Løvel Netop Nu

Page 1

Løvel Netop Nu Nov 2019

32. årgang, nr. 4

Beboerblad for Løvel og omegn1


FYSIURGISK MASSAGE Del-Massage Hel Kropsmassage Velvære-massage

Ansigt * Hånd * Afspænding

Medlem af Landsforeningen Danske lægeeksaminerede Massører

2

kr.150 kr.300 kr.350

Massør Ingelise Jensen Gillebakken 25 Løvel Tlf. 8669 9249 Mobil 2393 4247


INDHOLD: Team Løvel......................................................................... 4 Amatørscenen.................................................................... 6 Nyt fra Løven ..................................................................... 7 Lan og Leg .......................................................................... 8 Fællesspisning .................................................................... 9 Foredrag ............................................................................ 9 Friluftsliv .......................................................................... 10 Lokalhistorisk ................................................................... 12 Løvel borgerforening........................................................ 14 Sødalskole........................................................................ 16 Petanque ......................................................................... 18 Juletræsfest ..................................................................... 20 Løvel Seniorforening ........................................................ 21 Badminton ....................................................................... 22 Kontaktpersoner .............................................................. 28 Løvel Netop Nu findes til gratis afhentning ved Min Købmand.

3


TEAM LØVEL Kom til fællestræning i Team Løvel Vi mødes ved Løvel Hallen Lørdag kl. 8.00 og tirsdag kl. 17.30

Program 2019/2020

4. december kl. 8.00 Nisseløb 4. januar kl. 8.00 Nytårskur 7. sæsonopstart Du kan finde flere informationer på 21. maj Kalkmineløbet Lokaldysten Team Løvels hjemmeside 24 timersløb www.teamloevel.dk.

Gå eller Løbe…. Nu har du igen chancen for at gå eller løbe sammen med andre i Team Løvel.

Opstart:

Tirsdag den 7. januar 2020 kl . 17.30

Mødested:

Løvel Hallen

Gang i Løvel:

Et gåhold for alle aldersgrupper, vi går en tur på 4 - 5 km i almindelig gåtempo.

Walk & Run:

Et løbehold der begynder med en tur på 3 km, hvor vi primært går. Efterhånden løber vi mere og mere. Efter 12 ugers træning er målet at du kan løbe 5 - 6 km.

Mød op og tag gerne naboen med!

4


TEAM LØVEL inviterer til...

Nisseløb For hele familien Lørdag den 21. december 2019 kl. 8:00 mødes vi alle ved Løvel Hallen iført nissehue og træningstøj. Herefter tager vi alle sammen ud på en kort træningstur og giver vores bidrag til, at Løvel og omegn kommer i julestemning. Der er selvfølgelig igen i år børnenisseløb (rute ca. 2 km) og hvem ved, måske finder vi nissen, som sikkert har en overraskelse! Vi forsøger at lave børnenisseruten, så man kan komme rundt med barnevogn. Efter træning/omklædning, ca. kl. 9:00, inviterer TEAM LØVEL alle til juleafslutning i Løvel Hallens cafeteria, hvor der er morgenkaffe m.m. Gå heller ikke glip af vores traditionsrige amerikanske lotteri med masser af flotte præmierPrisen er kr. 30,00 pr. voksen og kr. 20,00 pr. barn. Tag gerne familie, kæreste eller vennerne med, alle er velkommen! Tilmeld dig senest lørdag den 14. december 2019 enten via mail, sms eller ved at ringe til Anders (28152599) thistedanders@gmail.com

’vi snes’ 5


Amatørscenen Løvel

Den 5. januar 2020 kl. 14.00 kan du opleve børn fra Amatørscenen Løvel opføre et Hellig Tre Kongers spil. Det er skrevet af Amatørscenen efter idé fra ”Stjernevandring” af Kjell Bjarne Svanæs. Stykket tager sin begyndelse i kirken under gudstjenesten hvor De Tre Vise Mænd opdager en helt ny og klar stjerne. Fra kirken følger vi alle stjernen til forsamlingshuset, hvor stykket fortsætter. Her vil vi bl.a. møde Kong Herodes samt Jomfru Maria og Josef med det lille Jesusbarn. Stykket instrueres af Bo Søgaard.

