Instore & livecomm 01 2016

Page 9

ANWB heeft in ons land nu 87 winkels. Eén daarvan, in Weert, verhuisde onlangs naar de Markt 15 aldaar. ANWB was al enige tijd op zoek naar een betere locatie in het centrum met een goede aanloop en wat meer winkelruimte. De oude winkel aan de Maasstraat voldeed niet meer.

Een woordvoerder van ANWB deelt desgevraagd mee dat sinds de uitrol van de nieuwe winkelformule in het voorjaar van 2013 maar liefst 21 winkels aan de portfolio zijn toegevoegd. Dit voorjaar zal de focus liggen op de ombouw van het restant oude formules naar het fonkelnieuwe concept.

Sinds de uitrol van de nieuwe winkelformule is Van Keulen als leverancier van het winkelmeubilair actief. Destijds is er voor gekozen vanwege de jarenlange ervaring en retailexpertise. ANWB ervaart dat het bedrijf ook graag meedenkt in praktische oplossingen en verbeteringen van het winkelconcept.

Aan de Markt in Weert wordt beschikt over 360 m² bvo (waarvan 240 m² vvo). De winkel is ingericht conform de nieuwe opzet en heeft een eigentijdse, frisse uitstraling. Uitgesproken blikvangers zijn het swipeboard en de praatpaal. Verder zien we nog wisselende thema-eilanden, terwijl door de uitvoering ervan ook de schoenenwand een aandachttrekker is. ANWB zet verder duidelijk in op de omni-channel aanpak. “Natuurlijk nemen de online verkopen een steeds groter deel van de omzet voor hun rekening, maar ook offline groeit onze omzet. Uiteindelijk kiest de klant dan wel het ANWB-lid voor het verkoopkanaal,” aldus de ANWB-zegsman nog.

Ronald van Keulen licht het als volgt toe: “ANWB heeft in het vierde kwartaal van 2012 een tender uitgeschreven voor het leveren en bouwen van 25 winkels volgens een nieuw concept. Van de aangeschreven interieurbouwers kwamen wij als beste partij uit de bus en we zijn in het voorjaar van 2013 gestart met de bouw van de eerste 25 winkels. Het bouwtempo was drie per week en na negen weken was batch één gereed. Vervolgens kregen wij wederom een batch van 25 winkels in opdracht. Deze werd in de tweede helft van 2013 gerealiseerd. In 2014 en 2015 is het bouwtempo verlaagd en nu staat de › teller op 77 winkels.”

9