Issuu on Google+


CO M P L E T E R E VA M P - C ATC H I N G W I T H T I M E

HOTEL CLUB

TASK The main task for this project was to bring the design of exterior as well as interior of the hotel to present. We wanted to propose contemporary, timeless design with references to future, using interactive technologies. CONCEPT Our idea was to give hotel more airy, light and natural contemporary look. We have proposed the changes that will also improve the functionality of premises and will connect the interior with the exterior.

EXISTING PLAN & ELEVATION

Club Hotel_Pruhonice - Prague _2013 - in cooperation with architect Rene Dlesk

PROPOSED PLAN & ELEVATION


NEW EXTERIOR EDITIONS MADE OF POLYCARBONATE

PROPOSED INTERIOR FOR RECEPTION

PROPOSED INTERIORS FOR CAFÉ & LOUNGE


NEW HORIZONS ECUMENICAL CHURCH & COMMUNITY CENTRE

PROJECT AIM The aim was to design a high-quality environment for social activities not only for people living in the area, but also for the general public. The center provides facilities for social events, education, information and recreation for adults, children and senior citizens, including the disabled. The church is to serve the faithful of various Christian denominations. An integral part of the solution is the incorporation of the complex into the park, including communications, landscaping and decorative architecture.

FA ÄŒVUT_ Winter_2012/13 _ Studio_ing arch_AulickĂ˝


NEW HORIZONS ECUMENICAL CHURCH & COMMUNITY CENTRE

CONCEPT - Urban and architectural design Building complex consists of three parts: church, bell tower and a community center. Location of the bell tower is chosen to directly visually connect to the already existing urban axis of “Pentagon”. People that would coming from this direction will directly see the bell tower, which will be in addition to its primary sound function also a visual “eyecatcher” or the symbol of the new complex.

Design aim was to keep the volume of a community center modest, and by embedding the complex I also wanted to create a common courtyard, which provides users with recessed intimate space, more peace from the surrounding traffic and a sense of security. Church building is further developed in the spirit of strong geometry. Vertical dimension of the Church, which is a spiritual symbol of heaven and earth is strengthened by internal and exterior columns.


CORRIDORS RECEPTION/ENTRY HALL MULTIFUNCTIONAL HALL OTHER COMMUNITY SPACES

CAFÉ CHILDREN’S CENTRE RESTROOMS TECHNICAL ROOM/STORAGE STAFF FACILITIES

3 HORIZONTS

3 VOLUMES


ELEMENTARY SCHOOL W I T H L E I S U R E PA R K

CONCEPT Main objective of the project is to design a 9 class primary school with sports halls and leasure park. I designed a set of buildings that does not interfere with typical low-rise housing development. The school is in addition to ordinary classes equipped with specialized classrooms, library, school club, dining room with kitchen and an apartment for the caretaker. The sports hall is to be used by school as wells as by general public. In the northern part of the site, there will be a park for relaxation, recreation and sport. Park can also function as a park square for the town community. Main goals: Low-rise building - natural materials – playful and exciting enviroment for children

FA ČVUT_Summer_2011_ Studio_ing arch_Aulický


STRUCTURE Set of buildings is designed as low-energy prefab timbre structure with walls and roofs designed in the passive standard and with use of environmentally friendly materials. The cladding is diffusion sandwich structures. The supporting structure consists of timber frame paneled with wood fiber boards from both sides. All flat roofs are designed as extensive green roofs in the passive standard.


STREETS & SQUARES

CASE 1: WENCESLAS SQUARE Main artery structuring the city centre of Prague, Wenceslas Square is a historic landmark. Constantly evolved over the centuries, this place has seen the invasion of car traffic, with the construction of the highway, at the expense of the tramway and pedestrian safety. The question of redevelopment includes issues on more global scale and question, as well as the urban practices of public spaces. Located in a denser, busier urban context, proposal gives way to the tramway and provides shared space for users, restoring their pleasure of short distances movement. POTENTIONALITIES of redeveloping the neighborhood

