__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

LUCY LIN PORTFOLIO 2020

University of Waterloo School of Architecture


Hello! My name is Lucy Lin and I am currently a Master’s student at University of Waterloo School of Architecture in Canada. In the realm of architecture, I am particularly interested in contextual design and excited at every opportunity to integrate community involvement and sustainable construction.

Aside from my curiosities in architecture, I am constantly learning new things and exploring my creativity through performing arts, fine arts and volunteer initiatives.


Tel: +1 4163189704 E-mail: lucyy.linn@gmail.com 268 Cummer Avenue, Toronto, ON M2M2E7 Canada


Curriculum Vitae Lucy Lin


E D U C AT I O N Master of Architecture (MArch) //2019-Current, Cambridge, Ontario //Co-Editor-in-Chief of Galt. Publication; Events Coordinator of Society of Waterloo Architecture Graduates Bachelor of Architectural Studies (BAS), Honours Co-op University of Waterloo Schiool of Architecture // 2014-2019, Cambridge, Ontario. 4A Term spent abroad in Rome, Italy // Finance Lead for UWSA Design Build 2016 - responsible for contacting sponsors, applying for grants and budgeting

SKILLS & INTERESTS // Teamwork, learn-on-the-fly, strong adaptibility // Rhinoceros 3D, AutoCAD, ArchiCAD, Microstation, SketchUp, Grasshopper, Houdini // V-Ray, Maxwell Render, Photoshop, Illustrator, InDesign, Bridge, Animation // Laser-cutting, 3D Printing, Wood-working // Model-making, Hand-drafting, Illustrations // Mandarin (native), Cantonese (limited working proficiency) // Reading, Visual Arts, Music, Dance

AWA R D S & E X H I B I T I O N S 2019 Project Review _Design at Riverdale Gallery //”Museum of The Eternal City” featured as exemplary design work 2015 Sketchbook featured in 100 Notebook Exhibition_UWSA Bridge Gallery //Postcard design published and sold during the event 2014 Ontario Lieutenant Governor’s Community Volunteer Award 2012&2013 The Kiwanis Music Festival of Greater Toronto_1st Place, Gold Award //Class Non-Western Strings Instruments 06


EXPERIENCE 2019.0 9 _2 0 2 0 .0 7

JUNIOR DESIGNER

NEW YORK, US

LEROY STREET STUDIO // Assisted with the office’s on-going collaboration with Asian Americans for Equity and Grand Street Settlement // Committee memeber of the Anti-Racism Commitee - Design Culture Research Group and Office Culture Group // Intense involvement in the design development and construction documentation phase of a high-end custom redidential project // Developed design options and issued construction document sets // Communicated with clients and contractors to finalize design and construction decisions

2019.0 1 _2 0 1 9 .0 4

STUDENT INTERN

NEW YORK, US

RICE + LIPKA ARCHITECTS // Intense involvement in the schemetic design of The Kitchen Chelsea and Brooklyn Public Library New Utrecht Branch // Produced multiple design options for the New Utrecht Library // Assisted in the New York Police Department Museum Request for Proposal // Responsible for producing architectural renderings, drawings, 3D and physical models

2018.0 1 _2 0 1 8 .0 8

COMPETITIONS TEAM, STUDENT INTERN

BERLIN, GERMANY

SAUERBRUCH HUTTON ARCHITEKTEN // Intense involvement in the Daimler AG Office, Shanghai Expo Cultural Park Greenhouse and the Berlin Bauakademie Campus competition // Assisted in multiple competitions deadlines working on building proposals // Responsible for producing architectural renderings, drawings, 3D and physical models // Learned Microstation on-the-fly within the first two weeks of work

2017.0 5 _2 0 1 7 .0 8

STUDENT RESEARCHER

GUANGZHOU,CHINA

ARCHITECTURAL DESIGN & RESEARCH INSTITUTE OF SCUT // Worked on the schematic design for the urban planning project of the Canton Tower district in Guangzhou // Produced presentation documents and models for municipal meetings // Communicated with Kengo Kuma & Associates and SOM in terms of city-planning regulations and parcel designs

