Page 1

AIRNEWS geregionen LUFT

outer i Skåne-Blekin

rsc För utmanar- & rove

1 1 0 2 r e b m e c e d 9 2 # 1 1 0 2 r e b m e c e d 9 #2

s a k n a v t e D JUL i LUFT I DETT

s

mazing Race / Kansa

er / SolsTing / A A NUMMER: Mysläg

r kommande fö en pp ru g ok bo ce fa Håll ögonen öppna på uss till FM i januari ab ft lu om n io at rm fo in


AIRNEWS

#29 december 2011

t e d r o r a h e d n a r Ordfö Vi har många traditioner året om. Alla firar vi såklart med små obskyra korvar och runda köttknippen, för att inte tala om inlagd rå fisk och hutlösa mängder jäst och bränd vetedryck. Dock så är det något speciellt med denna högtiden, det är något kring julen som fortfarande är heligt, något som inte bara är fyllefest eller affärernas trick för att sälja lite extra den månaden. Jag pratade med en god vän som jobbar för polisen och han sa att de får betydligt färre samtal under juletid än under någon annan högtid, ja till och med färre än en vanlig dag. Detta tyder på att julen faktiskt är den enda lugna, gemytliga högtiden som vi har kvar. Det måste vi bevara! Jag tror att en av anledningarna till varför julen har blivit så välbevarad som den är, är på grund av dess ålder och användningsområden genom historien. Julen började, vad vi vet, som en midvinterfest. En hymn till att dygnet äntligen började bli ljusare igen som grundar sig långt tidigare än kristendomen. Därefter, runt år 900, tog kristendomen upp traditionen som sin egen och lät jesus vara född då. Tradtionen levde alltså vidare. I den formen har den mer eller mindre levt tills för ungefär 50-100 år

sedan. Då genomgick julen återigen en transformation till något nytt. Nu med inspiration från länder som USA, från demokrativågen och industrialiesringen blev julen en tradition för att bevara familjevärdet i det nya samhället fyllt av stress. På så sätt har julen fortsatt att leva som en lugn och trevlig högtid där vi kan umgås med dem vi tycker allra mest om. Visst har företag försökt kommerciallisera (titta bara på coca-cola mot julmust), men i slutändan så vinner ändå kärnvärdena. Julen kan de inte ta ifrån oss! Själv ska jag fira den med min lilla familj, föräldrar, syster och farmor. Ta det lugnt och faktiskt ta helt ledigt från allt vad ideella uppdrag heter i alla fall julafton och juldagen. Sedan får man ju trots allt passa på medans folk är lediga och ha lite möten. Wild Wild West Tjugotolv ska planeras, SolsTing förberedas och en ny spännande scouttermin med luftakommittén ligger framför oss. Men det tar vi som sagt efter julen. Nu återstår bara en sak i mitt uppdrag som ordförande för luftakommittén i år:

Jag vill önska från oss alla, till er alla, en riktigt god jul!


AIRNEWS

#29 december 2011

n y e l l o v s t t a n l Ju Ett annorlunda lag tog hem vinsten Jo, visst var det så. Laget De Annorlunda tog hem vinsten i årets julnattvolley, som slog rekord i anmälda lag. 11 lag slogs om vinsten på planerna, från western till ninja, och som sagt några annorlunda. Räven Tofs var även på plats, hoppas ni inte missade honom. Och vi tror han fick dem flesta att få upp ögonen för sommarens läger, Wild Wild West Tjugotolv. Det är roligt att se så många bli arga över en förlorad boll, eller glada över att tiden är slut. Det var många skratt och leende i lokalen, och luftascouter värmde våra hjärtan. Vi tackar Bara för en väldigt lyckad julnattvolley:

B R A V O.. BRAVO BRAVO BRAVO!

Vinnarlaget - De Annorlunda


#29 december 2011

AIRNEWS kommande arrangemang kommande arrangemang

kommande arrangemang

kommande arrangemang

kommande arrangemang kommande arrangemang

Mysläger

Tåpar

6-8 januari

5 april

Riksting, SolsTing

Amazing Race

Något sött, något surligt och lite lakrits. Så kan man sammanfatta 2012 års mysläger.

