{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

ONLINE MAGAZINE voor de JUWELIER en EDELSMID

NIEUW ACTUEEL INTERACTIEF EN TOCH OOK VERTROUWD


NIET ALLEEN OP PAPIER JEWELINE HEEFT NAAST HAAR GEPRINTE MAGAZINE OOK EEN PRACHTWEBSITE, FACEBOOK EN INSTAGRAM!

JEWELINE VAKBLAD VOOR DE JUWELIER EN EDELSMID VOOR MEER INFORMATIE MANDY MOOREN mandy.mooren@ltmedia.nl +31 (0)6 10439665

MANGALA JACOBS mangala.jacobs@ltmedia.nl +31 (0)6 12872385


INHORGENTA MĂœNCHEN Vier dagen lang, van 18 tot 21 februari was Messe MĂźnchen de internationale ontmoetingsplaats voor iedereen in de juwelen- en horlogeindustrie. Wat een positieve sfeer in alle hallen, en ja wat was het lekker druk: 27.500 bezoekers uit maar liefst 70 landen, 5 procent meer dan vorig jaar! Natuurlijk was Jeweline er ook bij. Lekker up-to-date met een primeur: Jewel@line. Een online magazine, dat wij naast de vier gebruikelijke uitgaves in print uitgeven, voor of net na belangrijke beurzen en evenementen. Doe er uw voordeel mee, veel leesplezier!

Hoofdredacteur communicatieplatform Jeweline

KLIK HIER VOOR EEN KORTE VIDEO IMPRESSIE jewel@line

3


Een betoverende wereld van sieraden en uurwerken wachtte om ontdekt te worden.


STONES IN STYLE Dat sieraden verleiden bewijst Stones in Style. Een Nederlands label dat haar eigen sieraden uit edelstenen en zoetwaterparels ontwerpt en maakt. Laat je betoveren door de mooiste kwaliteit van saffier, smaragd, toermalijn en meer. Oprichter Marc Kolsters: “Wij werken met de schoonheid van stenen en geven er onze eigen touch aan. Twee keer per jaar kun je genieten van een hele nieuwe collectie�.

Voor meer info: www.stonesinstyle.nl


JÉH JEWELS Organische modellen en textuur is typisch Jéh Jewels. Sieraden met een gehamerde look en net dat beetje doorleefdheid. Het ontwerpduo dat bestaat uit

dochter Elselien en moeder Coby haalt inspiratie uit dagelijkse dingen. “Door in de stad te lopen, maar ook uit de structuur van boerenkool”. De collectie bestaat

uit grote statement pieces en fijne sieraden. “Wij houden van statement met een gekke twist”. Een ‘Jéh-persoon’ is dan ook iemand met een eigen stijl.

Voor meer info: www.jehjewels.nl


CLUSE Denk je aan feminine dan zeg je CLUSE. Het horlogemerk staat voor vrouwelijkheid en dat is te zien aan de collectie. Zachte kleurcombinaties van grijs, roségoud en mesh vormen de basis. Nieuw is het zusje van de bekende La Roche-lijn: La Roche Petite. Met een 33 mm marmeren wijzerplaat is dit pure fashion. Net als de limited edition ‘Dalmation’. Elke wijzerplaat is weer uniek. Durf jij het aan? #daretobeunique.

Voor meer info: www.clusewatches.com

jewel@line

9


DE

M/V ACHTER HET

10

jewel@line

uweel


CHRISTINA Christina Hembo “Mijn favoriete sieraad is heel persoonlijk. Het is iets wat mijn dochter heeft getekend en waarvan ik een bedeltje heb gemaakt. Daarom heet het ook ‘My Star’. Het is ook in de collectie terug te zien”.


ATELIER LUZ Marike Hauser “Parels zijn de toekomst! Dit gaat zich verder ontwikkelen, zeker ook door nieuwe technieken, zoals 3D-printen en lasertechniek. Net als de geometrische vormen die we steeds meer in sieraden zien�.


JÉH JEWELS

LARS LARSEN

Coby van Buuren Het Burgemeester collier is Coby’s favoriete sieraad. “Ik houd van grotere stukken. Dit collier is daar een perfect voorbeeld van, een echt statement piece”.

Dan Corfitzen “Ik heb veel favoriete horloges. Ik kan geen specifieke benoemen, want dat is afhankelijk van wat ik draag. Als ik ga zeilen heb ik een andere om dan wanneer ik in pak ben. Tegenwoordig is een horloge meer een accessoire dan alleen een functioneel product”.

jewel@line

13


SIF JACOBS

ATELIER 79

Sif Jacobs “Op dit moment zijn de Antella oorbellen mijn favoriet. Ik houd van grote opvallende stukken. En ik houd van grote statement ringen. Ik ben echt van de expressieve sieraden”.

Guido Schram “De Capolavora vaas is mijn meesterstuk en favoriet. Hiermee ben ik afgestudeerd dus het is iets waar ik heel trots op ben. Maar eigenlijk vind ik al mijn werk mooi. Ik krijg goede reacties van mensen hier op de beurs”.

14

jewel@line


MINITIALS Marshia Tijssen “Dat is een lettertje met een ketting. Toen Marloes, medeoprichtster van Minitials, en ik moeder werden, wilden we onze kinderen dichtbij ons hebben. Zo is Minitials ontstaan. Het versje wat ik erbij verzonnen heb en voor ons merk staat vat het mooi samen: The one I love around my neck and near my heart, from this day on we’ll never be apart”.


KLIK HIER VOOR EEN VIDEO

DELFTSE GIETMETHODE Hans Karreman Hans' tomeloze passie voor het sieradenvak vertaalde zich in keihard werken en het op de markt brengen van een bijzonder product: de Delftse gietmethode, wereldwijd ook wel bekend als Delftclay. Een gepatenteerd product dat nu haast niet meer weg te denken is uit vele ateliers en werkplaatsen van moderne goud- en zilver­ smeden. Met behulp van een mal en kneedbare gietaarde kunnen voorwerpen snel en scherp worden afgegoten. Door de speciale samenstelling droogt de aarde niet uit en kun je het steeds opnieuw afgieten. Voor meer info: www.delftclay.nl


BREUNING Goud en zilver, robuust maar niet grof. Niet trendy of fashion, maar tijdloos. Prachtige eindafwerking en stenen worden met de hand gezet. Inspiratie haalt Breuning van designers wereldwijd. Met de collecties Pure love, Pure elegance en Pure Fashion heeft Breuning voor elk wat wils. Een sieraad waarmee uw klant zich kan identificeren en onderscheiden. Breuning valt buiten de massa, wil net even anders zijn dan de standaard. Henk Gottenbos: “Door kwaliteit, onderscheid en design. Dat is Breuning�.

Voor meer info: www.montu.nu


in de wandelgangen Zelf heeft Juwelier Martin van Dalen merken als MelanO, Junghans en Cardillac in zijn winkel en is nu op zoek naar iets nieuws. “Ik kom hier om inspiratie op te doen. Iets wat bij mij past, iets chics maar wel toegankelijk. Drie nieuwe merken erbij zou mooi zijn”. Martin heeft het idee dat ‘trend’ minder wordt. “Samen met mijn vrouw zijn we richting aan het zoeken”.

18

jewel@line


In de wandelgangen kwam Jeweline het team van Bijou Moderne tegen. Zij zijn hier vooral om te netwerken. “We bezoeken leveranciers en onderhouden contacten. Het is leuk om te zien wat er bij onze klanten speelt en bij collega’s op de Duitse markt”, zegt Jan. "We kijken ook wat voor trends er zijn", vult Sylvia aan: “Op dit moment zie je veel fijne sieraden en graveerwerk. Vaak hebben mensen ook meerdere om”. Hans noemt deze stijl eenvoudig: “Denk aan een plaatje met een sym­ booltje en een dun kettinkje”. Voor meer info: www.bijoumoderne.nl HENK VAN DER WILLIK, SYLVIA HELMINK EN JAN GIDEONSE


CAT W

de catwalk was een ademben kleine, maar fijne en luxue fessionele modellen. prach show op zaterdag 18 febr show & plaza area!

20

jewel@line


WA L K

nemende presentatie van euze sieraden door prohtig, de grote openingsruari in hal b1, fashion

jewel@line

21


LUZ Marike Hauser van Atelier LUZ zoekt altijd spanning in het lijnenspel. Ze haalt inspiratie uit de natuur, en wil een helder beeld in elk design creĂŤren. Dat zorgt er volgens haar voor dat je niet afgeleid wordt door allerlei onnodige elementen in het ontwerp. Zelf draagt ze een ketting met wolkjes van porselein. Heel bijzonder! Als Marike een mooie vorm tegenkomt, gaat ze ermee aan de slag. Ze vindt het belangrijk om het dichtbij zichzelf te houden. Op dit moment worden de pure en organische vormen het best verkocht. En vooral in goud, volgens Marike op dit moment ĂŠcht de kleur. Voor meer info: www.atelierluz.nl


BAND EN BATTERIJSERVICE Band en Batterij Service (BBS) bedient naast de Nederlandse markt, ook België en sinds kort heel Duitsland met PIERO MAGLI horlogebanden". Eerder waren we slechts voor een deel van Duitsland verantwoordelijk maar dat is per 1 februari jl. uitgebreid, zegt Frans Horsten. “Dit merk heeft het hele jaar door noviteiten, zoals de nu zo populaire Milanese horlogebanden in staal, goud en roségoud (PVD). Prachtig kwaliteit gevlochten staal, leverbaar van 14 tot 22mm”. Voor meer info: www.bbs-shop.com


lucas thiemann en georg plum


M&M

GERMANY

De grote diversiteit in de collectie van M&M Germany is ook terug te zien in de filosofie van het horlogemerk. “Wij zijn altijd op zoek naar interessante vormen, kleuren en combinaties voor inspiratie”, zegt ontwerper Georg Plum. “M&M Germany is een tijdloos, maar vooral uniek merk”. De nominatie voor ‘German Brand Award 2017’ is dan ook geen verrassing. Voor meer info: www.mm-germany.com


aries gold

TAAL DER LIEFDE 26

jewel@line

breuning


Bijzondere sieraden en horloges in een luxe omgeving; de taal der liefde is glanzend en sensueel. breuning

jewel@line

27


christina hembo en noor hoogenstrijd

CHRISTINA Elk sieraad in de collectie heeft een verhaal. “Dat vind ik belangrijk”, zegt ontwerper en coeigenaar Christina. “Ik teken alles zelf en volg daarin mijn hart. Dingen die ik maak vind ik zelf ook leuk om te dragen”. De natuur is een grote inspiratiebron en dat is te zien aan de collectie. Zo zijn de golven van de oceaan terug te zien in ‘Wave’ serie, maar ook de verschillende dierenhangers. “Er zijn zoveel mooie dingen om ons heen die ik voor het ontwerpen kan gebruiken”.

Voor meer info: www.christinajewelry.com 28

jewel@line


I N H O R G E N TA AWA R D Jeweline feliciteert de winnaars van de INHORGENTA Award! Een prachtig initiatief en highlight van Messe Munchen. De onafhankelijke jury verdeelde de award in zes categorieën. De winnaars zijn: Isabelle Fa, Sif Jakobs, Junghans, Roberto Demeglio Addore en Liliana Guerreiro. Geweldig!

SIF JACOBS

JUNGHANS

ADORRE

Fashion Jewelry

Watch design of the Year

Retailer of the Year

ROB ERTO DEMEGLIO

ISABELLEFA

LILIANA GUERREIRO

Designer of the Year

Fine Jewelry

Best Piece of Jewelry

photos: messe münchen

brand of the Year

brand of the Year

jewel@line

29


GRAAG TOT ZIENS OP JEWELS & WATCHES!

uitgever LT Media BV hoofdredactie Drs. Loes Brussen, loes.brussen@ltmedia.nl eindredactie Anneke Pastoor, anneke.pastoor@ltmedia.nl redactie Gina van Dijk, gina.vandijk@ltmedia.nl webredactie Madelon Willems, madelon.willems@ltmedia.nl art-director Jan Luijk vormgeving Christel Giezen, Brigitte van Mierlo, Loek Peters, Nenno Hessing fotografie Loek Peters sales en marketing Eric Smid, eric.smid@ltmedia.nl Mandy Mooren, mandy.mooren@ltmedia.nl Mangala Jacobs, mangala.jacobs@ltmedia.nl traffic Dennis Sรถser traffic@ltmedia.nl, tel. +31 (0)26 3616960 www.eyeline-magazine.nl www.facebook.com/jeweline.magazine

Profile for LT Media

Jewel@line #1 - 2017 - Inhorgenta Munich  

Jewel@line #1 - 2017 - Inhorgenta Munich