Page 1

Kijkmans opticiens

DEZE PAGINA IS VARIABEL rubricering

EYE SPECIAL MAGAZINE VOORJAAR 2019

Sponsored by Eyezen

Digitale levensstijl is topsport voor onze kijkers

Jouw ogen staan op één / Zomer in zicht 1 Kinderogen en UV / Smoothie die je écht moet maken! ESS_2019_OPM 1.indd 1

14-01-19 12:38

DEZE P IS VARI


DEZE PAGINA IS VARIABEL

ESS_2019_OPM 1.indd 12

14-01-19 12:39

DEZE P IS VARI


Inhoud Digitale topsport

Oogsport – je ogen moeten hard werken met al die beeldschermen tegenwoordig. Gun ze de beste ‘outfit’ om digitale oogklachten te voorkomen.

Pagina 6-7

6

Zomer in zicht

10

Ben je een bingewatcher? Lekker Netflix kijken? Met jouw persoonlijke Eyezen-brillenglazen kun je er optimaal van genieten. Maar het gaat niet alleen om hoe je ziet. Maar ook om hoe je er uitziet!

Pagina 10-11

De zonnebril in het zonnetje

11

Ode aan de zonnebril! Waarom dit fashion item ook in jouw garderobe thuishoort en een kijkje in de technologie achter zonneglazen.

Pagina 14-15

15 Colofon uitgave van Essilor Nederland B.V. i.s.m. LT Media en Loyalty Lab B.V. www.essilor.nl / www.eyezen.nl 3

ESS_2019_OPM 1.indd 3

14-01-19 12:38


DEZE PAGINA IS VARIABEL

De bikini’s en zwembroeken komen weer tevoorschijn. Voor veel mensen een periode om eens goed in de spiegel te kijken. Misschien ben jij al helemaal klaar voor het zonnige seizoen, maar zijn jouw ogen dat ook?

Zomerproof

Ben jij al helemaal klaar voor het zonnige seizoen? In dit magazine geven we je tips en tricks om je ogen in shape te krijgen én te houden. Zo geven we meer informatie over oogzorg en de laatste modetrends op het gebied van (zonne)brillen. We vertellen je hoe je je ogen rust kunt geven in een digitale wereld zonder offline te gaan. En natuurlijk hebben we leuke aanbiedingen…

Kijkmans opticiens

SMAAKT DIT MAGAZINE NAAR MEER? Voor informatie, de beste oogzorg en persoonlijk advies weet je ons te vinden. Op naar een mooie zomer! 4

ESS_2019_OPM 1.indd 4

14-01-19 12:39

DEZE P IS VARI


AGINA RIABEL

DEZE PAGINA IS VARIABEL

Jouw ogen op één Wat is nou een opticien? Grote kans dat je denkt aan een persoon die oogmetingen uitvoert. Toch is het antwoord in Nederland niet zo simpel. De titel ‘opticien’ is namelijk niet beschermd. Dat betekent dat iedereen een oogmeting uit mag voeren en contactlenzen aan mag meten, ook al heeft hij of zij daar niet voor geleerd. Best vreemd, want het gaat om goed zicht en de gezondheid van je ogen. Daarom vertellen we je graag meer over wat wij verstaan onder goede oogzorg en de professionals die daarbij betrokken zijn. De beste papieren

Een mooie winkel en de modernste apparatuur hebben pas nut als je ook de juiste kennis in huis hebt. Wij zien daarom een goede opleiding als onmisbare basis voor de beste oogzorg. Kom je bij ons langs, dan weet je zeker dat de persoon die het onderzoek uitvoert gediplomeerd is en over de juiste ervaring beschikt. Opticiens in opleiding mogen praktijk­ervaring opdoen, maar worden daar altijd bij begeleid.

Offline oogmeting

Misschien heb je gehoord dat je je ogen tegenwoordig ook online kunt meten. Wij zien de voordelen van zo’n meting, maar kiezen toch voor de kwaliteit van een oogmeting in onze winkel. De correctie die je ogen nodig hebben, is namelijk maar één puzzelstukje. Onze geavanceerde apparatuur is nauwkeuriger en geeft informatie over de gezondheid

van je ogen. Daarnaast halen we veel waardevolle informatie uit de interactie met jou. Alleen zo kunnen onze opticiens een advies geven dat past bij jouw ogen en de activiteiten die je doet. Echt advies op maat, omdat je ogen net zo uniek zijn als jij.

