Page 8

Bra tryck på LP-dag i Arvika Nina Eriksson berättade om hur Debora-projektet utvecklats under de två år det var ett projekt. Många kvinnor engagerar sig och vi når fler och fler kvinnor runt om i landet. Under ett informationspass om bredden och nya utmaningar inom LP beskrev Börje Dahlkvist hur det hela började. – Lewi Pethrus hade en dröm om att pingströrelsen skulle bli ännu bättre på att möta människor som hade det svårt. Fast han jobbade hårt med detta i hela sitt liv så tog han efter sin pensionering initiativet till att bilda en stiftelse riktad till människor som har det svårt. I den andan fortsätter vi i dag och in i framtiden. Nu kallar vi oss LP-verksamheten. Att leva i ”den himmelska visionen” var ämnet som Liliann Karpinen hade för sitt inspirerande pass. Hon talade om att inte nöja sig med mindre än att vara i Guds plan. Under kvällstimmarna var det LP-möte och konsert med Pontus J Back och hans band. Många passade också på att besöka Mia och Bosse Tångs gård - Borkasgården, där de har hästar, får och höns. De berättade om sin vision om att få vara ett öppet hem och en plats för vila och ro för de som behöver det.

Bosse Tång, Arvika

Janne Sandelin, Örebro

Foto: Börje Dahlkvist

– Jag trodde aldrig att det skulle komma så många, sa Bosse Tång när han hälsade alla välkomna till LP-dag i Pingstkyrkan i Arvika.

Mia Tång, Nina Eriksson, Susanna Karpinen, Liliann Karpinen och Eva Setterman.

Välkommen till

Tel 018-13 23 23 Vi finns centralt i Uppsala mitt emot Skatteverket med bra parkeringsplatser i närheten. Kliniken är handikappvänlig och ligger på markplan. Förutom allmäntandvård i lugn miljö har vi långvarig och god erfarenhet av barntandvård och upp t.o.m. 19 år är barntandvården kostnadsfri. Vi är en klinik som ger tandvård till hela familjen. Vi har dessutom många års erfarenhet av att behandla tandvårdsrädda.

Vår målsättning är att ge Dig ett personligt bemötande när vi gemensamt planerar och utför Din tandvård. Vår strävan är att ge Dig en god munhälsa förenat med god estetik. Vi arbetar aktivt med förebyggande tandhälsa och vår egen legitimerade hygienist Inger Öhlund tillsammans med våra tandläkare Michael Nilsson-Ström och Monica Smeds, har total munhälsa som högsta mål och därmed god ekonomi över tiden. Den bästa tandvården är den som förebygger skador.

Tandreglering av både barn och vuxna sker på kliniken där vår ortodontist docent Anna Andlin tar emot. Implantatbehandlingar genomförs och kronor och broar samt fyllnadsmaterial är metallfria. Vi var en av de första klinikerna i landet som miljöcertifierades enl. ISO 14001. Nya och gamla patienter är välkomna.

smile God loves you! my friend

Medaktiv Kliniken • Hamnesplanaden 6 ingång 41C • 753 22 Uppsala • Tel. 018-13 23 23 • Fax 018-14 23 23 8

Lp nyheterna nr 1 2016  

Livsberättelser, Förvandlade Liv, Vägen från missbruk.

Lp nyheterna nr 1 2016  

Livsberättelser, Förvandlade Liv, Vägen från missbruk.

Advertisement