Page 1

Noms:Albert H,Iker D i Gerard M Assignatura: Socials Professora: Lourdes Data d’entrega: 2-11-09 Curs: 1r B

1


Descripció de mapes................................. pàg 3 i 4 Comparació dels mapes.............................pàg 5 Errors dels mapes antics............................pàg 6 En quin dels dos mapes no hi ha Amèrica..pàg 7

2


1-Descripci贸 dels mapes

Mapa de ptolemeu

Mapa de Abraham Ortelius 3


PTOLEMEU: Només es pot diferenciar Espanya , una part petita d'Africa, Asia,el mar mediterrani,l’Equador, el tròpic de càncer i algun paral·lels i meridians més. Aquí no veiem Australia ni Amèrica ni l’Antartida.

ABRAHAM ORTELIUS: En aquest mapa es pot diferenciar Amèrica,Asia,Africa i alguns mars i oceans. També es veu l’equador,el tròpic de càncer,el tròpic de capricorn I el cercle polar àrtic i antàrtic. El que no veiem es Australia.

4


2.compara els dos mapes i assenyala’ n les diferencies. El mapa de ptolemeu a diferencia del de Abraham Ortelius no surt Amèrica ni Rússia, Asia, Oceania. El de ptolemeu surt molt deforme comparat amb el de Abraham. El de Abraham es més complert que el de ptolemeu. El de Ptolemeu sembla pla i el de Abraham rodó.

5


3-errors del mapes antics. En el de ptolemeu falta Amèrica, gran part d’Asia i Rússia ,Oceania, micronèsia,gran part d’Africa, l’Antartida, el pol nord i el japó i tot surt molt deformat. En el de Abraham ja surt Amèrica pero segueix faltant gran part d’Asia i Rússia,Oceania, micronèsia, l’Antartida i el pol nord, tot surt bastant millor dibuixat.

6


4-En quin dels dos mapes antics no hi ha representat el continent Amèrica?raona la resposta. En el ptolemeu,perquè encara no havien descobert Amèrica i pensaven que la terra era plana i que s’acabava la terra i havia un forat infinit.

7

ALBERT IKER I GERARD  

TREBALL DE SOCIALS

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you