gezien de verschillende (sub)componenten die in verschillende bouwregio’s worden gebruikt. De diversiteit in aanbod en de diversiteit in vraag per “bouwregio” resulteert in een sector waar het lastig is te komen met een open innovatie die nationaal dan wel internationaal sector breed impact heeft. Een voorbeeld van een dergelijke innovatie is CAD, Computer-Aided Design, waaruit BIM voortvloeit. Er is echter wel wat tijd overheen gegaan voordat iedereen aan het CAD’en was. Een andere innovatie die mede voortvloeit uit CAD is CAM, Computer-Aided Manufacturing. Een van deze methodes is 3Dprinten. Een enkele partij is inmiddels bezig met het ontwikkelen van 3Dprint methode om in de bouw en vastgoedsector toe te passen. Onderstaand mijn inzien de 8 meest spraakmakende partijen en ontwikkelingen. Opmerkelijk is dat de 8 genoemde partijen allen het 3Dprinten op geheel eigen wijze benadert. Er worden verschillende 3Dprint methodes gebruikt waarmee een ander soort object wordt geprint, elk gebruik makend van een ander materiaal of materiaalsamenstelling. 1 .

Enrico Dini, een Robot expert in Italië

3Dprint op basis van een kalkzandpoeder en vloeibaar bindmiddel solide objecten van maximaal 6 x 6 x 6. Daarna moeten de objecten van A naar B worden verplaatst.

2 .

Behrok Khoshnevis @ University of Southern California

Doet onderzoek naar Contour Cafting met de ambitie om in 24 uur een woning bestaande uit 2 bouwlagen op locatie te printen. Momenteel print hij beton wanden.


3 .

Loughborough University, IMCRC

4 .

Doet met name onderzoek naar het materiaal en de eigenschappen waarmee objecten kunnen worden geprint. Zij gebruiken hiervoor de methode ConCrete.

5 .

Winsun Decoration Design Engineering Co. in Shanghai

3Dprint de wanden, vloeren en daken in beton van 10 woningen in 1 dag. De kosten hiervoor bedragen ca $ 5.000,- per woning. Het beton bestaat voornamelijk uit bouwafval waardoor het milieuvriendelijker is dan reguliere beton samenstellingen.

DUS architecten Amsterdam

Vanaf Nederlandse bodem, een architecten bureau dat een gehele woning in biologisch kunststof print. Met een oversized Ultimaker worden componenten geprint die nadien worden geassembleerd.

6 .

Andrey Rudenko een Architect in Minnesota

Als antwoord op Winsun wordt terecht aangegeven dat zij geen rekening houden met het toepassen van w- en e-installaties in de componenten. Deze architect print eveneens gebouwcomponenten waarbij hij wel rekening houdt met dergelijke installaties en andere gebouwcomponenten. Tevens geeft hij aan nog enkele maanden onderzoek te moeten doen naar de juiste betonsamenstelling.


7 .

Neri Oxman @ MaterialEcology design lab

Momenteel de enige die geen beton print en er geen Gantry voor gebruikt maar een Robot! In dit lab wordt onderzoek gedaan naar andere natuurlijke vormen van componenten en nieuwe materialen zoals calcium of linnen. De 3Dprinten wordt vergeleken met een spin die zijn web bouwt.

8 .

Bet Abram

Vanaf september 2014 zijn 3Dprinters waarmee betonconstructies geprint kunnen te koop. Voor $ 12.000,- kan het P3 model worden gekocht die een lengte heeft van 4 meter een overspanning van 3 meter en een hoogte van 2,3 meter. Wel zelf de beton regelen!

3Dprinten zal een impact gaan hebben op elke partij in de Bouw- en Vastgoedsector. Daarnaast kunnen eindgebruikers meer betrokken raken in het ontwerp en realisatieproces. In ogenschouw genomen dat de technologische mogelijkheden van het 3Dprinten exponentieel groeien, zullen de 3Dprint mogelijkheden en toepassing daarvan in de Bouw en Vastgoedsector aankomende jaren aanzienlijk groeien. De snelheid van deze groei curve is enkel afhankelijk van de financiële middelen beschikbaar voor deze ontwikkeling. Financiële middelen die zich snel terug verdienen door de voordelen van de 3Dprint methode. Reductie

Thema

Wanneer uitgevoerd in 3Dprint methode

20% - 25%

Financiën

Korte duur van ontwikkel en realisatie fase mogelijk.

