Page 1

AIRNEWS

#45 Oktober 2013

Höstluft I DETTA NUMMER: Julös - Stjärnglans | Nya Luftakommittén | Julnattsvolley | Myslägret 2014


AIRNEWS

#45 Oktober 2013

INLEDANDE ORD För två år sedan blev mitt utmanarlag faddrat av den dåvarande Luftakommittén. Jag visste inte vad Luft var för något innan de var hos oss. Efter faddringen fick jag och min vän viljor om att också vara med i Luftakommittén. Vi deltog på ett par arrangemang och blev ännu mer sugna på att bidra med våra kunskaper och ideér till Luftakommittén. Planen var att efter två år skulle vi kandidera till luftakommittén. Vi visste vilka poster vi ville ha, både första och andra verksamhetsåret. Hos mig fanns viljan att vara med i Luftakommittén kvar, även ett halvår senare (viljan finns fortfarande). Jag fick frågan om att kandidera, jag blev lite osäker på om jag verkligen hade tillräckligt med kunskap för att kunna vara med i Luftakommittén. Kunde jag verkligen ta på mig så mycket ansvar som det innebär att ta på sig arbetet. Jag visste knappt hur ett formellt möte gick till. För att utvecklas måste man ta på

1

sig utmaningar. Jag kandiderade, jag visste inte riktigt vad jag gav mig in på men tänkte att jag skulle nog klara av det om jag blev invald, som inte var en självklarhet.

“NU KÄNNER JAG MIG NÄSTAN SOM ALBERT EINSTEIN...” Efter första mötet förra året så blev jag lite nervös. Det användes många avancerade ord och förkortningar som jag inte visste vad det betydde. Framtidsplanen blev trassel i mina öron och jag förstod inte speciellt mycket. Efter en tid fick även jag koll på läget. Nu känner jag mig nästan som Albert Einstein jämfört med mina kunskaper för ett år sedan. Min vän som jag hade planer om Luftakommittén med gratulerade mig till att jag hade blivit ordförande. Vi talade om våra planer och om våra

spekulationer om olika poster i Luftakommittén. Vi talade även om hur vi såg upp till dem som var med i Luftakommittén, om deras kunskaper, stora engagemang och om hur de kunde driva Luft. Det känns ofattbart att jag har lärt mig så otroligt mycket under det senaste året och att jag nu är ordförande i Luftakommittén. Jag är inte, som man aldrig blir, fullärd och ser fram emot att utmana mig själv ännu mer i form av att vara ordförande och lära mig ännu mer. Jag tackar därför för förtroendet som ordförande för Luftakommittén och hoppas att vi gör stora framsteg. Om Du har idéer, tankar, funderingar eller frågor, hör av dig!

Anna Edstedt


AIRNEWS

#45 Oktober 2013

När är det? 6-9 december.

Julös

Var

Göransborg i Höör.

Kostnad

Stjärnglans

290 riksdaler / person.

Anmälan

Görs som vanligt på luftascout.se

Hämtningen i Höör skickar man till julos@xfzdesign.se.

Årets upplaga av Julös kommer att kretsa kring stjärnglanset av luftascouter under en galamiddag i glittret och glamourens tecken. I det stora hela kommer helgen att bli minst lika fantastisk som Julös alltid är, upplägget är i princip detsamma och tillsammans summerar vi lufta-året 2013.

mingelbild, kanske blivande profilbild? Fortsätt vidare mot tvårättersmiddagen som ska avnjutas i borgens finrum med exklusiv underhållning.

På söndag blir det någon form av efterfest och efter de vanliga sysslorna åker vi hem vid 13-tiden.

Våra direktiv för dresscoden är full scoutuniform eller finklädda. Varför inte blanda det bästa av två världar?

Vi erbjuder i år hämtning på Höör station endast klockan 19:15. Skicka namn, telefonnummer och antal personer till julos@xfzdesign.se.

GLITTER OCH GLAMOUR! Med pompa och ståt ska vi fira in det “nya scoutåret”, vad passar då inte bättre än en gala i glamourets tecken. Vi börjar aftonen med en klassisk mingeltimme där ni kommer hitta de godaste tilltuggen och den godaste välkomstdrink ni någonsin smakat. På vägen ner passerar ni röda mattan chans att ta årets bästa

HÅLLTIDER På fredag kör vi incheckning mellan 19:0019:30. I år kommer det traditionsenliga julbordet ske under fredag kväll i en lightversion, vilket innebär att det inte finns någon marginal att komma senare. Givetvis kommer bl.a klassiska musikquiz med mera äga rum redan här.

Med vänliga hälsningar från era galavärdar,

Johan Svensson och Oskar Larsson Jarl

2


AIRNEWS

#45 Oktober 2013

DEN NYA

LUFTAKOMMITTÉN 2013-2014

ELLEN FARRAN-LEE, Helsingborgs Frivilligkår, 18 år och har varit scout i 10 underbara år. Har tagit på sig rollen som arrangemangsansvarig och samarbetsansvarig. 1) (Va? Kan man göra något annat än att scouta?!) Det blir en hel del pluggande och när man har tid så spenderas den med goa vänner! 2) Knasig med mycket energi. 3) Så många bra o välja mellan! Men säger nog Julös och Tåpar. 4) Farliga Elen ler. 5) KEPS!