Contactlenzenadvies

We besteden veel aandacht aan ons advies en de (na)controles. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende lenzen op de markt en minstens zoveel vloeistoffen. Een goede lens is niet per se de beste lens voor jou. Wij zoeken daarom niet alleen de perfecte match met jouw ogen, maar zorgen er ook voor dat de lenzen passen bij je levensstijl. Dit controleren we regelmatig tijdens

een halfjaarlijkse check. Zo voegen wij veiligheid en comfort toe aan het dragen van contactlenzen.

Oogonderzoek

Voor goede oogzorg hoef je niet altijd naar een oogarts. Wij hebben namelijk een optometrist in dienst. Deze oogzorgspecialist is een schakel tussen huisarts en oogarts die oogaandoeningen kan constateren. Als vervolgonderzoek of behandeling noodzakelijk is, word je doorverwezen naar de oogarts. Met een directe doorverwijzing van een optometrist kun je vaak sneller bij een oogarts terecht. Ook om de gezondheid van je ogen te screenen, is een optometrist de aangewezen persoon.

Samenvattend: jouw ogen staan centraal in alles wat we doen. Heb je vragen over oogzorg of onze specialisten? Stel ze gerust! We vertellen je graag meer over ons mooie vak. 5

ESS_2019_OPM 1.indd 5

14-01-19 12:39


Of je nu #fit bent of meer een couch potato, je ogen zijn altijd in beweging. We gebruiken ze bovendien steeds vaker om naar smartphones, tablets, computers en tv’s te kijken. Deze digitale levensstijl is echt topsport voor onze kijkers.

Digitale topsport

NU € 50,- KORTING OP JE BRIL MET EYEZEN BRILLENGLAZEN

EYES

6

ESS_2019_OPM 1.indd 6

14-01-19 12:39


Blessures

Omdat beeldschermgebruik zo veel van je ogen vraagt, liggen ‘blessures’ op de loer. Voorbeelden van digitale oogklachten zijn droge of vermoeide ogen, maar ook hoofdpijn en/of neken schouderklachten. Daar zit je niet op te wachten als je graag online wilt blijven.

Rust in een brillenglas

Je verkleint de kans op blessures met een goede uitrusting. Dat geldt ook voor digitale oogklachten. Misschien heb je weleens gehoord dat brillen op maat gemaakt kunnen worden voor de activiteiten die je doet. Essilor Eyezen combineert hiervan de beste technologieën. Eyezen brillenglazen ondersteunen als je naar een beeldscherm kijkt, zorgen voor een natuurlijke kijkhouding

en voorkomen vermoeide ogen. Fijne bijkomstigheid: de heldere brillenglazen beschermen je ogen ook nog eens tegen schadelijk UVen blauwviolet licht dankzij het Eye Protect System™.

#Eyes will not tire

Nog even dat appje lezen of nog één aflevering van je favoriete serie kijken (en daarna écht de allerlaatste...)? Gewoon doen! Want hoe je online passie er ook uitziet, jij kunt er met jouw persoonlijke Eyezen-brillenglazen optimaal van genieten. Om met de slogan van Eyezen te spreken: Wherever passion takes you…Eyes will not tire*! Meer weten? Een offline brillenglazenadvies werkt toch nog het best. Je bent daarom van harte welkom in onze winkel.

Niet 24/7 online? Ook dan kunnen je ogen de rust van Eyezen brillenglazen goed gebruiken. De technologie biedt namelijk ondersteuning in alle situaties waar je ogen moeten schakelen tussen verschillende afstanden veraf en dichtbij. Zowel online als offline! Tijdens het autorijden bijvoorbeeld, maar ook als je een boek leest. We vertellen graag hoe Eyezen ook in jouw leven zorgt voor optimaal kijkcomfort, een ontspannen zicht en goede bescherming.

* Met Eyezen 0.4 zullen ogen niet moe worden door het accommoderende vermogen van het oog te compenseren gedurende 20 minuten gebruik op korte afstand.

