Issuu on Google+

Immersive Space

Rici Berhitu


Opdracht No 1A

Park

Park 5 woorden waar je aan denkt:

Stadspark 5 woorden waar je aan denkt:

- Groen - Rust - Water - Honden - Blowen

- Snel - Gemeente - Afval - Stenen - Bomen


Het mooie aan de foto vind ik dat je 2 plekken ziet. 1 plek is waar men de honden uitlaat of rustig op een bankje gaat zitten. Als je verder kijkt zie je een plek waar geen leven is. Een begraafplaats. Hier word niet geleefd, het is een rustplaats voor mensen die zijn overleden.

Ik vind persoonlijk de contrast mooi, een lijn van bomen die ervoor zorgen dat er een scheiding ontstaat tussen 2 plekken. Keer je je rug naar de park toe en je ziet grafstenen, geen leven. Keer je je rug naar de begraafplaats toe en je mensen die bv honden uitlaten, leven. Waar men niet altijd bewust van is is dat de dood en het leven met een draad word verbonden. En op de plek waar ik de foto heb genomen kan je de rode lijn zien.


Opdracht No 1B

3 Ruimtes


Toen ik dacht aan een ruimte wat ik ‘immersive’ vind dacht ik meteen aan een video game wat ik laatst speelde. Dit was de game ‘The Last of Us’ dit is een game wat gaat over een wereld waar nog maar een paar honderd mensen leven. Reden hiervan is is dat er een virus ontstaan is die de mensheid liet veranderen in ‘zombies’. Als je naar het plaatje kijkt zie je New York helemaal verwilderd. Geen leven en de natuur slokt alles op. Ik vind dit heel mooi om te zien maar tegelijk ook wel eng. Ik vind het mooi dat natuur zijn vrije loop gaat als er niemand is om het tegen te houden. maar het enge ervan is ook weer juist dat het alle kanten op kan gaan. Mensen moeten zodra er weer leven is primitief te werk gaan. geen elektronica die jou kan helpen. En dat trekt mij aan.


Opdracht No 1B

3 Ruimtes

Sfeer kan 2 kanten op gaan. je kan het positief benaderen en negatief. Voor mij is dit positief. Ik vind de sfeer grimmig maar wel warm. Juist door zoveel groen en door de felle zon word er een plek gecreëerd waardoor ik word aangetrokken. Een plaatje van Lord of The Rings. Alles wat je ziet is enorm. Hoge bergen en een kasteel die zich mengt met de bergen. Het doet me denken aan dat geen berg te hoog is als je er voor wilt gaan. Je ziet ‘Gandalf’ op een paard zitten en al hoewel het lijkt dat hij dichtbij de kasteel staat staat hij kilometers verder. De sfeer is grauw maar niet op een donkere manier. Voor mij staat het voor kracht en doorzettings vermogen en hoewel het op sommige momenten donker word zal licht schijnen en altijd door komen.


Opdracht No 1B

3 Ruimtes


Iedereen vraagt zichzelf wel eens af hoe de toekomst eruit komt te zien. Zal de wereld vergaan of zal het zich door evolueren. Dit is mijn beeld over hoe de toekomst eruit komt te zien. Grauw door alle smog, hoge gebouwen waar de rijke mensen in leven. Overbevolkt en een grote kloof tussen de arme en de rijke mensen. Een wereld waar ik niet in wil leven maar wel heel nieuwsgierig in ben.


Opdracht No 1C

Museum

Schrijf 5 dingen op die je bij je opkomen als je aan dit woord denkt : EXPOSITIE. Route Tentoonstelling Schilderijen Kunst Mensen

Route

Tentoonstelling


Schilderij

Kunst

Mensen


Opdracht No 1C

Museum

Geen begin geen eind. Net zoals het leven. Wanneer begint het? Wanneer eindigt het? Begint het bij je geboorte of begint het wanneer je sterft. Vragen die ik mezelf altijd wel stel. Vind het fijn om over het leven na te denken. Kennis is macht.De schilderij reflecteert precies wat ik denk of waar mijn vragen over gaan. T begin punt is tegelijk ook het eindpunt. En hoe diep kan je gaan? in eerste instantie kan je het zien als oppervlakkig. Maar als je dieper er in kijkt zie je toch dat het inhoud heeft. Alweer een perfect voorbeeld hoe ik mezelf zie. Ik bewaar mijn diepere gedachtes voor mensen waar ik het gevoel bij heb dat ik het kan uiten. Het is grappig dat zoiets als een simpele schilderij toch veel dieper kan gaan. Maar is dat dan ook niet de bedoeling geweest van de schilder. Misschien bedoelt de schilder het veel simpeler en wilt die gene laat zien hoe je met diepte kan werken. Misschien ook niet. Dit is mijn kijk erop. En dat is denk ik toch de kracht van een schilderij, iedereen verschillende kanten laten zien.


Opdracht No 2 Objecten in een ruimte


Opdracht No 2 Objecten in een ruimte

Voor de opdracht ’objecten in een ruimte’ ben ik op zoek gegaan naar een ruimte waar ik zelf niet in terecht wil komen. Een woestijn. Een woestijn zonder ’iets’ om je heen. Een plek waar je niet kan zitten zonder schaduw. Je kan zo ver kijken wat je wilt maar enige wat je ziet is zand. Ik wil er objecten in plaatsen die het beeld veranderd. Dat er wel een eind in zicht is en dat je weet waar je bent op de wereld. Vandaar de eerste object, de pyramide. Zodra je bij een pyramide aankomt weet je dat je verzekerd bent van schaduw en hopelijk ook mensen. Je wilt niet het gevoel hebben dat je de enige bent die leeft (Zoogdier) in de woestijn. Vandaar de kameel. Als er een kameel bij je in de buurt is weet je dat er leven is. Maar waar leven is is ook dood, vandaar de schedel van kameel. Ondanks dat de lucht oranje is en je weet dat zon fel schijnt zie je dit niet terug op de foto vandaar dat ik er een zon in heb gezet ter verduidelijking van de hitte die er afspeelt.


Opdracht No 3A

Ruimtevragen

Ideevorming: Ruimtevragen Mindmaps ABCbrainstorm Wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren?: Ruimte waar mijn sega stond. Dit is een console die ik van mijn vader had gekregen. Kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren?: Sega, Tv, Bed, Controller. Maar grootste ding is wat ik mij kan herinneren is de vloer. Er lag zeil in met patronen van rode sportwagens. Wat is de grootste ruimte waar je ooit bent geweest?: Mijn hoofd. En het wordt steeds groter naar mate de tijd vordert. Wat is de kleinste ruimte waar je ooit bent geweest?: Mijn hart. Dit omdat ik altijd een gesloten persoon was en niemand in mijn leven liet. En als ik toch iets moet kiezen waar ik echt in ben geweest was dat wel mijn schuilkelder. Waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig?: Omdat ik daar mijn rust creĂŤer en ik kan rusten Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig?: Voel ik me niet mezelf. voel me niet op me gemak. Waar is wordt dat gevoel door veroorzaakt?: Door onzekerheden.


Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstelling van maken?: Woestijn. Eindeloos maar er zit toch een einde aan. Van welke ruimtes of omgevingen kun je je helemaal geen voorstelling van maken?: De universum. Eindeloos en dat blijft zo. Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film, beschrijft die. Een ruimte waar alle deuren dichtsloegen en het werd gevuld met water. Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-good-movie, beschrijf die. Grown Ups. Oude vrienden zien elkaar weer naar tientallen jaren. Ze besluiten met z’n alle op vakantie te gaan. Ze gaan terug naar het vakantiehuis waar ze vroeger altijd heen gingen. Het is een blokhut aan het water. Zijn er enge dingen in je ruimte? Spinnen. Als er spinnen zijn in mijn ruimte maakt het de ruimte onprettig. Wat vind jij het mooiste plek op de wereld? waarom Monniken tempel. Dagelijks gaan er honderden gedachtes door mijn heen. Dit kost mij veel energie. Ik wil leren om tot rust te komen. bij de monniken gaat het om zen zijn 1 met de natuur alles is groen en ze leren acceptatie. Dat samen creert een ruimte vol vrede en geluk. Als ik de kans krijg zou ik daar zijn willen zijn Kan jij je eigen ruimte creeren? Ja en nee. Ik kan van een ruimte mijn eigen maken. Maar ik kan geen ruimte creeren, tenzij het wat dieper gaat en het niet gaat om materialisme Is de ruimte tijdsgebonden/ Is ie er altijd? Ruimte is tijdsgebonden. Het verandert met de tijd mee. En hij hoeft er niet altijd te zijn. Waar staat je ruimte voor? Rust.


