__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

ONLINE MAGAZINE voor de OPTIEKBRANCHE #5 2021

MYOPIE

TIJD VOOR OOGZORG

KINDERBRILLEN

TEAM EYELINE WENST IEDEREEN

EEN FIJNE ZOMER


INHOUD

12

04

18

28


Tijd voor Oogzorg van LensOnline 04 VD Wiel Optiek & Oogzorgcentrum Ede is strategisch partner van LensOnline® en gaat altijd voor de beste zichtoplossing. Met Tijd voor Oogzorg legt LensOnline de nadruk op het belang van de contactlensspecialist. Myopie Special 12 In de nieuwste Eyeline een grote Myopie Special met onder andere een terugblik op het event ‘Scherp zicht op myopie’ en gastcolumn door CooperVision Specialty EyeCare. Bekijk ook de Aftermovie! Docent en opticien 28 Ilse Pennings is docent op het Summa College in Eindhoven en werkt zo nu en dan nog bij XIE Eyewear. Dat is nog eens praktijk en theorie verbinden; dat maakt het voor MBO-studenten interessant!

KEKKE KINDERBRILLEN

ZOMER!

Gelukkig krijgen we steeds meer vrijheden in plaats van beperkingen en gaan we, zoals het nu naar uit ziet, gaan we elkaar weer ontmoeten op de beurzen vanaf september. Wat een zonnig vooruitzicht! We kregen al veel zonnige reacties op onze zomeruitgave van Eyeline Magazine die deze week op uw deurmat viel. Wij krijgen zeker een goed gevoel van deze reactie: ‘Ik heb de nieuwe Eyeline tijdens mijn lunchpauze werkelijk verslonden. Complimenten voor een geweldige en complete uitgave die alle aspecten van myopie management goed belicht. Chapeau!’. Dank daarvoor! Wij wensen u een zonnige zomer in alle opzichten, tot ziens in september! Blijf positief met #oogvoorelkaar en een #blikvooruit!

w

ogi eyewear www.ogieyewear.com

Hoofdredacteur KLEINE BRILLEN, GROTE TRENDS

dit seizoen zijn kinderbrillen meer dan ooit een equivalent van die vo volwassenen. u zou ze in de winkel zó kunnen mixen en op trend rangschikk het enige verschil is de maat: vormen, kleuren en materialen - met uitzonderi


LEES ER MEER OVER IN DE NIEUWSTE EYELINE!

WIJ GAAN SAMEN MET LENSONLINE® VOOR DE BESTE ZICHTOPLOSSING rik van der wiel vd wiel optiek & oogzorgcentrum


TIJD VOOR OOGZORG

bij VD Wiel Optiek & Oogzorgcentrum Begin juni startte de grote campagne ‘Tijd voor Oogzorg’ van LensOnline® op RTL, Talpa Radio, via direct mailing en via sociale media. LensOnline legt hiermee de nadruk op het belang van de contactlensspecialist en een optimale verzorging van ogen en contactlenzen. Daarbij pusht ze nieuwe klanten naar de winkel met een oogvoucher ter waarde van 18 euro die volledig door LensOnline wordt ver-

goed. Zo’n zeven jaar geleden werd VD Wiel Optiek & Oogzorgcentrum in Ede strategisch partner en daarmee profiteren ze automatisch van zo’n campagne. Rik Van der Wiel van VD Wiel Optiek & Oogzorgcentrum Ede is nog steeds erg te spreken over de huidige samenwerking met LensOnline. De vele marketing en reclame, zowel landelijk als lokaal, worden door hem als een groot voordeel gezien.


LEES ER MEER OVER IN DE NIEUWSTE EYELINE!

mariëlle van goor

mark’ennovy

XTENSA

MOULDED SIHY FAMILIE COMPLEET Met de komst van de torische lijn van de Xtensa op 1 juni is de contactlensfamilie compleet. “De Xtensa is een perfecte match voor een gezonde levensstijl”, vertelt Mariëlle van Goor. “Er was grote vraag om in de standaard range een SiHy te hebben, zodat er meer aansluiting is voor de lathed lenzen die aangemeten worden”. Fase 3 en fase 4 van de introductiekalender zijn resp. 1 juli en 1 september een feit waar weer nieuwe uitbreidingen worden verwacht. We volgen de introducties op de voet! www.markennovy.com

6

eye@line


KIJK HIER AFLEVERING 7 TERUG met mario pico en ann pyck

Ook via Podcast te beluisteren!

