Page 1

ONLINE MAGAZINE voor de OPTIEKBRANCHE

Meer dan alleen monturen

NIEUWE trends Kijken, kijken én KOPEN

DÉ TERUGBLIK ALLE BEURZEN BIJ ELKAAR

Elke bril een KUNSTWERKJE


AFSLAG Heeft u ook afslag 9 op de A28 genomen vorige week zondag en maandag? Wij wel, met meerdere auto's, want er was een groot team van Eyeline aanwezig. Op 9 en 10 september moest heel Optiek Nederland in Nijkerk zijn. Op zondag lukte dit niet helemaal, op maandag hoorden we meer tevreden geluiden. Nijkerk bruiste, van De Loods in Hart van Holland tot Landgoed Salentein. Uw vakblad Eyeline biedt u graag deze extra online uitgave aan. Blader 'm door en geniet nog even na van al het moois dat Centrop-Sales, Hall of Frames en Bold Optical Fair te bieden hadden. Tot ziens op Silmo!

Adjunct Hoofdredacteur Eyeline Magazine

eye@line

3


CENTROP-SALES na het halen van een gezonde smoothie bij de truck van goed voor ogen, verschenen al snel de grootse stands vol hightech apparatuur, interieurideeĂŤn, contactlenzen, software en iconische brilpresentaties met de nieuwste collecties.

george de jong, ineke de vries en bram bol

team oo2 jeroen, arthur en rob


OSINGA

SPEELT IN OP TRENDS Look, Materika, INVU en Inface; ze werden ruim vertegenwoordigd door de enthousiaste medewerkers van Osinga. Helemaal hip zijn de Materika-monturen die 100 procent recyclebaar zijn en milieuvriendelijk worden geproduceerd. Samen met het aantrekkelijke minimalistische design van het Deense Inface is Osinga helemaal up-to-date!

www.brilmode.nl


BEKROONDE PROFESSIONALITEIT VAN

ESCHENBACH Na de behaalde Red Dot Design Award voor de Titanflex zonnebril, biedt Eschenbach nu ook een optische variant aan. In combinatie met de gekleurde transparante brillen van Humphrey's en de iconische brillencollectie van Marc O’Polo straalt Eschenbach profes­ sio­naliteit uit.

www.eschenbach-eyewear.com


BUSINESS RS_beeldschermbril_bestelkaart_A4_201809.indd 2

05-09-18 14:48


PORSCHE DESIGN BEELDSCHERMBRIL je moet 'm ervaren, de beeldschermbril van porsche design eyewear, een vraag vanuit vele porsche-dealers zelf. de introductie op centrop-sales voor de nederlandse markt is goed verlopen, eind september hoopt rodenstock te starten met 100 dealers; daarna volgt de uitrol richting belgiĂŤ en luxemburg. "We adviseren steeds meer over kijkoplossingen voor het gebruik van digitale apparatuur", vertelt Manager Sales en Marketing Rick Hogendoorn. "De beeldschermbril is daar bij uitstek geschikt voor: onderin is het leesgedeelte, het tussengedeelte is voor computerwerk en door het bovenste deel van het glas kijkt uw klant in de verte. Het 1.6 materiaal heeft een balance coating dat ervoor zorgt dat de melatonine-aanmaak op peil blijft. De beeldschermbril is maatwerk, alle individuele waardes worden verwerkt en compleet ingeslepen geleverd. De demoset in de winkel is een handige tool: uw klant heeft de keuze uit 4 beeldschermbrillen in 2 modellen. De glazen in de demoset hebben gemiddelde waardes waardoor een groep klanten meteen het voordeel van een beeldschermbril kan ervaren. U bestelt de

bril vervolgens op maat bij Porsche Design. Of ja, als de meting voldoet aan de gemiddelde waardes en de bril meteen goed zit en kijkt‌ spring dan meteen in op de behoefte van uw klant en geef de bril direct mee!" Vragen? Neem contact op met de Porsche Design accountmanagers! rayon noord Herman Everts 06 51416032

rayon west Richard Tap 06 22553507

rayon midden Wim Lammers 06 21590430

rayon zuid Marc van de Ven 06 53437020

www.rodenstock.nl


MOREL EN PREGO Morel Nederland hint op het nieuwe, strakke logo en de eigentijdse stijl waarin de diverse merken van Morel worden vormgegeven. Mooi dat de namen van de 6 merken nu geĂŻntegreerd zijn in het Morel-logo. Meer daarover op Silmo! Het Deense Prego ontwerpt nu ook correctiemonturen met stijl. Lekker draagbaar, mooi afgewerkt en van hoge kwaliteit kunststof.

www.ocbrabant.com

10

eye@line


marije gerdes

ONDERSCHEID IN SERVICE Trots in het groen onthulde Marije Gerdes, hĂŠt gezicht van de Brillenstylist, de geheimen achter kleur, styling en service. Met veel ervaring in de optiekwereld weet ze als geen ander hoe u of uw team de klant extra in de watten legt met extra stylingaandacht!

