Page 1

trendline vakblad voor home & gift en de accessoire-, kids- en modebranche, najaar 2018

WAT WIL DE CONSUMENT VOOR KERST?

vakblad voor home & gift en de accessoire-, kids- en modebranche, najaar 2018 www.trendline-magazine.nl

GROTE BEURS EN NAJAARSTREND SPECIAL

TIP VAN LIFESTYLE GOEROE LONNEKE NOOTENBOOM

STATIONERY WORDT VOLWASSEN

DE KLEUREN EN MATERIALEN DEZE HERFST?


‘a day of inspiration, a week of feeling ‘Autumn’!

event autumn kick-off 17 sept 2018

trendlezingen van trendwatcher Christine Boland & topstylist Marie-Gon Vos

shop de nieuwste najaarsproducten & laat je inspireren door de laatste trends!

toffe acties!

Europese distributie: Home Society

www.noteshomefragrance.com

TICA, Randweg 155

| 1422 ND Uithoorn | W www.tica.nl | T 020 645 2711


COLOFON uitgever LT Media BV Drs. Loes Brussen Creatief directeur loes.brussen@ltmedia.nl hoofdredactie Gina van Dijk gina.vandijk@ltmedia.nl eindredactie Anneke Pastoor Frits van den Heijkant webredactie en redactie Amanda Morina amanda.morina@ltmedia.nl vormgeving Christel Giezen Brigitte van Mierlo Loek Peters Levi Visser Roxanne van Weerden fotografie Jan Luijk Loek Peters foto’s cover

Met wie communiceert u? Beleving is een van de belangrijkste motivaties om iets te kopen. Of u dat nu zelf bent als u op een beurs bent, of uw klant als hij of zij bij u in de winkel komt; unieke inspiratie is noodzakelijk voor de aankoop. Dat klinkt mooi, maar hoe krijgt u uw klant nu bij u in de winkel/ stand? Communicatie! Laat u zelf zien, informeer uw doelgroep, zorg en enthousiasme. Dat kan bijvoorbeeld heel goed via social media. Bent u daar al in bedreven? Mijn team en ik hebben ons de afgelopen twee jaar erg verdiept in deze manier van communiceren, tot grote tevredenheid van onze klanten. Wij delen deze kennis op Out of the Box en Spotlight graag met u. Gratis! Hoe? Wij hebben een stand op beide beurzen en geven daar workshops. Kort en bondig. Ook kunt u speeddaten met bekende influ­ encers die u laten zien hoe deze tool werkt. Binnenkort meer hierover! Voor nu: ik hoop dat u weer net zo enthousiast over deze Trendline bent als wij. Heel veel inspirerende ondernemers laten hun licht schijnen op onze business met als de mooiste producten, gepresenteerd op de leukste beurzen. Gaat dat zien!

Christmasworld en Paperworld: Jan Luijk Suzan Schreinders Lonneke Nooteboom sales en marketing Eliza Middelhoek

Gina van Dijk Adjunct Hoofdredacteur

eliza.middelhoek@ltmedia.nl traffic Dennis Söser traffic@ltmedia.nl Tel. +31 (0)26 3616960

www.trendline-magazine.nl www.facebook.com/trendlinemagazine-nl www.instagram.com/trendlinemagazine

abonnementen Stuur een mail naar danielle.vanmansom@ltmedia.nl onder vermelding abonnement Trendline. U ontvangt daarna een factuur voor de rest van het kalenderjaar. Een abonnement voor een compleet kalenderjaar bedraagt 25,00 euro. Het abonnement wordt stilzwijgend verlengd, indien geen schriftelijke opzegging heeft plaatsgevonden voor 1 november van het lopende kalenderjaar. Zonder schriftelijke toestemming van de uitgever mag niets uit Trendline worden overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk te houden voor de inhoud van de interviews.

trendline

3


6 SEPTEMBER 2018 DUS UTRECHT

VIER DE ALLERBESTE MERKBELEVING OP HÉT RETAILFESTIVAL VAN NEDERLAND! Lekker in de open lucht genieten van een verrassend programma en een line-up van inspirerende merken en sprekers. Op het festivalterrein is alle ruimte voor muziek, lekker eten & drinken en spontane ontmoetingen tussen beslissers, beïnvloeders en bestormers.

KOOP NU JE TICKET VIA RETAILANDBRANDSFESTIVAL.NL


INHOUD trendline najaar 2018

interview

Groos Rotterdam Lonneke Nootenboom Home Society Pascal Koeleman

6 26 29 48

26

24 20

De Woonindustrie showUP Out of the Box Spotlight TrendZ FairPlaza Trade Mart

beurzen

trends

Office Merry Business Black and White Xmas Jan Agelink trendanalyse Baking & Dining

achtergrond

Groeien met je bedrijf Shoppen nu en in de toekomst Vang jij als ondernemer de tijdsgeest?

48

12 17 35 37 39 42 62

30 44 53 57 65

22 32 58

elk nummer

Column Theo Rietbergen van TTP Concepts 43 Doorgeefcolumn Jill Janson 66 Nieuws 11, 18-9-20-21, 24-25, 40, 54-55

trendline

5


ONZE COLLECTIE IS EEN ODE AAN HET ROTTERDAMSE DESIGN VERVAARDIGD DOOR TROTSE MAKERS UIT DEZE STAD


ROTTERDAMS PARADEPAARDJE

"GROOS IS MEER DAN EEN WINKEL" met de filosofie om ‘het beste wat er in rotterdam wordt gemaakt te tonen en te verkopen’, zag groos in 2013 het levenslicht. eigenaren tjeerd hendriks en joost prins kenden veel (product)ontwerpers in hun omgeving, maar een passend platform voor het gemaakte design ontbrak conceptstore. groos werd een feit. de naam, een oud zuid-hollands woord voor trots, doet de winkel eer aan. de brede collectie is een ode aan het rotterdamse design, gemaakt door trotse makers uit de stad. trendline spreekt met berry dijkstra, storemanager van groos. TEKST en BEELD Gina van Dijk Een prachtige ruimte en oog voor detail zijn het eerste wat opvalt in het pand aan de Achterklooster in het iconische Industriegebouw; een bedrijfsverzamelingsgebouw met verschillende winkels, restaurants en een evenemententerrein. “Het ontwerp is een product van architectenbureau MVRDV, bekend van de markthal in Rotterdam”, vertelt Berry. “Ruimte is het mooiste in een interieur, want zo komen spullen optimaal tot hun recht”. Dit gegeven laat Groos met haar winkelinrichting en assortiment waardig zien. “We hebben hier spullen van wel meer dan 100 Rotterdamse designers”, vervolgt Berry. “Van leuke ansichtkaarten tot vazen van Foekje Fleur, tassen van Susan Bijl, echte Rotterdamse biertjes en lampen van Sander Bokkinga, gemaakt van draad”. Voor wie Groos al langer kende, is de collectie anders dan voorheen. Een jaar geleden verhuisde het mini-warenhuis naar de ­huidige locatie, waarbij het concept werd vernieuwd.

COLLEGA AAN HET

WOORD

“In het oude Groos boden we veel producten aan, dit aanbod hebben we nu gestructureerd. Er zijn drie ­pijlers ontstaan waarop de winkel is gebaseerd. Allereerst het warenhuis, denk aan kleine cadeautjes waarmee Groos bekend is geworden, zoals sokken, bieren en tassen. De tweede pijler is interieur. In Rotterdam zitten namelijk veel grote Dutch Designers die we bijna allemaal representeren. Groos’ derde pijler is gallery. In de andere winkel ­verkochten we al prints en dit doen we nu nog steeds. Het is een product dat goed loopt en de gallery past in het verlengde hiervan. We laten hier elke 2 à 3 maanden een nieuwe ­expositie zien”.

trendline

7


collega aan het woord

‘We zijn een platform’ Groos is meer dan een winkel, eerder een platform. “Dat kun je zien aan de hand van onze drie pijlers en onze neven­activiteiten, zegt Berry. “Zo verhuren we ons pand voor ­onder andere workshops en evenementen zoals product- of boeklanceringen. We hebben sinds kort ook een kapper in de winkel. Zo’n shop-in-shopcreatie past goed in ons concept, waarin we onze klanten iets extra’s willen bieden. Maar we zijn er ook voor de ontwerpers. We krijgen regelmatig de vraag om mee te denken. Met onze ervaring kunnen we hen helpen. Wat werkt er wel of niet. Ook denken we mee over het productieproces. Groos is een redelijk kleine winkel, een independent ­store, waardoor we onze klanten heel goed kennen en weten waar er behoefte aan is”. “Dat we weten welke producten passen bij het publiek is een groot voordeel. Er is veel aanbod, dus we moeten streng zijn. Behalve dat alle producten die in de winkel liggen van Rotterdamse origine zijn, moeten ze passen binnen het concept. Daarnaast moet iets aan bepaalde kwalitatieve en esthetische voorwaarden voldoen en denken we niet dat het een toegevoegde waarde is als we zes verschillende sokkenmerken verkopen. We zijn van het ‘koop minder, koop beter’-principe. Bij ons ligt de prijs wat hoger dan gemiddeld, omdat alles van ontwerpers komt. In het assortiment hebben we ansichtkaarten van 1,25 euro, maar ook spiegels van 1000 euro of meer”. ‘Na sluitingstijd laten we mensen binnen’ “Service vinden we erg belangrijk. Voor ons betekent dat een gesprekje aangaan met de klant, omdat we veel over de producten kunnen vertellen. Als iemand hier om 19.10 uur komt binnenlopen en we eigenlijk al gesloten zijn, dan laten we de persoon binnen. Het serviceaspect ligt heel hoog. We leggen mensen in de watten door op productniveau aandacht te geven. (Product)inspiratie halen we vooral van Instagram. We volgen veel ontwerpers en gaan op zoek naar nieuw design. Beurzen zoals showUP, Design District, OBJECT en S ­ alone bezoeken we ook”. ‘Rotterdams design oprekken’ “Momenteel zitten we in een soort transitie. We zijn ons steeds meer aan het richten op interieur en gallery, de advieskant spreekt ons aan. Een samenwerking met MVRDV is bijvoorbeeld geen onlogische combinatie. Zij houden zich bezig met inrichten en wij hebben veel meubels. We zijn ook aan het kijken of we het begrip ‘Rotterdams design’ kunnen oprekken en dat het blijft kloppen in het concept. We zouden bijvoorbeeld de beste producten uit een ander filiaal van Groos voor een korte periode in Rotterdam ­kunnen ­tonen en vice versa. Dit zouden we ook in het buitenland kunnen doen. Voor nu zijn deze plannen nog toekomst­muziek, maar het zijn zeker­ ideeën waar we mee spelen. voor meer info: www.groos.nl

8

trendline

storemanager berry dijkstra


VAKbeurs ontmoet de makers! 16 -19

ZONDAG16 SEPTEMBER

SEPTEMBER

U vindt het in De Woonindustrie In De Woonindustrie vindt u niet alleen een zeer brede selectie interieurdesign, maar u ontmoet meteen ook de makers zelf. Van lifestyle tot design, van comfort tot modern interieur. Vooraanstaande merken uit elk genre tonen hun laatste collecties en noviteiten. U krijgt rechtstreeks advies en informatie van de mensen achter deze merken. De Woonindustrie biedt u met ruim 140 fabrikanten een onuitputtelijke hoeveelheid aan keuzemogelijkheden. Van lampen tot bedden, van stoelen tot carpetten, banken en kasten, accessoires, sfeerhaarden, kunst en verf. Alles onder één dak. Dutch Design Dock De Woonindustrie en De Beursfabriek zijn aaneengesloten. Tegelijkertijd met De Woonindustrie opent De Beursfabriek haar deuren voor hèt designevent: Dutch Design Dock. Maak kennis met de nieuwste collecties van topmerken als Alberta, BEEK, Castelijn, COR, Gabriël, Gelderland, JAB, Joshh &, LABEL VANDENBERG, Leolux, Millenerpoort, Odesi, Perletta, Pilat & Pilat, Pode, QLiv, Rossetto en Studio HENK. De makers zijn zelf aanwezig, zij kunnen u alles vertellen over het ontwerp en de individuele mogelijkheden in maatvoering en materiaal. Ook voor Dutch Design Dock parkeert u bij De Woonindustrie en gaat u via de entree van De Woonindustrie naar binnen. U bent van harte welkom op de VAKbeurs van zondag 16 t/m woensdag 19 september 2018. Tot dan! De Woonindustrie Symfonielaan 1 3438EW Nieuwegein

+31 (0)30 303 27 00 info@dewoonindustrie.nl

www.dewoonindustrie.nl


de woonindustrie nieuws

PAD zet de bloemetjes buiten de hipste kleuren van het seizoen hebben kekke namen, zoals pink lavendel, ultra violet en spring crocus. associaties met rijke en stralende kleuren komen onmiddellijk op. In samenwerking met de Zwitserse kunstenaar Jürgen Bichler ontwierp PAD de exclusieve serie PIVOT; vijf fluwelen kussens met poëtische bloemmotieven op basis van geselecteerde foto's van de kunstenaar. De unieke motieven worden digitaal op de fluwelen kussens gedrukt. Met als resultaat: een romantische bloemenzee, gepresteerd op een moderne, elegante en gepassioneerde manier. Alle geven ze een extra vleugje luxe aan het dagelijks leven. De kleine meesterwerken zijn ontstaan door al het overbodig achterwege te laten en de focus te leggen op perfect grafische structuren. Combineer deze opvallende ‘kussenbroers en -zussen’ van PIVOT met de bescheiden kussens van de LUNOR-serie. Prachtig! Bezoek PAD op De Woonindustrie, stand 2-C078 voor meer info: www.padconcept.com

COZY, NATURE, GOUD EN HOUT DEsignLICIOUS ziet deze vier trends in de najaarscollecties van haar merken Le Studio, Sagaform en Donkey Products terugkomen. Een prachtige combinatie van betaalbare kwaliteitsproducten met een natuurlijke uitstraling waarbij een gouden touch zorgt voor luxe cocooning. Bezoek DEsignLICIOUS met de merken Le Studio, Sagaform en Donkey Products op De Woonindustrie, stand 2-C013 voor meer info: www.designlicious.nl

trendline

11


VAKGENOTEN IN GESPREK

DE WOONINDUSTRIE in haar nieuwe rubriek 'vakgenoten in gesprek' spreekt trendline collega’s uit de branche over actuele onderwerpen. interessante visies en informatie met elkaar delen is essentieel, er gebeurt namelijk veel in de retailbranche. door het gesprek met elkaar aan te gaan kunnen we elkaar helpen, een beter inzicht krijgen in onze markt. we trappen af met een vijftal standhouders van de woonindustrie. het onderwerp ‘samenwerking’ staat centraal. TEKST Gina van Dijk en ILLUSTRATIE Roxanne van Weerden

Jan Hogenkamp – Business Development & Operational Manager, De Woonindustrie "Wij zijn altijd op zoek naar partners. Of dat partijen zijn die zich willen presenteren in De Woonindustrie, leveranciers, retailers, brancheorganisaties of andere beursorganisaties. Het gaat erom dat we het doen voor onze bezoekers/ klanten. Die zijn erbij gebaat dat er zoveel mogelijk op één adres plaatsvindt en te vinden is. Wij strijden tegen verdere versplintering van de branche en willen graag zoveel mogelijk partijen en beursevents op één adres. Dat betekent helemaal niet dat een beursorganisatie niet zijn eigen naam kan dragen of zijn eigen uitstraling kan behouden zolang als er maar een bepaalde connectie­ bestaat en de beursdata met elkaar worden a ­ fgestemd".

Janneke Versteeg – PAD “Dat klopt, ik ben van mening dat mensen en merken elkaar versterken. Ik raad ook regelmatig andere merken aan als tip voor klanten om zo een mooie winkel presentatie te creëren waar we allemaal van profiteren. Dit komt dan vaak van twee kanten. Zo gaat het ook op De Woonindustrie”.

