Page 1

Djoews

e i t i d e

r e p p e Kl i o o n r toe

gen n e k c o K lub c s i n n e T Lawn


Inhoudsopgave 3 Van de OTC 5. Lid worden? 6-7. Klepper Sponsor 7. Oranje Toernooi LTK Jeugd 11. Competitie winnaars 13. Familie toernooi LTK Jeugd 14-15. Afsluiting Competitie 16-17. Winnaars Klepper 2012 18-19. LbnK & LTK 20. Van de barcommissie 21. Menukaart Klepper 22-23. Ibiza Party Klepper 24-25. Clubkampioenschappen 27. Van de Trainer 29. Gedragsregels 30. Tennis en Gezondheid 31. Veteranen kampioen 32-33. Wedstrijdreglement 34. Handige adressen

N E G N E K C L.T.KO

A Z I IBCH BEA PART03.Y08.13 SATURDAY

Colofon Djoews #13 KLEPPEREDITIE Clubblad voor de leden van de LTK Kockengen. Redactie en coĂśrdinatie Bjorn den Dekker Jill den Dekker Adverteren? Neem contact op met Gert Heil gfo.heil@gmail.com Kopij aanleveren djoews@gmail.com (NIEUW) Ontwerp en vormgeving JD2 > Jill den dekker

N E G N E K L.T.KOC

A Z I IBCH

Geen van d tekst uit e ontwerpen, fot o’s en/of de Djoew s mag w menigvu orden ve ldigd en/ rof druk, ko pie of we nagemaakt d.m.v lke . zonder v ooraf sch andere wijze oo k r , if ming va telijke to n de red e s t e m a ctie. De v ger en/o ervaard f ge ide Djoew bruiker verbeur t jegens s voor elk e dit verbo d een nie overtreding van t ring vatb voor ver mindeare boet e van ee n krat bie r.

BEA PART03.Y08.13

De Djoews

2

SATURDAY

# 13-2013


to

editie

r e p p e l K ernooi

n ockenge nisclub K n Te n w La

Welkom bij LT Kockengen! Het Kleppertoernooi 2013. Voor velen een jaarlijks weerzien met onze kleinschalige maar o zo gezellige vereniging. Na vorig jaar het gravel te hebben ingeruild voor Advantage Redcourt was deze winter het clubhuis aan de beurt. Een groepje enthousiaste klussers hebben onder de bezielende leiding van Ad Vermeulen het clubhuis volledig gepimpt. En het resultaat is super!

Compleet met swingende muziek, hapjes en cocktails van onze eigen cocktailshaker Marcelo. En voor iedereen die het zaterdagavond tijdens de feestavond iets te bont heeft gemaakt is er de finale zondag tussen 10.00 en 12.00 uur een speciaal Rode “Kater”-ontbijt. Op deze manier hoeft niemand een finale te missen!

Ad is niet alleen erg handig want hij heeft dit jaar ook plaatsgenomen in de Kleppercommissie om ons te versterken, samen met Inge Kneefel. En zoals ieder jaar zal het reilen en zeilen van de toernooileiding nauwlettend in de gaten worden gehouden door de bondsgedelegeerde, John Kempeneers.

Heb je doordeweeks geen tijd om rustig te eten omdat je bij ons moet tennissen of aanmoedigen? Geen probleem, want vanaf 18.30u staat de BBQ staat aan! Gedurende de hele week kun je heerlijke kipsaté en broodjes hamburger krijgen. In het weekend beginnen we om 13.00 uur met bakken.

Deze editie van het Kleppertoernooi belooft een gezellige en swingende week te worden! Omdat we hopen op een week met prachtig weer hebben we zaterdagavond 3 augustus omgedoopt tot Kockengen meets Ibiza!

Lees verder... >>

De Djoews

3

#13-2013


Zin in wat anders? Op onze menukaart staan nog meer lekkere snacks en ook heerlijke panini’s. Kortom, voor ieder wat wils dachten wij zo.

dagelijkse speelschema’s, de Kleppermenukaart en niet te vergeten de sponsors die dit toernooi mede mogelijk maken!

Maar laten we vooral ook niet de wedstrijden vergeten! Net als vorig jaar was het aantal inschrijvingen dit jaar ook weer overweldigend. Kortom, we zitten propvol dus het belooft een drukke week te worden met ongetwijfeld veel leuke en spannende wedstrijden.