2016.0 9 _2 0 1 6 .1 2

A R C H I T E C T U R A L A S S I S TA N T

TORONTO, ON

G I A N N O N E P E T R I C O N E A S S O C I AT E S // Worked closely with multiple teams for local commercial projects // 3D-modeling and visualization for on-going projects // Prepared construction drawings for client and city meetings // Set-up and designed material boards // Produced conceptual drawings for schematic design of masterplanning projects

2016.0 1 _2 0 1 6 .0 4

STUDENT INTERN

N O R T H VA N C O U V E R , B C

O P E N S PA C E A R C H I T E C T U R E //3D-modeling, visualization and rendering // Produced construction drawings // Designed the company’s new website 07


Academic Projects A Collection of projects from my previous academic terms


We recognize the difficulty of new construction within the Central Archaeological Park of Rome and the required sensitivity towards existing conditions. Our design avoids inserting unfamiliar or abstracted geometries into the landscape, opting rather to negotiate with the current landscape of the site to resolve the existing relationships and avoid forceful manipulations.

The puncturing of tall lightwells in response to the lighting needs of the museum spaces and the addition of a small courtyard for the cultural center help frame the outdoor rooms of the public space and reveal the activity below. At night, we imagine the blank monolithic expression of these extrusions and voids to glow from below. Collaborator: Conrad Speckert The project was featured as exemplary design work in “UWSA 2019 Project Review� gallery show at the Design at Riverdale Gallery


MUSEUM OF THE ETERNAL CITY

Time Advisor Skill Set

Fall 2018 Lorenzo Pignatti Sketchup, Rhinoceroes 5, Vray 3.0, AutoCAD, Adobe Photoshop, ModelMaking


MUSEUM OF THE ETERNAL CITY

12


MUSEUM OF THE ETERNAL CITY

Elevation Rendering

13


S.

