Page 1


Tekst: Thijs Vunderink

Beeld: Youri Zoon

Graphics: Felix van D


Dam


RECorded

Wanneer werd je benaderd om mee te doen aan RECorded? Dat was begin oktober vorig jaar. Daarna hebben we de sponsors benaderd en toen zijn we eigenlijk al heel snel in Tarifa gaan schieten. Daarna meteen door naar Brazilië. Het ging allemaal vrij vlot! Hoe gaat zoiets in zijn werk, volgt de filmcrew je overal? Ja tijdens het opnemen is het bijna elke dag filmen. Elk uur, elke minuut staan ze met de camera boven op je lip! Soms wat te veel, maar het geeft uit eindelijk wel de leukste beelden weer. Ook hoe ik in het echt ben, dus ook als er wat fout gaat, haha.  Hoe lang ben je er mee bezig geweest? In Tarifa hebben we ongeveer drie dagen gefilmd. In Brazil tien dagen en in Zuid-Afrika ook tien dagen ongeveer.


De camera’s draaien, RECorded: actie van Youri


Vlugge videocheck aan de kant.


Is RECorded de perfectie combinatie met de voorbereiding op een nieuw seizoen? Nee, eigenlijk niet! Je bent toch altijd wel een beetje met de camera bezig dus net even wat minder gericht op het trainen. Maar dat valt op zich ook wel mee hoor. Hoe vind je het dat je een eigen serie hebt, net als Kev? Ja super cool uiteraard, niet veel mensen hebben eigen serie dus altijd leuk.   Hoe belangrijk zijn de episodes voor je? Best wel belangrijk. Zelf bracht ik nooit veel video’s uit. Dit jaar wil ik zeker meer video’s uit gaan brengen. Wat vond je zelf het mooiste ervaring tijdens het filmen voor de serie? Denk in Zuid-Afrika toen ik ..... Ga ’t zien straks! Waarom komen er van RECorded tien episodes uit en van Cape Sessions maar de helft? De Cape Sessions waren altijd ongeveer vijf minuten. De RECorded-episodes zijn een stukje korter, dus verschilt. Het is ook omdat het niet hetzelfde moet wezen. Kevin en ik zijn twee totaal verschillende riders met nu dus ook verschillende series.


Youri weet als geen ander: Style Matters!


Heb je training gehad om voor de camera je tricks te doen? Nee eigenlijk helemaal niet. Uiteraard ben ik wel gewend om voor de camera dingen te toen voor fotoshoots. Â Volgend jaar weer? We zullen zien!


LoSse eDitie - Youri Zoon  

- de eerste LoSse eDitie is een Youri Zoon Special. Een interview over zijn eigen videoserie RECorded, met als toetje een deel van zijn eige...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you