VAKbeurs ontmoet de makers! 16 -19 stelling

Samenwerken doe je nooit alleen!

SAMENWERKEN DOE JE NOOIT ALLEEN!

ZONDAG16 SEPTEMBER

vraag

SEPTEMBER

Op welke manier werkt U vindt het in De Woonindustrie samen? Suzan Demmers – DEENS In De Woonindustrie vindt u niet alleen een zeer brede selectie u interieurdesign, maar u ontmoet meteen ook de makers zelf. “Samenwerken is de sleutel tot succes. In de Van lifestyle tot design, van comfort tot modern interieur. Vooraanstaande merken uit elk genre tonen hun laatste collecties woonbranche moeten we veelenmeer samenJanssen Gilazi en noviteiten. U krijgt rechtstreeks advies informatie van de Loes mensen achter –deze merken. De Woonindustrie biedt u met werken, zodateen wijonuitputtelijke onze klantenhoeveelheid als collectief “Bijmogelijkheden. ons gaat datVan oplampen een hele ruim 140 fabrikanten aan keuze tot perbedden, van stoelen tot beter kunnen bedienen”. manier. carpetten, banken en kasten, accessoires, sfeerhaarden, kunstsoonlijke en verf. Alles onder Als ééneen dak.klant iets bij mij bestelt, dan kom ik het let-

DutchMirjam DesignSwart Dock - DEsignLICIOUS terlijk zelf bezorgen. Met een bus De Woonindustrie en De Beursfabriek zijn aaneengesloten. met De Woonindustrie opent De Beursfabriek haar vol vazen rijden we het land door, “Samenwerken doe je inderdaad nooit al- Tegelijkertijd deurenleen. voor Dat hèt design Dock. Maak kennis de nieuwste collecties van topmerken als Alberta, dat met vinden we ook erg leuk. is ookevent: goed,Dutch wantDesign door samenwerBEEK, Castelijn, COR, Gabriël,sterker Gelderland, JAB,jeJoshh &, LABEL VANDENBERG, Leolux, Odesi, Perletta, Pilat Dan kan ik gelijk zien Millenerpoort, hoe een ken maak je elkaar en kan als merk & Pilat,en Pode, QLiv, Rossetto en Studio HENK. De makers zijn zelf aanwezig, zij kunnen u alles vertellen over het ontwerp en winkel eruitziet en kan ik de als klant groeien. In ons vakgebied doe ik de individuele mogelijkheden in maatvoering en materiaal. Ook voor Dutch Design Dock parkeert u bij De Woonindustrie klant een hand geven. niet anders dan samenwerken”. en gaat u via de entree van De Woonindustrie naar binnen. U bent van harte welkom op de VAKbeurs van zondag 16 t/m woensdag 19 september 2018. Tot dan! 12

trendline

De Woonindustrie Symfonielaan 1 3438EW Nieuwegein

+31 (0)30 303 27 00 info@dewoonindustrie.nl

www.dewoonindustrie.nl


DE WOON

Samen controleren we of alles heel is. Laat ik zeggen, het is allemaal heel kneuterig, maar dat vinden klanten ook leuk”. Katheline Coudon – It’s About RoMi “De retailmarkt is op dit moment lastig. De internetconcurrentie is groot, dus proberen we hierin een weg te vinden door onze retailers steunen te steunen. Sinds vorig jaar hebben we de ‘dropshipping’-optie. Winkeliers kunnen bij ons een bestelling plaatsen en het af laten leveren bij de consument. Voor ons betekent dat meer tijd en kosten, maar zo kom je de klant tegemoet”. Mirjam Swart – DEsignLICIOUS “Samenwerking begint voor mij al op de werkvloer met de binnendienst. Een duidelijke afstemming en zorgen dat je dezelfde taal spreekt is onontbeerlijk voor een goede service naar de klant. Met de merken waarvan we handelsagent zijn komen we 1 à 2 keer per jaar bijeen voor een brainstorm wat er beter kan. Met deze informatie kan je met

INDUSTRIE ONTMOET DE MAKERS

elkaar groeien en klanten het beste blijven bedienen. De brainstorm gaat over serviceverlening, maar ook steeds vaker over productvernieuwing en weten waar onze klant naar vraagt. Onze klant, de winkelier, zit het dichtst bij het vuur en weet waar de consumentbehoefte ligt. Voor ons is deze samenwerking essentieel, want zo weten we per land wat de productbehoefte is”. Janneke Versteeg – PAD “Samenwerken binnen De Woonindustrie betekent voor mij merken van andere standhouders aanraden aan klanten. Elkaar klanten toespelen op de beurs. Maar ook met andere standhouders praten over klanten en elkaar tips geven”.

vraag

In hoeverre zorgt deze samenwerking ervoor dat de klant liever met jullie samenwerkt dan met een ander? Loes Janssen – Gilazi “Ik denk dat ons product daarvoor zorgt. We zijn klein (begonnen) en alles wordt met de hand gemaakt. Op het moment dat een klant een bestelling doet, wordt het gemaakt. We luisteren naar de klant en je ziet dat het aanspreekt. Maar ook de nononsense mentaliteit. We groeien en blijven ‘gewoon’".

s9r u e b K A V 1- 61 !sr e k a m e d teo m tno

REBMETPES 61GADNOZ

Katheline Coudon – It’s About RoMi “Ten eerste gaat het natuurlijk om het product. Wij hebben vaak gehoord dat onze prijs/kwaliteit-verhouding klopt, die is sterk en goed. Dat geldt ook voor onze professionaliteit, het snelle schakelen eirtsuen dnde inoklachtenafhanoW eD ni teh tdniv U deling. Wat we daarnaast ook proberen is .flez srekam ed koo neetem teomtno u raam ,ngisedrueiretni eitceles ederb reez nee neella tein uhet tdnivleuk eirtsutednhouinooW eD nI den met de klant. We vinden het belangrijk dat iedereen seitcelloc etstaal nuh nenot erneg kle tiu nekrem ednaatsnaarooV .rueiretni nredom tot trofmoc nav ,ngised tot edie lytsefil naV tem u tdeib eirtsudninooW eD .nekrem ezed remet thca ons nesnsamenwerkt em ed nav eitameen rofngoed i ne segevoel ivda skekrijgt. ertsthcer tgjirk U .netietivon ne

REBMETPES

tot neleots nav ,neddeb tot nepmal naV .nedehkjilegomezuek naa diehleeveoh ekjilettuptiuno nee netnakirbaf 041 miur .kad néé redno sSuzan ellA .freDemmers v ne tsnuk ,–neDEENS draahreefs ,seriossecca ,netsak ne neknab ,netteprac

“Het behoud van een collectief van woongerelateerde kcoD ngiin seD showrooms is erg belangrijk gebleken om efficiënt tehctuD raah keirbafsrueB eD tnepo eirtsudninooW eD kunnen tem djitrekkopen jilegeT .voor netolseonze gneendrukbezette aa njiz keirbafsdealers. rueB eD nHier e eirtsbetreudninooW eD ,atreblA sla nekrempot nav seitcelloc etswueiden n ed zij temgedurende sinnek kaaM .kchele oD njaar giseDdehcinspirerende tuD :tnevengisewereld d tèh rovan ov nerued het taliP ,attelreP ,isedO ,trooprenelliM ,xuloeL ,GREMadam BNEDNAStoltz V LEBALen,&andere hhsoJ ,Bin AJ De ,dnaWoonindustrie lredleG ,lëirbaG ,Rgevestigde OC ,njiletsaC ,KEEB ne prewtno teh revo nelletrev sella u nennuk jizmerken. ,gizewnaaOm flez de njiz collectie srekam eDgoed .KNEHteokunnen idutS ne obeoordelen ttessoR ,viLQ is ,edhet oP ,taliP & eirtsudninooW eD jib u treekrap kcoD ngiseD belangrijk hctuD roov deze koO .llive aairete tamzien”. ne gnireovtaam ni nedehkjilegom eleudividni ed

.nennib raan eirtsudninooW eD nav eertne ed aiv u taag ne

voor meer info: www.dewoonindustrie.nl

!nad toT .8102 rebmetpes 91 gadsneow m/t 61 gadnoz nav sruebKAV ed po moklew etrah nav tneb U trendline

ln.eirtsudninoowed.www

ln.eirtsudninoowed@ofni 00 72 303 03)0( 13+

13

niegewueiN WE8343 1 naaleinofmyS eirtsudninooW eD


NIET ALLEEN OP PAPIER COMMUNICATIEPLATFORM TRENDLINE VOOR ONDER ANDERE CONCEPTSTORES VIDEO!

Promotievideo of bedrijfsvideo laten maken? Neem contact op.

WEBSITE 3.700 bezoekers

NIEUWSBRIEF 3.000 adressen

FACEBOOK 1.100 likes

B2C INSTAGRAM 2.800 volgers

LINKEDIN

TRENDLINE HEEFT NAAST HAAR GEPRINTE MAGAZINE OOK EEN ACTUELE WEBSITE, ONLINE NIEUWSBRIEVEN, PARTNERMAILINGS, VIDEO’S, FACEBOOK EN B2C INSTAGRAM

VOOR MEER INFORMATIE ELIZA MIDDELHOEK | eliza.middelhoek@ltmedia.nl | +31 (0)6 1287 2314 MANDY MOOREN | mandy.mooren@ltmedia.nl | +31 (0)6 1043 9665 14

trendline


Wij zijn geurontwerpers die uw huis heel serieus nemen. We helpen je graag bij het creëeren van de perfecte sfeer. Dat is waarom we kiezen voor topkwaliteit. Dat is wat we doen. De hele dag. Elke dag. Wij creëren, wij innoveren en wij produceren. We willen dat het perfect is. We hebben een selectie huisparfums gecreëerd om uit te kiezen al naar gelang je stemming, persoonlijke smaak en zelfs het moment van de dag. Dus… wat is jouw nummer?

Kleine kaars 30-40 branduren Medium kaars 80-90 branduren Grote kaars 110-120 branduren Onze kaarsen zijn een blend van sojawas en branden met katoenen lonten voor een optimale, schone verbranding. Geparfumeerde sachets tot 4 maanden geurafgifte Geparfumeerde stokjes tot 60 dagen geurafgifte

Our fragrance, your choice 6 Redenen om voor Notes te kiezen: 1. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding 2. Modern Hollands design, geproduceerd in USA 3. Compact assortimet 4. Exclusiviteit 5. High-end display’s en marketing tools 6. Ondersteuning educatieve projecten

Europese distributie: Home Society

trendline

www.noteshomefragrance.com

15


OP 2 EN 3 SEPTEMBER VINDT DE MEEST INSPIRERENDE EN TOONAANGEVENDE INKOOPBEURS OP HET GEBIED VAN HOME & GIFT WEER PLAATS. TIJDENS DEZE EDITIE PRESENTEREN MEER DAN 400 INTERNATIONALE MERKEN, NEDERLANDSE LABELS EN JONGE ONTWERPERS ZICH AAN PROFESSIONALS UIT BINNEN- EN BUITENLAND. SPOT DE NIEUWSTE PRODUCTEN,

Will you showUP? Expo Haarlemmermeer Stelling 1 in Vijfhuizen (nabij Schiphol)

DE LAATSTE TRENDS EN DÉ MUSTHAVES VAN HET KOMENDE WOONSEIZOEN!

Let’s get ready FOR SHOWUP! showUP onderscheidt zich met een groot en gevarieerd aanbod in verschillende woonstijlen en categorieën. Het gaat van de nieuwste kidslabels tot merken in een luxe segment en van leveranciers op het gebied van food tot designers uit Scandinavië. Deze editie zijn bekende (inter)nationale merken zoals Ferm Living, Paper Collective, Anna+Nina en Nederlandse ontwerpers zoals Pepe Heykoop, Van Tjalle en Jasper en Floris Hovers present. showUP is veel meer dan een beurs om nieuwe collecties in te kopen. In The Store is één thema doorgevoerd in concept, styling en collectie. Nieuwe Deense labels presenteren zich in een groots opgezet Danish Design Pavilion. Bij de foodtrucks en op de vele terrassen is het mogelijk om ongedwongen te netwerken met collega’s, relaties en leveranciers. UP-TO-DATE DANKZIJ TRENDWATCHERS De listenUP sessies van zes experts en trendwatchers op het gebied van trends, kleuren, materialen en social media zijn iedere beurs een groot succes. Zo komt Instagramexpert Kirsten Jassies deze editie vertellen over het belang van Instagram, stories en IGTV voor bedrijven en onthult kleurentrendwatcher Hilde Francq in een presentatie vol eye candy dé trends en kleuren van 2019. De trend forecasts van Jan Agelink van buro jantrendman trekken al jaren volle zalen en ook deze editie is hij weer als spreker aanwezig op showUP. In The Trendzone is het bovendien mogelijk om de trends zelf te ervaren dankzij vier spectaculaire setUP’s van zijn hand. SPOT DE NIEUWSTE LABELS Met trots presenteert showUP tijdens deze editie acht nieuwe labels bij startUP@showUP. De ontwerpers van deze merken staan aan het begin van een veelbelovende carrière. Enkele highlights: de handgemaakte betonnen meubels, accessoires en verlichting van BetonLab, natuurlijke verzorgingsproducten van het jonge merk Kaerel

Skincare en de verfrissende en kleurrijke prints van French Toast Studio. Een ander niet te missen onderdeel op de beurs is growUP: hier zijn de leukste en nieuwste kindermerken vertegenwoordigd. BOOST YOUR BUSINESS Het zorgvuldig samengestelde aanbod van deelnemers, een inspirerende randprogrammering en de unieke uitstraling maken van showUP een beurs die woonwinkels, cadeauwinkels, kinderwinkels, webshops, conceptstores, warenhuizen en museumwinkels niet ­mogen missen. VOOR MEER INFO:www.showup.nl. showUP

17


showUP 2018 Standnummer

ANDERSEN

E.252

DESIGN SINCE 1916 Bij Andersen geloven we in het buitengewone, interieurs gemaakt met gevoel. We hebben een lange historie, passie en liefde voor uitstekend vakmanschap, wat resulteert in zowel kwaliteit als design. Door duurzaam werken te combineren met een fris ontwerp, maken we het mogelijk om een thuis te creëren met onderscheidend karakter. Andersen Furniture maakt al meer dan honderd jaar meubelen. Standnummer

E.261

HEINEN DELFTS BLAUW

VOOR MEER INFO: www.andersen-furniture.com

MAAKT WERK VAN NIEUWE TRADITIES In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam maakt Heinen Delfts Blauw unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. Bijzondere ‘sieraden’ voor elk interieur. Op showUP presenteert het ‘Dutch Design’-merk drie nieuwe servieslijnen. Alle drie serviezen hebben vernieuwende vormen. Deze vormen, gecombineerd met Delftsblauwe patronen, zorgen voor een verrassend product en laten het Delfts Blauw aardewerk van een nieuwe kant zien. VOOR MEER INFO: www.heinendelftsblauw.nl

T&C LIFESTYLE

UHMM BOX: DE DUURZAME (LUNCH)TROMMEL NIEUW BIJ T&C LIFESTYLE EN VAN PUUR DEENS DESIGN: UHMM BOX. DEZE ‘MADE IN DENMARK’ DUURZAME (LUNCH)TROMMEL KUNT U EENVOUDIG UITVOUWEN TOT EEN PLAT BORD, HANDIG ALS ER NIET ZOVEEL RUIMTE IS IN DE VAATWASSER OF LADE. De Uhmm box is verkrijgbaar in twee verschillende formaten en zeven moderne pastelkleuren. Door de combinatie met zeven verschillende kleuren siliconen strips is het een makkelijk mix en match systeem voor de consument. Ook voor mannen zijn er stoere combinaties. De (lunch)trommel kan in de vaatwasser, vriezer, koelkast en magnetron. De verpakking is al een cadeautje en bovendien is de trommel duurzaam geproduceerd. Speciaal voor het bewaren van salade, pasta, sushi, broodje of andere lekkere snacks. Met de Uhmm box bent u helemaal van deze tijd! VOOR MEER INFO: www.TenClifestyle.nl

18

sho wU P

Standnummer

B.123


showUP 2018

24BOTTLES

COMBINEERT ECO EN DESIGN

Standnummer

YOSHIKO HOME

E.284

Fall/winter collectie DE AMBACHTELIJKE COLLECTIE VAN YOSHIKO KOMT OP EEN EERLIJKE MANIER TOT STAND DOOR HET GEBRUIK VAN NATUURLIJKE MATERIALEN. Zeegras, jute, kokosnoot en recycled glas spelen steeds een belangrijke rol. Hiermee worden door vakmensen in diverse workshops prachtige manden, tapijten en andere interieur goodies gemaakt. Zo draagt dit jonge, succesvolle merk een steentje bij aan het creëren van een duurzamere en betere wereld. De items van Yoshiko zijn voorzien van het merk-icoon, de zogenaamde lotus pin. Handgemaakt door studenten van stiching Benglish Crafts. Deze stichting heeft een school in de grootste sloppenwijk van Dhaka en biedt jongeren middels een opleiding een kans op een betere toekomst. De Yoshiko-collectie wordt maandelijks aangevuld met nieuwe goodies die direct uit voorraad ­leverbaar zijn. Nabestellen gaat hierdoor perfect en zo kan de consument op meerdere momenten tijdens het seizoen worden verrast.