MUSEUM OF THE ETERNAL CITY

14


MUSEUM OF THE ETERNAL CITY

Perspective View from Colosseum

COLOSSEUM

CAELIAN HILL ARCH OF CONSTANTINE

LA CASINA VILLA

EXISTING ANTIQUARIUM BASILICA SANTI GIOVANNI E PAOLO

ENTRANCE TO ROMAN FORUM

PALATINE HILL

Left

Site Plan

Bottom Right

Site Sections

ACQUA CLAUDIA

Site Intervention Diagram

15


MUSEUM OF THE ETERNAL CITY

CULTURE 1850m2

MUSEUM 3600m2

16

Top Left

Exterior Perspective

Bottom Left

Conceptual Diagram

Right

Axonometric Drawing


MUSEUM OF THE ETERNAL CITY

17


CROSS SECTION 1

MUSEUM OF THE ETERNAL CITY

PANTRY 20m2

FREESPACE 90m2

KITCHEN STORAGE 45m2

CLOAKROOM 40m2

COMMUNAL KITCHEN 100m2

PRESENTATION ZONE 120m2

SECTION A

FREESPACE 75m2

MUSEUM RECEPTION

COVERED ENTRY OPEN WORKSPACE 200m2

LIBRARY 150m2

CULTURAL CENTER RECEPTION

FREESPACE 60m2

CHILDREN'S LEARNING LAB 145m2

+25.00

18

DISCUSSION ZONE 175m2

+25.50

+21.50


1:250 SCALE MODEL OF IMPERIAL ROME 250m2

CROSS SECTION 3

CROSS SECTION 2

MUSEUM OF THE ETERNAL CITY

CLEANING 10m2

STAFF LOCKERS 40m2

15 TORLONIA BUSTS 50m2 TEMPORARY EXHIBITIONS 170m2

PROJECTION BOOTH 15m2 32 TORLONIA BUSTS 140m2 TEMPORARY EXHIBITIONS 164m2

N

32 TORLONIA BUSTS 110m2

MUSEUM SHOP CAFE/BAR 250m2

LECTURE HALL 156 Seats 175m2

TEMPORARY EXHIBITIONS 50m2

TEMPORARY EXHIBITIONS 160m2

5 TORLONIA BUSTS 36m2 24 TORLONIA BUSTS 50m2

+25.00

+25.00 FOUNTAIN NYMPH OF THE PALATINE

Main Floor Plan

19


MUSEUM OF THE ETERNAL CITY

CAFE 50m2

20

COURTYARD 150m2

OPEN WORKSPACE 200m2

FREESPACE 75m2

CROSS SECTION 1

LIBRARY 150m2

CULTURE RECEPTION

MUSEUM RECEPT


MUSEUM OF THE ETERNAL CITY

RECONSTRUCTION EXHIBIT 150m2

RECONSTRUCTION EXHIBIT 300m2

RECONSTRUCTION EXHIBIT 200m2

M TION

TEMPORARY EXHIBITIONS 700m2

TORLONIA COLLECTION 600m2

1:250 SCALE MODEL OF IMPERIAL ROME 250m2

CROSS SECTION 3

CROSS SECTION 2

Building Section

21


MUSEUM OF THE ETERNAL CITY

22


MUSEUM OF THE ETERNAL CITY

Left

Building Sections

Top Right

Conceptual Diagrams

Bottom Right

Interior Perspectives

23


茶 /chá/ noun. Tea 厝 /cuò/ noun. Home, house. The term

also implies a sense of ancientness.

Thus both words combined meaning“returning to an ancient home”

Located in the beautiful ancient town of Heshun, Tengchong, 茶厝 is a bed and breakfast hostel combined with a factory for the traditional tea-making process of the region. Inspired by the majestic lanspace of the Yunfeng Mountain, the building adapts local materials such as volcanic stones and wood to construct a contextsensitive and sustainable place for visitors. The whole complex fully embraces the physical characteristics, senses and philisophical meanings of tea culture to the Chinese people. It brings together the locals and tourists to be fully immersed in the local culture and create a pause away from the urban environment through engaging them with the traditional craft of tea-making.


čŒśĺŽ?

Time Advisor Skill Set

Fall 2017 Andrew Levitt Rhinoceroes 5, Vray 3.0, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Model-Making


茶厝


茶厝


茶厝

Ground plan 28


茶厝

29


茶厝

30


茶厝

Left

Axonometric of the Hostel and Factory

Right

Physical Model

31


茶厝

Top Left

Interior Perspective of the Factory

Bottom Left

Interios Perspective of the Tea Pavilion

Right

Building Sections

32


茶厝

33


Constraint. Separation and division of space. Those words are often the defines the function or characteristic of a wall. People are trained to think that walls act as boundaries and enclosures that confines a space within.

In this Toronto Island Pools project, the wall leads. Visitors are greeted with a modest wall at the entrance. The wall continues through, threading together the amentities of the pools, and eventually lands and extends out to the water. Immediately, the experience becomes public but intimate, protected but not isolated. The wall guides. The wall threads. The wall protects.


FOLLOW THE WALL

Time Advisor Skill Set

Summer 2019 Andrew Levitt Sketchup, Rhinoceroes 5, Vray 3.0, AutoCAD, Adobe Photoshop, Model-Making


F O L LO W T H E W A L L


FO L LO W T H E W A L L

Top

Site Plan

Bottom Site Section


F O L LO W T H E W A L L


FO L LO W T H E W A L L

Entry Perspectives The panelled Corten-steel wall at the entry act as a guide to help visitors navigate through site upon arrival of the facility.

Top Left

Underground Floor Plan

Bottom Left

Building sections


F O L LO W T H E W A L L


FO L LO W T H E W A L L

Interior Rendering of the Pool As visitors exit the change room facility, the Corten-steel walls dissipates into a louvered structure with natural plants overgrowing, enhacing the their connections with nature.


F O L LO W T H E W A L L


FO L LO W T H E W A L L

Left

Axonometric Drawing

Right

Building Perspectives The panelled Corten-steel wall at the entry transitions into solid concrete blocks in the change rooms, with hints of the Corten mateiral expressed at the ceiling as a skylight, guiding the visitors through the space.


