Page 9

Öp Co en Op e th is at Wh WAAROM - BETA TEST PLEK: Kennisontwikkeling in coöperatieve vorm door te doen. Wat is een coöperatie precies en wat betekent dat voor de OPEN COÖP? Hoe werk je samen in een kennis economie. De OPEN COÖP biedt op concrete manier en kleine schaal de mogelijkheid om dit te gaan testen door het te doen. Een plek in de stad waar verschillende disciplines (techniek, design, kunst, media) samenwerken aan concrete cases die worden neergelegd door de leden. Op deze manier wordt het resultaat eigendom van iedereen. Als machine werkt de opencoöp efficiënter en levert het economisch meer slagkracht op dan de losse componenten/disciplines. Getest gaat worden in welke mate de verschillende componenten samenwerken en los werken, welke combinaties interessant zijn voor welke bedrijven en instellingen etc. Het jaar 2012 is het jaar van de coöperatie.

WAAR - AMSTERDAM NOORD De OPEN COÖP begint op een plek midden in de stad op 800 meter van het centraal station. Net over het IJ in het centrum van Amsterdam. Binnen de Tolhuistuin en grenzend aan Overhoeks en de van der Pek buurt. Een plek waar alles kan gebeuren en waar de gevolgen van de crisis zichtbaar zijn en NU om een reactie vragen. De OPEN COÖP is open, oftewel, zichtbaar. Alle ideeën en interventies spelen zich daarom binnen én buiten af, tastbaar en toegankelijk in het publieke domein van Amsterdam. Met dit open, publieke karakter onderscheidt de OPEN COÖP zich en zorgen we ervoor dat echt alles getest kan worden. De ruimte is er en die gaan we inzetten!

WAT - DE OPEN COÖP De OPEN COÖP is een beta-test plek. Een fysieke en publieke maakplek in de stad waar ideeën en vraagstukken die nog niet helemaal uitgewerkt zijn al getest kunnen worden en verder ontwikkeld worden. Een plek waar gefaald mag worden want daar ontstaan uiteindelijk de mooiste ideeën uit. Een plek waar verschillende disciplines samenwerken en input leveren en waar kruisbestuiving tussen techniek, kunst en design ontstaat door het te doen. Door mensen samen te brengen en ideeën te testen voor de stad ontwikkelen we het coöperatieve denken voor de kennisindustrie. Een kleinschalige plek met grote ideeën en indrukwekkende gevolgen ten behoeve van de moedige stad.

Stageverslag 2012  

Fully hand made internship report about my learning proces at Studio Rooiejas.

Advertisement