Har du tröttnat på att vara vinterblek och längtar istället till soligare breddgrader? Ledsnat på kylan och snöslasket? Oroa dig inte! Dra söderut till värmen: åk till Skåne för Roverscouternas riksting och roverscoutmässa 2012: SolsTing!

3-5 februari Nattbandy

Precis som namnet antyder på äger nattbandyn rum på natten. Har du ett lag med tillräckligt många bollar i luften?

I mars månad

kommande arrangemang

kommande

Torns Årliga PåskAnkRace. Betta duckater och racea med ankor. Som anka räknas något som ej är levande, flyter i vatten.

Något sött, något surligt och lite lakrits. Så kan man sammanfatta 2012 års mysläger.

20-22 april Wild Wild West Tjugotolv

Vattnet skvalpar sakta mot kanotens kant och solen sänder sina sista värmande strålar mot dig. Sakta hörs tonerna från en gitarr. Runt omkring dig ligger 30 kanoter till. Flytande lägerbål med 100 deltagare. Mys

29 juli - 4 augusti

Reservation för ändringar. Information om alla arrangemang hittar ni på luftascout.se. Om ni har frågor, så kan ni kontakta arrangemangsansvarig filip@luftascout.se. Se till att detta läggs in i er planering, för vi vill se er där!


AIRNEWS

#29 december 2011

Mysläger 2012

Nu när kylan kommer krypande och nätterna är långa, så måste man göra något för att hålla värmen, varför inte ut och jogga. Eller om du inte känner för det, så kan du ju åka på mysläger. Vi kommer samlas på scoutvägen i saxtorp och spendera helgen med intensivt (men så klart inte allt för ansträngande) mys. Med filmvisning, spel, lekar, och annat skoj, kommer du gatanterat få en roligt helg med gamla oc h nya vänner. Fredagen den 6 januari klockan 18.00 drar det igång och slutar på söndagen 14.00. Priset är 200 kr och betalas in till Bankgiro 54124482 KFUK-KFUM SkåneBlekinge regionen innan lägrets början, märk med Mysläger och med för-och efternamn. På grund av begränsningar i hemsidan kan vi inte öppna anmälan förens den 1 januari, vilket tyvärr är väldigt kort varsel.

Det finns 30 platser och det är först till kvar som gäller. Men om man vill finns det möjlighet att sova utomhus, detta är då platser utöver de 30 och du behöver alltså inte anmäla dig på luftascout.se utan skickar ett mail till slappyhours@me.com. Anmälan görs på http://luftascout.se/arrangemangsinfo.aspx?arrID=71. Där kan du även hitta mer info. Vi ses i saxtorp! Getarna


AIRNEWS

#29 december 2011

g in T s l o S g in t s Rik Nu är väntan slut... Det är dags för alla utmanar- och roverscouter i KFUK-KFUM att träffas återigen. Det är dags för dig att öppna ögonen och se potentialen av att inte vara ensam i vår rörelse. Det är dags för Utmanar- och Roverscouternas helt egna Riksting! Detta året är temat solsemester, tillsammans åker vi söderut till värmen, söderut till Malmö. Här, på SolsTing 2012, kommer du uppleva det bästa utmanar- och roverprogrammet kan bjuda dig samtidigt som du träffar folk som, precis som du, älskar scouting från hela Sverige. Utöver det så är Rikstinget din möjlighet att påverka vad som ska hända med utmanar- och roverscoutingens framtid. Din möjlighet att diskutera vad du tycker att utmanar- och roverscouting ska präglas av i en väldigt oviss framtid som just du kan vara med och skapa. Själva mötet börjar klockan 09:00 på lördagen den 4 februari men vi erbjuder ett rikt program redan från fredagskvällen. Förra året tog vi ett beslut på det årets Riksting att vi skulle jobba för att vi skulle bli fler deltagare på 2012 års Riksting. Så kom till Malmö och hjälp till att skapa ett mäktigt ting där vi visar inte bara oss själva men resten av scoutrörelsen, ja resten av Sverige vilken enorm kraft det ligger i att vara utmanar- eller roverscout i KFUK-KFUM Scoutförbund. Dra söder ut till värmen i vinter. Dra till SolsTing i Malmö!