24BOTTLES IS EEN ITALIAANS DESIGNMERK DAT OPGERICHT WERD IN 2013. HET JONGE LIFESTYLEMERK COMBINEERT DESIGN EN FASHION MET AANDACHT VOOR HET ECOLOGISCHE ASPECT. DE FLESSEN VAN 24BOTTLES ZIJN EEN ANTWOORD OP DE WEGWERPMAATSCHAPPIJ; KWALITATIEVE PRODUCTEN DIE EEN LEVEN LANG MEEGAAN. De ecologische flessen zijn vervaardigd uit minstens 50% gerecycled staal en bevatten geen schadelijke stoffen. Ook zijn ze 100% roestvrij staal. Het merk gelooft dat een goed ontwerp de juiste dingen in beweging kan zetten en mensen er kan toe aanzetten hun gezondheid en levenskwaliteit op een duurzame manier te verbeteren. VOOR MEER INFO: www.24bottles.com

Standnummer

F.325

VOOR MEER INFO: www.yoshikohome.com

HEBECO

NIEUW: ELOU EN DËNA HET UITGEBREIDE PORTFOLIO VAN HEBECO WORDT NÓG GROTER. OP SHOWUP PRESENTEERT DE GERENOMEERDE SPELER OP HET GEBIED VAN BABY- EN KINDERMERKEN: ELOU EN DËNA; GEHEEL NIEUWE MERKEN OP DE BENELUXE MARKT. Dëna speelgoed is gemaakt van platinasilicone, een zacht en bestendig materiaal zonder BPA en daardoor 100% veilig. Het speelgoed uit Spanje draagt bij aan de lichamelijke, emotionele en cognitieve ontwikkeling van

Standnummer

B.129

kinderen tussen 0 en 6 jaar oud. Speelgoed van het Portugese elou zijn duurzaam en gemaakt op basis van kurk. De jonge fabrikant ziet spelen als een belangrijk onderdeel van het natuurlijke leer- en ontwikkelingsproces van kinderen. Dat is terug te zien in de leuke en unieke lijn. Naast de twee nieuwe paradepaardjes, presenteert Hebeco op showUP de collecties van het bekende Skip Hop, mamiBB en Bontoy. HEBECO IS JARIG Een extra feestelijk moment voor het familiebedrijf, want dit jaar viert Hebeco zijn 35ste verjaardag. Het bedrijf startte in 1983 als groothandel in babyartikelen voor België en Luxemburg en dat is inmiddes is uitgebreid met onder andere Nederland en Frankrijk. Het familiaal bedrijf van toen is Hebeco nog steeds, vertelt eigenaar Anthony van der Heyden. “We zijn met z’n tienen, wat een compacte structuur brengt met mooie voordelen. Persoonlijk contact met onze klanten vinden we belangrijk en we kunnen snel schakelen. We proberen altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste productenontwikkelingen en dit door te geven aan de klant. VOOR MEER INFO: www.hebeco.be showUP

19


showUP 2018

LOQI

ÜBERHIPPE TRANSPARANTE TASSEN

NEW:

BLACK

Maak een statement met de nieuwe transparante tassen van Loqi. Deze überhippe lijn is een must have voor elke najaarscollectie. Transparant is hotter dan hot en dat mag gezien worden. Loqi werkt samen met ontwerpers uit de hele wereld aan een steeds groeiende collectie van supersterke, ‘likable’ tassen, rugzakken, zip pockets en kofferhoezen. Het merk uit Berlijn heeft voor ieder wat wils: van avant-garde ‘golden girls’ tot jonge trendsettende hipsters. VOOR MEER INFO: www.abodee.nl

Standnummer

D.214

EYEDITION Standnummer

FRANK AND LUCIE

G.363

BLACK OR BLUE? DIT NAJAAR KIEST HET EXCLUSIEVE LEESBRILLENMERK FRANK AND LUCIE VOOR RUST. NIET ALLEEN DOOR DE GEWELDIGE LEESGLAZEN, MAAR OOK ALS RUSTPUNT IN UW WINKEL. Een luxe presentatiedoos met een uitgekiende collectie zwarte leesbrillen. Mat acetaat, glanzend en in subtiele dessins. Voor hem en haar. Een omzetmaker waar uw klanten steeds weer voor terugkomen. Trouwens, wie toch liever voor kleur gaat, er zijn twee waan­ zinnige blauw/groen tinten toegevoegd aan de bestaande ­modellen; Treetop Blue en Treehouse Blue. VOOR MEER INFO: www.frankandlucie.com

KIKKERLAND

MAAKT HET LEVEN AANGENAMER BIJ KIKKERLAND DESIGN VLOEIT CREATIVITEIT DOOR DE ADEREN EN WORDEN DE MEEST SIMPELE GEBRUIKSVOORWERPEN IETS BIJZONDERS EN WONDERBAARLIJKS. Sinds 1992 ontwerpt het merk originele producten die het leven aangenamer maken. Denk aan slimme ontwerpen die intrigeren, handige ontwerpen die dagelijkse taken makkelijker maken, en charmante ontwerpen die de mens gelukkiger maken. Bezoek op showUP de Kikkerlandstand en ontvang een prachtig welkomstcadeau! Standnummer

VOOR MEER INFO: www.kikkerland.com

2 0

sho wU P

D.164


showUP 2018

DASSIE ARTISAN

Standnummer

F.302

NIEUWE SIERADENCOLLECTIE

HET FAIRTRADEMERK DASSIE ARTISAN KOMT DIT NAJAARSSEIZOEN, NAAST WOONACCESSOIRES EN MEUBELS, MET EEN PRACHTIGE NIEUWE SIERADENCOLLECTIE. HÉT PERFECTE CADEAUTJE OM TE GEVEN, MAAR OOK HEEL LEUK OM ZELF TE HOUDEN. De oorbellen, ringen en kettingen worden met de hand gemaakt en verguld met 18-karaat goud door getalenteerde ambachtslieden in India. In combinatie met de gekleurde edelstenen zorgt dit voor een tijdloos, stijlvol en bijzonder ontwerp. Bekijk de sieraden van Dassie Artisan live op showUP. Bekijk de sieraden van Dassie Artisan live op showUP. VOOR MEER INFO: www.dassieartisan.nl

Yoshiko home – Fall/winter collectie De handgemaakte collectie van Yoshiko worden op een eerlijke manier

artisanal

verwerkt

door

gebruik

van

natuurlijke

materialen: Zeegras, jute, kokosnoot en recycled glass spelen opnieuw een belangrijke rol. Hiermee worden door de artisans in diverse workshops prachtige manden, tapijten en andere interieur goodies gemaakt. Zo draagt dit jonge, succesvolle merk een steentje bij aan het creëren van een duurzamere en betere wereld. Aan de items vind je het merk icoon, de zogenaamde lotus pin. Handgemaakt door studenten van de stiching Benglish Crafts die hun school in de grootste sloppenwijk van Dhaka heeft en jongeren middels een opleiding een kans biedt op een betere toekomst. De Yoshiko collectie wordt maandelijks aangevuld met een fris aanbod aan lifestyle goodies die direct uit voorraad leverbaar zijn. Zo kunnen de winkels dynamisch inkopen en op meerdere momenten in het seizoen nieuwe items aan de consument aanbieden. Ook biedt het merk een unieke retour service aan. Standnummer

“Wij zijn fair naar alle partijen toe, dus ook naar onze klanten”

G.363 www.yoshikohome.com www.benglishcrafts.com www.vialisa.com


GROEIEN MET JE BEDRIJF?


achtergrond

6 REDENEN OM TE GROEIEN zoals veel ondernemers denk ook jij waarschijnlijk na over je volgende stap. je bedrijf op een gezonde manier laten groeien. blijven vernieuwen. met kleine stapjes tegelijk. maar veel bedrijven slagen er op dit moment niet in om te groeien. ondernemen is net als fietsen: wie stilstaat valt om. wij geven je graag 6 redenen om te groeien! TEKST Loes Brussen

MEER BESTAANSRECHT

Groeien betekent overleven, ook al doe je het met kleine stapjes tegelijk. Zeker in een markt die continu beweegt, is het belangrijk om mee te gaan. Jouw concurrenten zitten ook niet in een hoekje verscholen. Ook zij blijven hun producten vernieuwen. Als jij niet meebeweegt, komt het moment waarop je niet meer kan leveren wat de markt verlangt steeds dichterbij. Het gevolg? Klanten stappen over en je omzet daalt. Blijven vernieuwen dus!

MEER CASH

Als ondernemer worden je ambities vast wel eens geremd door een gebrek aan geld. Je hebt 101 wensen en ideeën. Herkenbaar? Veel daarvan kun je nu niet uitvoeren omdat het je simpelweg ontbreekt aan voldoende cash. Een nieuwe bus, de huur van een loods of een handig softwarepakket om klanten beter te bedienen; het kost ­allemaal geld. En wie groeit, krijgt meer financiële mogelijkheden. Zo kun je jouw ambities bekostigen en met een aantal ideeën aan de slag die al een poosje op de plank lagen. Bovendien ben je op deze manier beter bestand tegen een stootje.

MEER NAAM, MEER KLANTEN

Veel mensen doen het liefst zaken met bedrijven van enige omvang. Dat heeft vooral te maken met vertrouwen. Als een bedrijf namelijk wat groter is, dan hebben ze sneller het gevoel dat hun verwachtingen zullen worden waargemaakt. ‘Ik ben niet de enige die hier spullen koopt’ is dan het idee. ‘Dit is geen eendagsvlieg en het zal dus wel goed zijn.’ Door je bedrijfsnaam op de kaart te zetten, trek je een nieuwe groep klanten aan die anders was weggebleven.

MEER RUST

Je neemt de telefoon op, zorgt voor het binnenhalen van opdrachten en bent in veel gevallen ook de project­manager. Als kleine ondernemer leunt het bedrijf grotendeels op je eigen schouders. Een weekje op vakantie? Het zit er vaak niet in. Met veel pijn en moeite kun je misschien een dagje weg en dan nog ligt de telefoon altijd binnen handbereik, voor het geval je toch nog even nodig bent. Maar wordt je bedrijf steeds groter, dan ga je merken dat er geen man overboord is wanneer je er een keer niet bent. Iedereen weet wat hij moet doen en het kantoor is gewoon bereikbaar. Mailtjes die om een snelle reactie vragen, blijven niet liggen tot overmorgen. Het bedrijf is met andere woorden minder afhankelijk van jou. En dat is een fijne gedachte.

MEER COMPLETE ONDERNEMER

met dank aan de rabo

Door te groeien met je bedrijf, word je een meer complete ondernemer. Ga maar na, je krijgt waarschijnlijk te maken met zaken die eerder nog niet of in veel mindere mate speelden. Denk aan personeel, marketing, sales en – heel belangrijk – leiderschap. Als kapitein van het schip is het jouw taak om ervoor te zorgen dat iedereen aan boord zo goed mogelijk presteert. Al die zaken die spelen in een groeiend bedrijf doen een beroep op je vaardigheden als ondernemer. Daardoor blijf je je continu ontwikkelen.

BETER VERKOOPBAAR

Je wilt er misschien nu nog niet aan denken, maar er komt een moment waarop je je bedrijf wilt verkopen. Gewoon, omdat je iets anders wilt doen. Of je nadert de leeftijd waarop het tijd wordt om te gaan afbouwen. Heb je je wel eens afgevraagd wat er van je onderneming overblijft als jij er geen onderdeel meer van uitmaakt? Niet veel, is het antwoord dat voor veel ondernemers geldt. Dat kun je tegengaan door te groeien naar een stevigere organisatie. Eén die ook zonder jouw aanwezigheid een basis heeft om door te gaan. Daardoor is je bedrijf in de toekomst beter verkoopbaar. En een groter bedrijf levert je sowieso meer geld op.

trendline

23


nieuws

ASYMMETRISCH BIJ MELANO melano breidt haar friends collectie uit met een nieuw ontwerp: de mosaic ring. wanneer het draait om kleuren en vormen combineren, is niks te gek. een trend die dit najaar veel terug te zien is en door zal ­zetten in 2019. De Mosaic is een verfijnd sieraad; gezet met diverse ­vormen crystal steentjes. Voor een sierlijke ­uit­straling kan de ring mooi los worden gedragen. Com­bineer het in een set en je creëert moeiteloos een speelse look. De ring zal verkrijgbaar zijn in twee varianten: De multi ­colour stone-uitvoering, waarbij meerdere kleuren ­samen komen en de ring een echte eyecatcher maakt, en in een crystal-variant. Met de Mosaic ring geef je net die extra touch aan elke outfit. voor meer info: www.melano-jewelry.com

iXXXi JEWELRY introduceert RAW Collection dit najaar lanceert ixxxi jewelry een compleet nieuwe lijn: de raw collection. een stoere collectie met vele nieuwe designs. ook heeft ixxxi jewelry een gloednieuw wisselsysteem voor haar bekende ringen. Nieuw wisselsysteem iXXXi JEWELRY staat al jaren bekend om haar verwisselbare ringen­ systeem met basis- en invulringen. Begin september voegt het sieradenmerk hier nog iets nieuws aan toe: top change ringen. Dit zijn ­stalen invulringen die op de basisring passen, en die verwisselbare ‘top parts’ hebben. Zo kunnen de ringen nog beter gematcht worden met de ­persoonlijke stijl van de drager. RAWrrr ‘Stoer, vrouwelijk en veelzijdig’ zijn kenmerkend voor de RAW Collec­ tion. De collectie bestaat uit moderne designs voor de krachtige vrouw. Een lijn geïnspireerd door tattoos en art. De ontwerpen zijn robuust en krachtig, tegelijkertijd ook vrouwelijk. De kleur zwart komt in vrijwel alle sieraden terug. Dat maakt de RAW-lijn rijkelijk en goed te combi­ neren met de bestaande collecties. Eindeloos wisselen en combineren, iXXXi JEWELRY, jouw smaak, jouw combinatie. voor meer info: www.ixxxi-jewelry.com