www.debrillenstylist.nl


MARCHON ICONISCHE PARADEPAARDJES Marchon zet twee toppers in de spotlights. De nieuwe collectie van ChloĂŠ weerspiegelt een mix van iconische merkelementen zoals zachte materialen, ronde, retro en oversized vormen. Calvin Klein borduurt voort op de succesvolle modellen die in het voorjaar werden gelanceerd, de eerste correctie- en zonnebrillencollectie van Raf Simons.

www.marchon.com

bekijk hier de video

12

eye@line


EIKON IS KUNST

Iedere EIKON wordt geproduceerd in een limited edition van slechts 100 stuks. Uniek en handgemaakte kunstwerkjes. Artist Bonny, die door ENOT was uitgenodigd op de stand, maakt ook 'limited editions'. "Schilderen kwam een aantal jaren geleden op mijn pad en ik had nooit gedacht dat dit mij zoveel passie en rust tegelijk gaf. Kunst is liefde. Het is een kleurenspel, beweging en energie. Ik heb geen bril nodig, maar draag er altijd ĂŠĂŠn als sieraad. Ik vind mezelf kaal zonder bril". Bonny beschilderde speciaal voor de CentropSales een Eikon-bril, prachtig!

www. enot.nl

eye@line

13


CAZAL IS GEEN MODE "Design doesn't mean leaving things out". De iconische ontwerper van Cazal, Cari Zalloni, wist dat stijl nooit uit de mode raakt. Een Cazal is een kwestie van durven, lekker gek en anders. Door de Legends-collectie kwam het merk nog meer op de kaart, de Creatione-lijn is prachtig klassiek. "We worden veel gekopieerd, wat een groot compliment is", vertelt Monique Winterink. "Een Cazal herken je aan de overkant van de straat. Omdat de uitstraling al zolang hetzelfde is, is de handtekening overduidelijk".

www.cazal-eyewear.com

14

eye@line

monique, andrĂŠ en horst mĂźller

jette vis en pascal brouwer


FAMED

ONTZORGT OPTICIENS icodis powered by famed neemt uw tijdrovende administratie uit handen zodat u nog meer tijd heeft voor uw klant. Dit betekent dagelijks declareren tegen het laagste tarief in de markt, een snelle uitbetaling binnen 14 dagen, eventueel een particuliere nota voor het niet-verzekerde deel, geen debiteurenrisico en een koppeling met alle softwarepakketten. Een goed en slim systeem dat lekker vlot en overzichtelijk werkt en al gebruikt wordt door honderden opticiens.

www.famed.nl

jeroen van geelen, harry schaay, josien van de water en didi van tilburg


HALL OF FRAMES hetzelfde concept met hetzelfde succes als voorgaande edites. een specifieke boodschap achter het merk, unieke manieren van fabriceren, milieuvriendelijke innovaties of hippe trends; de standhouder vertelde het maar al te graag.

gijs dutch design

etui & zo

mai-britt en barbara


BLINGBLING BIJ

KERING EYEWEAR Het besluit van wereldleider Kering Group in luxe kleding en accessoires om de monturencollectie in eigen huis te halen, werpt zijn vruchten af met luxe monturen vol blingbling. Met de designs van grootse merken zoals Gucci en Saint Laurent doen zij alles met als doel om ‘Best in class’ te zijn. Dat vonden ook de bezoekers van de stand op de Hall of Frames!

www.kering.com


bekijk hier de video

NIEUW TEAMLID

YELLOWS PLUS Eenvoud met pure vormen; de titaniumcollecties van Yellows Plus heeft een krachtig design, onder meer vertegenwoordigd door het nieuwe Yellows Plus-teamlid Ray Verbeek. Met passende marketing en modieuze brilpresentaties een prettige, stijlvolle toevoeging in uw zaak.

www.eyewearstudio.nl

ray verbeek

eye@line

19


BLOOMDALE IS VOOR IEDEREEN

Armand van Lingen en zijn team is blij met de nieuwe marketinguitingen. Herkenbaar Bloomdale, met een nieuwe twist. Een Bloomdale is 'for every face': lekker draagbaar, scherp geprijsd, elegant in stainless steel met nikkelvrije coating en Mazzucchelli acetaat.

www.bloomdale.eu team bloomdale

20

eye@line


NIEUW BIJ ETUI & ZO MADAME ET MOUSTACHE Op de Hall of Frames genoot Eyeline van de 'Madames' van Etui & Zo en hun 'Moustache'. Wat een leuke, eigentijdse unisex kant-en klare leesbrillencollectie! Wat wil uw klant: een blauwe, rode, zwarte of liever de kleur 'schildpad'? Natuurlijk geleverd in een etui en box zoals u dat van Etui & Zo gewend bent. Top dus!