Wij wensen iedereen een gezellig en sportief toernooi toe en hopen iedereen ook in 2014 weer terug te zien bij het Kleppertoernooi! De Wedstrijdcommissie: Kim van Akkerenw Laura van den Ancker Piet Donker Inge Kneefel Hester Ooijevaar Ad Vermeulen

Tot slot nog even over de toernooimap zelf. Net als voorgaande jaren is hierin van alles te vinden, waaronder de

De Djoews

4

# 13-2013


to

editie

r e p p e l K ernooi

n ockenge nisclub K n Te n w La

Zomer lid worden?? Ook dit jaar hebben we voor de zomergasten weer een mooie aanbieding om lid te worden van onze tennisvereniging. Het zomerlidmaatschap is extra aantrekkelijk omdat we ook de hele winter door kunnen spelen. Leuk voor familie, vrienden, buren en kennissen die net dat extra zetje nodig hebben!!

Voor meer informatie kun je een email te sturen aan ledenadministratie@ltkockengen.nl Contributie zomerlid 2013 • senioren 18 en 19 jaar € 45,00 • senioren 20 en 21 jaar € 57,00 • senioren vanaf 22 jaar € 75,00

• junioren t/m 12 jaar • junioren 13 t/m 17 jaar

€ 18,00 € 30,00

(Leeftijd bereikt in 2013)

Westrijdschema’s en uitslagen zijn te vinden op:

WWW.TOERNOOI.NL Klepper Dubbeltoernooi 2013 LT Kockengen

De Djoews

5

#13-2013


to

editie

r e p p e l K ernooi

n ockenge nisclub K n Te n w La

Het Kleppertoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door

De Djoews

6

#13-2013


to

editie

r e p p e l K ernooi

n ockenge nisclub K n Te n w La

Oranje toernooi LTK Jeugd Op woensdagmiddag 12 juni speelde de jeugd in de leeftijd van 8 tm 11 jaar een open KNLTB oranje toermooi op onze banen. Er deden 28 kinderen mee uit o.a. Kockengen, Breukelen, Woerden en Kamerik die met veel enthousiasme elk 3 wedstrijden speelden op een 3/4 veld. De JC kijkt terug op een hele gezellig en geslaagde middag. Op de foto alle prijswinnaars.

te Linschoten

Gratis advies, zonder afspraak, geheel vrijblijvend. Bel 0348 - 46 25 46

KLINIEK LAURIUM TE LINSCHOTEN ,

De Djoews

AFSLAG WOERDEN

7

#13-2013

WWW.KLINIEKLAURIUM.NL


LI D

In- en Verkoop alle merken auto’s NIEUW & GEBRUIKT Afgifte vrijwaring RDW

Gert Heil Consultancy Kon. Julianaweg 18 3628 BN Kockengen telefoon

+31 (0)6 21 46 96 88

e-mail gfo.heil@gmail.com

De Djoews

8

# 13-2013


to

editie

r e p p e l K ernooi

n ockenge nisclub K n Te n w La

Bier Per flesje

2,00

Per kan

Rosecco R osĂŠ

Per fles

12,50

De Djoews

9

#13-2013

9,00


Voor al uw schilders/wandafwerking Lisdodde 6 - 3628 CA Kockengen t (0346) 24 1186 m 06 54 745 744

De Djoews

10

# 13-2013


to

editie

r e p p e l K ernooi

n ockenge nisclub K n Te n w La

Kampioenen competitie 2013 Na een geslaagde voorjaarscompetitie, met af en toe ietwat fris weer en heel veel wind heeft LT Kockengen er 3 kampioenteams bij. Zaterdag Mix Kockengen 2: Laura vd Ancker, Inge Kneefel, Thamar de Wilde, Niels van Leeuwen, Robert Franke en Jesse Ooijevaar Vrijdagavond Mix Kockengen 1: José Visser, Annelies van Beek, Jacqueline de Jong, Ronald Kompier, Wim Smaling en Willem Versloot Vrijdagochtend Heren 55+: Rien van Wijk, Jacques de Jong, Cees den Ouden, Sip Koopmans en waardevolle invaller Andries van der Rijt. Volgens de captain: “Een talentvol groepje met groeipotentie. Wij weten dat we de goede naam van Kockengen vestigen en zo voor onze opvolgers een stevige basis leggen in de vrijdagcompetitie.” Gefeliciteerd allemaal!