WILL NOT TIRE. 7

ESS_2019_OPM 1.indd 7

14-01-19 12:39


DEZE PAGINA IS VARIABEL

SMOOTHIE

SPINAZIE BANAAN BLAUWE BESSEN 1 citroen, uitgeperst 200 gram spinazie 1 banaan, geschild 125 gram blauwe bessen 250 ml verse sinaasappelsap

Bereiden

circa 15 minuten Doe alle ingrediënten in de blender, mix het geheel tot een egale smoothie en geniet ervan!

VITAMINES

Spinazie bevat betacaroteen, luteïne, vitamine E en zink Blauwe bessen bevatten luteïne en vitamine E en B1 Sinaasappel bevat vitamine C, zeaxanthine en vitamine A Citroen bevat vitamine C Banaan bevat vitamine A

WAAROM IS DIT ZO GOED VOOR JE OGEN? Zeaxanthine en luteïne helpen onder andere bij het opruimen van afvalstoffen. Deze stoffen zorgen voor minder goed zicht. Vitamine E beschermt het oog en al zijn cellen. Hierdoor zorgt het voor behoud van scherp zicht en gezonde ogen. Het netvlies zet licht om in signalen aan de hersenen. Vitamine A zorgt voor een goede overgang en een gezond netvlies. Voldoende zink is belangrijk voor het oog. Het beschermt tegen UV en helpt slecht nachtzicht voorkomen. Vitamine B1 zorgt voor de energievoorziening van het lichaam. Hierdoor helpt het bij voorkomen van oogziektes. Vitamine B2 zorgt voor de zuurstofvoorziening rondom het oog. Daarnaast voorkomt het oogziektes en houdt het zicht scherp.

8

ESS_2019_OPM 1.indd 8

Boordevol gezonde oogvitamines!

Vitamine C heb je elke dag nodig om je lichaam optimaal te laten functioneren. Voldoende van deze vitamine zorgt dus ook voor beter zicht.

BRONNEN: Goed voor Ogen, Een bron van Energie van Carlo Kool

Ingrediënten

voor 2 personen

14-01-19 12:39

DEZE P IS VARI


AGINA RIABEL

DEZE PAGINA IS VARIABEL

Deze gave Fujifilm Instax Mini 9 fotocamera, om je ultiem relaxte zomermomenten vast te leggen.

Doe mee en Win! Mail je oplossing samen met je naam en adresgegevens voor eind mei naar e-mailadres opticien. Uit de goede inzendingen trekken wij de winnaar. Heb je gewonnen, dan ontvang je voor de zomer deze mooie camera. Perfect op tijd voor al je zomerkiekjes. Op 9 juni 2019 trekken wij uit alle goede oplossingen een winnaar. Met de winnaar wordt contact gezocht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De prijs kan niet in andere goederen of geld worden uitgekeerd.

WIN EEN Fujifilm Instax Mini 9 fotocamera

T

G

T

S

A

I

S

U

O

H

T

N

E

Z

O

N

S

R

L

A

V

I

T

S

E

F

G

E

L

I

E

L

E

U

C

E

B

R

A

B

O

O

I

L

E

M

S

T

E

D

E

N

T

R

I

P

R

A

F

S

O

R

E

F

Z

O

N

N

I

G

B

R

N

L

A

M

A

N

E

X

A

L

E

R

E

T

I

X

E

R

S

T

R

A

L

E

N

N

N

S

U

I

G

V

A

K

A

N

T

I

E

N

T N

G V

T T

S O

A D

KI

S L

U E

O U

H R

T R

N I

E J

Z K

O O

N U

S T

R B

L U

AI

V T

EI

T N

S L

E U

F C

G H

E T

L Z

OI

E N

L N

E E

U S

C T

E R

B A

R L

A E

B N

O E

O Z

FI

L B

E E

M S

S C

T H

E E

D R

E M

NI

T N

R G

OI

P N

R M

A O

F N

S T

O U

R U

E R

F M

Z O

O D

NI

N E

UI

G S

B C

R O

N N

L C

A E

M R

A T

N E

E N

X E

A R

L G

EI

R E

E

T

I

X

E

R

S

T

R

A

L

E

N

N

V

A

K

K

L

E

I

T

E

BARBECUE N S U I G BESCHERMING N V T O BUITENLUCHT D CONCERT O U T B U ENERGIE Z O N N E ENTHOUSIAST F B E S C FESTIVAL FOTOGRAFEREN M O N T U GELUKSMOMENT C O N C E KLEURRIJK MODIEUS