6


Nyt fra Løven Fuldt hus til Løvebanko Søndag den 3.november afholdt Løverne Løvebanko. Igen i år går overskuddet til drift af springvandet. Der var fuldt hus og en dejlig stemning. Der kom så mange at der nu er blevet aftalt at næste år må man gerne tage sine egne bankoplader med. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til de ”gamle” Løverne, hold da op i er effektive når i går i gang! Så er det jo ingen sag at sætte borde og stole op til 150 og få dem væk igen. :-D Der skal også lyde en stor tak til Forsamlingshuset, som igen lægger hus til uden at få en klink for det, uden jeres hjælp ville vi være ilde stedt. Arrangementer i fremtiden: Fællesspisning den 21. november i Forsamlingshuset her får jeg hjælp af Mette i køkkenet :-) Så der er garanti for god mad. Det bliver bøf med bløde løg og en masse dejligt tilbehør.

LAN i hallen den 22.-23. november med hjælp af Mette, Henrik og Henrik. Der bliver også leg i hallen den 24. december kl.10-13. hvor er det dejligt når man beder om hjælp og allerede samme dag er der 3-4 stykker der melder sig frivilligt. Så er det jo ingen sag. Der bliver også Fællesspisning den 23. januar kl.18-21 Og Lan & Leg i hallen den 21-22.februar. Sammen med Borgerforeningen arrangere jeg et foredrag med mad med Jørgen Skouboe, mest kendt fra programmet ”Nak og æd”, vi glæder os til en aften med god mad og god underholdning. Det bliver den 6.marts 2020.

7


8


9


Friluftsliv

Friluftsliv er slut for i år:

overnatning i det fri, fisketur og meget meget mere. Alle børnene har givet udtryk for, at den overnatning i det fri, som begge hold har været på hver især, at det har været den største oplevelse, men at der selvfølgelig også har været andre af arrangementerne som har været nogle seje oplevelser. Vi bestræber os på at lave et lige så fedt program til næste år, og håber at se lige så mange børn og unge igen, og gerne flere.

Det har igen i år været et fantastisk år for Friluftsliv i Løvel, der har været fuld gas på alle børnene på begge hold i år. Vi valgte i år at ændre fra 3 hold til 2 hold, Hakuna og Matata. Dette grundet nogle af de større børn/unge vi havde sidste år, de har alle valgt at stoppe, og det var vi selvfølgelig kede af, men der kommer jo en tid for dette. De nye hold er således, Hakuna er 0, 1, og 2 klasses børn, og Matata er fra 3 klasse og op. Rigtig god vinterhalvår fra FriluftsI år har vi haft aktiviteter så som, liv. bålhygge, dragebygning, tømmerflådebygning, Kanotur, besøg på brandstation, vand og wellnes,

10


11


Lokalhistorisk nyt og gammelt! Løvel – set lidt fra oven Eller som Det Kongelige Bibliotek (KB) siger det ”Danmark set fra luften – før Google”, henviser til et spændende tiltag som Det Kongelige Bibliotek har søsat. De stiller lige nu rigtig mange at deres 5,2 millioner arkiv ”enheder” til rådighed for alle som vil og kan se med - online på nettet.

Billedet viser bl.a., at sportspladsen er færdiggjort af entreprenør Søndergaard Jensen, men at skolen fra 1979 ikke er påbegyndt. Bemærk også Annelise Pedersens lille ishus ved stadion og at klubhuset ikke er opført. Mindelunden fra september 1969 er lavet og indviet med mindesten. Købmand Erling Thorup nye butik er unArkivet, der rummer både negativer der tag, men der er stadig gang i den og positiver, består primært af klassi- gamle butik. Finn Kjærsgaards hus står ske skråfotos, som dette nedenunder. med rejste spær, ses det. SammenMotiverne er byer, eller udsnit heraf, holdte detaljer fra billedet gør det nu samt mest af alt fotos af huse og går- muligt næsten helt nøjagtigt at sætte de, taget i perioden 1936 – 1992. Det måned og år på billedet. Jeg vil gerne fleste lokale fotos vi har set er dog fra høre om korrekt måned og år, hvis perioden 1949 til ca. 1960. Desværre nogen kan hæfte det på billedet. kan dato og årstal ikke helt fastslås i oplysningerne.

12

Billedet viser et kendt udsnit af Løvel som de fleste nok kan genkende? Mange


Billedet viser Annexgården v/Johannes Vesterby, i en anden udgave end i dag.

Ovenstående billede er bare ét eksempel på de millioner af motiver der nu stilles til rådighed her: http://www.kb.dk/da/nb/materialer/ luftfoto/. Kun periode samt egnen/ byen er tilknyttet fotoet, men ikke dato/år, adresse eller navne på huset/ ejendommen. Det er vi lokalhistorikere i Løvel, samt rigtig mange andre steder i Danmark, nu i fuld gang med at identificere og lægge ind i systemet, så alle der kigger forbi KBs luftfoto sider kan så nøjagtige oplysninger som muligt. På vores næste møde, den 18. november, kl. 19 i skolen, har vi bl.a. 50 nye fotos, som vi vil prøve at sætte navn og adresse på. En spændende og sjov opgave og det med et materiale der er af overraskende god opløsning og kvalitet

– alderen taget i betragtning. Har DU andre, ældre eller nyere billeder fra Løvel og omegns, så vil jeg gerne låne og scanne dem til lokal brug. Det er ikke kun luftfotos, men alle fotos vi har interesse i. Også meget gerne personer fra vores fælles fortid. Har du lyst til at deltage eller har materiale, så venligst kontakt mig. M.v.h. Henning Mousten Nielsen Næstegårdvænget 13 E-mail: henningmn@mail.tele.dk Mobil: 4081 9016

13


Medlemstegning for 2020 Vi er begyndt at komme rundt med medlemstegning og vil i løbet af de sidste måneder af 2019 komme forbi alle huse i Løvel og omegn. Vi håber selvfølgelig, at så mange som muligt har lyst til at støtte op om vores forening. Vi vil den 24. februar 2020 afholde generalforsamling, hvor alle interesserede er velkommen. Indkaldelse hertil bliver udsendt, når vi nærmer os. Her kan du høre om, hvad foreningen har arbejdet med i 2019, og måske kan du blive interesseret i træde ind i bestyrelsesarbejdet. De Grønne Smede Efteråret trænger sig på, og Løvels Grønne Smede er så småt ved at gå i vinterhi. De har mødtes hver anden mandag siden sidst i marts og har udført mange alsidige opgaver. Græsklipning har krævet meget tid, men der er bl.a. også blevet luget mange steder. Mindelunden har fået ekstra kærlig pleje, lige som kirkens parkeringsplads, ved hallen og ved forsam14

lingshuset har fået en tur. Her har De Grønne Smede også hjulpet med klipning af hæk . Alt efter vejret til forår, så forventer de at starte op igen sidst i marts 2020 kl. 9.00. Hvis du har lyst til at være med i De Grønne Smedes hyggelige selskab, så kontakt endelig Løvel og Omegns Borgerforening eller Else Nielsen på tlf. 28299016. De starter altid med en kop kaffe og en snak om, hvad de kan tænke sig at arbejde med den pågældende dag og slutter af senest kl. 11.30. Julebelysning Vi har i år opgraderet julebelysningen. Vi er nemlig glade for, at vi har fået tilskud fra Løvelfonden og Løvekontoen til etablering af nogle nye stik på lysmasterne, og derfor vil Søndergade og Gl. Aalborgvej i år pryde vores by med smukke julelys. Fars Dam Vi er stadig i dialog med kommunen vedrørende områdefornyelsen ved Fars Dam og afventer et


oplæg, som de er ved at få lavet ved en landskabsarkitekt. Arrangement Kan vi fylde forsamlingshuset til et spændende foredrag ? Vi gør forsøget den 6. marts 2020, hvor Løvel og Omegns Borgerforening og Løven i samarbejde inviterer til foredrag med Jørgen Skouboe fra tv-programmet "Nak og Æd". Vi håber, at vi kan skabe rammen for en hyggelig aften med spisning og god underholdning. Se opslaget her i bladet.

Juletræsfest Søndag d. 8. december 2019 holder vi juletræsfest for både børn og voksne i forsamlingshuset fra kl. 14.30. Der vil traditionen tro være gløgg, kaffe, te og saftevand til alle, samt mulighed for køb af sodavand og juice. Børnene kan lave en lille juledekoration, de kan få med hjem, og mon ikke både julemanden og hans kone kommer og underholder med musik og sange rundt om juletræet. Måske har julemanden også en lille overraskelse med til de artige børn :-)

VI SES TIL JULETRÆSFEST I FORSAMLINGSHUSET

15


Skolens bygninger fyldte 40 år I august fyldte skolens bygninger i Løvel 40 år. Det markerede vi fredag d. 30. august. Vi havde besøg af vores pensionerede lærer Gunhild Bach, som havde inviteret 2 forhenværende elever med, Ann-Catrine Henriksen og Søren Andersen, der begyndte i skole i 1979 - altså for 40 år siden. Gunhild fortalte om skolens historie i Løvel, og vi så Ann-Catrines flotte og velbevarede skolebøger fra dengang. Vi sang en sang, som vores lærer Annelene havde skrevet til lejligheden. Skolens elever og personale samledes

16

omkring det store træ på parkeringspladsen. Træet blev plantet for 20 år siden for at markere jubilæet dengang. Her sang vi ”Livstræet”. Slutteligt drak vi saft og spiste kage. I skolens indgangsparti ”plantede” vi, med udklip af elevernes hænder, et træ på væggen, hvor der også blev lavet en udstilling med de ting, som vi tidligere havde set og hørt om under Gunhilds oplæg. En skøn og festlig dag! Tak til alle, der bidrog til at gøre arrangementet muligt.


Sangen, som lærer, Annelene skrev i anledningen af skolens bygningernes 40 jubilæum. Udenfor i al slags vejr også rigtig meget sker. Gode rammer, leg og glæde er i rigt mål her til stede. Se det store i det små, det er værd at huske på.

Mel: Jeg en gård mig bygge vil. Skolens bygning fylder år. 40 år, -hvor tiden går. Bygningerne sætter rammen, for at vi kan være sammen. Mangt og meget er der sket, Hvad mon murene har set? I en krog med læselyst små og store “ ta’r en dyst”. Fællesskab og læseglæde, i det nu er fuldt tilstede. Venskab knyttes ligeså, Det er godt at kigge på. Duft af lækkert hjemmebag Har der været mangen dag. Eftermiddagsmad gir hygge. Kreativitet og lykke. Leg og lærdom hånd i hånd. Trivsel, tryghed - skolens ånd.

På en enkelt skoledag er der liv i mange fag. Klasser, fællesrum med mere, hvor man kan sig inspirere. Lære nyt med energi efter pause i det fri. En decembermorgen må alle samles store, små. Fællesrummet sætter rammen, om Lucia er vi sammen. Traditioner holdes ved, kendetegner dette sted. Alt det der er bygget op, styrker både sjæl og krop. Bygningerne sætter rammen, Det vi fejre vil nu sammen. Nye dage banker på. MÅ VOR SKOLE VEL BESTÅ!

17


Løvel Petanqueklub – siden sidst Kort nyt fra Løvel petanque Alle turneringer er afsluttede og igen med fine resultater.

I Tjele Cuppen blev Løvel nr. to, med følgende på holdet: Birgit, Edith, Jens, Jytte, Jørgen, Jørn, Kristian og Poul Erik, tillykke.

Limfjordsturneringen med Jens, Jørn, Kristian og Poul Erik sluttede med en Når vejret tillader det, er der træning første plads i turneringen og en tredje onsdag, lørdag og søndag plads i dysten om at gå videre til DM. Viborg Cuppen blev vundet af Anette, Jens og Jytte Birgit, Conny og Jørn, tillykke Bistro Cuppen vandt Birgit, Elly L., Kristian og Poul Erik, tillykke Grundfos Jubilæumsstævne vandt Anette og Erik, tillykke

Løvel petanque klub har mistet en kær ven, Agner Kristensen. Agner har været medlem siden klubben startede, og han mødte trofast op til træning, selv om han på det sidste ikke havde kræfter til at spille alle kampene. Trods sine 93 år cyklede han ned til banerne. Vi havde indtryk af, at han elskede at få en god snak og et spil petanque. Agner har deltaget i mange petanque stævner og turneringer, og Agner var god at have på holdet. Vi vil savne Agner Ære være hans minde.

18


19

Tre første pladser og en enkelt anden plads


20


Løvel & Omegns Seniorforening Mandag 02. dec.: Hyggeeftermiddag. Mandag 09. dec.: Julefrokost på Løvelbro Bistro. Kl.12.00 Deltagerpris: kr.150,00. – Samkørsel fra Løvel Hallen 11.45. Tilmelding senest 02. dec. : til Svend 5121 7292 el. Inga 8669 9033 / 2177 5902. 2020. Mandag 06. og 13. jan. Hyggeeftermiddag. 20. jan. Generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne. Hvor andet ikke er nævnt er møderne kl. 14.00 i det lille mødelokale ved Løvel Hallen. Se også opslag ved købmanden el. på plakatsøjlen.

21


22


23


-

23 års erfaring og 17 ansatte Hjemmeservice Frit valgs ordning i Viborg Kommune

www.ester.dk

Morten Pedersen Jordkløvervej 7, Løvel 8830 Tjele Telefon: 86 69 90 55

Lokal håndværker udfører alt inden for Tømrer og Snedkerarbejde. Vi hjælper med at gøre dine tanker og drømme til virkelighed, når det gælder: nybyggeri, tilbygning, ombygning, reparation, nyt tag, vinduer, døre, køkken, trægulve mm.

Uforpligtende tilbud gives ring og hør nærmere!

24


25


Booking af Løvelhallens faciliteter Leje af hallen: Jan Jakobsen, mobil 2146 9965 jako@firma.tele.dk Booking af mødelokalet, cafeteriet i hallen og klubhuset : Jan Jakobsen, mobil 2146 9965 jako@firma.tele.dk

Slugten kan lejes til børnefødselsdage, overnatning m.m.

Bookning

Torben Gade / Bo Søgaard Friluftsliv.i.Lovel@gmail.com Bookning er først gældende ved modtaget lejekontrakt.

26


Støt nærmiljøet - handel lokalt KØBMAND LØVEL

Bettina og Ronni

Smerter/spændinger i kroppen kommer ikke altid fra det område, hvor problemet reelt er. De kan reelt komme fra et helt andet sted end der, hvor du mærker problemerne. Ubalancer andre steder i kroppen kan være årsagen. Med totum kropsterapi ses kroppen som en helhed, så det reelle problem behandles fremfor symptomerne/spændingerne alene. Det er den bedste måde at forhindre at smerter/spændinger vender tilbage efter kort tid. Totum kropsterapi arbejder med det bedste fra zoneog kraniosakralterapi, bindevævsmassage, afspænding og triggerpunktsmassage.

27


Forening

Kontaktperson

Else Nielsen

Amatørscenen

Løvel Forsamlingshus www.loevelforsamlingshus.dk

Løvel og Omegns Borgerforening

Løvel idrætsforening

Formand: Kasserer: Udlejning:

Lars Olesen Dan Gohlke Dan Gohlke

Formand:

Kaj Kristensen

2829 9016

21724704 5190 9231 5190 9231 dan-g@fibermail.dk

Næstformand: Kjeld Berg Jacobsen Kasserer: Jannie Jensen Flagalle´ : Karen Østrup

2663 9531 2328 0538 2087 7309 6076 6449

Formand: Næstformand: Kasserer: Senior: Ungdom:

Jesper Taastrup Christensen Bettina Brokholm Olesen Henriette Hørup Jan Jakobsen Jan Jakobsen

2511 3111

Formand:

Jens Henriksen dittejens@mail.dk

2335 8712

Kasserer:

Kristian Klausen

4218 4672

Formand:

Svend Holm 5121 7292 svend86676365@gmail.com

Løvel petanqueklub

2967 8820 2146 9965 2146 9965

Løvel og omegns seniorforening Kontaktperson: Inga Jacobsen IngaogAksel@fibermail.dk

8669 9033

Formand:

Torben Munk LRVSKALS.formand@gmail.com

Kasserer:

Gert Madsen LRVSKALS.kasserer@gmail.com

Styregruppe:

Martin Bjerring Birgit Frandsen Anders Thisted

2617 9346 2346 3828 2815 2599

Inge Jørgensen

20623419

LRV

Team Løvel WWW.teamloevel.dk

Badminton

28


Forening

Kontaktperson

Løvel Friluftsliv - LUIF

Knud Primdal Bo Søgård Torben Gade Henriette Hørup Cindie Thomsen

Løvel menighedsråd

Formand: Lars Østergaard 8669 9058 Kirkeværge: Karsten Yding Rasmussen Formand:

Klaus Høgh

LUIF Floorball, Løvel Lions.

Formand: Træner:

H C Hansen H C Hansen

LUIF støtteforening

Formand: Keld Berg Teltudlejning: Henning Klovborg Kasserer: Jan Skovgård Jakobsen jako@firma.tele.dk

Løvel ”Fonden 2000” www.lovel.dk

2097 9091 6110 3081 2165 4340 2967 8820 4124 3888

2045 4202

2328 0538 2323 6401 2146 9965

29


Løvel Netop Nu Beboerblad for Løvel og omegn Oplag : 450 Bladudvalget takker mange gange Ingelise Jensen for omdeling af Løvel Netop Nu. Charlotte Fristrup Næstegårdvænget 19 Løvel Tlf.: 3048 9660 charlotte.fristrup@jubii.dk

Gerda Andersen Næstegårdvænget 7 Løvel Tlf: 8669 9080

gerdaogbjoern@mail.tele.dk

Martin Bjerring Mosevænget 8 Løvel Tlf 2617 9346

Martin.Bjerring@gmail.com

BLADUDVALGET GØR HERMED OPMÆRKSOM PÅ, AT ARTIKLERNE I BLADET IKKE NØDVENDIGVIS GENGIVER BLADUDVALGETS HOLDNING

30


31


Køb dit juletræ

på Enghavevej 27, 8830 Tjele Nordmannsgran fra kr. 50,Pyntegrønt fra kr. 15,-

Man må gerne selv fælde sit træ, hvis man har lyst til en tur i skoven. Tlf. 4049 2814 el. 2336 2150 32