De Djoews

11

#13-2013


Fysiotherapiepraktijk Kockengen Kerkweg 4 www.fysiotherapiekockengen.nl

De Djoews

12

# 13-2013


to

editie

r e p p e l K ernooi

n ockenge nisclub K n Te n w La

Familie toernooi LTK Jeugd “Zondag 9 juni was weer het traditionele familietoernooi! Dit jaar hadden zich 14 kinderen met mama en/of papa opgegeven voor een gezellig potje tennis met elkaar. Zoals gewoonlijk niet echt voor de winst, maar voor de lol! Ondanks dat we niet een heel grote opkomst hadden, misschien omdat het voor het eerst voor de zomer werd gehouden ipv. in september, werd het toch weer een zeer geslaagde dag, we konden lekker veel partijtjes indelen met niet zoveel wachten tussendoor. Natuurlijk ontbraken de broodjes kroket tussen de middag niet. Het familietoernooi blijft één van de succesnummers in jeugdseizoen, zeker ook voor de ouders!!” Groetjes van de JC

De LTK agenda nu ONLINE via www.flogs.com Altijd up to date blijven van alle tennisactiviteiten op je smartphone of andere calender. Deze agenda houdt alle activiteiten voor de LTK in 2013 zo goed mogelijk bij. Als je hierop een abonnement neemt worden updates automatisch doorgevoerd. Gewoon ltkockengen intoetsen in het zoekveld op de site www.flogs.com en de rest wijst zich vanzelf.

De Djoews

13

#13-2013


Afsluiting Voorjaarscompetitie 2013 Op zaterdag 1 juni jl. waren zo’n 50 LTK’ers bij elkaar om de voorjaarscompetitie af te sluiten. Dit jaar eens niet de traditionele BBQ, maar naar het idee van Ad Vermeulen met een overheerlijk Thais Buffet van de Kockeneze(!) chefkok Phichit Chaisuwan en Els Hoogendoorn Een mooi aangekleed buffet met o.a. Tom Ka Kai soep (Kip met cocos soep), kip met cashewnoten, pangafilet met zoete pikante saus en eieren in tamarinde saus werden opgediend. En met roerbak van gemixte groenten, gele rijst en Thaise kroepoek erbij was het echt smullen. Loopt het water je al in de mond en wil Els en Phichit verzorgen de backstage catering in o.a. Carre, Paradiso, Amsterdam ARENA, AHOY en op Koninginnedag museumplein in Amsterdam. Maar ze touren ook regelmatig mee met sterren als Anouk, Ilse de Lange, Frans Bauer en De Toppers. En nu kwamen ze dus ook koken voor de competitietoppers van LT Kockengen!

De Djoews

14

# 13-2013


je zelf ook eens zo’n heerlijk Thais buffet organiseren? Vanaf 30 personen maken ze niet alleen een Thais buffet, maar ook voor een Spaanse tapas-, Italiaans, Stamppotten- en BBQ-buffet draaien ze hun hand niet om. Alles kan, niets moet! Kortom een echte aanrader! Voor meer informatie kijken op

www.whatelsecatering.com. Na het overheerlijke buffet werd nog tot in de vroege uurtjes nageborreld en gedanst. Kortom, een zeer geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is!

