Page 1

ONLINE MAGAZINE voor de OPTIEKBRANCHE

BE.OPTIC

KOMT U OOK?


ZIEN WE U DIT WEEKEND? Net na Opti Munchen en voor veel Belgische opticiens het grote voorjaarsevent: BE OPTIC 2018. Hier vindt de professionele optieker heel veel nieuwe collecties en merken. Optische- en zonnebrillen, instrumenten, klein materieel, optische glazen, lenzen, informatica, verrekijkers, enz... Als voorproefje een mooie Eye@Line boordevol prachtige, inspirerende beelden en bijbehorende informatie. Alle standhouders en ook vaktijdschrift Eyeline Magazine wensen u een fantastisch beursbezoek. En zij zien u graag ergens op de beursvloer!

Creatief Directeur LT Media

eye@line

3


vochtgehalte zuurstofconsumptie1

modulus

filter

De wetenschap achter onovertroffen comfort MyDayŽ daglenzen met Smart Silicone™ technologie: ontworpen voor een uitzonderlijke zichtkwaliteit, onovertroffen comfort en gezonde lensbeleving.1

NIEUW Uitgebreidere sferische sterktes. Nu ook in torisch beschikbaar!

www.coopervision.nl 1. Brennan NA: Beyond Flux: Total Corneal Oxygen Consumption as an Index of Corneal Oxygenation During Contact Lens Wear. Optom Vis Sci 2005. * Waarschuwing: UV-filterende contactlenzen zijn geen vervanging van beschermende uv-brillen, zoals brillen met uv-filtering of zonnebrillen, omdat ze niet het hele oog en de omgeving van het oog bedekken. Lensdragers moeten daarom uv-filterende brillen blijven gebruiken.


INHOUD eye@line be.optic special

15

11

7

12

Zien we u dit weekend?

3

Alle praktische info

7

Plattegrond

8-9

Trend fijne lijnen

11

Standhouderslijst

12

Toekomst retail

15

Colofon

23 eye@line

5


voor meer info: www.eyes2be.nl, www.glasklar.com 6

eye@line


BE.OPTIC 2018 HEEFT U ALLES AL IN UW AGENDA STAAN? waar?

Kasteel van Helecine Armand Dewolf Straat 2 1357 Hélécine

wanneer?

Zondag 21 / 01 / 2018 van 9.00u tot 18.00u

parking

500 plaatsen (aan de voorkant van het kasteel)

toegang

Snelweg E40 (Brussel-Luik) Uitrit n°26 (Hélécine) Signalering aan de afrit van de snelweg

tienen station

Buslijn n°339 Tienen – hannuitpraktische info

opgelet! de laatste inschrijvingsdag is vrijdag 19 januari 2018. Na de inschrijving krijgt u een bevestigingse-mail en uw toegangskaart af te printen.

- gratis ingang en activiteiten - verplichte voorinschrijving - toegang enkel met uitnodiging eye@line

7


8

eye@line


eye@line

9


Zie beter, ontdek meer

Brillenglazen speciaal ontwikkeld voor extra kijkcomfort in het verkeer Geniet van elke rit met EnRoute, Hoya’s brillenglazen speciaal ontwikkeld voor extra kijkcomfort in het verkeer. EnRoute-brillenglazen garanderen: • aanzienlijke vermindering van reflecties en verblindend licht van tegenliggers • beter contrast en helderheid bij donkere lichtomstandigheden, mist en regen • duidelijk en ongehinderd zicht op lange afstand, op het dashboard en in de spiegels Zo kan elke bestuurder comfortabel en met een gerust hart de weg op, ongeacht de weersomstandigheden of het moment. Ontdek al onze mogelijkheden om uw kijkcomfort te verhogen.


marcus-t

TREND FIJNE LIJNEN

Minimalistische bijna architecturale monturen spelen een hoofdrol in 2018. Vooral in allerlei soorten metaal uitgevoerd, gebaseerd op de dunne metalen brilletjes van vroeg in de vorige eeuw. Dit type brillen is bij zowel kleine als grote bedrijven enorm ‘en vogue’. Opvallend zijn naast het streven naar lichtheid en comfort de vele technologische toepassingen om het geheel nog dunner, ijler en ‘open’ te doen lijken. Ook glasbrillen of een combi van metaal en randloos zijn weer helemaal terug van weggeweest.