www.etuienzo.nl

eye@line

21


peter schalk

GIJS DUTCH DESIGN ARTISTIEK ACETATE

Naast de bekende kunstzinnige ‘Artcetate’ collectie, waarin 100 procent Italiaanse samengeperste cellulose acetaatplaten voor een uniek en kleurrijk geheel zorgt, presenteert Gijs Dutch Design nu ook een kleurrijke glas- en hoorncollectie. ­Handgemaakt, stijlvol en geproduceerd op eigen bodem!

www.gijsdutchdesign.com


> Bekijk de video

EINDELIJK EEN OPLOSSING VOOR

DROGE OGEN Optiek Vision geeft elke optometrist of optiekzaak de gelegenheid om zelf een nieuwe en revolutionaire oplossing voor droge ogen aan de klant te bieden met de M22 IPL behandeling. Een enorme sprong voorwaarts ten opzichte van traditionele behandelmethodes. Met de IPL-behandeling (Intensed Pulsed Light) wordt de oorzaak behandeld, niet de symptomen door stimulatie van de Meibomklieren dat voor minder verdamping van het traanvocht zorgt. In 90 procent van de gevallen zorgt deze behandeling met de M22 daadwerkelijk voor verbetering. De behandeling is comfortabel en veilig dankzij het tussendoor koelen van de huid met de unieke SapphireCool™ technologie.

www.stopdrogeogen.nl/opticien

eye@line

23


BOLD

OPTICAL FAIR de bezoeker werd duidelijk in de watten gelegd met de nieuwste collecties, de nieuwste innovaties en een prachtige locatie. met aandacht voor de bezoekers wekten de standhouders veel interesse met hun niche collecties met een interessante andere insteek.


ZEISS

VISUFIT EN UV ZEISS introduceert de mooi vormgegeven ZEISS VISUFIT G 1000 met 45 miljoen referentiepunten om eenvoudig monturen te vergelijken, brillenglasprestaties te simuleren en de klant een bril op maat te laten ervaren. Ook nieuw zijn de ZEISS brillenglazen met UVProtect Technologie voor bescherming elke (hele) dag.

www.zeiss.nl


LAURENCE D'ARI GEFINETUNEDE LUXE Een Antwerps hart met Italiaanse handen: de eerste exclusieve zonnebrillencollectie van Laurence D’Ari is gefinetuned met nieuwe kleuren en bijzondere vormen. De vijf unieke collecties met originele namen zoals ‘Imperfect’ of ‘Devoted’ stralen luxe en passie uit; iets wat iedere vrouw goed staat!

linda@lindadeplacie.com


TOT ZIENS OP 5 NOVEMBER!

DATUM

MAANDAG 5 NOVEMBER 2018

LOCATIE

LANDGOED DE SALENTEIN PUTTERSTRAATWEG 5 3862 RA NIJKERK

TOEGANG GRATIS

VOORAF AANMELDEN NIET NODIG

MEER INFORMATIE

WWW.BOLD-SUNEDITION.NL


VOOR 'T OPTIEK SERVICE Voor optische instrumenten, onderhoud, advies en service moet u bij Voor 't Optiek zijn. Leverancier van high-end kwaliteitsmerken zoals Shin-Nippon/Rexxam en Oculus. Het team doet er alles aan om u als opticien 'up & running' te houden. Daarbij staan hoge kwaliteitseisen, servicebeleid en uw wens altijd centraal.

www.voortoptiek.nl


TIJDLOOS HELDEN Helden staat voor low key, no nonsense, tijdloos en lekker Nederlands. Helden staat voor basic vormen als rond, vlinder, panto die keer op keer 'de helden van de optiek' zijn. Gewoon omdat ze vooral draagbaar zijn en veel uitstraling hebben in de diverse kleurlijnen. Dit lekker onderscheidende merk introduceerde op BOLD drie nieuwe vormen en twee nieuwe kleurlijnen 'Bright & Blasted' in kleuren zoals honey en green. Het acetaat is รณf Japans รณf Mazzuchelli. Beiden prachtig, het Japanse acetaat heeft een diepere glans en is vormvaster. Alleen voor helden en heldinnen!

www.heldenoptical.com


TOT ZIENS IN PARIJS SILMO 28 september - 1 oktober

uitgever LT Media BV hoofdredactie Drs. Loes Brussen, loes.brussen@ltmedia.nl Anneke Pastoor, anneke.pastoor@ltmedia.nl webredactie Frits van den Heijkant, webredactie@ltmedia.nl art-director Jan Luijk vormgeving Christel Giezen, Brigitte van Mierlo, Loek Peters, Roxanne van Weerden beeld Loek Peters merken op de cover Gouverneur, Essilor, Rag & Bone, Enot sales en marketing Eric Smid, eric.smid@ltmedia.nl Mandy Mooren, mandy.mooren@ltmedia.nl Mangala Jacobs, mangala.jacobs@ltmedia.nl traffic Dennis Sรถser traffic@ltmedia.nl, +31 (0)26 3616960 www.eyeline-magazine.nl www.facebook.com/eyeline.magazine

Eye@line After Nijkerk 2018  

Eye@line After Nijkerk 2018

Eye@line After Nijkerk 2018  

Eye@line After Nijkerk 2018