Page 1

AIRNEWS

#30 Januari 2012

För utmanar- & roverscouter i Skåne-Blekingeregionen LUFT

Ett nytt år & nya andetag I DETTA NUMMER: Fortsatt faddringsarbete | Nattbandy | FM i Malmö | SolsTing | www+boom


AIRNEWS

#30 Januari 2012

Vice ordförande tar ordet “If you could do better - should you?” Det har nog inte gått en dag utan att jag funderat på och inspirerats av den där frågeställningen. Om jag vet att jag kunde prestera bättre, borde jag då göra det?

Låt den där frågan få sjunka in och fundera på vad den står för utifrån där du är idag. Du kommer märka hur mycket den kommer att kunna guida, inspirera och coacha dig.

Det jag gillar extra mycket med den är att den inte säger: Om du vet att du kan bättre, varför gör du inte det då? Eller If you could do better, why shouldn’t you?

Jag lät aldrig min scoutledare få veta hur mycket han betytt för mig. Jag kan ångra det lite grand nu när det är för sent, men jag tackar genom att dela några av hans tankar vidare med er istället. Den här frågeställningen kan nämligen användas överallt, i så många situationer.

Nej, den här är bättre än så, mer indirekt. Den ger mottagaren ett val. En öppning för flera alternativa svar och tolkningar. Det uppenbara, att ‘självklart borde man göra mer om det är möjligt’, blir inte fullt lika tvärsäkert när man sätter det i en annan kontext. Är det så att priset för att ge ännu mer av dig själv i vissa fall är för högt, att det inte är värt det? Eller är det de facto så att du ibland gör det för lätt för dig, att du medvetet eller omedvetet spar på krutet i onödan och kanske satt för låg standard för dig själv?

En utmaning, ett träningspass, ett mål, ett projekt, ett samtal, ett möte, en arbetsuppgift, stor som liten. Fråga dig själv: If you could do better - should you? Du har svaret.

Eran vice ordförande i luften

Johan Svensson

1


AIRNEWS

#30 Januari 2012

Fortsatt faddringsarbete Under hösten har Luftakommittén varit på ett och annat faddringsuppdrag runt om i Skåne, t.ex har vi varit på besök i Flyinge och i Dalby. Ett stort tack till er för ett varmt välkommnande och den inspirationen ni gett oss. Förhoppningarna är att vi lyckas hjälpa utmanar- och roverlag ut ur den tråkiga fikadöden som ibland kan uppstå. Speciellt nu när man inte längre har någon ledare som hjälper en att planera ett strukturerat terminsprogram kan det vara svårt för vem som helst att vara kreativ, men det är egentligen nu de stora möjligheterna finns. Vi i Luftakommitén älskar att komma ut och hälsa på, peppa och vägleda utmanar och roverlag runt omkring oss.

Är även ni farligt nära ett terminsprogram fyllt med bara kakor eller ännu värre, helt tomt? - Kontakta övergripande fadderingsansvarige Louise Andersson. Alternativt den person som är fadder i just ditt område för att få en dejt med oss! (informationen finner du på luftascout.se) Delar av Luftakommittén faddrade flygarna från Flyinge i novembermörkret

2


AIRNEWS Nattbandy

Vi söker dig!

Hur blir årets nattbandy, blir det din utmaning? Just nu söker vi taggade arrangörer till årets nattbandy! Mörkläggande bandybana, tidningsbandy, baklängesbandy? Vad blir det i år? Var med och bestäm! Utmana ert eget utmanar/roverlag med ett projekt, genom att arrangera en nattbandy. Ni bestämmer helt själva, det enda som sätter stopp är er fantasi. I Luft tänker vi så här, att man måste ge för att kunna ta. Vi lever på våra arrangemang och har superroligt tillsammans, men arrangemangen skapar inte sig själva. Vi behöver er i detta läget genom att arrangera de olika arrangemangen. Luft behöver dina andetag! Vi i Luftakommittén hjälper naturligtvis er. Vi har både idéer, erfarenheter och kontakter.