De Djoews

15

#13-2013


Winnaars Kleppertoernooi 2012 DD 4-17+

GD 5-17+

1 Kim van Akkeren+Hester Ooijevaar(LTK) 2 Lisette van Essen+Ingrid Jacobs

1 Marije Bos+Arno Plomp 2 Faye Reitsma+Herman Petter

GD 4-17+

HD 6-17+

1 Kim van Akkeren+Koen Hooijmaijers(LTK) 2 Hester Ooijevaar+Niels Sondij(LTK)

1 Bas van Bommel+Ralph Gouka 2 Pim Kreft+Cees van der Stee

HD 5-17+

DD 6-17+

1 Mike van Akkeren+Sjoerd Vendrik(LTK) 2 Erik van Uden+Henry Versteegh(LTK)

1 Ria Hoogendijk+Jolanda Hoogeveen 2 Cora Brandwijk+Jonna Hulsbosch (LTK)

DD 5-17+

GD 6-17+

1 Lucienne van Oostveen+Soemira Sarioa 2 Leontine de Beus+Marieke Kole-Zandbergen

De Djoews

1 Loes Boers+Marco van Arnhem 2 Jolanda Hoogeveen+RenĂŠ Baas

16

# 13-2013


to

editie

r e p p e l K ernooi

n ockenge nisclub K n Te n w La

HD 7-17+

HD 7-35+

1 Arjan Duijs+Mark Gerwig 2 Justin van der Loo+Niels Mastenbroek

1 Nico Kalshoven+Richard van Vliet (LTK) 2 Hans van Breukelen+John Compaan

1 Laura v/d Ancker+Danielle Hoogendoorn(LTK) 2 Astrid van Nieuwkerk-Nap+Astrid van Raalte (LTK)

1 Erna Klein Ikkink+Yvonne Sieben 2 Ellen Heemskerk+Karin van Lil

DD 7-17+

DD 7-35+

GD 7-17+

1 Karin van Lil+Henk Balder 2 Marleen Schrรถder+Ruud Vergeer

1 Marije Bos+Frank Bos 2 Tamara Vermeulen+Gert Vermeulen

De Djoews

GD 7-35+

17

#13-2013


LbnK en de LTK Tennissers op de dinsdagavond hebben ze waarschijnlijk wel gezien. En anders wel geroken, maar dit terzijde. Er lopen vreemde vogels rond bij de LTK vanaf een uur of half tien. Ze zien er wel sportief uit en komen vaak met verhitte koppen binnenlopen. Dat zijn de hardlopers van de LbnK. LbnK?

terzijde. Het is allemaal begonnen met hardlopen. Na een aantal jaren hardlopen met een vast groepje, ontstaan vanuit de LTK, maar dit terzijde, waren alle verharde en onverharde wegen rondom Kockengen voorzien van een duidelijk zichtbaar ingesleten loopspoor. Moeiteloos konden de boerderijen inclusief aantal koeien worden opgedreund en zelfs geblinddoekt kwamen we nog thuis. Tijd om de bakens te verzetten. Antieke racefietsen werden van stal gehaald en de wereld buiten Kockengen werd verkend. Een fantastische ervaring en al snel werd er vaker gefietst. De oude fietsen werden vervangen en GPS werd ingeschakeld voor de rondjes en andere

LbnK staat voor de Laatste bus naar Kockengen. Dat is een buitensportvereniging zonder enige verplichting. Je hoeft zelfs geen lid te worden om mee te mogen doen. En toch hebben we al meer dan zestig leden, die hardlopen, fietsen, skeeleren of wandelen. En soms doen we een buitenissige clinic. Zo hebben we laatst met een aantal mensen gefierljept. Dat leverde meteen een aantal blessures op, maar dit

De Djoews

statistische gegevens. Meer mensen werden enthousiast en zo werd het idee geboren om er een georganiseerd clubje van te maken.

18

# 13-2013


to

editie

r e p p e l K ernooi

n ockenge nisclub K n Te n w La

We zijn nu al zo ver dat we bijna elke dag van de week in LbnK-verband sporten. Op maandag wordt er geskeelerd, op dinsdag hardgelopen, op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag gefietst en op donderdag gewandeld. Vaste afspreektijden en wie er dan is, doet mee. En dat alles onder begeleiding van LbnK’ers die de training verzorgen of routes uitstippelen.

Hoogtepunt voor de LbnK was de organisatie van de eerste Hart van

Holland Loop in Kockengen. Op 18 juni liepen bijna 250 mensen een rondje door onze mooie omgeving. Door de warmte moesten we helaas de 10 km afgelasten, maar desalniettemin was het een groot succes. We hebben dan ook al een datum voor volgend jaar geprikt: 17 juni 2014 is de tweede editie. En sinds kort beschikken we over heuse clubtenues. Prachtige shirtjes en broeken, voorzien van sponsorlogo’s. En natuurlijk het logo van de LbnK: het busbord. Je komt ons dus regelmatig tegen in het buitengebied van Kockengen en we zijn nu heel herkenbaar. Bijkomend voordeel van de nieuwe kleding: het is hi-tec materiaal, dus je ruikt ons nu niet meer.

Als je alvast in training wil, ben je op de dinsdagavond om 20.00 uur van harte welkom bij de sporthal. En na afloop kan je dan wat drinken bij de LTK, maar dit terzijde. Trebor

De Djoews

19

#13-2013


Voor de inwendige mens Geen tijd om rustig te eten omdat je toch echt op tijd op de tennisbaan wilt zijn? Geen probleem. De BBQ staat aan. Gedurende de hele week kun je heerlijke kipsaté en broodjes hamburger krijgen. Voor schappelijke prijzen! Om 18.30 uur wordt het vuur opgestookt en kunnen de eerste bestellingen worden geplaatst. In het weekend beginnen we om 13.00 uur met bakken. Zin in wat anders? Denk dan aan een panini. Deze broodjes komen vers van Bakkerij de Rooster uit Kockengen. In de varianten krabsalade én gezond, incl. een gekookt eitje!

3 augustus: Kockengen meets Ibiza! Onze chefs Job & Ad zorgen op de zaterdagavond (3 augustus) voor een heerlijke maaltijd. Voor de wedstrijd, na de wedstrijd, tijdens wedstrijd…no pasa nada! Een heerlijke zelfgemaakte Paella! Met kip en vis.. van 19.00 – 21.00 uur. Een goed en bovenal zeer smakelijk bodempje voor een gezellige zomeravond.