“A community is only being created when its members accept that they are not going to achieve great things, that they are not going to be heroes, but simply live each day with new hope, like children, in wonderment as the sun rises and in thanksgiving as it sets.�

- Jean Vanier

Located at Wellington Street West and Niagra Street, Inner Voids is a Mixed-use midrise building designed to provide an internalized community for residents of all ages to reside in downtown Toronto. From the inner light wells and podium, to the masonry solid masses, Inner Void grows a community from its core and reaches out to its surrounding neighbourhood, building a friendly relationship between families and the dense urban life.


INNER VOIDS

Time Advisor Skill Set

Winter 2017, 3B John McMinn Rhinoceroes 5, Vray, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator


INNER VOIDS

46


INNER VOIDS

Exterior Rendering of the Entrance 47


INNER VOIDS

Retail Retail Retail Retail W. C

Retail

Retail

Retail

Retail

Retail

Retail

Retail

Retail il Reta il Reta

Retail Retail Retail Retail

il Reta

Retail Retail

Retail

Ground Floor Plan

48


INNER VOIDS

il Reta

l

Skate

Office Floor Plans (Floor 2-3)

l

Renta

il Reta il Reta

il Reta

Kindergarten Floor Plan (Floor 4)

49


INNER VOIDS

50


INNER VOIDS

Senior Housing

Residential

Rooftop Patio Plan (Floor 5 & Above)

Site Section

51


INNER VOIDS

52


INNER VOIDS

Interior Rendering of Inner Voids The rooftop is transformed into a playground for the children in the kindergarten. The senior housing and residential units surrounds the space, providing a safe space for the kids to play, and a communal environment for the seniors and residents.

53


INNER VOIDS

54


INNER VOIDS

Site Section

55


INNER VOIDS

56


INNER VOIDS

Interior Rendering of Inner Voids The lightness and transparency of the voids suggests a flexible and open workspace. In contrast, the solid masonry mass suggests a more traditional work setting where privacy and individual spaces are needed.

57


“We need the tonic of wildness...At the same time that we are earnest to explore and learn all things, we require that all things be mysterious and unexplorable, that land and sea be indefinitely wild, unsurveyed and unfathomed by us because unfatomable. We can never have enough of nature.“

- Henry David Thoreau

In our consumerist society, scientific research serves as tool for the rapid extraction of natural resources. Often it is only when disasters occur that we are reminded of how powerless we are against the forces of nature. Located in the region of French River, Field Lab is designed to remind researchers of the true value of natural scientific explorations, the art of coexistence between the self and the environment, by placing the facility within the landscape. Grounded at the dips of the surrounding landscape, the buildings accommodate research teams to conduct botanical investigations on site.


FIELD LAB Time Advisor Skill Set

Summer 2016, 2B Scott Sorli Rhinoceroes 5, Maxwell Render, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator


FIELD LAB

60


FIELD LAB

Exterior Rendering of the Lodge A generous walkway connects the buildings and offers opportunities for casual interaction between researchers and visitors.

61


FIELD LAB

62


FIELD LAB

Left: Right:

Site Sections Ground Floor Plan

63


FEILD LAB

Interior Rendering of the Laboratory

“Live in each season as it passes; breathe the air, drink the drink, taste the fruit, and resign yourself to the influence of the earth.�

64

- Henry David Thoreau


FIELD LAB

Sectioned Axonometric of Lodge & Laboratory

65


Aether /ˈēTHər/ Noun. The upper regions of space; the clear sky; the heavens.