Opdracht No 3B

Mindmaps


Opdracht No 3C

America Boksen Chemie Dragonball Ewaka Fusion GT Han Solo Immortal Janken Kakorat Liegen Mutiaratec Naakt Oppermachtig Pan Quezel Regen Star Wars Trio Universum Vechten World Xavier Ys Z-fighters

ABC-brainstorm


Opdracht No 4

Research/ Moodboard

Voor research heb ik eerst in mijn kast gekeken. Kijken wat voor films/tekenfilms had liggen. Ik zag Spiderman, Star Wars, X-Men, Dragonball Z, Naruto en nog vele andere superhelden. Daarna ging ik naar zolder om mijn oude stripboeken te pakken. Ik keek er in en kreeg weer helemaal kriebels en herinneringen schoten door mijn gedachtes, toch wel weer een gevoel van nostalgie, altans zo ervaar ik het. Ik wilde mijn eigen wereld creĂŤren met verschillende helden. Een goku die altijd voor het goede koos maar in mijn wereld slecht is. Lightsabers van starwars in handen van Spiderman. Een Vegeta die tegen een Darth Vader vecht. Ik noem nu allerlei namen die niet iedereen kent maar liet mijn gedachtes in de vrije loop waar totaal geen logica in zat. In mijn hoofd had ik een film van een uur die veels te moeilijk was om te realiseren en daar kwam ik ook achter toen ik eenmaal begon in flash. Wat ik wel wil is dat er 3 werelden zijn die totaal anders zijn maar toch op een manier met elkaar linken. Ik ben plaatjes gaan zoeken op het internet van characters waarmee ik een geschiedenis heb. Heb ze allemaal bij elkaar gegooid en ben er een tijdje naar gaan kijken.


Opdracht No 4

Research/ Moodboard


Mijn moodboard is een zooitje. Allemaal verschillende dingen die niet bij elkaar passen. Een perfecte reflectie van mijn gedachtegang. Als ik er na kijk zie ik verschillende invalshoeken en focus ik me niet op 1 stijl.


Opdracht No 5

Recept

Mijn recept voor mijn cup be a hero soep. Recept is zeer geschikt na een lange training of juist ervoor. Je kan het dagelijks eten en het kost maar 30 minuten van je kostbare tijd. Serveer in een diepe bord of een soep kom. IngrediĂŤnten: 3 Planeten 3000 kilo metaal 2 Spaceships Humor Versgebaken haarverf (Yellowblond) 2 kilo wilskracht 4 Superhelden 1 pot schreeuw


Bereiding: Pak je 3 planeten en leg ze op een bord op je aanrecht. Zet er een superheld op en spreid je gebakken haarverf over het planeet. Laat het 2 a 3 minuten intrekken. Pak 3 grote kommen doe er een laagje metaal in en zet het planeet rustig in de 3 kommen. Pak een vleugje humor en gooi het over alle 3 de planeten. Zodra je dat hebt gedaan pak je de 2 spaceships en je leg je de 3 kommen erop. Met de 2 kilo wilskracht pak je de spaceships op en leg je hem in je oven. Je laat het 10 minuten bakken en bij laatste minuut schreeuw je er tegen aan tot de klok op 10 minuten komt.


Opdracht No 6

Synopsis

Korte beschrijving van mijn wereld in het algemeen: De wereld die ik ga creëren is wereld die overlapt word met striphelden/helden. Een jedi knight met krachten van spiderman. Een goku die slecht is in plaats van goed. Wereld bevinden zich op meerdere planeten. Wat is mijn visie hierop en wat wil ik overbrengen. Ik wil laten zien dat het ook anders kan. Ik wil laten zien dat je outside of the box kan denken en dingen ziet die je niet gewend bent van de bekende comics/tekenfilms. Beknopte beschrijving 3 ruimtes. Ruimte 1: Out a Space In het universum word alles weergegeven. Vanaf hier kan je navigeren naar 3 planeten met ieder een eigen thema. Groot in het midden word een hoofd weergegeven van een character, dit moet jij voorstellen. Als je op de planeet druk bekijk je het vanuit zijn perspectief. Ruimte 2 : Red Planet Dit is een wereld die al veel schade heeft opgelopen. Rood heeft hier het hoofdkleur. Je ziet een character van iemand die ’goed’ is, maar in mijn wereld is hij slecht en geeft hij niks om het feit dat er boven hem een planeet is die opgeblazen wordt. Ruimte 3 : Planet S Dit is een wereld wat eerst bewoond maar door een kernramp al honderden jaren onbewoond. Verzet strijders van een ander planeet komen op de planeet om te kijken of er nog leven is. Wookies lopen rond, jetfighters vliegen om je oren.