eyepetizer


BE.OPTIC 2018

STANDHOUDERS komorebi eschenbach nathalie blanc paris goudezeune photosphere insighter erik beuten - option bvba ofar europtic maĂŻwax ophtalmic grosfilley lunettes modo ultra limited bloomdale nooz optics etnia barcelona acep the reading company komono osinga brilmode variation design van hopplynus ophtalm de ceunynck hoya lens belgium lafont optique diffusion 12

eye@line

minima newdyle moreau eyes2be - glasklar ln eyes ideliq more eyewear visibilia opal mafali matttew oko by oko + polar quick optic shamir remarkable frames binoche alliance world eye company alcon netoptic eye design optics julbo pro vision instruments go-frame battatura ava brillen go eyewear optiplus

optech fr. duchesne technop luneau technology rmg fashion frames positive eyewear corilus vision company charmant group benelux rodenstock leica eyecare novacel j. renard sprl cobalt optical frames frame holland bv i need you fsb services maui jim menrad igm coopervision scg - optidirect

voor meer info: www.beoptic.be


voor meer info: www.wileyx.eu, www.shamir.nl eye@line

13


Advertentie menrad

Menrad Nederland B.V., Patricia de Vries p.devries@menrad.nl, +31 10 3160580 14

eye@line


SPANNENDE TIJDEN VOOR DE WINKELSTRAAT HOE KRIJGEN WE DE KLANT NOG IN ONZE ZAAK? de veranderingen in de retailsector raken de rol en functie van de ­fysieke winkel. een winkelbezoek is voor de klant tenslotte geen noodzaak, maar een keuze. hij moet verleid worden om zijn schaarse tijd te besteden aan winkelen. om dit te bereiken, moeten winkels veel meer worden dan plaatsen waar je producten koopt. het gaat om het aantrekken en binden van klanten. Point of engagement Naast de aanbodgedreven points of sale en de meer vraaggedreven points of transaction ontstaat daarom de behoefte aan points of engagement. Deze zijn niet zozeer gericht op verkoop, maar op klantbinding. De points of engagement rusten op twee pijlers: de expertise van het personeel en de experience (beleving) van de winkels. Fysieke winkels kunnen zich tenslotte minder goed onderscheiden op de overige elementen van de klassieke marketingmix. ‘Prijs’ is zeer transparant, en het gevecht om de laagste prijs is slechts door een enkeling te winnen. ‘Product’ is zowel offline als online te koop en ‘Bereik’ via een dicht winkelnetwerk is - gezien de digitale ontwikkelingen - minder relevant.

Trend 1: Klanten zoeken niet zozeer naar ‘spullen’ (die hebben ze al in overvloed), maar naar manieren om hun kostbare tijd zinvol te besteden. Trend 2: Bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar onderscheidend vermogen. Trend 3: Merkeigenaren gaan direct naar de eindklant om een relatie op te bouwen.

Meer beleving en expertise Naast de expertise van personeel is de beleving van winkels nodig. Hier is en wordt al veel over geschreven. Zo is bijvoorbeeld de kernboodschap van Joe Pine in zijn boek ‘The experience economy’ dat bedrijven unieke verbindingen moeten maken met klanten om voldoende klantwaarde te bieden. In zijn boek deelt hij zijn visie op de belevingseconomie. Hij bespreekt daarin drie trends: wat kunnen we hier aan doen? dat leest u op de pagina’s hierna!

caribou parijs eye@line

15


HANDVATTEN

VOOR RETAILERS

Wat wordt het rolmodel? Er zijn verschillende rolmodellen voor de experience van de winkelomgeving. Zo kan de winkel een plek zijn waar de klant iets kan leren over de producten en toepassingen. Daarvoor worden workshops, lezingen en andere events georganiseerd. De winkel kan ook een evaluatiefunctie hebben: de klant krijgt dan de mogelijkheid om te testen en te verge­lijken, bij voorbeeld via loopbanden, klimwanden en testkeukens. Het is aan de retailer om een keuze maken uit deze rolmodellen. Deze keuze is afhankelijk van meerdere factoren: producten en diensten, doelgroep, klantwensen en de gewenste uitstraling van de formule.

ambacht laten zien

de winkel als theater 16

eye@line


eye@line

17


WELK VERDIENMODEL HOORT DAARBIJ? zet verdienmodel van een ‘klassieke’ winkel, bedoeld voor transacties, is vrij eenvoudig. De omzet, brutomarge en directe kosten leiden tot een contributiemarge en die moet voldoende zijn om marketing, overhead en kapitaalverschaffers te betalen. De points of engagement mikken daarentegen niet direct op omzet, waardoor een ander verdienmodel nodig is. Als retailer kunt u daarbij verschillende keuzes maken. U kunt de klant direct laten betalen voor de attractiewaarde van de winkel. Klanten zijn gewend om te betalen voor de entree bij een theater, een seminar en een professioneel advies. Waarom zou hij dan niet betalen voor de toegang tot een winkel die vergelijkbare toegevoegde waarde biedt: entertainment, kennis, oplossing van een probleem? De winkel wordt een platform voor merken en voegt op die manier merkwaarde toe. Een multibrand-sportretailer kan bijvoorbeeld klanten naar zijn winkels trekken door testfaciliteiten en

workshops aan te bieden. De merken die in die winkels verkocht worden, betalen voor de waarde die de retailer toevoegt: direct, via een betere marge en/of een bijdrage in de (marketing)kosten. Ook kunt u het point of engagement zien als een onderdeel van een portfolio aan touchpoints met klanten. De kosten van de point of engagement moeten dan terugverdiend worden met transacties in de overige (online en offline) touchpoints. Expertise en experience gaan hand in hand Als retailer moet je er voor zorgen dat de expertise van het personeel aansluit bij de experience van de winkel. Een winkel die klanten producten laat testen en evalueren is alleen waardevol als het personeel voldoende deskundig is om hen daarbij te helpen. Expertise (personeel) en experience (winkel) zorgen tenslotte samen voor engagement en kun je niet los van elkaar zien. Dit geldt voor alle rolmodellen van de winkels.

