Page 1

Alt Pirineu


Situació del parc  Es

troba situat a les comarques del Pallars Sobirà i el nord de l’Alt Urgell i compren bona part del Pirineu axial català.


FLORA Las muntanyes Aranesas mostran un paisatge Alpí.La flora es caracteritza per tenir boscos frondosos plens d’avets gegants. Hi han plantes de fruits comestibles com la maduixa i moltes flors silvestres.


FAUNA Les grans extensions de boscos y zones de muntanya allunyades de la població permeten la gran cantitat d’animals asentats a la zona. Trobem espècies com l’Isard, el Urugallo y la Perdiu Blanca. Hi han animals que destaquen per la seva escassetat com per exemple la llebre, el teixó y la Llúdriga.


Grau de Protecció que té el parc Pretén conservar i transmetre als nostres descendents els valors d'aquesta zona privilegiada i pretén afavorir el desenvolupament sostenible del territori. El Parc comprèn ecosistemes fluvials protegits de gran importància, un fet que de moment és únic a Catalunya. Els extensos boscos de la zona constitueixen l'hàbitat d'un gran nombre d'espècies animals, i són alhora un patrimoni verd que impacta als visitants o els excursionistes.


Motius per els quals és interessant visitar-lo

Altes muntanyes , refugi d´especies amenaçades, i uns paisatges modelats per segles d´activitat humana constitueixen el parc natural més gran de Catalunya , a caball de les comarques del Pallars Sobirá i de l´Alt Urgell.


Altres informacions interessants E En tan sol 3 hores i mitja en cotxe desde Barcelona, arrives a la Vall d´Aran.Pots fer llargues excusions i gaudir de fantastics paisatges. Som-hi, deixa Barcelona i vine a relaxar-te!!!

VALL D´ARAN  

Treball en grup