24

trendline


COMMERCIËLE COLLECTIES BENE-LUX JEWELS bene-lux jewels is goed op dreef. my imenso is na jaren van aanhoudend succes nog altijd het paradepaardje maar er gloort nieuw talent aan de horizon. Dit najaar pakt Bene-Lux Jewels echt groots uit. Voor MY iMenso en Spark silver Jewelry zijn er aanvullende nieuwe collecties. Voor Nomelli wordt de koers om­ gegooid, maar de grote nieuwkomers zijn MY iMenso GOLD en de MY iMenso Goccia medaillon. Bene-Lux Jewels bv staat op Out of the BOX. Gezien de vele noviteiten is het zeker de moeite waard om even langs te gaan. Out of the Box standnummer: E005 voor meer info: www.MYiMenso.com

WE HÉ WRKS FAS HT VA ERKPOO K R FAHSIONÉ T VAE VESPOOK ATH HIOSTO KE VNT VRK A ED 8 N R E O T R 01 8 OUSTOERENNT VOR DHEDARA L, 2 . U T 9 C O E OUOF TEH ENONCOR DJUAWA L,TREC 7.0 9.201 1 T OF E B C O E P E J E L U T H T / 16 /17.0 TH OX 2NCETSTOUW IERREC E B 01 P T R E L , H T OX 8. S T E IE R 16 2 0 NL O R , 18 .NL E


interview

LIFESTYLE GOEROE LONNEKE NOOTEBOOM

ONDERNEMERS SPELEN TE VAAK OP SAFE

succesvol ondernemen, laat dat maar aan lonneke nooteboom over! zij is founder van het online lifestyle magazine stylemyday en deelt haar unieke stijlgevoel nu voornamelijk op instagram via @lonnekenooteboom. daarmee is ze inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste influencers van nederland. naast blogger en influencer is ze ook styliste en vertelt ze trendline over haar carrière, ondernemerschap en de trends die ze gespot heeft. TEKST Madelon Willems Hoe ziet een dag er bij jou uit? “Elke dag is weer anders, ik doe zoveel verschillende dingen. De ene dag ben ik bij een modeshow en op de andere dag ben ik weer bij een fotoshoot voor een modeblad. Geen enkele dag is hetzelfde. Juist dat afwisselende past heel goed bij mij". Waar haal je je inspiratie vandaan? "Zeker niet uit een boek of een tijdschrift, maar uit de plekken waar ik kom. De mensen die ik ontmoet in winkels, restaurants, noem maar op. Eigenlijk krijg ik overal om mij heen inspiratie". Hoe is Style My Day ontstaan? "Een collega adviseerde mij om een online inspiratiebord te maken, waarop ik mijn ideeën kwijt kon. Tegelijkertijd was dat dan ook inspirerend voor andere mensen. Ik dacht: 'Wie zit daar nu op te wachten?', dus ik had het in eerste instantie naast me neergelegd. Een half jaar later maakte ik toch een Facebookpagina met foto’s van dingen die niet per se in de mode zijn, maar wat ik mooi vind. Binnen drie maanden had ik 3 duizend volgers op Facebook. Nu zijn dat er 40 duizend(!), dat had ik nooit verwacht". Secret of success? "Ik ben de één van de grootste influencers in mijn leeftijdscategorie van 30-50 jaar. Deze groep wil blijkbaar ook geïnspireerd worden door iemand waarvan ze de stijl leuk vinden. Bovendien ben ik toegankelijk en wil ik graag echt dat deel van mezelf tonen. Die spontaniteit én het laten zien dat je ook vrouw en moeder tegelijk kunt zijn, maakt mijn werk als influencer op Instagram tot een succes". Hoe ben jij als ondernemer? "Ik kom uit een ondernemersgezin en ik ben met een ondernemer getrouwd, dus ik ben wel een echte ondernemer. Ik ben heel strategisch en doelgericht. Ik ga net zo lang door tot ik mijn doel bereikt heb. Verder ben ik ook een people player, dus ik maak makkelijk contact. Dat vinden mensen altijd heel fijn bij mij. Wie ik ook voor me heb, ik ben gewoon mezelf". Nog tips voor zelfstandige ondernemers? “Ga er 1000 procent voor en werk keihard, want niks komt je aanwaaien. Ondernemen is vallen en opstaan. Ik ben ervan 26

trendline

overtuigd dat je alles kunt bereiken wat je wilt, als je er maar hard voor werkt. Natuurlijk heb je ook een dosis geluk nodig. Maar dat dwing je af, zeg ik altijd". Welke retailontwikkelingen zie jij? "Ik zie dat winkeliers het moeilijk hebben. Wat ik heel jammer vind, is dat ondernemers vaak op safe spelen. Ze kopen heel ­veilig in, waardoor ze zich niet onderscheiden van de rest. Juist nu moet je je onderscheiden van de rest. Verder denk ik ook dat ondernemers die niet op de een of andere manier ­online gaan, zullen verliezen van de spelers die wel online ­opereren. Dus ga online!” En trends op het gebied van interieurstyling? "Vintage is helemaal van nu. Ook zie je weer lekker veel kleur. Dus wees niet bang en durf buiten de lijntjes te gaan met ­bijvoorbeeld velvet, goud en kleurrijke wallpapers". Welke kleuren zijn helemaal hot? "Alle kleuren kunnen! Experimenteer en ga voor uitdagende combinaties. Mijn favoriet momenteel is donker peach, een prachtige combinatie tussen oudroze en perzik. En natuurlijk violet, dat is dé Pantonekleur van 2018". Zie je al toekomstige trends? “Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen. Eerlijke en kwalitatieve producten worden steeds belangrijker voor de consument. Ook de technologie gaat hard, denk bijvoorbeeld aan robotstofzuigers. Zelf heb ik een robotgrasmaaier, zo fijn! Mijn hond is er wel een beetje bang voor". Waar koop jij je woonstyling? "Ik heb mijn meubels van de webshop westwingnow.nl. Zij zijn goed in trends en hun eigen merken zijn ook erg leuk. Verder koop ik ook graag antiek en vintage in bijzondere ­winkeltjes. Ik ben dan altijd heel benieuwd naar het verhaal achter een item". Hoe vaak wissel je het interieur in je eigen huis? "Ik investeer vooral in belangrijke basisitems, zoals een tafel of een bank; dat is echt een belangrijk key piece. Maar dan wissel ik regelmatig met fashionitems zoals kussens en kaarsen”.


MET STYLE MY DAY LAAT IK ZIEN WAT IK MOOI VIND 40.000 VOLGERS ZIJN ER ENTHOUSIAST OVER LONNEKE NOOTEBOOM

MEER OVER LONNEKE lonneke nooteboom is al 21 jaar styliste. het signaleren van trends zit bij haar in het bloed. ze is personal shopper en styliste van onder andere john ewbank en kelly weekers, werkt regelmatig samen met leontine & marco borsato, schuift regelmatig aan als stylist bij koffietijd van rtl4 en schrijft voor een aantal mode­bladen. daarnaast geeft ze styling workshops, masterclasses en lezingen over influencer marketing. ze is founder van online lifestyle magazine style my day en is momenteel voornamelijk te volgen op instagram @lonnekenooteboom. hierop deelt ze alles wat haar inspireert op mode- en lifestylegebied.


‘a day of inspiration, a week of feeling ‘Autumn’!

event autumn kick-off 17 sept 2018

trendlezingen van trendwatcher Christine Boland & topstylist Marie-Gon Vos

shop de nieuwste najaarsproducten & laat je inspireren door de laatste trends!

toffe acties!

TICA, Randweg 155

| 1422 ND Uithoorn | W www.tica.nl | T 020 645 2711


interview

DOLF VRIJENHOEK EN GABY HEEZEN OVER NOTES:

NOTES is een cadeautje aan jezelf een strakke lijn voor de stijlvolle vrouw in haar moderne huis. notes interior perfume van home society presenteert tien nieuwe geuren. van fruitig tot intens. van zacht tot romantisch. notes heeft voor ieder gevoel een passende geur. trendline magazine sprak met dolf vrijenhoek en gaby heezen van home society over de lijn die opvalt in haar minimalistische uitstraling. TEKST Amanda Morina BEELD Home Society OUR FRAGRANCE, YOUR CHOICE Dolf: “Op kantoor bleek dat er maar enkele vrouwelijke collega’s de Bridgewater kaarsen, ons landelijkere merk geurkaarsen, weggaven als cadeau. Alhoewel de geur en de kwaliteit van deze geurlijn fantastisch is, paste dit qua uitstraling niet helemaal bij het interieur van hun vriendinnen of van henzelf. Er bleek dus een doelgroep te zijn die we nog niet aanspraken. We gingen toen nadenken over een nieuwe geurlijn voor de vrouw die houdt van een minimalistisch nordic interieur en daar kwam NOTES interior perfume uit voort. Gaby: “Het interieurparfum van NOTES is gemaakt voor een vrouw die heel goed weet wat ze wil, midden in het leven staat en er belang aan hecht dat alle spullen die ze koopt onderdeel worden van haar interieur. Een geur kan speciaal bij je eigen identiteit gaan passen. Het gaat echt om de beleving thuis”. Dolf: “Het concept omvat een serie van tien geweldige geuren, voorzien van romeinse cijfers. Elk cijfer staat voor een bepaalde geur. Een nummer is mysterieus, zeker wanneer het een romeins teken is. Ik noem het ‘the power of suspense’. Het is spannend, je weet niet welke geur je kan verwachten dus laat je je verrassen”. EEN VOLLEDIG CONCEPT Gaby: “Omdat NOTES echt een cadeautje voor jezelf of een ander is, hebben we

dit concept ook in de verpakking doorgevoerd. Op de tasjes staat bijvoorbeeld: ‘I spoil myself’. Ook hebben we hele leuke papieren envelopjes waar je de perfumed sachets in kan doen. Zo wordt het echt een cadeautje. Het is een totaalconcept voor de winkelier en de klant”. Dolf: “De geparfumeerde kaarsen, gemaakt in het Amerikaanse Spartanburg, zijn verkrijgbaar in drie maten. De branduren zijn super; de brandtijd van een small glass candle is tussen de 30 tot 40 uur, de medium glass candle 80 tot 90 uur en de large glass candle brand wel 110 tot 120 uur. De large candle heeft trouwens drie katoenen lonten. In deze collectie natuurlijk ook geparfumeerde sachets met geurafgifte tot wel 4 maanden en geparfumeerde sticks die geur afgeven aan hun omgeving tot wel 60 dagen. Op de verschillende displaymeubels voor de winkeliers staat een experience centre, met daarop de geurenkaarsen onder stolpjes. Zo kun je alle geuren beleven; dat is ook de magneet. Als je die stolpjes ziet staan, maakt het nieuwsgierig om even te ruiken. Our fragrane your choice”. Home Society is dit jaar te zien op ShowUP, Trendz en ­Maison et Objet, op de speciale home fragrance-afdeling. Notes is vanaf september 2018 beschikbaar.

gaby heezen

dolf vrijenhoek

voor meer info: www.homesociety.nl

trendline

29


trend

TREND #3

OFFICE op paperworld bezocht team trendline het prachtige trendpaviljoen met alle vernieuwende producten voor onze branche, opgesplitst in verschillende trends. vorige keer bespraken we minimal + excellent, in deze trendline de andere relevante voor onze branche: office work + challenge. TEKST Loes Brussen BEELD Jan Luijk

WORK + CHALLENGE

High tech en comfortabele relaxmoods vormen hier een in eerste instantie niet logische eenheid. Werkplekken worden vaker flexplekken zonder persoonlijkheid. De uitdaging is dan ook om hier wel een harmonisch geheel van te maken. Daarom wordt er veel gebruik gemaakt van moderne kleuren en esthetisch verantwoorde producten. De nadruk ligt op gebruiksvriendelijkheid. De materialen hebben een natuurlijke, rustige uitstraling en zijn multifunctioneel ­inzetbaar. De meubels en scheidingswanden in combinatie met de lichtinstallaties ­geven toch een persoonlijke, eigen uitstraling. Op deze manier ontstaan werkplekken die neutraal zijn, maar waar iedere gebruiker een gevoel van welbehagen krijgt.

HIGH TECH RELAXMODUS

KERNWOORDEN GEBRUIKSVRIENDELIJK MULTIFUNCTIONEEL WELBEHAGEN

trendline

31


DOOR 3D PRINTERS VAN CONSUMENT NAAR PROSUMENT


achtergrond

SHOPPEN

nu en in de toekomst collect memories, not things. het lijkt tegenwoordig het credo te zijn van de alles gewende en verwende consument. maar hoe ga je hiermee om als detaillist, die van oudsher juist gericht is op de verkoop van producten? trendwatcher en ondernemer natascha klootsema neemt een kijkje in de toekomst van retail en e-commerce, niet alleen in dit artikel, maar ook op 2 en 3 september tijdens showup in een trendtalk vol inspiratie. TEKST Natascha Klootsema BEELD Zin Trendstudio We leven in een disruptieve wereld. Technologische veranderingen volgen elkaar in een steeds hoger tempo op. Tegelijkertijd zijn ook wij volop in beweging. De volgende generatie wordt zomaar 100 jaar. Je relatie, huis of carrière: niets is meer voor een lifetime. Het standaardgezin maakt steeds vaker plaats voor patchwork families, love-hoppers, latters en framilies (een familie bestaande uit vrienden). Met een tiny-house verkas je binnen een handomdraai en áls je al een dikke hypotheek hebt, druk je de kosten door je huis regelmatig met wildvreemden te delen door het te verhuren via Airbnb. Jobhoppers zijn eerder regel dan uitzondering, en waarom zou je op je 45e niet nog kiezen voor een heel nieuwe carrière? En die carrière zou wel eens van een heel andere aard kunnen zijn dan je ooit had bedacht, aangezien een groot deel van onze banen door robots zal worden overgenomen. Een tendens die nu al in werking is gezet. Trendtalks op showUP Natascha Klootsema is oprichter en eigenaar van webshopportal Flavourites.nl en heeft als trendwatcher haar eigen bureau ZIN Trendstudio. Tijdens showUP verzorgt ze op zondag 2 september en maandag 3 september de trendtalk ‘Blurred Lines’, over de toekomst van shoppen. meer info: www.zintrendstudio.nl 130 pop-up shops op Flavourites Live Van vrijdag 23 t/m zondag 25 november a.s. vindt in de industriële Kromhouthal in Amsterdam-Noord de tiende editie van het webshopevent Flavourites Live plaats. Zo’n 130 pop-up shops van webshops, designers, foodstalls en workshops zijn hier dan te bezoeken. Alles draait om het thema ‘feel good’ en de bezoeker kan een totaalbeleving op het gebied van shoppen ondergaan. Van shoppen tot workshops volgen, genieten van food en drinks, naar de kapper gaan of de handen laten lezen en heel veel meer. meer info: www.flavourites.nl/live

INTERNETREUZEN Ook op het gebied van winkelen zijn er veel veranderingen gaande. De kaalslag binnen de retail heeft flink huis­ gehouden en is nog niet ten einde. Voornaamste oorzaak: de digitale revolutie. Het zijn dan ook vooral de winkelketens die niet of onvoldoende hebben ingespeeld op de ontwikkelingen binnen de e-commerce die het niet hebben gered, of het niet gaan redden. Maar ook online liggen de bedreigingen op de loer, zoals de snelle groei van internetreuzen als Alibaba.com en Amazon. Hoe leer je de consument van nu én van de toekomst beter begrijpen zodat je als retailer je business hierop kunt afstemmen? Wie als ondernemer in de wereld van retail of e-commerce het jaar 2040 wil halen, zal moeten innoveren, schakelen en moeten inspringen op de vele kansen en mogelijkheden die er zijn. Laten we eens kijken naar drie belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen die er zomaar voor kunnen zorgen dat de wereld van het shoppen er over pakweg twintig jaar wel eens héél anders uit kan gaan zien. Ontwikkeling 1: consument wordt producent, de prosument De mogelijkheden van 3D-printing zijn ongekend. De consument wordt prosument door de opkomst van 3D-printers. Bestaande productiemodellen kunnen zomaar op de schop gaan. De computer wordt een fabriek. Ontwikkeling 2: sharing is caring In de transparante wereld van nu staat de deeleconomie centraal. Delen is het nieuwe ‘hebben’ en toegang daartoe wordt belangrijker dan bezit. Ontwikkeling 3: de macht bij de burger Waar vroeger veranderingen vooral top-down werden aangestuurd, is nu eerder het omgekeerde het geval. De burger is in opstand gekomen en via blogs, vlogs en social media kan iedere willekeurige burger machtiger worden dan het grootste televisiestation of de grootste producenten.