site plan of wenceslas square restored

Improve pedestrian connection to Main station

Traffic at the Wenceslas square today

Proposal: Coming out of the underground station

Relation between public spaces

Engagement of the central space

Tramway reconnection

FA ÄŒVUT_2011/12_Hanson design studio /landscape architecture

Proposal: New Proclamation Plaza


CASE 2: HANSPAULKA Built between 1930-50 according to the principles of Garden Cities, the residential area of Hanspaulka is a set of modern style villas. Today the main landscape feature is a large ‘green aisle’ but it is mainly used by dog walkers. Sites of it are used as a carpark, limiting the access and appropriation by residents. The re-organization of ‘soft mobility’ patterns within area would create a peaceful space inviting public appropriation by their habitants, still cloistered in their private plots. POTENTIONALITIES of redeveloping the neighborhood

site plan of wenceslas square restored A landmark for hanspaulka

Fully pedestrian neighbourhood

Green aisle on Hanspaulka today

Proposal: New Community Square

Flexible shared space of public interest

New mobility pattern

Appropriation of the Green spaces

Proposal: New School Plaza


Are their functions interchangeable or even combined, and how to we design for it? . As an initial study of typologies of streets and squares in Prague, four sites in varying distances from the centre were selected. The basis was the study of the interrelation of streets and squares and their mobility systems. . Upon the investigation of these sites, Hanspaulka presented itself as locale of mixed character: Was it a street, or a square? . Continuing in this vein of thought, Wenceslas Square was introduced into the study of hybrid type of public space: a Squeet.

upper edge

comparative statements school node

commercial & transport node

landmark anchor

blured edges

Kevin Lynch’s Approach: Edges - Nodes - Landmarks

STREETS & SQUARES

What is a street and what is a square?

transit node


EXPERIMENTATION OVER THE TIME

STREETS & SQUARES

INVENTORY MAPS OF WENCESLAS SQUARE AND HANSPAULKA


GREEN DROP PARK SQUARE WITH A C AFÉ KIOSK &

CONCEPT Construction site is located in Prague in district Dejvice and is currently used as a tram station and partly as a parking lot. The main idea of the proposal is to create a park plaza as a place for recreation, sports and social activities. The aim is to bring into the “concrete” area a piece of nature, to give the location more value and use for inhabitants . The connecting link between the park and the tram station is proposed cafe with a newspaper kiosk. The main concept for both objects is to harmonize with its surroundings.

FA ČVUT_2010_Studio_ing arch_Aulický

Self-suported roof serves not only as shelter for visitors and travelers, but also creates with two objects an integrated element. Organic roof shape mimics the fluidity of the surrounding area. Structural system of café and kiosk The framework consists of ribs as columns and beams made of laminated glass consisting of four 10 mm thick strips of tempered glass. Among the strips of glass is inserted PVB. The posts are anchored below ground level in steel base.


Siteplan

Section

Roof plan

The design of selfsupported roof is inspired by construction design of aircraft wings, which allows for smaller thickness to maintain the subtle appearance of the roof structure.


Griffith College Dublin _ 2007/08_ interior architecture studio

CHILL OUT SPOT G R I F F I T H CO L L E G E S O C I A L P O I N T Chalenge was to propose any functions, that we thought were missing in the college campus and design it. I have decided to give student a social point, where they can meet in more relaxed enviroment. I designated different function to each floor. In the lower basement there is a coctail lounge where students can chill out during the day but also come for little refreshment in the evenings. Upper ground floor accomodates cafĂŠ with lots of daylight and extends outdoor into summer terrace. Top floor is an open space with very flexible arrangment for various exhibitions, art workshops, banquets, etc.

top floor - gallery

upper gf - cafĂŠ

lower gf - lounge bar


FRAGMENTED M U LT I D I S C I P L I N A RY D E S I G N S T U D I O TASK Proposed building for a reconstruction is situated very close to Dublin city centre. It is easily accesible by public transport. Building is to be transformed to accommodate multidisciplinary design studio with 10 practices and their own retail shop. CONCEPT I decided to keep the space as open as possible as it is an old building with windows only on the front faced and small windows facing neighbouring buldings. So the main focus was to preserve as much daylight as possilbe and also to find a solution how to bring even more light in espacially into the basement. That is why I have decided for glass funnel which acts as a light pipe that brings in the light and heat but also acts as a main focal point of

CANTEEN

OPEN PLAN OFFICE

DESIGN SHOP



Portfolio lucia benadikova