Page 1

Luis Estevez Arcayne Curs 2017-18


FITXA DE LECTURA

Fitxa bibliogràfica Autor o autora Alvaro Colomer, Antonio Lozano Títol: Terror a la xarxa Il·lustradora: No hi ha Editorial i Col·lecció: Editorial:​Edebe Col·lecció: ​terror a la xarxa Població Barcelona Nombre de pàgines 205pag Data d’inici 3/3/18 Data de finalització 5/3/18 Hores que has necessitat per llegir-lo -aproximadament7 hores.

1. ESTRUCTURA DE L’OBRA


Indica on comença i on acaba la ​introducció, el nus i el desenllaç.​Cal que escriguis les frases i que referencïs la pàgina. Introducció: ​la Nerea s’enadona de que al seu germà li ha passat alguna cosa perquè jo no li contestava als missatges i decideix anar a la residencia on estava vivint per veure si algú sabia alguna cosa sobre el seu germà. Nus: ​l’Alex va desapareixer després de agregar a la seva llista de contactes a l’Ombra. Llavors la Nerea i en Derek es coneixen i en Derek ajuda a la Nerea a rescatar al seu germà. Desenllaç: ​Al final descobreixen on són els segrestats. El Derek i la Nerea aconsegueixen alliberar a l'Alex i als altres nois.

2. ELEMENTS DE LA NARRACIÓ 2.1.Personatges 1. Nom del o dels protagonistes i antagonistes (o personatges negatius) Protagonistes: Nerea, Dereck, Antagonistes: La ombra, Harry, La tieta Liz 2. Els trets físics més rellevants del/la protagonista En Dereck és fa pàl·lid i té el cabell bastant fosc, i la nerea té el cabell llarg, i té moltes pigues al nas. 3. Els trets físics més rellevants de l’antagonista L’Ombra va amb uns guants de cuir i amb i una jaqueta de color negre. 4. Per què et sembla que és l’antagonista o el personatge negatiu? Perquè es com una mala persona que segresta als i que forma part de una secta. 5. Quina és la manera de ser del/la protagonista? Es molt tossuda i mai fa cas del que li diuen. 6. Quina és la manera de ser de l’antagonista (o personatge negatiu) Jo crec que no es res optimistes perquè quant s’equivoca en alguna cosa pensa que ja no pot fer res. 7. Explica la manera de ser, d’actuar o de vestir d’un personatge del llibre que t’hagi cridat l’atenció:


A mi m’agrada molt el personatge de la tieta Liz, li encanten les seves rutines, recorda molt a la seva germana morta en un accident de cotx, però honra la seva memòria criant a l’Alex Wells i a la Nerea Wells.

2.2.Temps a)Temps narratiu. Quant temps transcorre des que comença l’obra fins que acaba? Un mes. b) Temps històric. En quina època històrica està ambientada l’acció? En l’any 2011.

2.3. Narrador. Qui explica els fets que transcorren a l’obra? En quina persona verbal parla el narrador? Un narrador, en tercera persona. Quin és el tema de la novel·la que has llegit? El tema d’aquest llibre és el perill que hi ha a les xarxes, per això ve el nom de “terror a la xarxa”.

❏ Segurament en el llibre que has llegit s’hi descriuen valors i sentiments: amistat, solidaritat, amor, constància, col·laboració, responsabilitat, etc. Escriu-ne tres que apareguin i fes referència a la pàgina. La por es troba per exemple quan la Nerea surt a investigar, la tristesa quan la Nerea veu que el seu germà feia dies que no li contestava als missatges i l’amor quan la Nerea i el Derek es troben en persona.


4. OPINIÓ PERSONAL 1. Digues la teva opinió sobre el llibre de manera general, si t’ha agradat o no, i el perquè. M’ha agradat el llibre molt, ja que aquests tipus de llibre m’agraden molt, i a demès es adequat per la nostre edat. 2. ​Explica el detall del llibre que més t'ha emocionat, interessat, divertit o sorprès, etc. Que explica sobre els perills que hi ha a les xarxes socials. 3. ​Ara, suposa que t’ha agradat. Anima un company/a a llegir aquest llibre, com si parlessis a un amic o una amiga, sense explicar-li l’argument ni el final. M’he llegit el llibre de Terror a la Xarxa, és un llibre amb intriga, Si t’agrada la intriga te’l recomano!. 4. ​Inventa un anunci per promocionar el llibre que has llegit. Ha de tenir text i imatge. Ets una d’aquelles persones que els hi agraden els llibres de por? Doncs aquest llibre es per a tu, perquè a demès desprès de aquest llibre hi ha dos més! Compre’l ja a les botigues nomes per 8€!.

Terror a la xarxa docx  
Terror a la xarxa docx  
Advertisement