S

T

R

H

E

R

U

R

M

R

T

E

MONTUUR A N T I E RELAXEN U R R I STEDENTRIP J STRALEN N L U C H TUINFEEST A L E N E UVSTRALING M I N G O VAKANTIE ZONNEBRIL O D I E U ZONNESTRALEN N E R G I ZONNIG

N K T Z N S E

9

ESS_2019_OPM 1.indd 9

14-01-19 12:39


Zomer in zicht

Wat zie je er goed uit! Ben je een bingewatcher? Lekker Netflix kijken? Met jouw persoonlijke Eyezen-brillenglazen kun je er optimaal van genieten. Maar het gaat niet alleen om hoe je ziet. Maar ook om hoe je er uitziet! Met de vrolijke kleuren, hippe vormen en bijzondere materialen van dit voorjaar doe je het altijd goed. Of het nou om je gewone bril of je zonnebril gaat. De details zorgen voor het onderscheid. Denk aan de dubbele neusbrug, een van de belangrijkste trends voor 2019. Lang leve de piloot anno nu! Matte en glanzende materialen wisselen elkaar af op het juiste moment. Never a dull moment.

Beeld: Orgreen Quantum, monkey glasses, Vespa, Bolon, Jan Luijk

Vorm alleen is niet genoeg. Veel kleur ook niet. De pasvorm moet ook top zijn, en last but nog least, wat dacht je van een beetje duurzaamheid? Ecologische aspecten als afbreekbare materialen of met respect voor het milieu vervaardigde grondstoffen worden ook in brillenland steeds belangrijker.

BUITENBEENTJE Blijf niet achter je computer zitten, maar zet eens wat ‘buitentijd’ in je agenda. Genieten van de wind in je haar en de eerste zonnestralen op je gezicht. Een nieuwe zonnebril maakt je extra blij. Zeker zo’n ‘blauwer dan de lucht’ model met natuurlijk de beste sunnies die er maar zijn; de Crizal Sun UV glazen. Geef je ogen de gunfactor met de ESP-F (Eye-Sun Protection Factor)!

READY FOR A FLYBY? Van gisteren, nu en morgen, een bril met een dubbele neusbrug. Waarom heet het eigenlijk een pilotenmodel? Ooit werd dit iconische model speciaal voor de militaire luchtvaart ontwikkeld, met die extra brug sloot het montuur precies onder de helm van de piloot.

10

ESS_2019_OPM 1.indd 10

14-01-19 12:39


FESTIVALWAARDIG Zie je jezelf al zitten met je picknickmand? Bij een van de festivals deze zomer? Peace! De seventies zijn al een paar jaar en vogue, maar 2019 geeft rond een opfrisser. Geometrische mini-opzetstukjes maken een absoluut statement van jouw zonnebril.

Opgepast! Een keer op je neus, en je wilt ‘m!

Heb je ook zo’n zin in iets nieuws?

SOO SOCIALITE Bolon is een van de hipste brilmerken van dit moment. De zonnebrillen zijn ware statementpieces. Geen wonder dat Hailey Baldwin, een socialite met onnoemelijk veel volgers, zich graag met dit merk laat vereeuwigen. Een van haar favourites is dit zwarte model met extra metalen neusbrugje voor een eigenwijze look.

RODE BLIKVANGER Naast alle gele en roze tinten is rood momenteel ook een absolute topkleur. Zeker uitgevoerd in bijvoorbeeld zo’n semi-transparant cateye model, lichtgewicht en hypervrouwelijk met een smal metalen pootje en een rood accent aan het uiteinde.

