Page 29

Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

meest recente medische technologie, zoals pacemakers en hartmonitors. Experts van Medtronic helpen om de zorgprocessen slimmer te organiseren. Daarnaast zijn we, grenzend aan het OK-complex, bezig met het bouwen van twee hybride operatiekamers. Deze operatiekamers zijn tevens onderdeel van het hart- en vaatcentrum en worden medio maart 2016 opgeleverd.”

Contrast in architectuur Van Aarle: “Het bouwwerk is nu wind- en waterdicht. Binnen vinden afbouwwerkzaamheden plaats, zodat het nieuwe hart- en vaatcentrum in maart 2016 kan worden opgeleverd en de patiënten en zorgverleners in mei kunnen verhuizen. Het ziekenhuis koos voor een aanbesteding op basis van V.O.F. De bouwcombinatie Carebuilders, Heerkens van Bavel Bouw en Bouwbedrijf Berghege, voert het bouwkundige werk uit en coördineert de installatiewerkzaamheden van Croon en Wolter en Dros.” De nieuwbouw heeft een robuuste draagconstructie met betonnen funderingspalen, een bovenbouw met kanaalplaatvloeren en betonnen kolommen en stabiliteitswanden. Het dak is van staal. Er is gebruikgemaakt van groutinjectiepalen om trillings- en geluidshinder te minimaliseren. “De gevels zijn gevuld met aluminium kozijnen, etherniet beplating en leien tegen het binnenspouw-

Het cardiologisch centrum wordt voorzien van de modernste faciliteiten, waaronder 5 hartcatherisatiekamers, 24 bewaakte bedden en een dotterlounge, vlakbij de spoedeisende hulp op de eerste verdieping.

blad (HSB)”, zegt Van Aarle. “De leistenen zijn met haakjes aan het houten rachelwerk geklemd. De gevelopbouw van de nieuwbouw lijkt op de façade van het nieuwe polikliniekgebouw. De nieuwe gebouwen vormen een bijzonder contrast met het hoofdgebouw, dat een gevel heeft van gewassen grindsteen.”

FEITEN EN CIJFERS PROJECT Nieuwbouw hart- en vaatcentrum en entreehal

OPDRACHTGEVER Catharina Ziekenhuis

‘Met moderne faciliteiten en hypermoderne apparatuur, blijven we een nationaal en internationaal bekend en erkend hartcentrum’

ZORGVERLENER Catharina Ziekenhuis

ARCHITECT Architecten aan de Maas, Rotterdam / Maastricht

ADVISEUR INSTALLATIES Deerns

CONSTRUCTEUR Aronsohn

AANNEMERSCOMBINATIE Carebuilders (Heerkens van Bavel Bouw en Bouwbedrijf Berghege)

E-INSTALLATIES Croon

W-INSTALLATIES Wolter & Dros

LEVERANCIER VAST MEUBILAIR Gispen en Arends

BOUW HART- EN VAATCENTRUM december 2014 - maart 2016

BOUW CENTRALE HAL december 2014 - maart 2016

BRUTO VLOEROPPERVLAK HART- EN VAATCENTRUM 7.000 m2

BOUWEN AAN DE ZORG | 29