Page 1

portræt af Thule igennem otte kapitler: Stedet. Folket. Isen. Fangsten. Teknologien. Kolonien. Invasionen. Tiden.

Thule – eller Avanersuaq, det store nord – er udsat for massive forandringer i disse år. Isen smelter, permafrosten tør, plante- og dyreliv forandres. Samspillet mellem landskab, mennesker og dyr ændrer sig hurtigt, og mere end 4.500 års fangerliv vil måske snart være slut. Samtidig er der nye fisk i havet, nye geopolitiske interesser, en spirende turistinteresse og andet, som giver næring til nye drømme. Men der er en verden, som forsvinder, og en livsform, der ændres. Fangersamfundet er klemt mellem fortid og fremtid.

Københavns Universitet. Hun har skrevet en række forskningsformidlende bøger, senest ”Vinterens hjerte” om Knud Rasmussen, som indbragte hende Ebbe Munck-prisen i 2011.

Carsten Egevang er forsker (PhD) med speciale i grønlandske

havfugle. Han har udgivet to fotobøger om Grønland, har opnået placeringer i en række internationale fotokonkurrencer og modtaget Grønlands Selvstyres Miljø- og Naturpris i 2012.     

Thule på tidens rand

på tidens rand

Kirsten Hastrup er professor ved Institut for Antropologi ved

Thule

Igennem mange år har antropologen Kirsten Hastrup regelmæssigt besøgt Thule for at forstå verden, som den tager sig ud derfra. Møder og samtaler med de mennesker, der bor der, er blevet suppleret med læsning af den righoldige historie. Resultatet er dette portræt af et samfund, der står over for svære udfordringer.

Kirsten Hastrup

Thule på tidens rand giver i tekst og billeder et levende

Kirsten Hastrup

Fotos af Carsten Egevang | Lindhardt og Ringhof

115241_Thule_omslag_aw.indd 1

21/08/15 16.44

Profile for L&R / Carlsen

Thule på tidens rand - læseprøve  

Stor, flot gavebog - der i tekst og billeder giver et levende portræt af Thule.

Thule på tidens rand - læseprøve  

Stor, flot gavebog - der i tekst og billeder giver et levende portræt af Thule.