3

#30 Januari 2012

FM i Malmö KFUK-KFUMs scoutförbund har kallat till alla förbundets kårer och distrikt för ett förbundsmöte som kommer ärga rum i malmö den 14-15 april. Det kommer att hållas ihop med KFUMs Triangel- och Idrottsförbund, vilket betyder möjligheter för spännande möten diskussioner och många bra beslut. För att vara röstberättigat måste du ha blivit utsed till ombud av din kår, varje kår har rätt till ett ombud samt ett per 25 medlemmar. Men du är självklart välkommen dit för att lyssna, diskutera och påverka vårt förbunds framtid även om du inte har rösträtt. Om du redan nu har tankar kring något du vill ändra på kan du skicka in en motion (ett förslag) till scoutförbundets kansli, dessa ska vara inne senast den 14 februari. Titta in på km.scout.se för mer info.


AIRNEWS

#30 Januari 2012

SolsTing

Nu i Ystad via Följande info är teater, kolla här för mer praktiskt information. Kalinka Travel Agency Ltd har tagit över ansvaret för SolsTing, och i samband med detta väljer vi att förlägga arrangemanget till vår egen resort i Ystad. Mer praktisk information finns i detta dokument, solsting.km.scout.se och KFUMs sida. Man kan också maila: roko@km.scout.se med frågor.

Info om SolsTing Vad är det här? SolsTing är Roverscouternas Riksting och roverscoutmässa 2012, och arrangeras i Ystad som ligger i Luft. När är det? Den 3-5 februari. Incheckningen öppnar kl 18.00 på fredagen. Var är det? Kalinka Travel Agency Ltd har flyttat SolsTing till: Björnstiernegatan 18, 271 39 Ystad Vad kostar det mig? 250 kr, sätts in på ROKOs Plusgiro 124421-9 senast den 1 februari. Märk betalningen med “RT12” samt för-och efternamn.

Förbundet kommer att täcka alla merkostnader för deltagare i samband med flytten till Ystad. Ett mail har gått ut till alla anmälda med all information. Samtidigt som tinget flyttas till Ystad, passar man på att förlänga anmälningstiden till den 27 januari. Så om du inte är anmäld - oroa dig inte, anmäl dig idag!

Hur anmäler jag mig? Gå in på hemsidan senast den 27 januari Läs mer på: http://solsting.km.scout.se https://www.facebook.com/SolsTing Kontakta oss: roko@km.scout.se

4


AIRNEWS

#30 Januari 2012

www+boom Sommaren 2012 är inte sommaren efter världsscoutjamboreen utan den häftigaste lägersommaren för utmanar- och roverscouter som någonsin skådats! Det är endast denna sommar vi kan fixa så att du och dina kompisar har möjlighet att åka på två helt olika och förhoppningsvis helt oförglömliga scoutläger. Genom att anmäla dig kommer du att få en unik scoutupplevelse. Enkelt, bekvämt och billigt! För att göra det enkelt för dig att åka på två scoutläger erbjuder vi ett paketpris. I paketpriset ingår följande: 1. Scoutlägret Wild Wild West Tjugotolv 2. Scoutlägret Boomerang 2012 3. Resa från Wild Wild West Tjugotolv till Boomerang 2012 4. Hemresa från Boomerang tillbaka till Skåne 5. En alldeles egen reseledare på bussen 6. En häftig paketpris T-shirt

Info om sammarbetet Vad är det här? www+boom är ett samarbete mellan de båda lägrena Wild Wild West Tjugotolv och Boomerang2012 för att låta utmanaroch roverscouter åka på två läger sommaren 2012. När är det? Wild Wild West Tjugotolv är mellan 29 juli - 4 augusti & Boomerang2012 är mellan 4 - 11 augusti. Resan från Sonnarp till Vässarö avgår tidigt den 4e augusti. Var är det? På Sonnarps lägerplats och på Vässarö, scouternas ö. Vad kostar det mig? Kolla in paketpriserna på hemsidan boomerang.tjugotolv.se Hur anmäler jag mig? På hemsidan boomerang.tjugotolv.se Läs mer på: boomerang.tjugotolv.se Kontakta oss: Klara Nilsson, Boomerang 2012 klara@boomerang2012.se Björn Sanders, Wild Wild West Tjugotolv masterbiin@hotmail.com

5

Airnews 2012 - Januari  

Nytt år, ny design!

Airnews 2012 - Januari  

Nytt år, ny design!

Advertisement