Nu kan du boka ditt resemål (anmäla dig) på solsting.km.scout.se. På hemsidan kan man kan även läsa tingets handlingar och mer.


AIRNEWS

#29 december 2011

2 1 0 2 e c a R g in z a Am

Planeringen av Amazing Race är i full gång, vi spinner vidare på årets Amazing Race som ägde rum i Sjöbo och arrangerades av Rs-laget Vagabondarna. Med lite nytt krut och gammalt stoft så kommer nästa års Amazing Race bli ännu mer spännande. Men redan nu kan vi berätta lite om hur det kommer gå till. Vi träffas fredagen den 20 april på okänd ort. Äventyret och utmaningen börjar på riktigt lördag morgon då vi ger oss av mot fler okända destinationer. Det hela slutar någon gång under eftermiddagen på söndagen den 22 april. Sist i målet den har LUFTEN gått ur!

Vinnarlaget 2011


AIRNEWS

#29 december 2011

s a s n a K v l o t o g u j T t s e W d il W d il W Är det du som är nästa års scoutigaste cowboy? Snön har lagt sig över lägerplatsen, mörkret sänker sig runt lägerelden vars lågor lyser upp den mörka vinternatten. Scoutåret går mot sitt slut och vi laddar alla batterier inför nästa års sommarläger – Wild Wild West Tjugotolv. Att lägret kommer erbjuda en egen utmanar & roverby tror jag ingen har gått miste om. Delstaten Kansas är namnet på byn, det är just där du och dina vänner kommer att hänga! I Kansas kommer där finnas ett helt unikt cafétält som har allt att erbjuda - En lugn cafédel och en ösig såklart där det kommer bjudas på westerngodheter . Inte bara det utan även, bar, speltält i direktanslutning och en biograf i närheten. Man kan säga att det kommer finnas något för alla. Det kommer också att erbjudas ett helt eget program. Med våra tre programpunkter, Duellen, Vatten och Reflex kommer vi erbjuda galna vattenkamper, tid för reflektion och framför allt dueller mellan byarna på Kansas. Vill du vara med och påverka vad som kommer hända, eller kanske vad som skall serveras i caféet i Kansas? Svara då på våra frågor som du finner på våran facebooksida, Kansas – Wild Wild West Tjugotolv. Definitivanmälan öppnar den 11 januari på www.tjugotolv.se.

Om du vill vinna lite guld att växla in för godsaker i caféet måste du gissa rätt på vem det är som döljer sig bakom ”wantedbilden”. Vem är det egentligen som är efterlyst?


AIRNEWS

#29 december 2011

Luftashoppen Det är dags för ett sista ryck innan vi sorterar om i luftashoppen:

Vi vill synas med hjälp av er. Då hade det underlättat om vi hade det ni sökte, därför behöver vi ransonera i luftashoppen. Idag känner vi att det finns en massa överflödiga prylar som inte är intressanta för någon i shoppen. Därför ber vi nu dig fylla i detta formulär för att hjälpa oss att veta vad som är mest intressant och vad ni tycker skall finnas i luftashoppen. Vi skall kunna leverera det du vill ha! https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?hl=sv&for mkey=dEJkcTlIb2xZaDUzUl9KRWhkTUliQnc6MQ#gid=0 Fungerar inte länken? Kopiera in hela textraden i webbläsaren istället!


AIRNEWS

#29 december 2011

God JUL önskar Luftakommittén Glöm nu inte fylla på luften i (h)jul! -->

...och gott nytt år!

Airnews 2011 - December  

Det är Jul i Luft!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you