25% - 30%

Materiaal

In verband met LEAN processen is er geen bouw afval en door methode kunnen andere soortige gebouwcomponenten vervaardigd worden

45% - 50%

Arbeid

Traditionele bouwplaats medewerkers niet benodigd tijdens uitvoering


CyBe Additive Industries CyBe Additive Industries (sinds november 2013) ontwikkelt 3Dprinters toepasbaar in de Bouw en Vastgoedsector. Deze 3Dprinters worden na ontwikkeling door CyBe Additive Industries zelf ingezet voor onder andere het printen van gebouwcomponenten. Ook andere objecten kunnen geprint worden, denkende aan straatmeubilair en kunstwerken. Het uitgangspunt is dat de 3Dprinters Mobiel en Modulair zijn. Zodoende kunnen verschillende materialen geprint worden zoals beton- en gipsmortels. Door gebruik van verscheidene printkoppen kunnen diverse objecten en structuren geprint worden al dan niet op locatie. Het Ontwikkel- en Bouwproces wordt hierdoor korter, goedkoper, efficiënter levert minder afval en CO2 uitstoot. Door 3Dprint methode te ontwikkelen voor en toe te passen in de Bouw en Vastgoedsector is CyBe Additive Industries genomineerd als één van de 100 meest innovatieve MKB bedrijven 2014. Hier liggen twee processen van de twee kern activiteiten van CyBe Additive Industries aan ten grondslag. R&D process® Voor het ontwikkelen van de 3Dprinters hanteert CyBe Additive Industries reverse engineering.

Momenteel zijn er twee type 3D-beton-printers in ontwikkeling, namelijk de Proto G en Proto R. Insteek is dat na doorontwikkeling tot een commercieel inzetbare 3Dprinter beide op locatie de wanden print. Tevens is het mogelijk andere materialen zoals gipsmortels te printen. Realisatieduur van de wanden gelegen op de begane grond duurt hierdoor zo’n 6 á 12 uur. •

De Proto G is een 3Dprinter waar de basis een gantry opstelling is met een overspanning van 4.500mm, een hoogte van 4.500mm en lengte van 6.000mm.

De Proto R is een 3Dprinter waar de basis een robot is met een bereik van 6.000mm

Na de testperiode in juni en juli 2014 worden deze doorontwikkeld om commercieel ingezet te worden in Bouw- en Vastgoedsector. Wanneer de eerste 3Dprinter wordt ingezet voor productie zal een continu R&D process® zorg dragen dat op alle 3 de elementen wordt bij gebleven met nieuwe ontwikkelingen. C4 process® De ontwikkelde 3Dprinters worden door de organisatie zelf gebruikt. De focus ligt vooral op de productie van constructieve en niet constructieve wanden van gebouwen. Door het 3Dprinten van wanden op locatie ontstaan diverse andere mogelijkheden die tot uiting komen in het C 4 proces®.


Mede door het 3Dprinten worden andere zaken eenvoudiger in de 4 proces kwadranten. Customer, woningen zijn te downloaden via sites. De bijhorende gegevens worden hierbij direct verstrekt zoals bouwkosten, bouwtijd en constructieve berekeningen. Het ontwerp is natuurlijk customizable en naar ieder zijn wens eenvoudig aan te passen. CAD, het voorbereidingsproces zal aanzienlijk korter worden. Het CAD bestand dient enkel in de 3Dprint software ge誰mporteerd te worden waarna de diverse benodigde gegevens aangegeven worden zoals hoeveelheid materiaal en print tijd en toolpath. CAM, de 3Dprinter wordt naar de betreffende bouwlocatie getransporteerd en opgebouwd. Eenmaal gekalibreerd en voorzien van voldoende grondstoffen kan begonnen worden met 3Dprinten. Uiteraard dient te allen tijde een team aanwezig te zijn, enerzijds voor de veiligheid anderzijds voor het aanbrengen van eventuele voorzieningen zoals w- en e-installaties, spouwankers, isolatie en constructieve elementen. Tevens worden verschillende meetchips in de wanden opgenomen die de kwaliteit meten waaraan certificeringen gekoppeld zijn. Consumer, door het inbrengen van meetchips wordt de kwaliteit van de geprinte objecten continue in de gaten gehouden. Onderhoud kan gericht worden uitgevoerd, wanneer het daadwerkelijk nodig is. Bij sloop zal het materiaal terug komen in het circulaire systeem en worden hergebruikt voor een volgend te 3Dprinten gebouw. BouwTalent Als bouwTalent alumni wordt eenvoudig gebruikt gemaakt van het netwerk dat overgehouden is aan het volgen van de studie Bouwtechnische Bedrijfskunde duaal. Naast een groot netwerk is het relevant om de 3Dprint methode te ontwikkelen vanuit een praktisch oogpunt zodat deze breed toepasbaar is in de bouw en vastgoedsector. Veel is te herleiden naar diverse competenties en persoonseigenschappen die aangeleerd worden tijdens een duale opleiding. Door wekelijks te reflecteren aan te leren wordt tot inzichten gekomen waaruit verbeteringen kunnen ontstaan. Zelfs nu het enige tijd is geleden dat ik de studie heb afgerond is BouwTalent een waardevolle partij om in je netwerk te hebben.


Wanneer u, als lezer, interesse heeft in of vragen heeft over 3Dprinten in de Bouw en Vastgoedsector, of zou om andere reden in contact willen komen dan kan u CyBe Additive Industries via onderstaande gegevens benaderen. Have fun, Be amazing, Stay happy and Live long! Berry Hendriks Founder CyBe Additive Industries Twitter Linkedin www mail

@CyBe3dprinting CyBe Additive Industries CyBe.eu info@CyBe.eu

CyBe Additive Industries  
Advertisement