Page 1

IF YOU FEED THE RICH YOU EAT WITH THE POOR BUT IF YOU FEED THE POOR YOU EET WITH THE RICH

séjour en val de Loire

S I N C E

2 0 1 8

BUON CIBO G I P

T I J D S C H R I F T

YUZU BLACK GOLD

JAARRANG april  2018 -2019 1 ste editie   


WAT TE VERWACHTEN 3 Voorwoord  4 Het Noordland 5 Uitnodeging 6 yuzu  7 menu du jour 8 Night in the mansion 9 quote's  10 museum  11 wijntip van de maand 12 bordeaux  13 wandelen in kolonie 14 black gold 15 séjour en val de loire


VOORWOORD  

LUCA MASTROSIMOONE

Mijn naam is Luca ik kom uit Hoogstraten en ben op mijn 10 de door de mooiste virus  ooit besmet geraakt namelijk  het horeca virus. Deze virus heeft me geleid en gevormd door wie ik nu ben het was mijn grootste kracht om door al mijn problemen te gerakten voor dit mooie tijdschrijft aan jullie voor te stellen . Bij deze zal ik jullie wat verdere info over mezelf aan jullie te geven . ik ben een oud leerling van Spermalie die in meerdere horeca zaken heeft gestaan waaronder de mooiste 3 toch wel FG restaraurnt la grappe do'r  en FG food labs zijn . 


HET NOORDLANDÂ restaurant het Noordland is een familiale zaak die gelegen is juist buiten het centrum. Deze zaak staat vooral bekend voor zijn gastronomische Frans keuken die ze er serveren waarbij ze een zeer mooie en uitgebreide wijnkaart bij geven . De jongste chef Jim De Ketelaere is de zoon van Magda en Marcel De Ketelaere . Jim is een oud leerling van Ter Duinen die zich in zijn jonge jaren onder de vleugels van joĂŤl roublochon de kneepjes van het vak leerde. De mensen die er komen eten zijn altijd zeer tevreden over het eten dat ze serveren en zeker niet te vergeten ook de bediening die geleidt wordt door mevrouw en haar sommelier Gert. Gert is de enige personen buiten de familie zelf die daar al even werkt hij werkt er nu zon kleine 20 jaar . Voor dat hij bij het Noordland begon was hij een jobstudent bij de E10 Hoeve in Brecht .


UITNODIGINGÂ

Restaurant Noordland nodig uit Voor de heropening na de renovatie U bent welk op 27 mei vanaf 19 u


YUZU WAT IS HET ? Yuzu is een kleinie citrusvrucht die een zeer aangename zure smaak heeft die mijn in Belgie die voorbije jaren zeer goed kunnen apreciÍren door de smaak combinatie van de pompelmoes en de limoen het bittere maar het zere zuren ook . De yuzu ziet er eigenlijk van buiten uit als een zeer verrimpelde mandarijn met een mooie gele kleur. Yuzu vindt je in 6 verscillende landen China, japan , Amerika en Spanje en de laatste is de enige importeur binnen Europa voor verse yuzu . Maar het yuzu sap dat men vaak gebruikt in de keuken komt vooral van japan en china.


DAG MENU MENU DU JOUR  gepocheerd eitje, zalm met kaviaar

Oeuf poché au saumon et caviar

*** Lamszadel met seizoensgroenten

*** Selle d'agneau aux légumes de saison

*** vanille wafeltje met Hoogstratse aardbeien

*** Gauffre à la vanille aux fraises de Hoogstraten


NIGHT IN THE MANSIONÂ Domein Den Rooy is a magnificent scenic area with 60 hectares of forest and a nice pond in Meerle, Hoogstraten. In the middle, between the trees, you will find an English style manor, build in the nineteenth century. The area offers a big range of activities and the surroundings has something for everyone.

The hotel established in a gorgeous manor in the middle of the woods. The villa was built halfway through the 19th century (1847) by order of an entrepreneur from Ghent, Voortman. He bought over 200 hectares heathland and marshland in the area to make it productive and to cultivate. The house was the Voortmans family house. The man wanted to be a large landowner, because, at that time, it was important to own land to get some political influence. It was necessary to pay a decent amount of land taxes to be eligible for the Senate1992.


QUOTE'SÂ If you feed the richt you eat with te poor but if you feed the poor you eat with the rich. i think pressure's healthy , and a very few can handle it winnaars denken in oplossingen, losers in excuses


MUSEUM STEDELIJK MUSEUMÂ

Het museum is gelegen in het begijnhof in Hoogstraten. Het museum is eigenlijk voor iederen die iets te weten wil komen over de geschiedenis van Hoogstraten. Het museum spiegelt eigenlijk de geschienis van in de begin jaren van Hoogsraten tot nu .


WIJN TIPS VAN DE MAANDÂ reverdy ducroux is een wijn dat al 14 genereaties lang vader op zoon werken het is een sancerre die gamaakt is van 100 Percent chardonnay. De wijn heeft een licht zure smaak chambolle musigny is een wijn die gemaakt woordt in de cĂ´te e nuits in bourgogne het is een rode wijn gemaakt van 100 percent de pinot noir En heeft de aroma's van rood fruit .


BORDEAUX

Bordeaux is gelegen in het zuidoosten van Frankrijk aan de Atlantische oceaan, tegen de rivier de Gironde. De wijn die ik nu bespreek komt specifieker uit de Haut médoc. De gemeente Paulliac is een van de meest gekende regio’s omdat 3 van de 5 Grand Cru’s daar te vinden zijn . De bordeaux heeft 5 sub regio’s

� Médoc : een wijngebied aan de linkeroeverkant van de Gironde. Binnen dit gebied bevind zich ook nog de HautMédoc daar heeft men een terroir van kiezel die de warmte vast houdt. En heeft vooral de cabarnet sauvignon die tanine en veel aroma’s heeft. De médoc bestaat uit 8 appellaties. � Graves ten zuiden van de stad bordeaux start heeft een vredig landschap met veel bebossing. De ondergrond bestaat uit ijzerhoudend leem en kalk . Direct onder Bordeaux in het zuiden is het zuiver kiezelsteen. Hoe dieper je in de grond gaat, hoe meer leem en kalk je krijgt. Je hebt er 2 soorten appellaties. � Entre-Deux-Mers is een wijngebied dat tussen 2 stromen ligt. De Dordogne en de Garonne. Ze telen er dezelfde druiven als ergens anders in de bordeaux. Door de nieuwe technieken verbeteren de wijnen. Ongeveer de helft van de wijnen van Bordeaux komen van daar. � Libournais: Saint Emillion is de hoofdstad van deze subregio. Het straalt dezelfde rust uit als Entre Deux Mers. Het heeft een hoge kwaliteit van cabernet sauvignon druiven. � Blaye : of Bourge en Blaye. Het wijnbouwgebied Blaye is uitgestrekt, maar slechts een deel is beplant met wijngaarden. Côtes de Bourg is erg heuvelachtig. Daarom noemt men het ook wel ‘het Zwitserland van de Gironde’. Het stadje Bourg ligt strategisch hoog op een krijtrots.


WANDELING IN KOLONIE We weten allemaal dat er veel mensen wel is graag ontsnappen aan hun stress. Wat kan je dan beter doen dan te gaan wandelen in een bos in kolonie; Het heeft een zeer speciaal verhaal over de mensen die er vroeger woonden de landlopers. Nadat de landlopers echt nergens te recht konden zijn ze in de gevangenis van wortel kolonie gekomen zodat ze het toch wel langer konden overleven .


BLACK GOLDÂ Deze kaviaar is gemaakt op de originele methode dit houdt in dat ze de steuren op leeftijd laten komen ze daarna vangen en ze doodslaan. Dan snijden ze de buik open en nemen ze de eitjes eruit en leggen ze die op een zeef. Daar achter schudden ze met de zeef en gaat het overtollige wat geen eitje is door de zeef en de eitjes blijven liggen. Daarachter heeft men de keuzen of ze voeger er zout aan toe of niet , de soort die ze in het Noordland gebruikte heeft geen enkele toegevoegde stof. de eitjes hebben een diameter van 3.5 cm, de steur heeft een minimum leeftijd van 18 jaar deze steuren laten dus een donkergrijsachtige kleur achter Met een ziltige smaak en zeer romig, boterachtig van structuur met een verfijnde smaak. De prijs ligt rond de 50 euro voor een doosje van 25 gram.


SEJOUR EN VAL DE LOIRE

Nous sommes partis à 8 h 30 à Angers dans le département de la Loire. Dans le bus on a bien dormi mais aussi beaucoup chanté. À 17h 30 on est arrivé dans notre hôtel le bon pasteur . Nous avons reçu notre clé de la chambre 313 . Pendant la soirée on a parcouru le programme. Apres ça on a dégusté quatre vins de l’appellations de la Loire .


MARDI

Notre premiere visite était le Château De Fesles. On a vu la vinifaction . Aprés la randonnée on a dégusté quelques vin de ce Château. Un vin rouge , un vin rosé et deus différentes sortes de vin blanc. Les autres visites de ce jour était le théâtre à Angers. Apres le déjeuner on a cherché le meilleur vin de la Loire a moins de 10 euro . La dernière visite était Cointreau . Pour moi c’était une visite magnifique . Le randonnée était trés éducative avec beaucoup de nouvelle information. À la fin de la journée on a dégusté quelque vin de la Loire . Mon groupe n’avait pas de chance parce que notre vin était oxydé.


MERCREDI Le Matin on est partit à la Fortresse de Chinon pour une petite visite. Apres la visite on s’est promené quelque minute pour notre deuxième visite du jour, la cave de Plouzeau. À cette cave on a dégusté quelques vin rouge de chinon avec un fromage de chèvre et du miel. Pour le déjeuner on a mangé dans le Rou Marson qui servait une délicatesse. un pain spécial cuit au four avec des rillettes, du fromage de chèvre et une salade.


JEUDI on est parti à 7h30 à Vouvray pour notre visité chez Marc Brédif c’était une maison avec beaucoup de vin exclusif . Pour moi le meilleur vin c’était le vin blanc doux de l' année 1990. Pour le déjeuner on a mangé un pique-nique avec tous les produits de la Loire. Le dîner c’était un banquet. Après on a reçu les prix et notre group a fini a la 2ième place et nous avons gagné 2 bouteille de crémant.


VENDREDI

Notre visite de la Loire c’est terminé . Pour la dernière visite on visité le château Chambord, un des plus grand Châteaux de la Loire. Apres un long voyage on est arrivé au Bruges . Ici c’était la fin de notre voyage.

Buon cibo (1)  
Buon cibo (1)  
Advertisement