trendline

33


achtergrond

Maar welke gevolgen kunnen dergelijke veranderingen nu hebben voor de wereld van retail en e-commerce? En waar staan we in pakweg 2030? Trendwatchen is geen toekomst voorspellen. Wat wél kan: het op basis van bepaalde waardeverschuivingen in de maatschappij definiëren van winkelbehoeftes, die je voor ogen kunt houden bij het uitoefenen van je bedrijf. SERVERTISE Wanneer er bij de aanschaf van een bepaald product juist uitgebreide uitleg nodig is, gaan service en expertise een grote rol spelen: servertise. Het is de kunst geworden om de overwegend (zeer) goed geïnformeerde consument te voorzien van de juiste informatie; zowel on- als offline. Ook hierbij kunnen technologische ontwikkelingen een grote rol spelen. Virtuele passpiegels of medewerkers die voorzien zijn van een tablet waarop de laatste informatie te vinden is, zijn manieren om tegemoet te komen aan deze veeleisende consument. En dankzij augmented reality kunnen producten ‘tot leven komen’ en een verhaal vertellen. EXPLORIENCE Nu kunnen we verschillende winkelbehoeftes onderscheiden, waarbij een en dezelfde persoon meerder behoeftes kan hebben. De ene keer wil je immers snel en efficiënt de noodzakelijke boodschappen doen, de andere keer wil je juist shoppen als vrijetijdsbesteding. Zo zijn er situaties te bedenken waarbij de consumenten wil ontdekken en beleven. Noem het explorience: een combinatie van experience en explore. In deze situatie wil de consument vooral beleven en ontdekken. Hij is nieuwsgierig, staat open voor nieuwe ontwikkelingen, laat zich graag verrassen en wil vermaakt worden. Dankzij technologie zijn de mogelijkheden om deze consument te triggeren legio. Zo lanceerde Samsung al een experience center waar je van alles kunt beleven, zonder dat je daadwerkelijk iets koopt.

EASYFIËNT Maar soms wil de consument juist easy en efficiënt winkelen: easyfiënt. In deze situatie wil de consument juist snelheid en gemak ervaren tijdens het shoppen. Ook op dit vlak gebeuren interessante ontwikkelingen. Wat te denken van een drive-in supermarkt, of de Shell tap-up waarbij een tankauto je auto voor de deur tankt zonder dat je zelf thuis hoeft te zijn? Interactieve winkelruiten en winkelen in een onbemande winkel zijn inmiddels al gelanceerd. En dat is nog maar het begin. CRAFT CONSCIOUS Temidden van al deze technologische ontwikkelingen en mogelijkheden is bij tijd en wijle juist de behoefte aan rust groter dan ooit. Dit zijn de situaties waarbij de aandacht voor het ambacht groter is dan ooit: craft conscious. En dan vooral: grote aandacht voor kleine dingen. In zo’n situatie is storytelling belangrijk. Transparantie en duurzaamheid zijn hierbij belangrijke pijlers. Mooi voorbeeld is het prijzenwinnende warenhuis Social Label. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen hier een podium. Iedereen doet ertoe; dit label brengt op sympathieke wijze kunst en design in de samenleving. En het Britse label Everlane laat met de hashtag #knowyourfactories zien wat er zich binnen de fabrieken afspeelt, hoe de prijs van het product tot stand komt. Alles draait om eerlijke informatie naar de klant. Natuurlijk: het blijft altijd lastig om die dikwijls zo ongrijpbare consument in een hokje te duwen, en te weten wat hem echt beweegt… Maar wie openstaat voor het signaleren van nieuwe ontwikkelingen en wie de kunst verstaat om kleine signaleringen op te pakken en juist te interpreteren, kan wel eens heel succesvol zijn met zijn of haar business. Zeker in deze tijd die soms weliswaar bedreigend kan lijken, maar waar vooral ook ongekend veel ruimte is voor kansen.

CONCEPTSTORES, WINKELS VAN NU EN VAN DE TOEKOMST bij een conceptstore draait het om meer dan alleen het verkopen van producten. de totaalbeleving staat centraal: een conceptstore is dan ook gericht op een bepaalde lifestyle. er zijn ondernemers die dit heel slim hebben aangepakt door een écht nieuw concept te lanceren. vijf goede voorbeelden van innovatieve conceptstores: Sukha Bij Sukha in Amsterdam klopt alles: van productassor­timent tot winkelstyling, online zichtbaarheid en ­social media. Met recht een totaalbeleving waarbij on- en offline herkenbaarheid zorgen voor een perfecte branding. www.sukha.nl Groos Rotterdam Bij Groos vind je een uniek assortiment van producten die door Rotterdammers op de markt zijn gebracht. Een helder concept, waarbij de selectie van producten ook nog eens een belangrijke rol speelt. www.groosrotterdam.nl Hutspot In een rijtje van goede conceptstores mag Hutspot niet ontbreken. Een van de eerste winkels die het aandurfde om de term ‘conceptstore’ in de mond te nemen. 34

trendline

Waar je niet alleen kunt winkelen, maar ook kunt koffie­ drinken, naar de kapper gaan en exposities kunt bezoeken. www.hutspot.com Boxpark Bijzonder concept in de hippe wijk Shoreditch in ­Londen, waarbij een aantal op elkaar gestapelde zeecontainers ruimte biedt aan diverse soorten ondernemers: van winkels tot eettentjes. Feitelijk eerder een pop-up winkelcentrum, maar door de uitstraling ook wel concept store ­genoemd. www.boxpark.co.uk Story Deze conceptstore in New York is als een magazine waarbij zowel het assortiment als het uiterlijk van de winkel elke zes ­weken compleet verandert en volledig aansluit op steeds weer een ander thema. www.thisisstory.com


beursinfo out of the box

BELEEF OUT OF THE BOX

op 16 en 17 september vindt de vierde editie van out of the box plaats in de werk­ spoorkathedraal in utrecht. tijdens dit vakevent voor conceptstore, juweliers en fashionstore, worden de mooiste stukken uit de collecties ge­toond; van unieke sieraden tot exclusieve luxe- en lederwaren. u kunt de allernieuwste én de traditionele collecties bekijken en inkopen, netwerken en deelnemen aan inspirerende workshops en activiteiten. dit alles voor een echte out of the box-beleving. BELEVEN Tijdens de workshop Social Media wordt uitgelegd hoe u effectief gebruik kunt maken van Facebook en Instagram. Op de stand van Drijfhout kunt u zien (en zelf doen) hoe sieraden worden verguld en gerhodineerd. Ook de studenten van Vakschool Schoonhoven zijn weer aanwezig. Dit keer laten ze hun meesterwerken zien en ziet u de edelsmid van de toekomst aan het werk. Een aantal activiteiten vindt plaats in zeecontainers, wat de industriële look en feel van de locatie nog meer benadrukt.

Registreer voor

OUT OF THE BOX gratis toegang via de website.

PRIMEUR: VERKIEZING ‘SIERAADRAGER VAN HET JAAR’ Deze editie van Out of the Box krijgt een glamourous tintje. Het is namelijk de aftrap van de verkiezing ‘Sieraaddrager van het jaar’, een samenwerking met onder andere Buddha to Buddha. Het ambacht en onze branche worden hiermee op een positieve manier onder de aandacht gebracht. Welke bekende Nederlanders een kans maken om ‘Sieraaddrager van het Jaar’ te worden, is nog even geheim. Een tipje van de sluier: het wordt een feestje dat jaarlijks terugkeert. Via de website en social media van Out of the Box blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom deze verkiezing. Vergeet niet te stemmen! voor meer info: www.outofthebox2018.nl

SMARTWATCHPLEIN 16/17.09.2018

Een smartwatch in uw assortiment? Natuurlijk! Het is niet alleen een nuttig hulpmiddel, het is ook een sieraad; iets dat gezien mag worden! Welke soorten en merken smartwatches zijn er en welke ontwikkelingen kunt u verwachten de komende jaren? Tijdens de najaarseditie van Out of the Box kunt u de diverse modellen bekijken en u laten informeren op het SmartWatchplein.

trendline

35


#Lucie Says

Frank has the most beautiful BLUE eyes

COME AND SEE US! SHOWUP (2+3 SEPT) (STAND NR. G.363)

SPOTLIGHT (23+24 SEPT) (STAND NR. F015)

H A N DMA DE KA NT-E N-KL AR E

LEESBRILLEN MODEL: EYEQUARIUM TREETOP BLUE

WWW.FRANKANDLUCIE.COM


beursinfo spotlight

SP TLIGHT KOM DAT ZIEN!

gedekte tafel, woonaccessoires, gifts, fashion, statio­nery en meer. prachtbranches die allemaal cen­traal staan tijdens de tweede editie van spotlight op 23 en 24 september. het vakevent draait om beleving en inspiratie en vindt wederom plaats op de unieke locatie ‘de werkspoorkathedraal’ in utrecht. De tweede najaarseditie van Spotlight belooft een waar ­inspiratiefeestje voor exposanten en deelnemers. Of u nu geïnteresseerd bent in trendgevoelig, bijzonder, tradi­ tioneel, tijdloos of uniek. Er staan veel bekende en nieuwe leveranciers die graag hun producten en collecties aan u laten zien en/of u deze laten beleven. Typisch Thuis, ­Bredemeijer, MOOD Company, Brabantia, Craenen, De Kom ­Aardewerk, Biba International en Uitgeverij De Lantaarn, zijn slechts een greep van de vele exposanten die u treft ­tijdens de n ­ ajaarsbeurs. BELEVING Naast het aanbod van producten, hebben verschillende ­exposanten tijdens de beurs leuke acties en activiteiten. Dit maakt een bezoek aan Spotlight een echte beleving. Er zijn koks aanwezig en u kunt genieten van heerlijke ­proeverijen. Ook worden er workshops gegeven, zoals een over Social Media. Een aantal activiteiten vindt plaats in zeecontainers, wat de industriële look en feel van de ­locatie nog meer ­benadrukt. NIEUWE ONDERNEMERS Ook voor nieuwkomers in de branche is Spotlight een ware must see. De beurs is een uitstekende manier om te oriën­teren en te zien waar kansen liggen. Laat u uitgebreid ­informeren, volg workshops en maak van de gelegenheid gebruik om te netwerken.

GRATIS KOFFIE! Spotlight is nieuw en vernieuwend en zet zowel de­ exposant als de vakbezoeker in de kijker. Een bezoek aan Spotlight is gratis. Om hier gebruik van te maken, hoeft u zich als vakbezoeker slechts te registreren. En om de ­beleving nog een beetje extra compleet te maken, is ook de koffie gratis! voor meer info: www.spotlight-event.nl

trendline

37


YOUR TRADE EVENT FOR LIFESTYLE, GIFTS, STATIONERY, OFFICE & CONVENIENCE

26, 27 & 28 AUGUSTUS EVENEMENTENHAL GORINCHEM

Volg TrendZ op social media voor de laatste nieuwtjes!

REGISTREER NU MET CODE 71876310

EN BESTEL TICKETS VIA: WWW.EVENEMENTENHAL.NL /TRENDZ-GO

2018 WWW.TRENDZNAJAARGORINCHEM.NL

TWITTER.COM/TRENDZ_EH

INSTAGRAM.COM/TRENDZVAKBEURZEN

FACEBOOK.COM/TRENDZVAKBEURZEN


beursinfo trendz

“ER IS EIGENLIJK GEEN ALTERNATIEF” STANDHOUDERS OVER TRENDZ na het succes van de voorjaarseditie, deze werd bezocht door 12.360 professionals, bereidt trendz zich voor op de najaarsbeurs. de evenementenhal in gorinchem staat van 26 tot en met 28 augustus weer in het teken van onder andere lifestyle, stationery en fairtrade trends. trendline magazine sprak met drie standhouders over de aankomende beurs. welke noviteiten kunt u verwachten? TEKST Amanda Morina BEELD Trendz

Inge van de Ven | HOME DELIGHT

Geert Hoeberigs | THE CARD COMPANY

“Dit is de eerste keer dat we deelnemen aan TrendZ Gorinchem. Onze stand is op de bovenste verdieping dichtbij het restaurant". “Ons doel is om contact te leggen met nieuwe klanten en onze bestaande klanten ontmoeten. Ook willen we onze naamsbekendheid in de markt verhogen. Veel winkels en interieurarchitecten kennen ons van TICA of Trends & Trade, maar er is ook een groep potentiële klanten die nog nooit van Home Delight heeft gehoord. We zijn aan het uitbreiden in onze eigen collectie en hebben dit najaar naast nieuwe kussens en plaids ook nieuwe vazen, servies, lampen en tafeltjes in collectie. Mijn eigen favoriete items zijn mondgeblazen vazen waarbij de kleur diagonaal door het glas loopt en een servieslijn met een subtiel kleur­ verloop. In het najaar komt er ook een nieuwe collectie vloerkleden aan”.

“We staan al vanaf de eerste editie op TrendZ. De beurs in Gorinchem is voor ons een belangrijke beurs en we nodigen onze klanten daar graag uit". “The Card Company heeft allemaal papiergerelateerde producten, dus we werken voornamelijk samen met boekhandels, giftshops en museumwinkels. Ik merk dat klanten de behoefte hebben om naar TrendZ te komen. Deze beurs blijft perfect om onze collectie te tonen. Een goede­ locatie, een goede inrichting, een fijne organisatie: wij zijn heel content over TrendZ”. voor meer info: booking.evenementenhal.nl/nl/trendz-najaar-2018

Jacques Janssen | IMAGEBOOKS “Er is eigenlijk geen alternatief van TrendZ. We kunnen hier retailers bereiken die normaal gesproken alleen door onze mensen op de weg worden gesproken”. “Wij zijn van oudsher vooral een boeken- en giftleverancier, gericht op boekvakhandel. Deze retailers kunnen wij op de beurs onze nieuwste collecties laten zien. Hier ligt ook zeker de nadruk op. Wij willen beschikbare producten laten zien die pas net op de markt zijn. ImageBooks toont producten met een goede afwerking, een mooi design en die met de nieuwste trends meegaan. Organisatorisch zit Trendz goed in elkaar. De beurs ligt centraal in het land, er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig en het is makkelijk bereikbaar. De catering is ook opvallend goed. Dit bij elkaar maakt TrendZ zeer gebruiksvriendelijk”.

trendline

39


trendz nieuws

HIJ IS TERUG! omdat de tafelklok terug is van weggeweest, introduceert karlsson komende collectie diverse modellen. De tafelklok is niet meer een alleenstaand object maar wordt vaak gecombineerd met andere items waarmee het past in de trend “Cosy Stylegroups”. Hierbij worden Tafelklokken gecombineerd met andere woonaccessoires als decoratie groep. Standnummer H-128

NATUURLIJK WINTERS De nieuwe ‘X-mas Fabric’- serie van Ambiente Europe is een aanvulling op de ietwat rustigere collectie met de zachte, natuurlijke kleuren. Discrete ijskristallen geweven op linnen producten, omgeven in een modern en winters design. Een perfecte aansluiting op de bestaande collectie. Laat de winter maar komen!

voor meer info: www.presenttime.com

Standnummer A-110 voor meer info: www.ambiente.eu

Haal het leven in huis met materialen uit de natuur creëert dijk natural collections huisdecoraties die ongetwijfeld invloed zullen hebben in elk interieur. The Natural Collections bevatten stuk voor stuk inspirerende producten. Mooie items om te combineren en een eigen stijl te creëren. Laat u op TrendZ inspireren door de Spring-Summer Collectie van 2019. Deze nieuwe collectie is wederom verrassend, innovatief en trendy! Een unieke mix van natuurlijke artikelen en ruwe materialen in kleuren en thema’s volgens de trends van het aankomende jaar. Standnummer E-104 voor meer info: www.dijknaturalcollections.com

EEN PARELTJE de ambachtelijke oesterkaarsen van t&c lifestyle zijn tijdloos en staan mooi in ieder interieur. De gerecyclede schelpen komen van Hollandse bodem en worden verpakt in de originele oestermandjes. ­Direct een sfeervol cadeautje om te geven. De collectie is compleet gemaakt met Oyster Rope, Oyster Tray, Rough (scrub) Soap en Bath Crystals. Zo kunt u eindeloos variëren. Korte levensduur? Welnee. Door het toevoegen van Refill Pearls heeft u oneindig lang plezier van uw Oesterkaars. Duurzaam genieten van een pareltje in huis! Standnummer H-125 voor meer info: www.TenClifestyle.nl

40

trendline


IMBARRO TRAKTEERT:

infotorial

25 EURO KORTING & GOODIEBAG

IMBARRO HOME & FASHION

Wie jarig is trakteert en daarom ontvangen alle lezers van Trendline Magazine 25 euro korting en een leuk gevulde goodiebag bij hun eerstvolgende aankoop. Ga snel online naar dealer.imbarro.nl/blog/trendline2018 voor de actievoorwaarden. Nog geen dealer? Maak dan snel een account aan.