DE TAFEL VAN VIER OVER ONDERWIJS EN PRAKTIJK

De Academy of Vision Care van Bausch + Lomb ging het derde seizoen in met drie nieuwe uitzendingen van de populaire contactlens talkshow. Op 5 juli om 19.30 uur de voorlopig laatste uitzending met tafelgasten Jeroen Mulder en Bianca Schut. schrijf hier in: de tafel van vier - bausch + lomb Ook Byki Huntjens en Carola Tükenmez Vellekoop zijn dan weer van de partij, net als de ‘eye-tunes’ van gitarist Micha Sprenger.

KIJK HIER AFLEVERING 8 TERUG met henri eek en viviane de vries

Ook via Podcast te beluisteren!


? t s m o k e o t n ij m t e m t e h it Ho e z “Ik wil later ” skateboarder worden Max, 5 jaar

OCULUS Myopia Master® Voor diagnose en management van myopie Myopie of bijziendheid bij kinderen en jong volwassenen neemt wereldwijd toe. Het op tijd

vaststellen en behandelen daarvan kan het proces van myopie vertragen of stoppen. Met behulp van de OCULUS Myopia Master® meet u aslengte, refractie en keratometrie. Daarnaast is de Myopia Master® uitgerust met een uitgebreid software programma voor myopie analyse en myopie management.

Myopie Management – eenvoudiger en betrouwbaarder dan ooit!

info@eyevinci.nl 088 600 87 00

info@eye-med.nl 085 016 17 60

www.myopia-master.com


MAAK KENNIS MET DE

Lees het artikel in Eyeline!

MYOPIA MASTER

®

Eye-Med is samen met EyeVinci actief om de Nederlandse optiekmarkt opnieuw kennis te laten maken met de producten van OCULUS, zoals de Myopia Master®. “OCULUS is bij de meeste opticiens vooral bekend vanwege de pasbrillen en leestests, maar biedt daarnaast een breed assortiment medische en diagnostische apparatuur”, vertelt Ielke-Pieter Smid: “Er valt voor ons nog veel te winnen. Myopie management is veel meer dan een meting met een aslengtemeter. OCULUS heeft hiervoor een 7 stappenplan ontwikkeld dat doorlopen wordt met behulp van de Myopia Master®”. Karin van Hees-Teuben van Lens Utrecht noemt dit instrument een “alleskunner voor myopie management”. www.myopia-master.com Eye-Med, Ielke-Pieter Smid +31 (0)85 0161760, info@eye-med.nl EyeVinci, www.eyevinci.nl, +31 (0)88 6008700, info@eyevinci.nl

eye@line

9


LEES ER MEER OVER IN DE NIEUWSTE EYELINE!

SAMEN SUCCESVOL MET

PRECISION1™ VAN ALCON

Haal het maximale uit de marketingcampagne die deze hele zomer doorloopt. De originele videocampagne en dito advertenties zorgen ervoor dat er meer nieuwe lensdragers naar uw optiekzaak en contactlenspraktijk geleid worden. Het enige dat u hoeft te doen, is te zorgen dat de Alcon-campagne herkenbaar is in uw winkel!

CHECK IT OUT Kim won een PRECISION1™ experience

10

eye@line


RODENSTOCK INTRODUCEERT SLIMME DATASERVICE

MINDER ADMINISTRATIEVE HANDELINGEN, MEER TIJD VOOR UW KLANTEN.


LEES HIER

DE TERUGBLIK OP HET EVENT

monique van bijsterveld, annemarie brüning en alex lamse

SCHERP ZICHT OP

MYOPIE

Toen we startten met onze grote Myopie Special wisten we nog niet dat het live online event van CooperVision Specialty EyeCare ‘Scherp zicht op myopie’ er zo mooi qua timing en thema in zou vallen. We konden het verslag nog net meenemen voordat we in druk gingen. Wat een inspirerende avond was dat vanuit NEMO Science Museum Amsterdam!

EVENT GEMIST? 12

BEELD Upstairs Fotografie

BEKIJK DE AFTERMOVIE!