Kockengen Ibiza beach Party! Tijdens de Klepper is elke avond eigenlijk feestavond. Zeker met ons clubhuis dat na z’n metamorfose heeft echt niet meer onderdoet voor een hippe beachclub. Dus op zaterdag 3 augustus: Kockengen meets Ibiza! Lekkere muziek, hapjes en cocktails van onze eigen cocktailshaker Marcelo.

4 augustus : Zondagochtend “Het Katerontbijt” Na zaterdag volgt hoe dan ook de zondag! En hoe laat het ook is geworden, zorg dat je zondag op tijd van de partij bent. Voor de finales natuurlijk! Maar ook voor een overheerlijk Katerontbijt met gebakken eieren en koffie of thee. Het Katerontbijt. Van 10.00 – 12.00 uur. Ook dit jaar is er weer de Rosecco (per fles te bestellen). Een heerlijk fruitige Rosé Prosecco om elke (willekeurige) overwinning mee te vieren!

De Djoews

20

# 13-2013


to

editie

r e p p e l K ernooi

n ockenge nisclub K n Te n w La

Menukaart Elke avond en het hele weekend van de bakplaat verkrijgbaar:

Overheerlijke kipsaté € 3,00

3 stokjes saté met saus, stokbrood, atjar en kroepoek

Broodje Hamburger met alles erop en eraan Hamburger van de slager, tomaat, augurk, ui en saus naar keuze

€ 2,50

Alleen in het weekend verkrijgbaar:

Panini specials € 2,50 Lekkere, goedgevulde Paninibroodjes van Bakkerij De Rooster,

in de varianten krabsalade of gezond

Zondagochtend, van 10:00-12:00 uur verkrijgbaar:

Katerontbijt € 5,00 2 Gebakken eieren met/zonder kaas/spek, kopje thee/koffie en een sapje voor de nodige vitamines

Bij de bar kun je terecht voor alle andere snacks, zoals een broodje ‘Van Dobben’ of een frietje.

De Djoews

21

#13-2013


L.T.KOCKENGEN

IBIZA BEACH PARTY

SATURDAY 03.08.13 De Djoews

22

# 13-2013


FROM 20:30 TILL 01:00

De Djoews

23

# 13-2013


Winnaars LTK Senioren Single en Mix CK 2013 HE A

GD A

1. Mike van Akkeren 2. Henry Versteegh

1. Else van Leeuwen & Niels van Leeuwen 2. Kim van Akkeren & Jerry van Miert

HE B

GD B

1. Richard van Vliet 2. Ronald Verleun

1. Monique Rosenberg & Cor van den Ancker 2. Josephine Fox & Erik Elgersma

De Djoews

24

# 13-2013


to

editie

r e p p e l K ernooi

n ockenge nisclub K n Te n w La

Winnaars LTK Jeugd CK 2013 Onder wisselende weersomstandigheden streed de jeugd van de LT Kockengen om de titel clubkampioen in hun leeftijdscategorie. Op zondagmorgen werden de finales gespeeld. Gelukkig was de regen dit keer geen spelbreker en konden alle partijen gespeeld worden. Er waren heel wat leuke partijen te zien en er werd geknokt voor de punten. Aan het eind van de ochtend werden onder een dun zonnetje de bekers en medailles uitgereikt en kon iedereen terugkijken op een leuke en sportieve week.

Meisjes t/m 10 jaar

Jongens t/m 12 jaar

1e Isabella Vos, 2e Evie Nieuwendijk, 3e Pien Vernooij

1e Bart van Beek, 2e Ot van Seumeren, 3e Niels van Dam

Jongens t/m 10 jaar

Meisjes t/m 14 jaar

1e Timon Weijers, 2e Bart Witteman, 3e Ward Meijer

1e Myrthe Rosenberg, 2e Renske van Miert, 3e Madelief van der Hurk

Meisjes t/m 12 jaar

Jongens t/m 14 jaar

1e Pip Nieuwendijk, 2e Myrthe Weijers 3e Anne-Fleur Romijn

1e Sebastiaan Vos, 2e Lars van Dam, 3e Jelle Koolstra

De Djoews

25

#13-2013


...daarvoor gaat u naar

Vloeren en raamdecoratie...

Rendementsweg 12d 3641 SK Mijdrecht T 0297 52 50 49 F 0297 52 59 74 E info@denoudenwonen.nl www.denoudenwonen.nl

Financieel Adviesburo VAV BV Kerkweg 114 3628 AS KOCKENGEN Tel.: 0346-24 23 51 Fax: 0346-24 26 71 Website E-mail

De Djoews

26

# 13-2013

www.vavbv.nl inge@vavbv.nl


to

editie

r e p p e l K ernooi

n ockenge nisclub K n Te n w La

Van de Trainer Beste Tennisfanaat, In het begin van het tennisseizoen was er weer schooltennis. Dit jaar hadden we er voor gekozen om de jongste groepen te benaderen (groep 3 t/m groep 6). Dit was een groot succes! Dit kwam mede door de vrijwilligers die deze dagen weer heel goed geholpen hebben. Uit deze dagen kwamen maar liefst 18 inschrijvingen voor de vervolglessen. Dit is een record voor dit evenement. Er moesten zelfs 2 groepen gevormd worden om iedereen les te kunnen geven. De eerste groep bestond uit 10 kinderen van 6-7 jaar oud en de tweede groep uit kinderen die 8 t/m 12 jaar oud zijn. We hopen, als club, dat de lessen de kinderen goed bevallen en dat zij ook op tennis komen. Als tennisschool hebben we de deelnemers nog een speciale aanbieding gedaan, namelijk het volgen van 4 zomerlessen in september. De inschrijving is hiervoor nog niet gesloten. Momenteel liggen de lessen stil in verband met de zomervakantie. Maar we gaan vanaf maandag 2 september weer met frisse zin van start! Ik wens iedereen een heerlijke, sportieve zomer toe.

Binnenkort kan iedereen zich alweer inschrijven voor de winterlessen. Hou de website www.mytennismatching.nl goed in de gaten! Groetjes van de trainer, Gideon de Rijk https://www.facebook.com/JC.LtKockengen

De Djoews

27

#13-2013


De Djoews

28

# 13-2013


to

editie

r e p p e l K ernooi

n ockenge nisclub K n Te n w La

Gedragsregels

Dit toernooi wordt georganiseerd onder auspicien van de KNLTB. Dit betekent dat alle regels van de KNLTB betreffende wedstrijden en toernooien van toepassing zijn. Wij willen u met name attenderen op de “GEDRAGSREGELS, KLEDING- EN RECLAMEVOORSCHRIFTEN”

GEDRAGSREGELS

Alle deelnemers aan het toernooi dienen zich correct te gedragen. Dit houdt in dat het hoorbaar uiten van onbehoorlijke taal, het uiten van bedreigingen naar tegenstanders of officials, het smijten met rackets etc. achterwege gelaten dient te worden. Ook onsportief gedrag als opzettelijk tijdrekken valt onder deze regels.

KLEDINGREGELS

Er dient te worden gespeeld in tenniskleding, die algemeen als zodanig is aanvaard en goedgekeurd. Dus geen bermuda’s, leggings, overhemden, sweatshirts, strand- of andere vrijetijdskleding.

RECLAMEREGELS

De op de tenniskleding voorkomende reclame-uitingen moeten voldoen aan de door de KNLTB vastgelegde reclameregels. De wedstrijdleider heeft het recht en de plicht toe te zien op correcte naleving van deze regels. Wanneer u de aanwijzingen van de wedstrijdleider niet opvolgt, kunnen (straf )maatregelen genomen worden. Enkele aandachtspunten van de bondsgedelegeerde: Zorg voor correcte tenniskleding de gehele week en let op de reclamevoorschriften van de KNLTB; Gedraag u naar behoren op de banen en daarbuiten; Zeg niet ‘zomaar’ af, dit is heel vervelend voor de tegenstanders en geeft veel extra werk; In gevallen van overmacht is goed overleg mogelijk; Vergeet uw KNLTB pasje niet; Meldt u zich 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd en vergeet na afloop niet te informeren naar de volgende wedstrijdtijden; Houdt 5 minuten inspeeltijd aan; Bedenkt u zich dat de bondsgedelegeerde er zowel voor de wedstrijdleiding als voor de deelnemers is; Sportieve wedstrijden en veel plezier gewenst! John Kempeneers

De Djoews

29

#13-2013


Tennis & Gezondheid Wat moet u drinken? De keuze van drank hangt af van de verwachten duur en intensiteit van de wedstrijd. Bij tenniswedstrijden die minder dan 1 uur duren is water belangrijker dan koolhydraten. Hypotone sportdranken, met minder van 5% koolhydraten zijn hiervoor geschikt. Bij langer dan 1 uur durende wedstrijden is de aanvulling van koolhydraten belangrijker dan de aanvulling van water. Hiervoor zijn de isotone sportdranken (met 7-8% koolhydraten) geschikt.

Wat moet u eten? Wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat het voedsel dat tijdens de wedstrijd gegeten wordt niet direct voor een prestatieverbetering kan zorgen. Zo duurt het een uur over 4 voordat een banaan volledig verteerd is. Voel je je hongerig of leeg op de baan, neem dan wat licht verteerbare biscuitjes, een boterham met jam of appelstroop of speciaal hiervoor op de markt gebrachte koolhydraatrepen, waardoor het lichaam binnen 1-2 uur van extra energie voorzien wordt. Is er sprake van een echte mega-dip, dan is een sportdrank nog altijd de beste (en snelste) oplossing.

Neem geen zouttabletten! Het verlies aan zouten tijdens de wedstrijd is relatief zo gering dat dit geen problemen veroorzaakt. Het zoutverlies wordt ruim voldoende gecompenseerd door bij de maaltijd het zoutpotje kwistig te gebruiken (eindelijk mag het!). Het slikken van zouttabletten is echter uit den boze: dit staat gelijk aan het drinken van zeewater bij dorst. Geloof ons, daar gaat u echt niĂŠt beter van tennissen!

Vul vochtverliezen aan Een tennisser kan in een wedstrijd wel 5 liter vocht kwijtraken, afhankelijk van omstandigheden zoals het weer, de duur van de wedstrijd en de conditie van de speler. Al na

De Djoews

30

#13-2013


to

editie

r e p p e l K ernooi

n ockenge nisclub K n Te n w La

2% verlies van het lichaamsgewicht (1-2 liter) treedt een prestatiedaling op. Spierkrampen en hittebevanging treden vaak in de loop van een paar dagen op, als de speler de vochtverliezen onvoldoende heeft aangevuld en ongemerkt uitgedroogd is geraakt. Goede methoden om de vochtbalans te controleren zijn: 1) 2)

s ochtends wegen het controleren van de urine (moet licht van kleur zijn)

Veteranen kampioen! De veteranen Sip Koopmans, Andries van der Rijt (invaller), Rien van Wijk, Kees den Ouden en Jacques de Jong hebben evenals vorig jaar de beker gewonnen in de Heren B poule van de regiocompetitie. De prijzen daar worden steeds groter! Groet, Jacques de Jong

De Djoews

31

#13-2013


Reglement WEDSTRIJDBEPALINGEN KLEPPER DUBBELTOERNOOI LT KOCKENGEN 2013 Wedstrijdleider : Piet Donker Bondsgedelegeerde : John E.M. Kempeneers Wedstrijdleiding : Kim van Akkeren, Laura van den Ancker en Hester Ooijevaar

WEDSTRIJDBEPALINGEN 1. Het toernooi is goedgekeurd door de KNLTB onder toernooinummer 131103 en staat open voor de bij de KNLTB aangesloten verenigingsleden en gemene leden van de KNLTB. 2. Voor deelname aan de categorieën 3-17+, 4-17+, 5-17+, 6-17+ en 7-17+/35+ is de leeftijd op 31 december 2013 bepalend. 3. Het toernooi begint maandag 29 juli. Echter, in het voorweekend 27 en 28 juli wordt aangevangen met spelen. I.v.m. de planning verzoeken wij alle deelnemers om minstens één dag in het voorweekend beschikbaar te zijn. Voor het finaleweekend kunnen géén verhinderingen worden geaccepteerd. 4. Alle wedstrijden worden gespeeld om 2 gewonnen tiebreak sets. Indien de weersomstandigheden hiertoe aanleiding geven zullen de wedstrijden middels korte sets volgens wedstrijd- en toernooireglement 2013 worden gespeeld. Ook kan er uitgeweken worden naar een nabij gelegen hal met tapijtbanen. 5. Er wordt gespeeld op 4 banen Advantage Red Court met door de KNLTB goedgekeurde Dunlop Match-ballen. 6. Het inschrijfgeld bedraagt 9,00 euro per persoon per onderdeel en dient vóór aanvang van de eerste wedstrijd te worden voldaan. 7. Deelnemers dienen zich 15 minuten voor de vastgestelde speeltijd bij de wedstrijdleiding te melden. 8. Er kunnen maximaal voor 140 partijen inschrijvingen worden geaccepteerd. Bij onvoldoende inschrijvingen voor enig onderdeel heeft de wedstrijdleiding het recht dit nummer te laten vervallen of in poulesysteem te laten spelen.

De Djoews

32

# 13-2013


to

editie

r e p p e l K ernooi

n ockenge nisclub K n Te n w La

9. De wedstrijdleiding behoudt zich het recht voor inschrijvingen te weigeren bij onvoldoende beschikbaarheid en bij overschrijding van het maximaal aantal inschrijvingen per onderdeel. In dit geval zal hierover uiterlijk op 24 juli 2013 bericht worden gestuurd aan de betreffende spelers. 10. De inschrijving sluit op 17 juli 2013, of eerder bij het bereiken van het maximaal aantal wedstrijden. 11. Alle deelnemers worden per e-mailbericht geïnformeerd over het tijdstip van hun eerste wedstrijd. Heeft men op 24 juli 2013 nog geen e-mailbericht hierover ontvangen dan dient men de wedstrijdleiding hiervan op de belavond (24 juli 2013 van 19.00 tot 20.00 uur, telefoonnummer clubhuis 0346-241882) in kennis te stellen. Daarna dient iedere deelnemer zelf bij de wedstrijdleiding te informeren naar de volgende te spelen wedstrijd. Check regelmatig uw e-mailbox en luister regelmatig uw voicemail af! 12. Op zaterdag en zondag wordt er gespeeld vanaf 9.00 uur, op overige dagen vanaf 17.00 uur. ‘s Avonds wordt er bij kunstlicht gespeeld. 13. Na 22.30 uur zal in principe geen nieuwe wedstrijd worden aangevangen c.q. een afgebroken wedstrijd worden hervat tenzij in overleg. 14. Deelnemers kunnen voor maximaal 2 onderdelen inschrijven. Wie voor 2 onderdelen inschrijft dient op werkdagen vanaf 18.30 uur en minimaal één dag in het voorweekend beschikbaar te zijn. 15. Per rubriek worden tenminste twee prijzen ter beschikking gesteld. In geval van een poulesysteem wordt er één prijs voor de winnaars ter beschikking gesteld. 16. Het dragen van algemeen aanvaarde tenniskleding is verplicht. 17. Het systeem administratieve overtredingen is van toepassing evenals het SPS-systeem. 18. Inschrijving voor een ander KNLTB toernooi in dezelfde week heeft uitsluiting voor beide toernooien en rapportage aan de KNLTB tot gevolg. 19. In alle gevallen waarin deze wedstrijdbepalingen niet voorzien beslist de wedstrijdleiding.

De Djoews

33

#13-2013


Adressen en Informatie Voorzitter

Trainer

Frank Mulders Gideon de Rijk Pijlkruid 32 tel. 06 - 24817876 3628 NP KOCKENGEN gideon.tennis@gmail.com tel. 06 - 52078863 Clubgebouw

Sportweg 2 Laura van den Anker 3628 AZ Kockengen tel. 06 - 16196789 tel. 0346 - 241882 Vice-voorzitter

Secretaris

Ledenadministratie

Bjorn den Dekker tel. 06 - 36309706

Laura van den Anker tel. 06 - 16196789

Oproep! Commissie Leden Gezocht! TC en JC -leden

ledenadministratie@ltkockengen.nl.

Algemeen Bestuurslid

Gert Heil tel. 06 - 21469688 Penningmeester

Kim Van Akkeren tel. 0346 - 241602

Website

www.ltkockengen.nl Bank Rabobank Kockengen rek.nr. 33 28 03 422

Redactie Djoews

Jill den Dekker Bjorn den Dekker Redactie-adres: Roerdomp 27 3628 CA Kockengen Djoews@gmail.com

De Djoews

34

# 13-2013

Vele handen maken licht werk! Wie doet mee? Meer info mail naar Djoews@gmail.com


Het is tijd voor maatschappelijke betrokkenheid. Het is tijd voor Rabobank Veenstromen. Kunst, cultuur, sport en evenementen. Uw Rabobank is er altijd bij. Meedenkend en betrokken. Want als coĂśperatieve vereniging weten wij wat samenwerken betekent. Samen werken aan gemeenschappelijke doelen. Kortom: Rabobank Veenstromen is er ook voor u. Behalve financiĂŤle steun, stellen wij ook andere middelen beschikbaar. Het gaat bij ons niet alleen om bankieren. Daar waar nodig dragen wij ons steentje bij aan de leefbaarheid en duurzaamheid van de lokale gemeenschap. Betrokkenheid tonen dus! Dat is het karakter van uw Rabobank. Rabobank Veenstromen, Postbus 23, 3640 AA Mijdrecht. T (0297) 29 26 00.


36

DJOEWS #13 JUNJULAUG (KLEPPER)  

Clubblad voor de leden van de LTK

Advertisement