Page 1

T RANS U RDUC


02.

Transurduc

Transurduc este un drum comunal pietruit în lungime de 17 km care leagă localitățile Damuc din Județul Neamț de Lacul Roșu din Județul Harghita. Drumul traversează Culmea Surducului din Munții Tarcău, oferind o priveliște extraordinară.

Cheile Bicazului

JUD AMȚ

L NE

ITA

RGH

L HA

EȚU

EȚU

JUD

Lacul Roșu

Comuna Dămuc

Dămuc


Drumul prezintă un grad mediu de dificultate fiind necesar a fi abordat de mașini cu gardă ridicată, de orice șofer cu experiență. Timpul necesar parcurgerii acestui drum este de 2 ore incluzând și pauzele necesare admirării peisajului. Drumul traversează mai multe pășuni alpine situate pe creasta Munților Hășmaș.


DISTANȚA TOTALĂ

17 km DIFERENȚA DE NIVEL

300 m NIVELUL DE DIFICULTATE

Mediu PRACTICABIL ÎN SEZOANELE

Primavara, Vara, Toamna SUPRAFAȚA DRUMULUI

Macadam, Pamant INFORMATII DE ACCES

Damuc judetul Neamt Lacul Rosu judetul Harghita


După urcarea abruptă drumul se întinde pe culme, unduind pe partea dreaptă sau stângă a culmii, traversând pășuni și fânațe și deschizând orizonturi greu de imaginat. La început se deschide priveliștea spre Ceahlău, unde Piramida Toaca se ridică semeț peste linia de orizont. Kogaionul Dacic uimește privindu-l de aici mai de mult decât de oriunde altundeva.


Vom continua drumul și încet, încet ni se deschid noi priveliști spre abrupturile Hășmașului, Valea Bicăjelului și casele răsfirate de pe această vale. Întorcând capul Cheile Bicăjelului, Cheile Bicazului, abrupturile dinpreajma Lacului Roșu, ne lasă fără cuvinte.


Cu cât ne continuăm deplasarea cu atât vom fi mai uimiți de frumusețea extraordinară pe care o poate oferi acest drum. Dar, ajungem la o răscruce de drumuri unde, drumul nostru începe săcoboare, încercându-ne regretul. Din fericire chiar și pe coborâre, priveliștea esteîncă extraordinară compensând îngrijorarea determinată de drumul care din nou se umple de ogașe. Drumul ajunge în valea Bicăjelului în apropierea Cheilor Duruitoarea, acolo unde apele Bicăjelului se aruncă zgomotos de pe stânci, înainte de a traversa satul cu același nume. Drumul continuă prin frumoasele chei ale Bicăjelului, urmând să ajungă la Lacul Roșu.


Telec

Hagota

O BIEC T IVE T U R I STI CE

Bicazu Ardelean

sursa www.guide-romania.ro JU

Cheile Cupașului Cheile Lapoșului Lacul Roșu Cheile Bicazului Piatra Altarului Gâtul Iadului Cheile Bicăjel Casa de vânătoare Ceaușescu Barnadu Cascada Duruitoarea Cheile Duruitoarea

JU Bârnadu DE ȚU DE LN ȚU EA LH MȚ AR GH ITA

JUDE ȚU

JUDE ȚU

Ț L NEAM ITA

L HARGH

Trei Fântăni

JU DE Ț

A IT

Camping Km 4 Lacul Roșu Camping Lacul Roșu

GH

sursa www.guide-romania.ro

M

AR

CA MPARE

EA

LH

LN

ȚU

ȚU

DE

Hotel Lacul Roșu Hotel Turist Lacul Roșu

Dămuc

Huisurez JU

recomandata de Guide-Romania

Ivăneș

Lacul Roșu

Covacipeter

CA ZARE

Bicaz-Chei

Profile for lovadikinga

Transurduc  

Transurduc  

Advertisement