MÉT GASTCOLUMNIST GABI STEENBEKKERS


PARTNERSHIP MET NEMO

ZO TE ZIEN

Hoe kijk je als je kleurenblind, slechtziend bent of zelfs blind? Is wat je ziet wel echt? En hoe werkt zien in je hersenen? Van 10 juli t/m 31 oktober 2021 staat het zintuig 'zien' centraal in NEMO Science Museum. CooperVision SEC en Oogfonds zijn partner van deze nieuwe familietentoonstelling, waarin je ontdekt hoe je ogen werken, waarom zicht soms bedriegt en hoe iemand met een visuele beperking kan zien.


ONLINE NIEUWS

SAMENWERKEN IN DE OPTOMETRIE, UTOPIE OF NIET?

VORM MARTINI

OPTIEKMARKT IS WEER IN BEWEGING Er zit weer beweging in onze branche en volgens Vorm Martini is nu hét moment om uw winkel aan te pakken. Zij gingen afgelopen jaar van crisis naar creativiteit en werkte onder andere in het hypermoderne winkelcentrum The Mall of the Netherlands aan 9 concepten. Vorm Martini komt graag langs voor een goed gesprek! www.vormmartini.nl


®

VOOR DE BEHANDELING VAN DROGE OGEN

AYZ Reinigingsdoekjes

AYZ Oogdruppels

De lichaamseigen stof hyaluronzuur vormt de basis van AYZ oogdruppels. De druppels bevatten geen conserveermiddelen en zijn door het innovatieve flesje 12 maanden na openen houdbaar.

Adviesverkoopprijs € 19,95

AYZ Ooglid crème

AYZ Allergix spray

Ontwikkeld voor de preventieve zorg en verzorging van droge en geïrriteerde huid van de oogleden. Bevat panthenol (5%), hyaluronzuur en vitamine E.

Deze spray heeft een verfrissend effect, biedt verlichting bij droge, geïrriteerde en rode ogen en kan ondersteunend worden gebruikt bij allergiebehandelingen.

Adviesverkoopprijs € 14,95

Adviesverkoopprijs € 12,95

AYZ Oogzalf

Informatie en/of bestelling plaatsen? Mail naar: info@tramedico of neem contact op met:

Sharon van Oosterhout T 06 53399192

Isotone oogzalf met 0,4% hyaluronzuur. Voor de verlichting van symptomen bij droge ogen. Door hoge mate van viscositeit blijft de zalf haar hydraterende en beschermende functie zelfs ’s nachts uitvoeren.

Adviesverkoopprijs € 11,95

Korte Muiderweg 2, Weesp, www.tramedico.nl

WWW.AYZ.NL

Annemieke Salentijn T 06 82366882

2021-AYZ-024

Adviesverkoopprijs AYZ Start € 11,95 Adviesverkoopprijs AYZ Gel / AYZ Protect € 13,95

Speciaal voor de reiniging van de oogleden, waarbij het natuurlijk katoen met natriumhyalunoraat en natuurlijk tea tree-extract zorgt voor een reinigend, verzachtend en kalmerend effect. Het tea tree-extract helpt demodex mijt te bestrijden.


OPTICIENS OVER DE SAMENWERKING MET

MORE FOR KIDS

HOE MOOI DAT JE ALLES BIJ ÉÉN LEVERANCIER VINDT


John Leurs van Leurs Optiek in Panningen “Onlangs hebben wij op de eerste etage een grote kinderafdeling gerealiseerd. Daarvoor zochten we uitbreiding in de collectie en die vonden we bij More for Kids. Zij hebben heel veel, in alle categorieën, maten en kleuren. Hoe mooi is het dat je bij één leverancier álles kunt vinden; ook als het gaat om goede condities. We kunnen heel eenvoudig brillen ruilen, zodat de collectie altijd fris blijft. Bovendien neemt More for Kids een stukje marketing in de winkel op zich en denken ze ook mee in social-media-activiteiten. Ze leveren echt een totaalplaatje”.

René Tegelaar van Optique René in Zoetermeer “Wij worden echt ontzorgd door More for Kids. Zij ondersteunen bij het samenstellen van de collectie en het inrichten van de kinderhoek. Dat is zó fijn, want kinderbrillen blijven anders toch vaak het ondergeschoven kindje in de winkel. Daarnaast is More for Kids altijd goed bereikbaar, heel flexibel en wordt er nooit moeilijk gedaan als er service moet worden verleend”. voor meer info: +31 (0)20 4080737 of e-mail info@more-eyewear.com eye@line

17


SCHOENMAKER BLIJF BIJ JE LEEST in één van de mooiste monumentale panden in weert is eric mertens optiek gevestigd. compleet met een binnentuin, put en romeinse bankjes, grote houten vitrinekasten en met nog de originele keuken en gewelvenkelder. eyeline interviewde eric mertens voor de rubriek ‘opticien aan het woord’.

OPTICIEN

MERTENS AAN HET

WOORD

frank and lucie

LEUKE LINKS IN DIT ARTIKEL NEDERLANDSE ILLUSTRATOR WIEËRTER LAESPLÊNKSKE INSTAGRAM

eric mertens


INTRODUCTIE VAN ® ACUVUE OASYS MULTIFOCAL met PUPIL OPTIMISED DESIGN NIEUW

Ontdek vanaf september onze allernieuwste multifocale lens in een 2-weken formaat, ACUVUE® OASYS MULTIFOCAL met PUPIL OPTIMISED DESIGN.

Een ander optisch design dan ACUVUE® OASYS for PRESBYOPIA Hetzelfde optisch design als 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL

PUPIL OPTIMISED DESIGN

HYBRID BACK-CURVE TECHNOLOGY

HYDRACLEAR® PLUS TECHNOLOGY

Belangrijke veiligheidsinformatie. Raadpleeg voor meer informatie over correct dragen, onderhoud en veiligheid de gebruiksaanwijzing of bezoek onze J&J-website jnjvisioncare.nl of jnjvisioncare.be. Alle ACUVUE® contactlenzen zijn voorzien van een Klasse 1 of Klasse 2 UV-filter om bescherming te bieden tegen schadelijke UV-straling die het hoornvlies en het oog binnendringt. UV-absorberende contactlenzen zijn GEEN vervanging voor beschermende UV-absorberende brillen, zoals een skibril of een zonnebril met UV-blok, aangezien zij het oog en het gebied eromheen niet volledig bedekken. UV overdracht gemeten met -1.00D lens. ACUVUE®, ACUVUE® OASYS for PRESBYOPIA, ACUVUE® OASYS MULTIFOCAL en 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL zijn handelsmerken van Johnson & Johnson Medical BV/NV. © Johnson & Johnson Medical BV/NV 2021. PP2021AVO4279


WE GAAN WEER

BEURZEN! DATE FLORENCE

SILMO PARIS

11-13 september 2021

24-27 september 2021

COPENHAGEN SPECS ANTWERPEN 8-10 oktober 2021

BOLD OPTICAL FAIR NIJKERK

10-11 oktober 2021


COPENHAGEN SPECS KEULEN

22-24 oktober 2021

OPTI MUNICH

MIDO MILANO

14-16 januari 2022

12-14 februari 2022

WE GAAN WEER

BEURZEN!


ONLINE NIEUWS Michael Abou el Khair en Charita Goedhart lanceerden begin maart het kinderzonnebrillen-merk Goodcha dat door Retailtrends werd opgepikt al ‘Startup van de maand’. Trendy zonnebrillen, die volgens eigen zeggen ‘zo goed als onbreekbaar zijn’.

Er wordt een verstelbaar bandje meegeleverd, waardoor de bril altijd comfortabel is en goed blijft zitten. Michael en Charita hebben grote plannen voor hun merk. De zonnebrillen zijn nu alleen nog te koop in Nederland en België, maar uiteindelijk willen ze dat hun brillen in vijftig landen verkrijgbaar zijn. Ook zitten de twee nog vol ideeën voor nieuwe producten. “Zo willen we de wintersportmarkt verkennen en misschien wel een kinderzonnebril uitbrengen die ook als skibril gebruikt kan worden”, aldus Michael. Daarnaast willen ze zich verdiepen in brillen met een blauwlichtfilter. www.goodcha.nl

HOE MOOIER DE BRILLEN UITKOMEN, HOE GROTER HET SUCCES Met die gedachte ontwikkelde Top Vision Group de nieuwe Carré-kasten. Copini Opticiens in Sneek had de primeur.

Lees hier het hele artikel

22

eye@line

bron retailtrends

KINDERZONNEBRILLEN VAN GOODCHA


KEMPKES OPTIEK WINT

MIDO BESTORE AWARD

EYELINE FELICITEERT KEMPKES OPTIEK MET DEZE MOOIE PRIJS!

dit jaar heeft kempkes optiek de mido bestore award mogen ontvangen in de designcategorie. de winkel in gouda is de eerste nederlandse optiekzaak die deze prijs wint! Het winnende interieur is ontworpen door BURO M2R in 2019. De winkel heeft een luxe, exclusieve uitstraling dankzij de verschillende materialen zoals notenhout en groen marmer. “We hadden ons al een hele tijd geleden opgegeven voor de wedstrijd en er daarna niet echt meer bij stilgestaan, dus het nieuws kwam als een heel fijne verrassing”, vertelt Marjanne van Kleij, samen met haar broer Carlo eigenaar van Kempkes Optiek. “We zijn ontzettend trots. Dat mensen van over de hele wereld nu kijken naar onze mooie winkel in Gouda is een heel bijzonder gevoel. Het was nog leuker geweest als we de prijs fysiek in ontvangst hadden kunnen nemen in Milaan, maar de eer is er natuurlijk niet minder om”. eye@line

23


COLUMN anton hofstede

Tureluurs werd ik ervan. Als zoon van een opticien uit een wat grotere optiekfamilie was ik al jong de klos. Op 3-jarige leeftijd werd ik al meegenomen naar de Jaarbeurs. Brillen uitzoeken betekende ook brillen passen. En kleine Anton was niet alleen een prima afleidingsmiddel voor de vertegenwoordigers -voor de jongeren onder ons: tegenwoordig heten ze accountmanagers- maar ook voor het passen en bekijken van kinderbrillen. Liever wilde ik een verdieping lager zijn, waar op hetzelfde moment de Speelgoedbeurs gaande was.

proefkonijn voor de verschillende instrumenten. Dat was het moment dat er een lichte plussterkte naar voren kwam. Zonder speelgoed, maar met mijn allereerste bril verliet ik de beurs. Enige jaren gingen voorbij en de noodzaak van een bril verdween wat, de sterkte werd lager. Tot er een onderzoek naar dyslexie kwam. Ik bleek zwaar dyslectisch te zijn tot op het motorisch gestoorde af. De remedial teacher had de oplossing: een prismabril en wel met twee prisma’s. Stoom kwam uit de oren van mijn ouders: “Wie denkt dat mens wel niet dat ze is. Twee prisma’s… tsss…”. Op de vraag hoe de basis moest staan, was het antwoord: “normaal”. Inmiddels 10 jaar oud was ik nu echt de klos. De hele familie ging meten. Wat er ook werd geprobeerd, een prisma kwam er niet uit. Het motorisch gestoorde ook niet,

TWEE PRISMA’S

Een jaar later moest de Dioptron eraan geloven. De Dioptron was één van de eerste autorefractormeters en stond al in de zaak sinds begin jaren 70 en inmiddels was het al 1980. Kleine Anton was weer de klos en werd gebruikt als


aangezien ik werd uitgekozen om aan het wedstrijdteam van de kanoclub mee te doen. Nu is myopie management een hot item. En terecht. Echter mogen we ook de jonge hyperoopjes niet vergeten. Zwaar accommoderend redden zij zich prima in deze snelle wereld. Maar al dat accommoderen kost wel giga veel energie. En als al die energie verbruikt wordt, dan drijft de aandacht weg. En hoppa, daar komen de stempeltjes al zoals ADHD en ADD en worden kinderen volgepropt met pillen.

meer aan de hand te zijn. Enige maanden later zijn enkele zelfs van de medicatie af. Ouders blij en de kinderen vervloeken mij als ik dan nog eventjes tussen neus en lippen door zeg dat ze bril wel de hele dag moeten ophouden, dus niet alleen in de klas.

Tegenwoordig zit ik vrijwillig als proefdier en mag ik ook glazen uittesten. Metingen met de nieuwste apparatuur. Allemaal geweldig om te zien en ook mee te maken als een klant. Want zo word ik wel behandeld, niet als een collega. Zo zat ik laatst een uur in de Regelmatig spreek ik ouders die ver- stoel en voelde ik nattigheid toen ik tellen dat hun prins of prinsesje pille- een pola-test kreeg… Prisma’s! tjes krijgen. Bijna zaligmakend, want hun kind is bijzonder. Het enige waar ik de troefkaart van de dyslexie voor gebruikte was voor extra examentijd, echter nooit nodig gehad en ik schaamde me zelfs een beetje voor dat stempeltje. Als ik vervolgens vertel aan deze ouders dat hun oogappeltjes mogelijk een ander probleem hebben, schrikken ze. Als weerwoord wordt aangegeven dat hun pareltjes absoluut geen problemen hebben met de ogen en goed kunnen zien. Lukt het mij uiteindelijk toch om door te dringen en laten ze de ogen van hun kroost nakijken, blijkt er toch vaak iets


Myopie management instrumenten van EyeVinci Myopie is een groeiende uitdaging voor de oogzorg­ specialist. Met de huidige toename van het aantal myopie gevallen wereldwijd, zal de vraag naar myopie detectie, controle en management steeds groter worden. De cijfers spreken voor zich. U als oogzorgspecialist kunt het verschil maken met de juiste myopie controle en myopie management. Wij helpen u hierbij graag met de keuze uit twee volwaardige instrumenten die u op professionele wijze zullen ondersteunen in de controle en het managen van Myopie.

50% 40% 30% 20% 10% 0% 2020

2050

Myop

High myop

Haag-Streit

Lenstar IN COMBINATIE MET EYESUITE

De Lenstar Myopia in combinatie met Eyesuite is een uitgebreid systeem voor het monitoren van bijziendheid door middel van aslengtemeting gecombineerd met ‘voorspellende software’.

• Meting van oogaslengte, refractiewaarden en keratometrie. • Bijbehorende EyeSuite software voor een overzichtelijke database. • Uitgebreide myopia management mogelijkheden; diverse visuele rapportages, trendanalyses en voorspelling.

• Zeer geschikt voor patiëntvoorlichting, preventie en behandelplan. • EyeSuite maakt gebruik van de nieuwste axiale lengtegroei curves.

EYEVINCI BV Nijverheidsweg 15 2102 LJ Heemstede (nl) Tel.: 088 600 87 00

www.eyevinci.nl www.medmont.nl www.medmontmeridia.nl info@eyevinci.nl


Nidek

AL-Scan BINNEN 10 SECONDEN 6 WAARDES

Het instrument is uitstekend in te zetten voor myopie controle. Dit alles uiterst comfortabel voor de klant op non-contact wijze, dus zonder probe die op het oog gezet moet worden. Voorzien van Nidek’s bekende 3D auto tracking en auto shot is de AL-scan de meest gebruikersvriendelijke en nauwkeurige biometer. Binnen 10 seconden meet de AL-Scan 6 waarden:

• Oogaslengte • Cornea radius • Diepte voorste oogkamer • Dikte centrale cornea • Afstand white-to-white • Pupilgrootte

De myopie management instrumenten zijn contactloos en zeer eenvoudig en snel te bedienen

Kijk voor meer informatie op:

www.eyevinci.nl/diagnostiek/biometrie


DUBBELFUNCTIE

DOCENT ÉN OPTICIEN ilse pennings is docent optiek op het summa college in eindhoven én vervult ook zo nu en dan nog haar vorige functie van opticien en contactlensspecialist bij xie eyewear in venlo. “Ik heb een lange tijd bij Xie Eyewear gewerkt, tot ik de overstap naar het onderwijs maakte. Maar ik vond het nog steeds heel leuk werk, en een superleuke branche

ilse pennings

28

eye@line

om in te werken, dus ik wilde dat niet volledig opgeven, en voor Xie komt het ook goed uit dat ik nog eens af en toe kan invliegen en inzetbaar ben. Ook in mijn functie als docent is het leuk: ik kan de studenten vertellen over de dingen die ik in de winkel meemaak. Ik breng mijn ervaringen mee naar de les. Die verbinding tussen praktijk en theorie is wat het MBO zo sterk maakt, en wat studenten erg interessant vinden. Het wisselt een beetje hoe vaak ik nog bij Xie ben, dat komt meestal neer op eens in de één à twee maanden. Ik heb geen vaste dag dat ik daarheen ga, zij laten me weten wanneer ze een extra paar handen kunnen ge-


bruiken en dan kijken we samen wat er mogelijk is. Ik vind het fijn om met mijn vak bezig te blijven. Ik ben heel blij met mijn overstap naar het onderwijs, maar het is ook leuk om het vak echt te blijven beoefenen. Een oogmeting uitvoeren is toch anders dan het uitleggen aan studenten, en die combinatie werkt goed. Als je op de werkvloer staat dan blijft je kennis vers, en je bent goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Ik help de klant graag helemaal van A tot Z, vanaf het moment dat die de winkel binnenkomt.

Het bij elke stap betrokken zijn, zelf de bril maken, dat is supermooi. En dat enthousiasme breng ik weer graag over op de studenten, om hen te motiveren voor een ontzettend tof beroep. In het onderwijs word je geprikkeld om met een heel andere manier met je vak om te gaan, je bekijkt het van een andere kant, en het is beide erg leuk. In de winkel staat de klant centraal en in het onderwijs de student, en je leidt de student op om naar de klant te luisteren. Je bent eigenlijk met hetzelfde bezig vanuit een andere invalshoek”.

eye@line

29


MYOPIESPECIALISTEN ENTHOUSIAST

TOPCON MYAH IN HET KORT

Corneatopografie inclusief keratoconusscreening en pupillometrie

Uitgebreid pakket met tools voor droge ogen diagnose

Aslengte meting door optische lage coherentie interferometrie

Klantvriendelijke snelle opnames

Voortgangsrapporten voor het analyseren van de efficiency van de behandeling

Compact, ruimtebesparend, eenvoudig te bedienen


HET LEUKSTE

VISITEKAARTJE VOLGENS ERCON

Zeker voor u als opticien! ERCON verkoopt graag af en toe iets geheel anders dan contactlenzen en heeft als exclusief distributeur de GLENS kunnen inlijven: een ‘Geinig Leeshulpje En Natuurlijk Slim’ voor in de portemonnee of achter je telefoon. De kleinste back-up reader die je kunt bedenken en natuurlijk het slimste visitekaartje voor een opticien. De GLENS is uitgevoerd met zeer handige plaatsingspunten om grip te krijgen op de reader. Vraag ERCON naar de personalisatiemogelijkheden en de verrassende prijzen. www.erconctl.nl/leukste-visitekaartje

eye@line

31


OPTICIEN

KANSRIJK BEROEP deze week heeft het uwv de lijst gepubliceerd met beroepen die op dit moment voldoende tot goede baankansen bieden. op deze lijst staan ook opticiens. ditzelfde geldt voor audiciens, beiden zijn terug van weggeweest. In 2019, voor het begin van de corona­ crisis, werden opticiens en audiciens ook al tot de kansrijke beroepen gerekend. Dit wil zeggen dat er meer vacatures dan werkzoekenden zijn in het vakgebied. Door corona kwam er echter een enorme terugval in het aantal vacatures, en in het tweede kwartaal van 2020 verdwenen de beroepen daardoor van de lijst. Nu is er weer een toename te zien. Hetzelfde geldt voor de horeca en detailhandel: deze branches hebben veel effect gevoeld van de coronamaatregelen.


Als de situatie stabiel blijft, is de verwachting dat ook de opticien en audicien kansrijke beroepen blijven. Voor de pandemie waren er in dit vakgebied ook al volop kansen, dus het is waarschijnlijk dat dat zich voortzet. Het UWV geeft aan dat het voor de coronacrisis al signalen kreeg dat het moeilijk was om gekwalificeerde opticiens en audiciens te vinden. Door vergrijzing is er veel vraag naar, en het UWV zag weinig instroom van jongeren in het vakgebied. De verwachting is dat dit voorlopig zo blijft, en opticiens en audiciens dus niet van de lijst met kansrijke ­beroepen zullen verdwijnen.

UWV VERWACHT WEINIG INSTROOM VAN JONGEREN


ONLINE NIEUWS

OVERNAME GRAND VISION GAAT DOOR LUUK VAN DER NOLL NAAR KSYOS we zagen op linkedin dat luuk van der noll na 4 jaar oogziekenhuis aan de slag gaat als accountmanager oogheelkunde bij ksyos. Onze redacteur Riens Gort belde hem en Ksyos even op: “Ik kijk met veel trots en voldoening terug op de periode in Het Oogziekenhuis. Digitalisatie in de zorg is naar mijn idee de toekomst, het heeft altijd al mijn interesse gehad”. Binnen het team gaat Luuk zijn medische kennis gebruiken voor verdere uitbouw en optimaliseren van de Ksyos Oogheelkunde: "Met de opgedane kennis van de afgelopen jaren denk ik een mooie bijdrage te leveren aan optimalisatie en verdere uitbouw”. 34

eye@line

Ksyos kiest er met de komst van Luuk voor om de medisch inhoudelijke kennis bij het eigen personeel verder te versterken: “Dit is van belang om te komen tot de beste medische dienst en om goed te kunnen begrijpen hoe de behoeftes van patiënt en medisch professional het beste gediend worden. Luuk doet dat als Account Manager en zal in die hoedanigheid veel over de vloer komen (digitaal of analoog) bij zijn oud-collega optome­ tristen en oogartsen”.


WAAROM EEN VACATURE PLAATSEN BIJ OPTIEKVACATURES EN EYELINE MAGAZINE? • Wij zijn het grootste, samenwerkende platform op het gebied van vacatures in de optiek • 99% van de kandidaten die ons platform bezoeken en/of hierop reageren, is een gediplomeerd opticien en/of contactlensspecialist" • Wij zorgen voor een doorlopende, goede zichtbaarheid en zorgen voor de juiste aandacht voor uw vacature(s) via Google, Facebook, Instagram, LinkedIn en onze Nieuwsbrieven • Zodra kandidaten reageren op uw vacature, ontvangt u direct de sollicitatie in uw mailbox • Wij hebben ruim 15 jaar aan specialistische recruitmentkennis opgebouwd en kennen de branche als geen ander!

VACATURE PLAATSEN? Dat kan al voor een bedrag van 249 euro excl. BTW! Heeft u uitgebreidere wensen en wilt u deze doornemen? Dan horen wij natuurlijk ook graag van u.

TIM DE VRIES, +31 (0)85 1305487, INFO@OPTIEKVACATURES.NL

BEREIK GECOMBINEERD HEBBEN WIJ EEN BEREIK VAN Websites: 15.000 unieke bezoekers per maand Nieuwsbrief: 3.000 adressen Social Media: 5.000 volgers

FRANK SMITS, +31 (0)26 3616960, FRANK.SMITS@LTMEDIA.NL


LEES HIER MEER OVER

EYETELLIGENCEASSURE

Softwaretool

EYETELLIGENCE-ASSURE ontzorgt. Vindt u dat ook? Test 1 maand gratis uit! Tino Joris vertelt u er graag meer over: tino.joris@eyetelligence.com.au

36

eye@line


JILL MARKETING HET OOG WIL OOK WAT

oog zorg

DEZE BIJSLUITER multi focaal

zonne bril

ZIT BIJ EYELINE MAGAZINE

auto bril

beeld scherm bril

Jill Marketing helpt de zelfstandige opticien door doelgerichte marketingcampagnes op te zetten. Jill helpt je graag om op effectieve manier onder de aandacht te komen bij jouw doelgroep. Zowel offline als online. Mét meetbare resultaten. Want of het nu een spetterende zomer wordt of een sfeervol najaar: het oog wil ook wat!

www.jillmarketing.nl eye@line

37


uitgever LT Media BV hoofdredactie Anneke Pastoor, anneke.pastoor@ltmedia.nl eindredactie Marie-Catrien van Deijck redactie Lola Hamers webredactie Emma Hofstede webredactie@ltmedia.nl vormgeving Christel Giezen Brigitte van Mierlo beeld Loek Peters cover MORE Eyewear sales en marketing Mandy Mooren, mandy.mooren@ltmedia.nl traffic Frank Smits, Dennis Söser traffic@ltmedia.nl, +31 (0)26 3616960 www.eyeline-magazine.nl www.facebook.com/eyeline.magazine Instagram eyeline_magazine LinkedIn Eyeline Magazine

Profile for LT Media

Eye@line NL #5 2021  

Zomereditie 2021

Eye@line NL #5 2021  

Zomereditie 2021

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded