Page 1

TANSSI

LAPPEENRANNAN TANSSIOPISTON UUTISET SYKSY 2016 UUTTA SYKSYLLÄ WILLIÄIJILLE OMA RYHMÄ UUTTA MYÖS TANSSITUNNIT SKINNARILASSA

TANSSIA TOSISSAAN, MUTTA EI TOTISENA


Williäijät aloitta Tanssiopistolla alkaa miehille oma ryhmä.

L

TANSSI

Lappeenrannan Tanssiopiston uutiset Tiedotuslehdessämme kerromme tanssin perusopetuksen paikallisista ja valtakunnallisista kuulumisista. Lappeenrannan Tanssiopiston alkavan lukuvuoden uutuuksiin kuuluu mm. miehille perustettu oma tanssiryhmä williäijät ja tanssinopetuksen aloittaminen Skinnarilassa. Lappeenrannan Tanssiopisto panostaa laatuun. Mielestämme lapsilla tulee olla mahdollisuus kokeilla monimuotoisesti erilaisia harrastuslajeja. Siksi Tanssiopistolla päiväkoti- ja ala-asteikäisillä lapsilla on tanssitunti aluksi vain kerran viikossa ja 9-vuotiaasta lähtien mahdollisesti kaksi kertaa viikossa. Mielestämme laadukas tanssinopetus ei sido lasta liian nuorena johonkin yksittäiseen tanssityyliin, vaan taitoja kehitetään monipuolisesti. Tanssiopistolla lapset, oppilaat vasta noin 10-vuotiaina valitsevat, mikä heidän pääaineensa on tanssissa. Tätä ennen opitaan tanssin perusteita, jotka luovat turvallisen ja vankan perustan niin balettiin, nykytanssin eri suuntauksiin kuin katutanssin eri lajeihin. Toisaalta – jos edistyneellä tanssinharrastajalla on intoa ja haluja, voi Lappeenrannan Tanssiopistolla treenata tanssia vaikka kuutena päivänä viikossa ja edetä kohti tanssialan ammattiopintoja. Tanssia tosissaan, mutta ei totisena! Tanssillisin terveisin Kaija Kontunen-Forsblom rehtori Lappeenrannan Tanssiopisto

appeenrannan Tanssiopistolla on jo pitkään ollut tarjolla pojille omia tanssiryhmiä, joissa tanssinmaailmaan tutustutaan pojille sopivasta näkökulmasta. Elokuussa alkaa opiston historiassa ensimmäistä kertaa miehille oma ryhmä, williäijät. Tanssiopiston 700 oppilaasta noin 100 on poikia, mikä on mittava määrä verrattuna muihin vastaaviin tanssikouluihin. Tanssiopiston oppilas Mikko Nieminen on jo konkari tanssinharrastaja, sillä 18-vuotiaalla Mikolla on menossa kolmastoista vuosi tanssin parissa. Mikko treenaa breakdancea, showjazzia ja klassista balettia.

Tanssiopiston nuoret willimiehet.

Minkä ikäisenä Mikko aloitit tanssin harrastamisen?

– Minulla ei 5-vuotiaana ollut vielä harrastusta. Äiti näki lehdessä Tanssiopiston ilmoituksen ja kysyi, haluaisinko mennä kokeilemaan. Ilmoittauduin willipoikien ryhmään. Aluksi ryhmässä tuntui vähän oudolta, mutta sitten kun willipoikien tunneilla oppi kaikkia temppuja, niin oli kivaa ja tunneille oli kiva mennä. Mikä sinua on innostanut jatkamaan tanssin harrastamista?

– Oma halu ja intohimo. Myös tanssinopettajien ja kavereiden kannustus on ollut tärkeätä. Ja sekin on lisännyt innostusta, kun huomasin, että tanssista voisi tulevaisuudessa tulla minulle ehkä muutakin kuin harrastus. Millaisia terveisiä haluaisit välittää pojille, jotka harkitsevat tanssin harrastamisen aloittamista?

– Ei pidä miettiä, mitä muut ajattelee. Pitää olla oma itsensä ja ajatella, mitä itse haluaa tehdä. Rohkeasti mukaan vaan: tanssin kautta saa kuntoa, taitoa ja kavereita. Oletko Mikko saanut ikäviä huomautuksia tanssiharrastuksesi johdosta?

– Aluksi kaverini, jotka eivät harrastaneet tanssia, saattoivat vähän ihmetellä lajivalintaani – varsinkin baletin harrastustani. Sitten kun he huomasivat, kuinka taitavaksi kehityin, heidän mielestään on ollut siistiä, että olen harrastanut jotain tuollaista, mikä ei ole niin arkipäiväistä ja mitä harvemmin Lappeenrannassa näkee.

Juha Härkönen on lappeenrantalaisten oma Willimies.

Kajaanin Äijät näyttävät mallia Äijät on tavallisten kainuulaisten miesten tanssiryhmä, joka on rikkonut rajoja ja aiheuttanut iloa katsojilleen ja itselleen vuodesta 2008 lähtien. Äijät ovat tukevasti keski-ikäisiä miehiä, joilla ei ole takanaan aikaisempia tanssin opintoja, mutta hurja halu oppia uutta ja ylittää itsensä. Äijien humoristinen ohjelmisto koostuu tanssiesityksistä, jotka perustuvat vanhoihin ja uusiin superhitteihin. Kainuulaisten Äijien vierailuesitys on kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 15.10. klo 19.00. Lue lisää: www.lprteatteri.fi


avat syksyllä! ARI NAKARI

Tanssin riemua kevään 2016 oppilasnäytöksissä.

Willimiehet kevätnäytöksessä.

12 vuotta tanssinut Mikko Nieminen aloitti aikoinaan willipojissa.

JANNE KURONEN

Dance (r)evolution -esityksen yksi tanssi on teos nimeltä Bussipysäkillä.

Tanssiopiston williäijien lukukausimaksuun sisältyy lippu kainuulaisten Äijien esitykseen.

Tanssitunneille pääsee lähellä omaa kotia Lappeenrannan Tanssiopisto aloittaa elokuun lopulla tanssitunnit Skinnarilan koulun voimistelusalissa. Keskiviikkoisin on tarjolla just dance -tunti 10-vuotta täyttäneille, tanssin perusteet -tunti 7–9-vuotiaille ja lastentanssin tunti päiväkoti-ikäisille. Tanssitunnit alkavat kätevästi heti koulupäivän päätyttyä, joten lasten ei välillä tarvitse mennä kotiin odottamaan oman harrastuksensa alkamista. Skinnarilan toimipisteessä on lukuvuoden 2016–2017 ajan 30 % normaalia edullisemmat lukukausimaksut. Keskiviikkona 24.8. Skinnarilan toimipisteessä on avoimien ovien tanssitunnit, jolloin tanssitunnille voi maksutta tulla kokeilemaan. Lisää tietoja ja ilmoittautumiset: www.lprto.fi.

Tervetuloa osaavaan ja iloiseen joukkoomme!


Uusien oppilaiden ilmoittautuminen alkavalle lukuvuodelle on käynnissä ILMOITTAUTUMINEN netissä www.lprto.fi tai soittamalla Lappeenrannan Tanssiopiston toimistoon puh. 0400 854 281.

Uusi oppilas voi 20 euron ilmoittautumismaksulla kokeilla yhden kuukauden valitsemallaan tanssitunnilla. Willipoikien-, willimiesten-, akromix- tai breakdance-ryhmiin uusina oppilaina ilmoittautuvat pojat voivat koko syyslukukauden kokeilla ja tutustua tanssiin maksamalla ainoastaan 20 euron ilmoittautumismaksun. Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Uutta syksyllä: Williäijien ryhmä ja tanssitunnit Skinnarilassa.

Vasta-alkajille Lappeenrannan Tanssiopistolla on tarjolla yli 40 eri-ikäisten ja eri tanssilajien ryhmää.

Tanssia aiemmin harrastaneille Lappeenrannan Tanssiopistolla on tarjolla 50 eri tanssilajien ryhmää.

Tanssilajeja/ryhmiä mm. n taapero ja vanhempi (taapero 1,5–2,5 v.) n lapsi ja aikuinen (lapsi 3 v.) n lastentanssi 4-6 v. n willipojat 5-6 v. n willimiehet yli 7 v. n akromix yli 9 v. n tanssin perusteet yli 7 v. n just dance yli 10 v. n breakdance yli 10 v. n street dance yli 10 v. n aikuisten just dance n williäijät

Tanssilajeja/ryhmiä mm. n lastentanssi n willimiehet n akromix n tanssin perusteet n klassinen baletti n aikuisten baletti n nykytanssi n aikuisten nykytanssi n jazztanssi n aikuisten jazztanssi n showjazz n breakdance n street dance

Tanssiharrastuksen aloittaville Päätoimipaikan lisäksi meillä on toimipisteet Skinnarilassa, Joutsenossa, Taavetissa ja Puumalassa.

6.8. Lappeenrannan Tanssiopisto Suvorovinkuja 3, Lappeenranta Puh. 0400 854 281 Toimiston aukioloajat: Arkisin kello 12–17.

www.lprto.fi

Tervetuloa Lappeenrannan Tanssiopistolle lauantaina 6.8. klo 11.30-15.00. Voit kokeilla eri tanssilajien tanssitunteja. Samalla voit henkilökuntamme opastuksella ilmoittautua tanssitunneillemme. Näe tanssipukujen näyttely. Sinulla on päivän aikana oiva mahdollisuus kysyä kaikista tanssiharrastukseen liittyvistä asioista. Kaikkien Lappeenrannan Tanssiopistolla käyneiden kesken arvotaan yksi vapaaoppilaspaikka yhden tanssilajin tunneille syyslukukaudelle 2016. Lapsille on myös värikkäitä tikkupalloja.

Kello 11.45–12.15 n Lastentanssi, 4–6-vuotiaat n Willimiehet/akromix, 7–10-vuotiaat n Just dance, yli 10-vuotiaat Kello 12.45–13.15 n Willipojat, 5–6-vuotiaat n Breakdance, yli 10-vuotiaat n Aikuisten just dance Kello 13.45–14.15 n Lastentanssi, 4–6-vuotiaat n Tanssin perusteet, 7–9-vuotiaat n Street dance, yli 10-vuotiaat KUVAT: ARI NAKARI

TULE TUTUSTUMAAN

Lauantaina 6.8 Tutustu tanssiin -tuokiot ja ilmoittatuminen tanssitunnneille


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.