Beschrijf de sfeer: De sfeer verschilt van elkaar. Dit hoeft geen slecht ding te zijn als het met elkaar linkt. Waar je in de ruimte zweeft, omsingelt met kou, zwart en dood. vlieg je naar een planeet die groen is met leven. Vanuit daar switch je weer naar een sfeer dat grauw is. Beschrijf de vormgeving: De vormgeving verschilt ook per wereld. Maar merendeels kan je beschrijven als strak, 2D. Maar er zitten ook elementen in die wat minder strak zijn. Voorbeelden van mogelijke acties die in de ruimtes zouden kunnen plaatsvinden: Out a Space: -Sterren bewegen -Planeten draaien -Een spaceship vliegt op de achtergrond -Ogen knipperen van de character -Mond beweegt. Red Planet -Character krijgt superkrachten -Planeet op de achtergrond ontploft -Lucht beweegt -Planeet waar je kan navigeren beweegt Planet S -Jetfighters vliegen om je heen -Planeet waar kan navigeren beweegt -Characters lopen -Vogels vliegen Planet Kai -Spaceship vliegt de lucht in -Character teleport -Planeet waar je kan navigeren beweegt -Dieren rennen op de achtergrond De regels van/in jou wereld: Je kan in elke scene doen wat jij wilt. Wil jij bijvoorbeeld op Red Planet de character superkrachten geven dan kan je dat doen. Het hoeft niet. Wil jij evil zijn en wil jij planeet vernietigen dan kan je dat doen. Je bent vrij om te doen wat je wilt. Maar merendeels wil ik dat je geniet.


Opdracht No 6A

Foto/Maquette


Voor de foto/maquette opdracht heb ik vierkant laatje gebruik en een character gebruikt als object. Ik heb door middel van een lamp verschillende kanten belicht met als gevolg verschillende soorten schaduwen. Nummer 1 heeft het lamp van voor gekregen dit zorgt ervoor dacht zijn schaduw achter hem ook achter hem staat Bij de 2e foto heb ik hem in een hoek geplaatst en de lamp zo be誰nvloed dan zijn schaduw aan beide hoeken te zien zijn. 3e foto heb ik van boven gemaakt met lamp die naar beneden schijnt. En bij de laatste heb ik een foto gemaakt van achter met het lamp schuin naar hem toe, dit resulteerde dat hij zijn eigen schaduw kust. Mooie aan laatste vind ik dat je echt kan zien dat er een schaduw ontstaat van zijn hele lichaam


Opdracht No 7

5Stijlen 1object

Computer Design

Real Time

Drawing

Speelgoed

Drawing Outline


Als object heb ik een planeet gepakt. In dit geval aarde. Planeten zijn de gateway’s naar een ander wereld in mijn space. Mooiste vind ik de computer design. Dit omdat het strak uit ziet en brengt iets magische mee. De drawing vind ik ook heel mooi maar dat is niet kant waar mee ik op wil gaan in mijn space.


Opdracht No 8

Burger Synopsis


Out a Space. Je begeeft je in de universum, vol met sterren en planeten. Je hebt 3 planeten waar je uit kan kiezen. Je gaat naar planeet 1 en je ziet dat ie op punt staat om te ontploffen. Enige wat je kan doen is neer te gaan als een held. Je ziet 2e planeet zweven en je klikt erop Je gaat naar planeet 2, mensen zijn uitgestorven, aliens zijn aangekomen, en je wilt snel weg naar planeet 3. Planeet 3, waar rust en vrede de hoofdzaken zijn. Van teleporteren tot wegvliegen in een spaceship. Je keert terug in de universum. Is het een droom? of een eindeloze cirkel. Je gaat dit zien in de volgende aflevering van WE A HEROES to be continued‌


StoryboardImmersive Space Werboek