Issuu on Google+

Feito por: Bieito Sara Alba Alex

CEIP FRIAN TEIS 5ยบ DE PRIMARIA


Aliméntanse de: ratos, coellos, lebres, marmotas, raposos, gatos monteses, serpes e de crías e individuos vellos ou enfermos de cabras salvaxes, cervos, xabarils, rebecos e aves voadoras e terrestres. ●Tamén se lles viu atacar a lobos. ●


A epoca da reprodución é entre Xaneiro e Marzo. ●Tras o apareamento a femia pon un ou dous ovos ●


As femias poden chegar a medir de envergadura alar 2,3 m e pesan sobre 6,5 kg â—?

Os machos son mĂĄis pequenos, poden chegar a medir entre 1,8m e 2m de envergadura alar e poden pesar entre 2,9 kg e 4,5 kg. â—?


entif Nos Alpes incluso circulan historias sobre antigos ataques de aguias excepcionalmente granes contra nenos. ●

Voan en círculo ,o mesmo que os falcóns. ● As aguias pasan a súa vida co mesmo compañeiro,criando unha familia ao ano. ●Pode ver a súa presa a dous quilometros de distancia. ●

Aquí deixámosvos dous vídeos: http://www.youtube.com/watch?v=BIbmK0O6x90 http://www.youtube.com/watch?v=OSdhDbX6Jls&NR=1


Aguia Real