11

ESS_2019_OPM 1.indd 11

14-01-19 12:39


DEZE PAGINA IS VARIABEL

www.essilor.nl

BOLDLY ELEGANT

SOCIÉTÉ DES LUNETIERS EEN COMPLETE BRIL VANAF € 129,-

ESS_2019_OPM 1.indd 12

14-01-19 12:39

DEZE P IS VARI


AGINA RIABEL

DEZE PAGINA IS VARIABEL

Oog voor later De hoeveelheid UV-straling is hoger dan ooit. Die UV-stralen worden gelinkt aan vroegtijdige veroudering van de ogen en oogaandoeningen als staar. Toch draagt vier op de vijf kinderen nooit een zonnebril. Tijd om deze, net als zonnebrandcrème, toe te voegen aan de standaard buitenspeel-uitrusting! Kinderogen zijn kwetsbaar. Hun pupillen zijn groter dan die van volwassenen. Daarnaast zijn kinderogen nog volop in ontwikkeling en bevatten ze minder beschermend pigment. Daar komt nog bij dat kinderen vaak buiten zijn. Uit onderzoek blijkt dat we op onze 18e verjaardag al hebben

blootgestaan aan 80% van de totale UV-blootstelling tijdens ons leven! Logisch, want UV-stralen zijn overdag altijd aanwezig. Slechts de helft van de UV-straling bereikt ons rechtstreeks via de zon. De andere helft bereikt onze ogen door breking van de wolken of reflectie in oppervlakken om

ons heen. Dus ook op een bewolkte dag of in de schaduw is een zonnebril geen overbodige luxe. Gelukkig hebben we genoeg leuke kinderzonnebrillen die zo lekker zitten, dat je kleine spruit bijna vergeet dat hij of zij hem draagt. Kom gerust eens samen passen!

ESP-F

De tint van een zonnebril zegt niets over de bescherming. Maar hoe weet je dan hoeveel bescherming een brillenglas biedt? Daarvoor is de ESP-F* (Eye-Sun Protection Factor) in het leven geroepen. Hoe hoger de waarde, hoe beter de bescherming. Het grote verschil tussen ESP-F en de bestaande UVA/UVB-labels is dat ESP-F ook rekening houdt met de bescherming tegen gereflecteerde UV-straling via de achterkant van een brillenglas.

* Eye-Sun Protection Factor (E-SPF) is een index ontwikkeld door Essilor, ter certificering van de mate van UV-bescherming van een brillenglas. De E-SPF-index heeft enkel betrekking op het brillenglas en betreft niet de mate van bescherming door directe blootstelling van het oog welke onderhevig is aan externe factoren (morfologie van de drager, montuurvorm, positie van het montuur). ŠEssilor International, januari 2018. 13

ESS_2019_OPM 1.indd 13

14-01-19 12:39


De zonnebril in het zonnetje Ik ga op reis en ik neem mee… een zonnebril natuurlijk! Maar niet alleen op vakantie, want eigenlijk is een zonnebril altijd een onmisbaar accessoire. Vijf redenen waarom hij ook in jouw garderobe niet mag ontbreken. 1. Fashionable én functioneel

Meestal moet je kiezen tussen vorm en functie. Een poncho beschermt je bijvoorbeeld fantastisch tegen de regen, maar echt modieus is het niet. En op je hakken loop je meestal geen avond­ vierdaagse. Daarom zijn wij zo dol op de zonnebril! Functionele zonbescherming voor ogen in een veelzijdige, modieuze vorm.

2. Anti-age

De beste anti-rimpelcrème voor het gevoelige gebied rondom je ogen smeer je niet, die draag je. Een goede zonnebril zorgt er namelijk voor dat je niet hoeft te knijpen met je ogen. Dat scheelt weer!

3. Hello, handsome!

Volgens onderzoek zie je er knapper uit met een zonnebril. De onderzoekers noemen daarvoor verschillende factoren. Zo maakt een zonnebril je gezicht symmetrischer en een symmetrisch gezicht wordt vaak knapper gevonden. Ook maakt het dragen van een zonnebril ons een tikkie mysterieus, wat de interesse wekt van anderen.

4. Je bent wat je draagt

Een zonnebril is de finishing touch voor je outfit en kan je uitstraling compleet veranderen. Door alle merken, kleuren, vormen en stijlen is er altijd een exemplaar waarmee jij gezien wilt worden. Probeer het eens uit! Tip: dat kan in onze winkel. Wij hebben de mooiste modellen voor je klaarliggen.