touchpoints

winkel en personeel sluiten perfect bij elkaar aan 18

eye@line


advertentie alcon

DAILIES TOTAL1® multifocale daglenzen De eerste en enige multifocale contactlens met ✔ een watergradiënt voor buitengewoon comfort,1,2 ✔ een verminderd droogtegevoel3 dankzij de SmarTears® technologie, ✔ een vloeiende overgang tussen uw zicht op korte, midden en verre afstand dankzij het unieke Precision ProfileTM Design.4 IDEAAL VOOR WIE OP ZOEK IS NAAR DE ULTIEME LENSERVARING! Ook beschikbaar in sferische lenzen.

PERFORMANCE DRIVEN BY SCIENCE™ * U ontvangt €15 voordeel als terugbetaling op uw eerste aankoop van Alcon contactlenzen. De actievoorwaarden vindt u terug op de voucher te downloaden op www.lenzendragen.be 1. Angelini TE, Nixon RM, Dunn AC, et al. Viscoelasticity and mesh-size at the surface of hydrogels characterized with microrheology. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2013;54:E-abstract 500. 2. Perez-Gomez I, Giles T. European survey of contact lens wearers and eye care professionals on satisfaction with a new water gradient disposable contact lens. Clin Optom. 2014;6:17-23. 3. European survey of contact lens wearers and eye care professionals on satisfaction with a new water gradient daily disposable contact lens. Clinical Optometry. 2014;6:17-23 4. Resultaat individueel afhankelijk en kan beïnvloed worden door eventuele voorafbestaande aandoeningen. ©2017 Novartis. MR 2017- 1144 10/2017


Lucie Frank

MODEL: EYEGLOBE SPRING/SUMMER COLLECTION 2018

WWW.FRANKANDLUCIE.COM 20

eye@line

WWW.THEREADINGCOMPANY.NL

STANDNR.

55


wat zijn de gevolgen? Ieder winkelgebied moet zorgen voor een eigen mix tussen transactie- en attractiegerichte winkels, wat winkelgebieden aantrekkelijk maakt. Consumenten willen tenslotte niet alleen experience of engagement, maar zijn ook gewoon op zoek naar producten en transacties. De points

of engagement zullen zich op de grote steden richten, terwijl de kleinere steden en dorpen vooral transactiegerichte points of sale of points of transaction hebben. Klanten willen iets beleven en in grotere steden gebeurt vaak meer dan in de kleinere.

HERONTWIKKELING...

westfield world trade center

winkelgebieden moeten keuzes maken De ontwikkeling van winkelgebieden vraagt om duidelijke keuzes van lokale en provinciale overheden. Er is overcapaciteit in de markt en die zal verder toenemen door demografie (vergrijzing, urbanisatie), consumentengedrag (waaronder een verdere verschuiving naar online) en technologische ontwikkelingen. McKinsey schat de

overcapaciteit op 20% tot 35% in 2025. Dit betekent dat iedere gemeente voor ieder winkelgebied een realistische keuze moet maken over de functie van het winkelgebied en de bijbehorende capaciteit. Voor overcapaciteit moet een oplossing komen via herontwikkeling of sloop.

OF SLOOP..?

eye@line

21


Tel: +31411-624444 - www.avabrillen.nl

22

eye@line


BE.OPTIC 2018, KOMT U OOK?

uitgever LT Media BV hoofdredactie Drs. Loes Brussen, loes.brussen@ltmedia.nl adjunct hoofdredactie/eindredactie Anneke Pastoor, anneke.pastoor@ltmedia.nl webredactie Madelon Willems, madelon.willems@ltmedia.nl Amanda Morina, amanda.morina@ltmedia.nl art-director Jan Luijk vormgeving Christel Giezen, Brigitte van Mierlo, Loek Peters, Levi Visser cover beeld BEELD BEURS: BE.Optic 2017 BEELD COVER VROUW BALLONNEN: Bovelo BRIL IN HAND: Unlimited BV - Collection ULTRA LIMITED BRILLEN OP BLAUW KUSSEN: Lafont beeld Gina van Dijk sales en marketing Eric Smid, eric.smid@ltmedia.nl Mangala Jacobs, mangala.jacobs@ltmedia.nl traffic Dennis Sรถser traffic@ltmedia.nl, tel. +31 (0)26 3616960 www.eyeline-magazine.be www.facebook.com/eyeline.magazine

Eye@line BE Optic  
Eye@line BE Optic