AL 25 JAAR ONDERSCHEIDEND

als jong meisje was suzan al gek op kleur en uitgesproken prints. ze kreeg als dochter van ondernemende ouders de handel met de paplepel ingegoten. het was dan ook niet vreemd dat suzan in 1993 de eerste stappen zette met haar eigen business. met veel passie begon ze eerst met de verkoop van aardewerk uit spanje en met een omweg kwamen zij en haar partner in india terecht. ze brachten een kleine, unieke collectie woonaccessoires uit en dat werd meteen een hit. nu, 25 jaar later ontwerpt suzan voor imbarro nog steeds onderscheidende collecties. Imbarro colours your life! Met kleuren, prints en gedurfde combinaties creëert ­Suzan een sfeer, die haar gelukkig maakt. En dat wil ze met Imbarro voor­­ iedereen toegankelijk maken; kleur in je leven, een sfeervol ‘thuis’ met een ­eigen karakter. w

Mix & Match: het complete plaatje Eerst lanceerde Suzan woon- en kinderkameraccessoires, maar al snel werd de collectie ‘volwassen’ en breidde ze deze uit met plaids en vloer- en wandkleden. De ontwerpen sieren nu ook hammamdoeken, tassen, kimono’s, shawls, theedoeken en pannenlappen. Elk seizoen weer aangevuld met leuke woonaccessoires als tafeltjes, vaasjes en windlichten, spiegels, schalen en dienbladen. Steeds wisselend; altijd uniek en verrassend Imbarro brengt niet alleen kleur, maar ook steeds een andere sfeer. Regelmatig komt er een nieuwe print - een nieuw hoofdstuk - bij. Zo ontwikkelt Imbarro zich als basiscollectie, met het succes­ nummer ­‘Paradise’ steeds verder in de hoofdrol. Iedere storyline in een ‘limited edition’, want dan blijft het bijzonder! Imbarro is overal Met een unieke collectie, een flink aantal trouwe klanten met de status van Besloten Vennootschap en fijne samen­werkingen met vtwonen en Eijffinger, kun je haast niet meer om Imbarro heen. Voeg daarbij de mooie showroom in Apeldoorn, vaste stands bij Tica en Trends & Trade, aanwezigheid op showUP en grote internationale beurzen plus de toenemende publiciteit aan toe en je hebt het ­Imbarro-plaatje compleet. voor meer info: www.imbarro.nl

trendline

41


beursinfo fairplaza

Komt u ook?

INSPIRATIEDAGEN

SAMEN GROEN & STERK

16 & 17 september Beesdseweg 5 Culemborg

FAIRPLAZA

bij fairplaza staat het bundelen van krachten centraal. de exposanten van het gifts & living inkoopcentrum werken samen met meer dan 315 producenten over de hele wereld. elke exposant heeft een eigen kracht en door deze bij elkaar te brengen, ontstaat er een breed assortiment van producten die fairtrade en duurzaam ontwikkeld zijn. collecties variërend van lifestyle, food, woonaccessoires en fashion. Het inkoopcentrum heeft alles onder een dak, maar de unieke samenwerking onderling maakt FairPlaza onderscheidend. Behalve dat alle ondernemers gespecialiseerd zijn in hun product en het verhaal erachter kennen, streven ze samen naar een beter bestaan in een schonere wereld. Dit door een assortiment aan te bieden die onder eerlijke arbeidsomstandigheden en ‘groen’ is geproduceerd. Recycling is hiervan een belangrijk onderdeel. Dat is terug te zien in de producten. Duurzaam en trendy Zo zijn de artikelen van SuperWaste handgemaakt van gebruikte theezakken. Dit bijzondere geprinte materiaal wordt bij de plaatselijke theeproducenten in India ingezameld en omgetoverd tot een duurzam en trendy geheel. Bij Sledgecorner krijgen overtallige boeken een nieuwe bestemming als pouf. Iedere ‘boekenpouf’ is anders vanwege de verschillende covers. Dit resulteert in een mooi en kleurrijk patroon. Fris duurzaam design gemaakt van afval komt samen bij Studio Hamerhaai. In alle ontwerpen komt

42

trendline

de liefde voor hout, staal en eenvoud naar voren. Dat duurzaam, design en mode samengaan, is te zien bij de opvouwbare tassen van Ecozz. Voor elke Ecozz ecoshopper zijn drie weggegooide waterflessen nodig, wat bijdraagt aan het verminderen van de plastic afvalberg. Inspiratiedagen Een mooie gelegenheid om meer over de bijzondere collecties te horen en de exposanten van FairPlaza persoonlijk te ontmoeten, is tijdens de inspiratiedagen, welke vier keer per jaar plaatsvinden. Naast de verhalen van de vertrouwde exposanten, kan de bezoeker genieten van de vele activiteiten en (nieuwe) gastexposanten. Dit najaar vinden de inspiratiedagen plaats op 16 en 17 september. Het belooft weer gezellig te worden met sfeervolle warme kleuren en producten. Daarnaast is er genoeg te zien, proeven en te beleven. Draagt u ook bij aan een mooiere wereld? Kom dan langs en laat u inspireren! voor meer info: www.fairplaza.nl


mijn positie als eigenaar van ttp concepts kent vele leuke facetten, waaronder het bezoeken van veel fraaie plekken op de wereld. tijdens al deze reizen en tripjes komt altijd je beroepsdeformatie bovendrijven. in mijn geval nogal snel dat van retailconcepten, horecakwaliteiten, bedienend personeel en de grootste trend op het gebied van retail op dit moment: BELEVING. Recentelijk heb ik mogen genieten van bezoekjes aan steden als Bilbao, Pamplona en San Sebastiaan en het viel mij op dat ik inderdaad werd meegezogen in dat ene woord dat door eindeloos veel specialisten, kenners en andere wijsgeren is toegelicht, gebruikt, maar vooral ook misbruikt: beleving. Van beleving in vermaak, in eten en drinken, in technische oplossingen, geurpalen, flagshipstores, sensationele kerstverlichting tot aan de meest spectaculaire evenementen. ‘’Alles’’ wordt uit de kast gehaald om winkels, winkelketens, straten en complete stadsharten om te turnen. Over het nieuwe winkelen en de toekomst van de retail kun je inmiddels boeken vol schrijven. Ontelbare meningen zijn er over. Ik geef liever een mooi voorbeeld van wat ik recentelijk ervaren heb. Dolend en dwalend door de Baskische straatjes en steegjes van de hoofdsteden van Biskaje, Gipuzkoa en Navarra viel mij bij al deze pareltjes hetzelfde op. De goede bereikbaarheid, het parkeergemak, de waanzinnige bestrating, het gevoel van veiligheid, de grandioos verzorgde bloemenperken, fonteinen, straatmeubilair wat in perfecte staat verkeert, geen vuil op straat, het gevoel van ruimte op zowel de authentieke als de nieuwe pleinen en het openbaar vervoer. Ik ben ervan overtuigd dat hierdoor een goede sfeer ontstaan is onder zowel de aangename bevolking als de dito gedragende toerist. De trots van de lokale bevolking is terug te vinden in de vele winkels en de enorm veel en goed bezochte horeca met personeel wat er zin in heeft. Die drie dagen overziend kwam ik tot de conclusie dat beleving vooral ook begint bij ­onszelf. Hoeveel techniek en prachtig ogende winkels er ook in een centrum geduwd worden. Je zult eerst moeten voorkomen dat de gemeentereiniging keer op keer het straatbeeld weer op orde moet krijgen, nadat vandalen met hun scooters zijn los­gegaan op de meest prachtige bloemverfraaiingen. Sfeer, gedrag, veiligheid en netheid zijn ­allemaal facetten die mede bij onszelf beginnen en die in de Nederlandse steden helaas behoorlijk te wensen overlaten. Als laatste moet ik toch even melden dat het deze grote steden in Spanje gelukt is om bij mij bij de betaalautomaat in de parkeergarage een glimlach op het gezicht te toveren!

theo rietbergen is de oprichter en algemeen directeur van ttp concepts. het zakelijke en creatieve hart van het bedrijf. bij hem staat hard werken voorop om de slogan van ttp concepts waar te maken: buying profit, selling pleasure.

COLUMN

BELEVING


BALANCED SOBRIETY

Puur wit, diep zwart, roodgoud, bordeaux en koel grijs, dat zijn de kleuren van deze Japans georiĂŤnteerde trend; kalm en zelfs meditatief. Delicate materiaalcombinaties, zoals dun hout, mat porselein, dun draad, papier en geschuurd metaal, zorgen voor een unieke beleving. Vouwtechnieken vieren hoogtij! Dit is de artistieke kersttrend. Laat je innerlijke creabea los!


kersttrend

Merry Business KERSTTRENDS 2018 waar vraagt de consument om? waarmee kunt u uw klanten de komende maanden verrassen? in deze uitgave bespreken we een aantal trends die wij spotten op christmasworld eerder dit jaar. we onderscheiden een aantal duidelijke thema’s; van het kleurrijke en grappige vivid heritage tot aan het chique splendid history. TEKST Gina van Dijk BEELD Jan Luijk Flora- niet alleen Nordic maar ook tropisch- en Fauna spelen all-over een grote rol. Dit jaar zien we voor het eerst ook de volledige onderwaterwereld uitgebeeld, met onder andere kreeften en krabben waarmee we ook de link met andere culinaire kerstversierselen verraden. Hout is een absolute must, natuurlijk als basismateriaal, maar ook in vorm en uit­ voering. Kleur is belangrijk in een natuurlijke sfeer met een dominante rol voor blauw en groen. Ook maakt de geurhype zijn definitieve opwachting met kaarsen en ­ethe­rische oliën in kerstsfeer. Iedere trend is in ieder geval een feest voor de zintuigen, misschien gelijk aan een ­nieuwe etalage beginnen?

trendline

45


ECLECTIC GATHERING

Vol energie, met onverwachte motieven en intensief gekleurde elementen; dat is Eclectic Gathering. De kleuren zijn prachtig samengesteld met citroengeel, roze, mandarijn en een likje blauw. Zwart en goud zorgen voor de grondtonen. Ook hier spelen onderwaterfiguren en dieren een hoofdrol, net als grappige en aparte insecten overigens. Een boom vol torren en lieveheersbeestjes? Of wat dacht je van tien roze papegaaien op je schoorsteenmantel? Glim en glans horen er bij, met her en der zelfs een snufje neon. Een geweldige trend voor in je winkel!

VIVID HERITAGE

Alles kan, als het maar folkloristisch is. Met veel patronen en motieven in geel, petrolblauw en rood. Traditionele invloeden worden gecombineerd met moderne technologie en geven het geheel een lekkere levendige look en feel. Vooral ook de veelheid zorgt ervoor dat je niet gaat gapen van de traditionele rode ruit en Laplandse trollen. Ga maar los met de decoraties, het kan niet op!

46

trendline


SPLENDID HISTORY

Mysterieus groen en blauw zijn hier aan zet. Met deze tinten kun je een heel decoratief kerstthema opbouwen, dat moge duidelijk zijn. Glanzend en ook matgoud zijn hierbij de ideale partners. Net als transparant glas. Parels, edel­stenen en elementen uit de oceaan zorgen voor een exotisch, maar vooral ook luxe tintje.


TEGEN DE TIJD DAT HET ECHT KERST IS ZIJN WIJ ER WEL KLAAR MEE Pascal Koeleman en Rudi Tuinman van 2dezign


kersttrend

‘KERSTKONING’ PASCAL KOELEMAN

MORE THEATRE IS MORE SALES bekend van sbs6 ‘hollands beste bloemist’ en al jaren met de prachtigste trendpresentaties op christmasworld; we hebben het natuurlijk over het dynamische duo pascal koeleman en rudi tuinman van 2dezign. trendline sprak met pascal over de nieuwste kersttrends en de absolute musthaves voor in de winkel! TEKST Gina van Dijk KERSTBEELD Jan Luijk Wat kunnen we dit jaar uit kerstland verwachten? “Het is wereldwijd 'more theatre, more sales'. Wat er gekocht wordt, verschilt per land. Ook of dat meer wit, goud of platina is. Verbazingwekkend vond ik wel dat in Duitsland de minimalistische zwarte bellen het beste lopen. In Italië verkopen bijvoorbeeld de engeltjes goed. Kerst doet iets met mensen wat normaal gesproken niet gebeurt. Je ziet steeds vaker ‘hoe meer, hoe beter’. Dat geldt ook voor buitenverlichting. Zakelijk gezien is het fantastisch”. Welke trends gaan we in Nederland zien? “Ik zie een grote opkomst van minimalistische ballen, de wat meer trendy ballen met daarop grafische vormgeving. Overigens betekent het niet dat het ook minimalistisch wordt gebruikt. Het mag lekker bling bling zijn. Wat ik ook weet is dat de verkoop van kerstproducten naar groothandels en winkels nog nooit zo hoog is geweest als dit jaar. Waarschijnlijk komt het door de aantrekkende economie”. Kun je wat meer over het minimalistische vertellen? “De minimalistische ballen gaan we op een ander type kerstbomen zien. In echte kerstbomen of in iets minder traditioneels zoals een houten kerstboom. De ballen kun je ook combineren op een grote stoere tak”. Hoe kunnen retailers de kerst van 2018 naar de winkel vertalen? “Sowieso moet je zorgen voor een combinatie van vers en nep. Je ziet nog steeds veel plastic fantastic

en dat is begrijpelijk want dat kun je steeds her­ gebruiken. Juist het verse heb je nu nodig, grote takken groen die ruiken naar dennen. Het is prima om te combineren met een nep krans, maar het spelen met de verschillende materialen is belangrijk. De natuur blijft een speciaal ding met kerst en zo wordt het vanzelf ‘more theatre’”. ‘More theatre is more sales’, kun je dat verder uitleggen? “Dat betekent dat het minimalistische binnen kan, maar dat je buiten wel alles in de verlichting zet. Er mag uitgepakt worden. En ook het combineren van meerdere productgroepen zoals christmas delight. Dus crosselling met kerstballen, speciale zelfgemaakte wijnen en etenswaren”. Welke kleuren mogen niet ontbreken in het schap? “Naast basiskleuren zoals goud, zilver en rood zijn er drie kleuren belangrijk. Drie tinten groen: smaragd-, lime- en dennengroen, wit en zwart. Ik geloof mega in zwarte accessoires en met lime zou ik een beetje uitkijken. Alleen wat kussentjes en kleedjes en misschien een paar kaarsen. Natuurlijke materialen passen heel goed bij deze drie kleurencombinaties. Een trendy kleur met zwarte ballen op een mooie natuurlijke boom is geweldig”. Kun je al wat vertellen over jullie show op Christmasworld 2019? “We zitten nog volop in de voorbereidingsfase, dus er is nog niets concreets. We zijn aan het dromen over een vintagewereld. Vintage in meubelen en kle-

trendline

49


kersttrend

ding is al jaren in en hoe grappig zou het zijn om dit naar kerst te vertalen. Oude spullen op een hele moderne manier verwerkt”. Hoe komen jullie aan inspiratie voor zo’n show? “Het is bij ons een beetje een jongensdroom, denk aan Peter Pan. Iets doen wat we leuk vinden en die kleine dingen mega groot maken. Als onze klanten het niet leuk vinden, dan heb ik het in ieder geval leuk gehad. Wil je Peter Pan zijn, dan moet je iets doen wat je fantastisch vindt. Zo begon ik ooit aan Christmasworld. Ik vond het heel erg leuk en ging er gratis werken”. Heb je zelf veel met kerst? “Ik moet bekennen dat het na 27 jaar wel over gaat. Niet dat ik er niks mee heb, maar voor ons is het zeven maanden kerst. Als Nederland kerst heeft gehad, dan hebben we drie we-

alle groentinten populair in combi met overdaad en goud

BIJ ONS IS HET EEN BEETJE PETER PAN zwart is mits rustig toegepast echt geweldig

rood, wit en goud zijn van alle tijden

ken later Christmasworld. De cyclus stopt pas ­ergens eind mei en vanaf oktober begint het weer. Als daartussenin de echte kerst valt, ben ik er privé wel een beetje klaar mee. Mij is ook geleerd: neem je werk niet mee naar huis”. Hebben jullie thuis een kerstboom staan? “Nee, we zijn letterlijk weg. We laten een ander een kerstboom opzetten in een hotel of een cruiseboot, maar zelf zijn we er niet aan toe”. Tot slot, duurzaamheid is een hot item. Zie je dit ook terug in kerstproducten? “Duurzaamheid heeft nog geen hoge vlucht in kerst. Wat wel steeds groter wordt, is het goede doel. Kerstballen verkopen in belang het belang van Kika of een andere instantie. In productinnovatie en duurzaam moeten we nog een slag slaan, maar duurzaamheid en commitment met elkaar, ik denk dat er geen groter feest is dan kerst”.

vers en plastic fantastic door elkaar (silka flowers)

50

trendline

voor meer info: www.2dezign.nl, www.christmasworld.messefrankfurt.com


Pannen . Bestek . Servies . Olijfolie Barbecue . Lederwaren . Kinderproducten Wenskaarten . Woonaccessoires . Design Artikelen Stationery . Spellen . Gifts . Kinderproducten . Kookgerei Food . Speelgoed . Lifestyle Producten . Mode Accessoires Koffie en Thee . Huishoudelijke Artikelen . Koken

23-24.09.2018 WERKSPOORKATHEDRAAL.UTRECHT

spotlight-event.nl


be

iconic! P I VOT

autumn winter 2018 www.padconcept.com


kersttrend

BLACK AND WHITE VAN ALLE TIJDEN

feestdagen spelen een steeds grotere rol in interieurs. zeker nu sinterklaas in nederland wat heeft ingeboet, verandert menig huiskamer al eind november in een waar bal-en-bomenparadijs. TEKST Loes Brussen BEELD Jan Luijk Naast alle kleurrijke trends voor aankomende december, speelt ook zwart/wit met een vleugje goud of zilver een grote rol. Ingetogen, chic en ook gemakkelijk combineerbaar met een andere steunkleur zoals knalblauw (mooi) of dieprood. De dessins zijn klassiek, de vormen rond met hoekig gecombineerd, de materialen zacht glanzend metaal, mat velours en ambachtelijk, licht hout als het momenteel onvermijdelijke Scandinavische tintje.

trendline

53


Kleurrijke woonaccessoires geïnspireerd op Indiaas handwerk.

Chr ist m a s · Win t er · Ev ery day 2018

House of India selecteert Indiase merken

met respect voor de herkomst en vaardigheid van de makers. Dit zijn veelal handgemaakte textielproducten zoals vloerkleden, kussens, tafelkleden, placemats of bedspreien.

Vloerkleed Langoeren Aap

100% wol (techniek: handtufted)

Sierkussenhoes Rural

Bezoek ons in Nederland: TrendZ Gorinchem · Stand A110 Trends & Trade Venlo · Gang E Tica Aalsmeer · Roze hal / C3 Bezoek ons in België: Van Remoortel Belsele · Stand C52 Bezoek ons in Frankrijk: Maison & Objet Parijs · Hal 2

Bedsprei Grafisch

100% katoen, ook de voering (techniek: blockprinting)

100% katoen

(techniek: applique en/of embroidery & blockprinting)

Vloerkleed Cappadocia 100% wol

www.ambiente.eu webshop.ambiente.eu

© Ambiente Studio

(techniek: handgeweven)

Bezoek onze stand op TrendZ (het FairPlaza eiland) of bekijk onze collectie bij groothandelscentrum FairPlaza in Culemborg. Je kunt ook contact opnemen via info@houseofindia.nl


nieuws

MINI ART PRODUCTS mini art products maakt al sinds 1989 cadeaukaarten, naametiketten, lint met naambedrukking en handelsdrukwerk. de nieuwe kaartenserie together is samen met een klant tot stand gekomen. In samenwerking met interieur ontwerpster Monica Bodt van “thuis met moon” is een unieke kaarten serie ontstaan. De combinatie van een kaart versturen, de expertise van Mini-Art, en een kaart als afbeelding toepassing in het interieur, typisch Thuis met Moon, maakt deze serie uniek. De samenwerking ontstond in 2017. Een goed gesprek over wenskaarten leidde tot een eerste afspraak waar wederzijdse wensen op tafel kwamen. Monica gaf haar creatieve inbreng en Mini-Art digitaliseerde haar gedachten tot een wenskaart. Er kwam een serie tot stand waarin mooie teksten werden geïntroduceerd en bestaande teksten in een nieuw jasje werden gestoken. voor meer info: www.mini-art.nl

FAIRTRADE VAN ONLY NATURAL Only Natural is gespecialiseerd in stationary, papieren kerstdecoraties en lifestyle artikelen met een fairtrade-verhaal. Het bedrijf ontwikkelt handgemaakte collecties voor de retail. India is het tweede thuisland van Only Natural. Bijzondere producten met een verhaal staan centraal. U bent van harte ­welkom om het uitgebreide ambachtelijke assortiment van Only Natural te ontdekken op TrendZ. voor meer info: www.shop.onlynatural.nl

VAN LAMPENKAP NAAR TOTAALCONCEPT

light & living is een groothandelsconcept van lightmakers b.v. van oorsprong zijn ze fabrikant van lampenkappen. in de afgelopen jaren is de collectie uitgegroeid tot een sfeervol totaalconcept met deco­ratieve verlichting, woonaccessoires en meubelen. Er is een vaste basiscollectie en daarnaast meerdere presenteert het bedrijf een aantal keren per jaar een actuele seizoencollectie en overige noviteiten, in verschillende woonstijlen. De collecties zijn bedoeld voor een brede doelgroep, die een behoefte heeft aan een eerlijke prijs. voor meer info: www.light-living.nl

trendline

55


NEW

petite ring €20

pillow stone €20

mosaic ring €25

Minou Lejeune, 25 tor Stylist and collec of many things

NEW AUTUMN | WINTER COLLECTION AVAILABLE SOON www.melano-jewelry.com Trendline.indd 1

02-08-18 09:13

Inspirerend merkenhuis Prospectt is een aansprekend merkenhuis voor woonwinkels, conceptstores en gift shops. Door de efficiënte B2B shop kun je de merken Dassie Artisan, Cool Soap, P&T, Lie Gourmet, Leeff en Bitossi Home combineren die passen in jouw concept. We werken met een enthousiast team en vinden persoonlijk contact met onze klanten belangrijk. Bezoek ons voor inspiratie op showUP in Vijfhuizen of Maison & Objet in Parijs!

www.prospectt.nl


trend

JAN AGELINK, TRENDMAN:

IMMERSIVE EXPERIENCE we bereiden ons voor op 2019 en daarbij ook alweer een beetje op het lenteseizoen van 2020. zo snel gaan de ­seizoenen. zoals gebruikelijk mag ik ook op de najaarseditie van showup diverse trendplatforms presenteren met dit keer een heel nieuwe insteek: een totaalplaatje genaamd de immersive experience. de trends omringen je volledig, je verdiept je erin. hoe? dat verklap ik nog even niet, kom kijken!, maar ik kan je wel alvast vertellen over de 4 trends, namelijk: “soft senses”, “craft factory”, “outlandish” en “evergreens”.

Het algemene thema dit jaar is Humanual. Wat houdt het tegenwoordig in om mens te zijn? De technologie wordt steeds menselijker en we zien dat er nadruk ligt op de emotionele intelligentie. De menselijke kant van techniek worden in vier trends duidelijk: SOFT SENSES Soft Senses onderstreept het meest van alle trends het menselijke versus het digitale. Er ligt een grote nadruk op verschillende texturen en prints. Het resultaat? Producten die je willen omhelzen! Je hebt het gevoel dat het product een verbinding met je wil maken. Een nude kleurenkaart komt hier volledig tot haar recht. De wereld is een caleidoscoop aan mensen en al deze kleuren komen dan ook terug. Soft Senses gaat om diversiteit, inclusi­ viteit zoals dat ook wel heet. De producten worden als een familie gepresenteerd, vader met kind, moeder en dochter. Dit is een heel zintuigelijke trend. CRAFT FACTORY De samenleving verbindt zich tegenwoordig sterk, mensen strijden voor alles wat je niet ziet in het nieuws. Ik zou het bijna een soort agressief optimisme willen noemen. Een organisatie die hier perfect bij past is Peace Factory. Deze groep uit Israël maakt online posters, waarin ze zeggen dat ze van hun buren, Iran, houden. Ze maken een positief statement, maar het is een duidelijke opinie. Craft Factory moet je eigenlijk niet lezen, maar deze trend moet je zien. Kleuren komen tot leven. Een regenboog aan kleuren, allemaal even fel. OUTLANDISH

BEELDEN VAN INTERNET

Outlandish is een bizar, utopisch sprookje. Het is ook een beetje wat Gucci doet op de catwalk. Ze hacken de klassiekers. Het klassieke gevoel blijft bestaan, maar hier zit wel een vleugje surrealisme doorheen. Zo heeft Studio Drift bijvoorbeeld een tentoonstelling in het stedelijk museum: Coded Nature. Hier wordt techniek met natuur in verbinding gebracht. Er stond een beeld gemaakt van ledlichtjes, maar het vormde een zwerm vogels. Ook hingen er allemaal bloemen die open en dicht gingen aan het plafond. Het waren alleen geen echte bloemen, maar gemaakt van lampen. Bij Outlandish wordt het randje opgezocht. Qua kleuren zie je hier goud terugkomen, maar ook zilver en een spatje bling. EVERGREENS Deze laatste trend gaat aan de ene kant over duurzaamheid, maar heeft ook een heel sterk landelijk karakter. Dit zijn de pioniers of no-man. Evergreens is heel donker, tegen het zwarte aan. Belangrijke prints, op een natuurlijke, historische manier gemaakt. Het materiaal is hierbij ook heel belangrijk. Duurzame materialen, waarbij hier en daar een etnisch patroon terugkomt. Bij evergreens moet je denken aan een historisch tentgevoel.

trendline

57


achtergrond

VANG JIJ ALS ONDERNEMER

DE TIJDGEEST? wat is de invloed van jouw winkel? passen jouw medewerkers bij jouw concept? waar zit de connectie tussen je doelgroep en je product? deze vragen - en heel veel antwoorden - kwamen langs tijdens het jaarcongres trends & transities in retail, dat onlangs plaatsvond in amsterdam. een boeiende middag met inspirerende sprekers en prachtige voorbeelden van hedendaagse communicatie, met de millennials als middelpunt. TEKST Marie-Catrien van Deijck BEELD Shutterstock De millennials (Generatie Y) zijn een demografische generatie, volgend op de pragmatische generatie. Hoewel er geen eenduidige definitie van millennials is, wordt deze meestal gehanteerd als geboren tussen 1980 en 2000. Hun ouders zijn veelal van de babyboomgeneratie (1940-1955) of van de generatie X (1955-1980). In 2015 is maar liefst 45 procent van de bevolking tussen de 15 en 35 jaar, ofwel millennial. Een bijzonder bepalende doelgroep dus en daarmee een perfect speerpunt in een congres over ­ontwikkelingen in retail. Deze vierde editie van het Jaarcongres Trends & Transities in Retail, eind juni in het WTC in Amsterdam, was wederom georganiseerd door trendanalist Christine Boland en RetailTrends Media. De vragen die aan bod kwamen: welke transities zijn er gaande binnen retail & brands en wat is hun impact op jouw discipline of formule? Welke nieuwe begrippen komen daarbij kijken en welke skills moet je als retailer hebben om daarmee om te gaan? Hoe gaan millennials om met deze ontwikke­lingen en hoe bereik je die generatie? Maak overal een feestje van, ook van een klacht Christine Boland bouwde het congres op rond het thema Principles of Progress. "We maken een tsunami aan vernieuwing mee", vertelt de trendanalist. "Een enorme nieuwe golf van kansen en inzichten. De wereld is gefragmenteerd en we zitten in een filterbubble; alles wat we doen op internet resulteert in de echo van ons eigen gelijk. We zien alleen wat bij ons gedrag past. In alles is een algoritme aan-

toonbaar. Daarnaast heerst er op grote schaal onzekerheid en daarom moeten we het vertrouwen dat er wél is, koes­teren. Het is een moeilijke tijd, maar ook een heel spannende". Een van de items van­ Boland’s presentatie luidde ‘Cultivate Compassion’. We moeten met onze klanten de dialoog aangaan, tolerantie tonen, niet bang zijn voor diversiteit, maar er juist uit oogsten én we moeten een businessprofiel hebben dat ‘generosity’ uitstraalt. Of, zoals een van de sprekers verwoordde: bij je klantenservice moet ook een klacht een feestje worden. Kortom, altijd je klant met een goed gevoel achterlaten en laten zien dat je begaan bent met de wereld. Een holistische visie wordt steeds belangrijker. Schoenzolen van gerecyclede kauwgom Wat de diversiteit van onze samenleving betreft, kwamen er tijdens het congres mooie voorbeelden voorbij van bedrijven die de tijdgeest goed vangen. Zo vulde Halal Fried Chicken tijdens de Ramadan een abri met een advertentie waarop overdag enkel tekst te zien was, en na zonsondergang ook een foto van de gebraden kip. De Bijenkorf maakte een parfum met de naam Eau de Tolérance en een flink aantal bedrijven werkt ­inmiddels met een zogeheten Give Back Box: een doos waarin jouw pakket wordt geleverd en die je direct - gevuld met iets dat je niet meer gebruikt, maar een ander wel kan gebruiken - mee teruggeeft. Beter voor het milieu en je medemens.

trendline

59


achtergrond

Dat geldt ook voor een heel origineel Amsterdams concept: Gumshoe, sneakers met zolen van gerecyclede kauwgom van de straat. Alleen al in Nederland belanden er ieder jaar 1,5 miljoen kauwgoms op straat. Met behulp van een stoomapparaat wordt de kauwgom van straat gehaald en verwerkt tot kleurrijke schoenzolen met daarin een print van typisch Amsterdamse dingen. Er is leer dat is gemaakt van druivenpitten, er is een collectie Lacoste-polo’s waarop geen krokodil prijkt, maar een patch van een bedreigde diersoort (in een helaas vrij ruim assortiment dieren). Zelfs Mattel, moeder van Barbie, speelt in op de nieuwe tijdgeest en bracht onlangs een serie Barbie-poppen uit die een eerbetoon brengen aan sterke vrouwen uit het verleden, zoals Frida Kahlo. Ook lanceerde Mattel een speciale versie van Ken: Millennial Ken. Behalve het product zelf, bieden steeds meer merken de consument een ervaring. We gaan van ‘looking good’ naar ‘feeling good’. Op Schiphol opende Bombay Sapphire onlangs een glazen ruimte waar de bezoekers geluid van vogels en stromend water horen, terwijl ze zwevende, geurende dampdruppels kunnen opvangen. Druppels die ruiken naar de smaken in de gin: citrus, bloemen en specerijen. Make or break op winkelvloer "Jouw klanten kopen met de drie h’s: hart, hoofd en hara, Japans voor intuïtie", vertelt Jacqueline Welbers, eigenaar van Lovelyday, een bedrijf dat zich bezighoudt met het verbeteren van de resultaten van organisaties. Haar visie is dat mensen beter functioneren als ze zich verbonden voelen met de organisatie én gebruik kunnen maken van hun potentieel. "Dan worden ze gelukkiger en productiever. Je mensen moeten echt passen bij jouw concept, want zij zijn het die jouw klanten moeten inspireren. Is het ‘make or break’? Dat wordt op de winkelvloer bepaald". Concept belangrijker dan omzet en winst Een onderneming die vanaf de start in de jaren 70 altijd volledig haar eigen koers heeft gevaren en daarmee tot op de dag van vandaag succesvol is, is Dille & Kamille. De eerste winkel opende in 1974 haar deuren aan de Oude Gracht in Utrecht. In een tijd dat alles ineens van plastic werd gemaakt en overal een stekker of batterij bij hoorde, koos deze winkel bewust voor natuurlijke eenvoud. Dille & Kamille wilde toen al oases van rust in de stad bouwen en doet dat nog steeds. 44 jaar later zijn er 32 Dille & Kamille-winkels in de Benelux, stuk voor stuk geënt op de filosofie van des-

60

trendline

DE SPREKERS

Christine Boland is als trendanalist gespecialiseerd in consumentengedrag, fashion en retail. Ze is eigenaar van het bureau Christine Boland Trends & Mindsets en werd in 2012 uitgeroepen tot trendwatcher of the year in de categorie fashion & design. Hans Geels is algemeen directeur van Dille & Kamille. Daarvoor werkte hij tien jaar bij CliniClowns. Dat hij van de non-profit naar retail is overgestapt, vindt hij niet ongewoon: ook Dille & Kamille is een bedrijf met een welomschreven ideaal. Melanie Bosveld is oprichter en managing director van Kult & Ace, een PR-bureau dat gespecialiseerd is in stedelijke twintigers en dertigers, met een focus op millennials. Hoe bereik je deze doelgroep, met welke middelen, wat voor tone-of-voice werkt? Jacqueline Welbers is eigenaar van Lovelyday, een bedrijf dat zich bezighoudt met het verbeteren van de resultaten van organisaties. Haar visie is dat mensen beter functioneren wanneer ze zich verbonden voelen met de organisatie én gebruik kunnen maken van hun potentieel. Ariane van Mancius is eigenaar van Now New Next. Haar bureau richt zich op food, beverage, packaging en hospitality. Ariane werkt voor vier kanalen, die in hun benadering sterk van elkaar verschillen: retail, airline, petrol en food service. Yfke Laanstra is auteur van het boek Bits Bytes & Bewustzijn. Zij houdt zich bezig met het snijvlak van bewustzijn, computertechnologie en menselijk potentieel. Deborah van der Velde praatte het programma aan elkaar. Zij is presentator, muziektheatermaker, songwriter en orthopedagoog. tijds. En er is een webshop, want ook een onderneming waar natuurlijke eenvoud centraal staat, kan de digitalisering niet ontlopen. Hans Geels, managing director van deze bijzondere onderneming: "Wij geloven in duurzaamheid, in rustplekken in de stad. Je kunt pas een sterk merk bouwen als je relevant bent, onderscheidend en geloofwaardig. Je concept is belangrijker dan omzet en winst". Wil je alle presentaties van Trends & Transities in Retail zien en horen? RetailNieuws.nl


8197

18 20


MORE IS HET NIEUWE LESS TradeMart_Trendcards_150x150mm_AWv4.indd 5

17-07-18 13:16

KEUKEN IS DE NIEUWE LIVING TradeMart_Trendcards_150x150mm_AWv4.indd 9

17-07-18 13:17

WILD DIY IS HET IS HET NIEUWE NIEUWE STYLISH UIT ETEN TradeMart_Trendcards_150x150mm_AWv4.indd 3

17-07-18 13:16

GEEL IS HET NIEUWE ROZE TradeMart_Trendcards_150x150mm_AWv4.indd 11

17-07-18 13:18

TradeMart_Trendcards_150x150mm_AWv4.indd 1

17-07-18 13:15

AAIEN IS HET NIEUWE SWIPEN TradeMart_Trendcards_150x150mm_AWv4.indd 7

17-07-18 13:17


beursinfo trade mart

TRADE MART VERNIEUWD MET

RETAILBEURS UTRECHT op 2, 3 en 4 september trapt trade mart af met de eerste editie van ‘retailbeurs utrecht’. deze nieuwe benaming vervangt de welbekende najaarsbeurs en betekent veel vernieuwing. gloednieuwe campagnes, een nieuwe frisse website en nieuwe exposanten zoals aeg en kitchen trend. en dit is slechts het begin. meer dan ooit focust trade mart zich op het inspireren van de retailbranche. de veranderingen die we op jewels & watches zagen, zet trade mart groots door. TEKST Gina van Dijk en BEELD Trade Mart We kunnen er niet omheen: bij de nieuwe Retailbeurs Utrecht draait het om trends. Wat wil de consument? En sterker nog, wat zien we vanuit de catwalks, kitchen & dining, home & living en in kinderlandland gebeuren? Als voorloper op trends vertaalt de Retailbeurs dit rechtstreeks naar u als retailer. Want met 2000 merken van ruim 300 leveranciers in een handelscentrum, weet Trade Mart als geen ander hoe het werkt. Meedenken met haar retailers staat dan ook op nummer één. In aanloop naar Retailbeurs Utrecht wordt de retailer op diverse manieren geprikkeld met de laatste trends. Een leuk voorproefje van wat u op de beursvloer kunt verwachten. ‘DIY is het nieuwe uit eten’ Het najaarsseizoen belooft veel goeds. Trends om te zien en te beleven. Met het AEG Taste Center op Kitchen & Dining, is de nieuwe exposant AEG hiervan een perfect voorbeeld. In de showroom van 100 m2 kan de bezoeker het assortiment bewonderen, apparatuur testen en natuurlijk het eindresultaat proeven. Ook de nieuwe exposanten, zoals Green Pan met keramische koekenpannen, het befaamde Kitchen Trend, Naga en Barbosa zijn het bezoeken waard. Immers, ‘Keuken is de nieuwe living’ en ‘DIY is het nieuwe uit eten’. Nieuwe trends in de wereld van kitchen & dining, die het volgens Trade Mart hélemaal worden. Nog meer vernieuwing vindt de bezoeker in de centrale hal. Hier staan verschillende gastdeelnemers binnen het home & living-segment, zoals Elzet gifts & living, MAP publishing en Gezinnig. Een tipje van de sluier: verwacht veel kleur. Het nieuwe seizoen mag knallen en dat gaan we zien. Trade Mart zegt zelfs, ‘Geel is het nieuwe roze’. Deze vrolijke kleur zien we al een opmars maken in het modebeeld, maar ook het interieur komt aan de beurt. Naast de vooraanstaande gastdeelnemers staat ook ‘fashioninsta’ Biba in de centrale hal met een shop-in-shopconcept. ZIEN WE U OOK IN SEPTEMBER? Retailbeurs Utrecht, 2 - 4 september Bestel direct uw gratis kaarten op www.trademart.nl

Alles onder een dak Kortom, Retailbeurs Utrecht is de plek voor u als retailer om u te laten inspireren voor het nieuwe seizoen, want de trends zijn groter dan groot. En meer dan ooit is het aanbod divers en breed, alles waar de consument van nu om vraagt. Hoe fijn is het om alles in een dag te kunnen inkopen bij meer dan 300 leveranciers, meer dan 2000 merken verdeeld over diverse branches? We zien u graag in september! voor meer info: www.trademart.nl

TRADE MART TRENDSGUIDE MORE IS HET NIEUWE LESS Denk sieraden, zeg layering: stoer met klassiek, kleursteen met diamant. Hoe meer, hoe beter! WILD IS HET NIEUWE STYLISH Het gaat er wild aan toe in de mode. Animalprints, bloemmotieven en veren. En tijgerprint? Doen! GEEL IS HET NIEUWE ROZE In fashion als interieur. Dé kleur om in gezien te worden. KEUKEN IS DE NIEUWE LIVING De keuken is de place to be. Als werkplek, vergadertafel en ontmoetingsplaats. Keukenaankleding verdient de schijnwerpers. DIY IS HET NIEUWE UIT ETEN Thuis kokkerellen voor vrienden en familie is hip. Combineer met de mooiste keuken-musthaves en eten wordt een knalfeest. AAIEN IS HET NIEUWE SWIPEN De vraag naar meer fysiek speelgoed voor kinderen groeit. Lekker naar buiten met dat leuke plastic helmpje op!

trendline

63


KEUKEN IS DE NIEUWE LIVING Dit najaar vooroplopen met je assortiment? Bij Retailbeurs Utrecht ontdek je de laatste trends en kun je direct de nieuwste collecties inkopen van meerdere merken. Download nu je gratis ticket op trademart.nl

COME AND SEE IT 2-4 SEPTEMBER RETAILBEURS UTRECHT


trend

BAKING DINING

&

NU INKOPEN STRAKS IN UW WINKEL

de herfst staat voor de deur. geuren worden intenser, smaken voller. het seizoen van warme chocomel en heerlijke ovenschotels. de geur van versgebakken taarten en speculaas. combineer met deze prachtige producten; een waar genot voor de (innerlijke) mens.

MARMITE De nieuwe marmite van de serie ­SIGNATURE verleidt niet alleen met haar rondingen en haar kleur, maar ook met haar intrinsieke eigenschappen: het zwarte email aan de binnenzijde is ideaal om vlees aan te braden bij hoge temperatuur. Signature, 26 cm, 259,00 euro. voor meer info: www.lecreuset.com

Robuuste kopjes van Sagaform voor meer info: www.designlicious.nl

Broodbakvorm van Emile Henry voor meer info: www.interhal.nl

Broodplank voor meer info: www.billiet.be

Naturel bord voor meer info: www.billiet.be Olie- of azijn fles voor meer info: www.designlicious.nl

trendline

65


COLUMN D

O

O

R

G

E

E

F

Jill janson

van Janson Interieurstoffen 7 Straatjes Arnhem

DIGITALISERING? Lastig, want stof moet je voelen en zien vallen Mijn vader begon in de ‘ gouden tijd’ op de Nederlandse markt met de verkoop van kledingstoffen. Als ondernemer met oog voor kwaliteit, ging hij steeds op zoek naar mooiere stoffen. Rondrijdend door België en Frankrijk, toen nog zonder TomTom en internet, stuitte hij op linnen interieurstoffen: een duurzaam product met een bijzondere charme. Als een van de eersten verkocht hij dit product als markthandelaar in Nederland. In de jaren daarna werd linnen steeds populairder. De manier waarop we produceren , verkopen, kopen, betalen en marketing inzetten, is sindsdien enorm veranderd. Er zijn zelfs totaal nieuwe beroepen ontstaan, zoals de Customer Journey Expert, een professional die zich bezighoudt met de gehele klantreis, van oriëntatiefase tot aftersales. Om als zelfstandige ondernemer te kunnen concurreren, moet je jezelf ontwikkelen als duizendpoot. Want alleen met een goede service en de verkoop van een kwalitatief product red je het anno 2018 niet mee. Na een goede tijd, volgde er voor mijn vader helaas een mindere tijd. Door de komst van grote discounters daalden zijn bezoekersaantallen. Waar consumenten zich vaak terughoudend opstellen tegenover startende zelfstandige ondernemers, bleken zij makkelijker van nieuwe grote partijen te kopen. Met als resultaat dat het aanbod van de kleine ondernemer al gauw als te duur werd beschouwd. Zonde, want kwaliteit, duurzaamheid, persoonlijke aandacht en ervaring is ook wat waard. Mijn vader moest er telkens een stapje bij doen om nog mee te kunnen draaien. Niet makkelijk, maar anderzijds ook weer spannend en uitdagend.

Na de afgelopen jaren samen enkele pop-up stores te hebben gehad, hebben we nu onze winkel Janson Interieurstoffen geopend in de 7 Straatjes van Arnhem. In deze bruisende straat vol met enthousiaste zelfstandige ondernemers met kwalitatieve producten hebben we een plek gevonden die ons past. Naast linnen hebben wij ons aanbod uitgebreid naar meer keuze in meubel- en gordijnstoffen. Daarnaast heb ik een eigen kussenlabel opgezet van zelf ontworpen, handgemaakte kussens van luxe stoffen: Designed by Jill Janson. Digitaal zijn wij in ontwikkeling, maar nog niet daar waar het moet. Stof is toch een product dat je moet voelen en zien hangen, om het te kopen. Daarom blijft het voor ons nog een lastig vraagstuk hoe we met de digitalisering om moeten gaan. Toch heeft het ons ook successen gebracht. We zijn niet meer afhankelijk van de klandizie in de regio, maar bedienen een groter publiek. Hoe de toekomst eruit ziet is altijd onzeker, maar een droom heb ik wel voor ogen: mijn baan opzeggen en fulltime mijn vader ondersteunen om vanuit Arnhem de mooiste stoffen aan te kunnen bieden.

Volgende Doorgeefcolumn: Coen Burgers van Coef Men

66

trendline


‘a day of inspiration, a week of feeling ‘Autumn’!

event autumn kick-off 17 sept 2018

trendlezingen van trendwatcher Christine Boland & topstylist Marie-Gon Vos

shop de nieuwste najaarsproducten & laat je inspireren door de laatste trends!

toffe acties!

Europese distributie: Home Society

www.noteshomefragrance.com

TICA, Randweg 155

| 1422 ND Uithoorn | W www.tica.nl | T 020 645 2711


trendline vakblad voor home & gift en de accessoire-, kids- en modebranche, najaar 2018

WAT WIL DE CONSUMENT VOOR KERST?

vakblad voor home & gift en de accessoire-, kids- en modebranche, najaar 2018 www.trendline-magazine.nl

GROTE BEURS EN NAJAARSTREND SPECIAL

TIP VAN LIFESTYLE GOEROE LONNEKE NOOTENBOOM

STATIONERY WORDT VOLWASSEN

DE KLEUREN EN MATERIALEN DEZE HERFST?

Trendline Magazine #3 najaar 2018  

Lees Trendline Magazine najaar 2018.

Trendline Magazine #3 najaar 2018  

Lees Trendline Magazine najaar 2018.