__MAIN_TEXT__

Page 1

UDSKOLING

6 gode ideer din l i t fjernundervisning FORLØB

EGNET TIL FJERNUNDERVISNING FORDI …

UDBYTTE

Skriv et blogindlæg Dansk

Med opgaven “Hjemsendt igen!” får eleverne sat ord på fjernundervisningens udfordringer. I forløbet får eleverne trin for trin hjælp til at planlægge og skrive deres blogindlæg. Forløbet indeholder skriverammer, modeltekster og en plakat med fremstillingsformer. Selve opgaven finder du i kapitel 2.

Opgaven ligner de opgaver eleverne kan møde til prøven i skriftlig fremstilling, hvor de skal skrive i forskellige fremstillingsformer. Eleverne får i forløbet genopfrisket den reflekterende, den berettende og den argumenterende fremstillingsform.

I forløbet lærer eleverne trin-for-trin, hvordan de kan animere alt fra enkelte objekter til større timeline-produktioner til tværfaglig brug. Forløbet kræver kun grundlæggende kendskab til GeoGebra, og der er talrige videoer og udfordringer til at hjælpe eleverne.

Eleverne får et dybere kendskab til mulighederne i GeoGebra, ny viden om animation samt et værktøj til brug i mange andre faglige sammenhænge.

Forløbet egner sig godt til hjemmeundervisning. Der er gode videoer og tekster, samt en række opgaver, eleverne kan arbejde med. Enkelte steder bedes eleverne arbejde med en makker, men de kan snildt arbejde med dem selv.

Eleverne trænes i at blive bedre læsere.

En del tekster, som eleverne kan læse på egen hånd, og som efterfølgende kan danne grundlag for spændende samtaler og fremlæggelser via jeres virtuel platform.

Eleverne lærer om Big Bang-teorien og kan efter gennemgang af forløbet diskutere, hvad forskellen er på en religiøs og en videnskabelig forestilling om verdens tilblivelse.

Eleverne skal arbejde med forskellige elementer af musikanalyse. Forløbet tager udgangspunkt i Minds of 99s ‘Ung kniv’, og slutter af med at eleverne skal lave deres egen analyse.

Eleverne får arbejdet med musikanalytiske begreber. NB: forløbet er til 4.-6. klassetrin, men kan sagtens bruges til valgfag

Skal dine elever udfordres, så er det dette forløb de skal ind i. Forløbet er spækket med tekster, små kode­opgaver og små instruerende videoer. I forløbet bruger eleverne deres kodefærdigheder fra Scratch eller CodingLab til at lære at kode i tekstsproget Python. Forløbet er udfordrende og eleverne skal have tungen lige i munden, men når det lykkedes at kode deres egne små programmer, er det en fed følelse. Indledende i forløbet ser eleverne en film med store og mindre navne fra tek-verdenen, fx Bill Gates og Mark Zuckerberg, som kan inspirere eleverne til at klø på med at kode.

Eleverne lærer at kode i tekstprogrammerings­ sproget Python. Eleverne lærer at beskrive algoritmer bag spil, kodet i Python. Eleverne lærer at teste, fejlfinde og løse fejl i tekstkode. Eleverne producerer interaktive programmer skrevet i tekstkode.

Prøv forløbet her

Animation i Geogebra Matematik Prøv forløbet her Time Capsule Engelsk Prøv forløbet her Universet bliver til Fysik/kemi Prøv forløbet her Musikken dele Musik Prøv forløbet her Fra Scratch til Python Teknologiforståelse Prøv forløbet her


Dine elever kan træne på egen hånd Slip dine elever løs i de digitale Camps, som er oplagte at bruge under skolelukningen. Her kan eleverne træne dansk, engelsk og tysk på en sjov og legende måde. Eleverne kan i høj grad være selvkørende, og du kan som lærer nemt følge dine elevers arbejde.

CampStavning

KLASSETRIN

INDHOLD

3.-9. klasse

Stavning, tegnsætning og grammatik

5.-7. klasse

Sproglig opmærksomhed, ordforrådstilegnelse og grammatik

7.-9. klasse

Sproglig opmærksomhed, typiske fejltyper og grammatik

Prøv her CampEngelsk Prøv her CampTysk Prøv her

Profile for Alinea

Sofaskolen | Udvalgte forløb | Udskoling, uge 4  

Sofaskolen | Udvalgte forløb | Udskoling, uge 4