3

JACOB PALM från Fleninge Ödåkra Scoutkår, 25 år och varit scout i många år. Jacob tar i år hand om transporten och ekonomin. 1) Mitt andra stora intresse är Fridykning, dykning på ett andetag. Ett jobb som brevbärare hinner jag också med under veckorna. 2) Att jag är iväg många helger om året för att scouta. 3) Julös! I år blir det mitt 7:de Julös. Rekommenderar att ni anmäler er till årets. 4) Snäll, trevligt och en stor stjärna. 5) Mössa är bättre än keps, kiwi är gott. Så svaret får bli kiwi.

Nya LK presenterar sig själva med att svara på dessa frågor. 1. Vad gör du när du inte scoutar? 2. Vad förknippas du ofta med? 3. Vilket är ditt favoritarr? 4. Beskriv dig själv med tre ord. 5. Keps eller kiwi?

ANTON WILKENS är från Vinslövs Scoutkår och Scouterna Hässleholm. 19 år och uppvuxen med scouting, började på egen hand när han var 6 år gammal. Är i år faddringsansvarig. 1) När jag inte scoutar så tycker jag om att kolla på film, träna lite kampsport och spela datorspel. En del tid går åt till skolan, men det mesta är scouting och film! 2) Oortodoxa lösningar och mer eller mindre genomtänkta idéer. 3) Instämmer nog i klungan som förespråkar Julös! 4) Vänta de oväntade ;) 5) Kiwi. Med skal. Det är gott. Väldigt gott. Jag gillar kiwi.


AIRNEWS

ANNA EDSTEDT är 18 år och från Uppåkra Scoutkår. Scout har Anna varit sedan 2002. I år är Anna Ordförande i Luftakommittén (WOOP) 1) Jag har antagligen precis slutat med min halvtidssysselsättning, simning. Nuförtiden vet jag inte riktigt vad jag gör/inte gör men tiden springer iväg ändå. 2) Det jag brukar förknippas med är ofta spontanitet och glädje! 3) Måste man välja ett? Det går inte. 4) Snabba konstiga idéer 5) Keps, eller kiwi. Tufft val. KIWI (det blev en impuls, jag kan inte motivera mitt val). JOSEFINE WAHLSTRÖM 19 år och tillhör Staffanstorps scoutkår i Djurslöv samt Staffanstorps KFUK-M, varit scout i 9 år. Är sekreterare. 1) Jag läser till läkare i Lund, är konfirmandledare och cyklar. 2) Just nu tror jag att det är en väldigt fin gul slips med en underbar röd ballong på. 3) Julös, för att det var mitt första arrangemang. 4) Kakälskande, konstig och flummig. 5) Kiwi för jag ser sjukt konstig ut i keps :P

#45 Oktober 2013

MAX BJÖRKEGREN är 23 år och kommer från Torns Scoutkår. Han varit scout sedan 1998. I år axlar Max rollen som Vice Ordförande, han behåller även sin bebis, informationsposten. 1) Sitter på sin kammare och skapar elektronisk musik, eller så försvinner jag ner i mitt grafiska skapande. 2) Han som tjatar om att ha och få märken på arrangemangen han åker på. Eller som den personen som flänger omkring med en kamera som dokumenterar allt, jämt och ständigt. Jag skulle även tro att jag förknippas med mustaschen som jag skulle vilja påstå pryder min överläpp. 3) Tåpar. 4) Max Med Mustaschen. 5) Keps. Men då framförallt om kiwin i fråga handlar om växtarten. Om det istället handlar om kiwi som fågeln, så föredrar jag nog den, då den ser så lustig ut. Vilket jag också gör i keps.

WILHELM ‘VILLE’ WIJKANDER är 19 år och har varit scout länge. Ville delar i år ansvaret för sammarbetsposten. 1) Arbetar på ett Internetföretag 2) På hugget! 3) Inom Luft, Julös 4) Ösig villig Ville 5) En keps i kiwi, eller vänta, en kiwi med keps. Eller… En kiwi i en kiwi? Eller…? Hjälp. (mjau)

/Luftakommittén 4


AIRNEWS

#45 Oktober 2013

Julnattsvolley

Bollen flyger över planen. Laget skriker om vem som ska attackera det flygande föremålet. Förhoppningsvis vinner laget flest poäng och kommer vidare till semifinal och även final. Ingen vet vem som vinner. Det spelar ingen roll om du är amatörspelare eller professionell spelare. Man kan vinna natten genom att ha fått flest poäng, man kan även gå hem med vinsten om att ha haft en väldigt rolig natt. 5

Mer information än så här kan vi inte ge just nu. Vi har planer som är bra, till och med de bästa på flera år! Håll utkik, missa inte årets Julnattsvolley för att det kommer bli historiskt!


AIRNEWS

#45 Oktober 2013

Myslägret 2014

Temperaturen börja falla och nu kanske det inte är så långt kvar tills snön faller. När det är så kallt är det nog det bästa som finns att ta fram de allra gosigaste filtarna och mysa! Vilka scouter gillar inte att mysa? Och särskilt, vilka scouter gillar inte att mysa tillsammans? Det är redan dags att börja göra sig redo för att mysa på nästa års Mysläger som är ganska snart efter årsskiftet. På detta läger är det en chans att träffa på andra mysscouter för att ta en lugn paus och helt enkelt mysa. Arrangörer är fixade så mer information om plats och tid kommer komma senare! Tills vidare är det bara att vänta in vintern och sen är det inte alls långt kvar tills Myslägret drar igång!

6

Airnews #45 - Oktober - Höstluft  

Höstigt nummer av Airnews. Med introduktion av nya Luftakommittén.

Airnews #45 - Oktober - Höstluft  

Höstigt nummer av Airnews. Med introduktion av nya Luftakommittén.

Advertisement