5. Veiligheidsbril

En tot slot de meest voor de hand liggende reden: de bescherming van je ogen tegen de zon. We hebben de zon nodig voor de aanmaak van vitamine D, wat goed is voor onze gezondheid. Aan de andere kant moeten we onszelf beschermen tegen de UV-stralen in zonlicht. Dat geldt voor onze huid, maar ook voor onze ogen. UV-stralen kunnen het hoornvlies namelijk beschadigen en vroegtijdige veroudering van onze ogen en de huid daaromheen veroorzaken. Met een goede zonnebril investeer je in de toekomst van je ogen. Maar de ene zonnebril is de andere niet. Daar kun je hiernaast meer over lezen.

14

ESS_2019_OPM 1.indd 14

14-01-19 12:40


MEER DAN

twee stukjes kunststof Voor een zonnebril kun je in het zomerseizoen bij veel winkels terecht. Er zijn verschillen in prijs, maar let op: ook de kwaliteit varieert. Als je je bijvoorbeeld verdiept in de technologie achter zonneglazen, dan gaat er een wereld voor je open! Gelaagde bescherming

Niet alleen het materiaal van een brillenglas bepaalt de zonbescherming. Daarbij speelt ook de coating een rol. Door het aanbrengen van een coating krijgen de glazen laag voor laag extra eigenschappen. Het afstoten van vuil bijvoorbeeld, of ontspiegeling. Een upgrade van je glazen dus! Onze zonneglazen voorzien we vaak van een Crizal Sun UV-coating. Deze bestaat uit verschillende afwerkingslagen die op het brillenglas worden aangebracht. De Crizal Sun UV-coating biedt een E-SPF* (EyeSun Protection Factor) van factor 50+. Bijzonder is dat de Crizal-coating aan de achterkant van het glas is voorzien van een extra beschermingslaag. Daardoor krijgen ook reflecties die via de achterkant je ogen proberen te bereiken, geen kans.

Oogverblindend

Zelfs met een zonnebril op je neus kun je onaangenaam verrast worden door reflecties via het wegdek, water of glimmende oppervlakken. Door Xperio gepolariseerde zonneglazen is voortaan alleen jouw look nog oogverblindend; ze filteren hinderlijke schitteringen en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Xperio zonneglazen hebben een ESP-F van 50+ in combinatie met Crizal Sun UV.

Erover lezen is leuk, maar zien is geloven. Probeer eens wat zonneglazen uit om te ervaren welk glas het fijnst kijkt. Ons team staat voor je klaar om je advies te geven als je er niet uit komt.

TWEE-IN-ÉÉN

Strikt gezien zijn Transitions brillenglazen geen échte zonneglazen. Toch verdienen ze een plekje op deze pagina. Transitions zijn namelijk meekleurende brillenglazen die veranderen op basis van temperatuur en lichtomstandigheden. Van transparant naar donker en weer terug, zowel binnen als buiten; de bril past zich continu aan voor het meest optimale zicht in elke situatie. Transitions brillenglazen hebben een ESP-F van 35, wat de hoogst mogelijke UV-bescherming is die je met heldere brillenglazen kunt bereiken. Ideaal voor wie niet de hele tijd wil switchen tussen een ‘gewone’ bril en een zonnebril.

* Eye-Sun Protection Factor (E-SPF) is een index ontwikkeld door Essilor, ter certificering van de mate van UV-bescherming van een brillenglas. De E-SPF-index heeft enkel betrekking op het brillenglas en betreft niet de mate van bescherming door directe blootstelling van het oog welke onderhevig is aan externe factoren (morfologie van de drager, montuurvorm, positie van het montuur). ©Essilor International, januari 2018. 15

ESS_2019_OPM 1.indd 15

14-01-19 12:40


DEZE PAGINA IS VARIABEL

PLAATS HIER UW ACTIE

Openingstijden Ma 13:00 - 18:00 Di 08:00 - 18:00 Wo 08:00 - 18:00 Do 08:00 - 18:00 Vr 08:00 - 21:00 Za 08:00 - 18:00

Adres Kijkmansstraat 102 1234 AA Amstelveen Contact T +31 (0)10 3344 445 E info@kijkmansoptiek.nl

www.kijkmansoptiek.nl

kijkmansoptiek

ESS_2019_OPM 1.indd 16

kijkmansoptiek

kijkmansoptiek

14-01-19 12:40

Profile for LT Media

Essilor magazine voorjaar 2019  

Essilor magazine voorjaar 2019