Drawing the eyes away from the existing lateral views, this pavilion focuses the attention on the ground and sky. One must remove their shoes to enter, ramping up the entrance, and stepping down into the water-filled base. A collection of birdhouses strung above are removed one by one by each guest, slowly revealing the sky. This simple, playful act alters the temporal nature of the pavilion. When guests take home a birdhouse, the pavilion continues to exist, disassembled, throughout the season. Collaborators: Saadman Ahmed, Marco Chow, Justin Ng, Mayuri Paranthahan, Diana Si


AETHER Time Advisor Skill Set

Summer 2016,2B Scott Sorli Construction, Wood-working


AETHER

68


AETHER

69


AETHER

One must remove their shoes to enter, ramping up the entrance, and stepping down into the water-filled base.

The pavilion provides a sense of tranquility and isolation for the visotors.

70


AETHER

Interior View The birdhouses strung above draws the focus of the visitors’ attention to the sky.

71


AETHER

Birdhouses strung above are removed one by one by each guest, slowly revealing the sky.

72


AETHER

73


Professional Works 2018

Sauerbruch Hutton Architekten Berlin, Germany

2019

Rice + Lipka Architects New York, USA


During the six months at Sauerbruch Hutton Architekten, I participated in three major competitions. My main tasks included building physical and 3D models and producing architectural renderings and drawings. I was also intensely involved in design process of the Daimler AG competitions, working on pushing forward the ideas of design iterations.

Working in the office has really trained me to withstand high-pressured working environments in a team setting. I became highly efficient in producing deliverables. I firmly believe that the skills I gained in my past work experience fully equipped me to perform well in any future work settings.


SAUERBRUCH HUTTON ARCHITEKTEN Daimler AG Office Building Competition, Stuttgart Cultural Expo Park Greenhouse Complex, Phase 1, Shanghai University Campus Rome, Roma

Office Cultural Institutional


DAIMLER AG

Site Oblique Axonometric Daimler AG Office Competition

78


DAIMLER AG

Interior Perspectives Daimler AG Office Competition

79


DAIMLER AG

80


DAIMLER AG

Daimler AG Office Competition Left

Concept Diagram

Right

Site Elevation

81


DAIMLER AG

82


DAIMLER AG

Interior Renderings of Daimler AG Proposal Bloom Images

83


S H A N G H A I E X P O C U LT U R A L PA R K GREENHOUSE

Axonometric Drawing Shanghai Expo Cultural Park Greenhouse Proposal

84


S H A N G H A I E X P O C U LT U R A L PA R K GREENHOUSE

85


S H A N G H A I E X P O C U LT U R A L PA R K GREENHOUSE

86


S H A N G H A I E X P O C U LT U R A L PA R K GREENHOUSE

Site Plan Shanghai Expo Cultural Park Greenhouse Proposal 87


UNIVERSITY CAMPUS ROME

University Campus Rome, Cut-out Axonometric


UNIVERSITY CAMPUS ROME


During my time at Rice + Lipka Architects, I worked on several on-going cultural projects at different design stages. The projects offered a wide range of community activities such as gallery exhibitions, theatre performance and library programs. Thus, I had the opportunity to learn how to design while pertaining to the public interest.

Since many of the projects were renovations of existing old buildings with cultural and historical significance, I became familiar with the process of adaptive reuse architecture. My main responsibilities include producing architectural drawings and renderings, building 3D and physical study models.


Rice + Lipka Architects

The Kitchen, Schemetic Design / Design Development NYPD Museum, Pre-design

Cultural Cultural/ Office


THE KITCHEN

Exterior Perspective The Kitchen 92


T H E K I TC H E N

93


THE KITCHEN

94


T H E K I TC H E N

Interior Perspective of Gallery Space The Kitchen

95


THE KITCHEN

96


T H E K I TC H E N

Interior Perspectives The Kitchen

97


NYPD MUSEUM

98


NYPD MUSEUM

Perspective Section NYPD Museum Proposal 99


Thank you for your time. Tel: +1 4163189704 E-mail: lucyy.linn@gmail.com 268 Cummer Avenue, Toronto, ON M2M 2E7

Profile for Lucy Lin

Lucy Lin // Architecture + Design Portfolio 2020 // Waterloo Architecture  

Lucy Lin // Architecture + Design Portfolio 2020 // Waterloo Architecture  

Profile for lucylin3
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded