Issuu on Google+

MULTIMEDIA 2 “Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.” - Arthur C. Clarke


INHOUD Gekozen app Zelfgemaakte app Instagram


GEKOZEN APP

Voor de app hebben we voor ‘Tinder’ gekozen. Deze app is de laatste tijd zeer populair bij de single mannen/vrouwen. Het concept bestaat eruit om een foto te uploaden, die vervolgens kan gekeurd worden door het geslacht naar keuze. Zo krijgt u zelf foto’s te zien van mensen uit een specifiek geografisch gekozen omgeving uit een bepaalde leeftijdsklasse van een bepaald geslacht. Vervolgens kan u deze foto goed- of afkeuren. Als u deze goedkeurt krijgt de ander de uwe te zien (zonder te weten of je hem/haar hebt goedgekeurd) en als beide elkaar goedkeuren ontvangt men een verzoek met de mogelijkheid om met elkaar te chatten.


Tinder wordt automatisch verbonden aan je Facebook – account, zodat je personen uit de buurt makkelijk kan vinden en gemeenschappelijke vrienden/interesses bekijken indien deze er zijn.


Op de linker foto is een foto te zien van een andere Tinder – gebruiker die zich in uw buurt bevindt. U kan deze dan liken of negeren.

Op de rechter foto zien we hoe men met elkaar kan beginnen chatten als men beiden elkaars foto heeft geliked.


De test We hebben deze app eens geprobeerd, en hij blijkt zoals verwacht een veredelde vleeskeuring te zijn. Mensen worden in contact gebracht zodat ze met elkaar kunnen communiceren, wat er wel een communicatief aspect aan geeft om zo nieuwe mensen te leren kennen, maar dit is op een ander niveau dan de sociale media.


EIGEN APP

logu


Logu is een app voor mensen die graag overal exploren. Aan de hand van foto’s die ze delen op hun facebookaccount kunnen anderen foto’s van een bepaalde plaats ontdekken. De bedoeling is zo om de de meest verborgen locaties van een stad, gemeente of wat dan ook bloot te stellen. Het enige wat je moet doen is de hashtag van de locatie bij je foto plaatsen. bvb #antwerpen en de hashtag #secretlocation, We hebben voor het ontwikkelen hiervan ‘Tapcrowd’ gebruikt


Men kan makkelijk de modules kiezen die men wil laten verschijnen op de app door ze gewoon aan te vinken en hier extra informatie aan toe te voegen.


INSTAGRAM Voor instagram hebben we voor het thema ‘#exploringartevelde’ gekozen om verder in te gaan op de eigen app die we gecreëerd hebben. Zo kunnen wij foto’s van ongeziene plaatsen en grappige gebeurtenissen op de Arteveldehogeschool eens tonen.


Hashtag: #ExploringarteveldeMultimedia II