Page 1

T RANS LOCV E I


10.

Translocvei

Comuna Gârnic

Translocvei este un drum județean pietruit în lungime de 26 km care leagă localitățile Sichevița din Județul Caraș Severin de Moldova Nouătot din județul Caraș Severin, având indicativ DJ 571A. Drumul traversează Pasul Gârnic la 705 m altitudine, fiind o trecătoare din Munții Locvei.

Măcești

Moldova Veche

Padina Matei

Gârnic

Moldova Nouă Cărșie

Comuna Sichevița

Curmătura

nia Româ Srbija

327335 Coronini Sfănta Elena

Liborajdea

Crușovița

Gornea


Drumul prezintă un grad redusde dificultate fiind potrivit a fi abordat de orice fel de mașini. Timpul necesar parcurgerii acestui drum este de 3 ore incluzând și vizitarea unor obiective deosebite care se găsesc în zonă. Drumul traversează păduri de foioase si brad.


Drumul pleaca din Sichevița, o zonă de poveste așezată pe Clisura Dunării, la trecerea dintre Munții Almăjului și Munții Locvei.


DISTANȚA TOTALĂ

26 km DIFERENȚA DE NIVEL

400 m NIVELUL DE DIFICULTATE

Redus PRACTICABIL ÎN SEZOANELE

Iarna, Primăvara, Vara, Toamna SUPRAFAȚA DRUMULUI

Asfalt, Macadam, Pământ INFORMATII DE ACCES

Siechevița - Moldova Nouă județul Caraș Severin TIP RECOMANDAT DE MAȘINĂ

Siechevița - Moldova Nouă județul Caraș Severin


Din aceste locuri se spune că se trag toți românii de pe Clisura Dunării. Urmăm cursul pârâului Sichevița care traversează valea cu același nume și descoperim zece mori de apă.

Drumul continua către unul din puținele sate de cehi din România, Gârnic. Acest sat cocoțat pe culmea Munților Locvei este înconjurat de numeroase obiective atrăgătoare.


Două cascade superbe se găsesc în apropierea drumului pe care-l parcurgem, pe care trebuie să ne facem timp sa le vizităm. Drumul continuă traversând zone abrupte cu aspect de chei, trecând pe lânăgă fosta carieră de exploatare a cuprului din Munții Locvei și ajunge în orașul Moldova Nouă.


O B I EC T IVE T URI STI CE sursa www.guide-romania.ro

Cascada Modavita Cascada Padina Matei Grota Haiducilor Gârnic Morile de apă din localitatea Gârnic Morile de apa de pe râul Gramensca Peștera Padina Matei Rezervația naturală Valea Mare Castrul roman de la Moldova Nouă Grota Gaura cu Muscă Insula Ostrovul - Moldova Veche Muzeul Moldova Nouă

CA Z ARE recomandata de Guide-Romania

Pensiunea Gernik 100

CA MPARE sursa www.guide-romania.ro

Pensiunea Gernik 100

Profile for lovadikinga

Translocvei  

Translocvei  

Advertisement