Page 1

CONTES LILES (8 de març del 2018)

L’ autobús de Rosa Silei, Fabrizio Granada: Barbara Fiore, cop. 2012

L’avi d’en Ben li regala una visita al Museu Henry Ford. Quan arriben en Ben es pensa que van a visitar un museu de cotxes però el que realment el seu avi li vol explicar és la història de la Rosa Parks i de com ell va ser testimoni d’un dels fets més importants de la història dels Estats Units, el que va iniciar el moviment pels drets civils.

El llibre dels porcs Browne, Anthony, Pontevedra : Kalandraka, 2013

El Sr. Garrí vivia amb els seus dos fills, en Marc i en Pol, en una casa molt bonica, amb un jardí molt bonic i amb un cotxe molt bonic, en un garatge molt bonic. Dins la casa,hi havia la seva dona. «Afanya’t amb l’esmorzar, estimada!» Cridava el Sr. Garrí cada matí abans de marxar cap a la seva feina, que era tan important. «Afanya’t amb l’esmorzar, mama!» Cridaven en Marc i en Pol abans de marxar cap a l’escola, que era tan important…


Sóc una nena Ismail, Yasmeen Barcelona: Corimbo, 2016

Aquest àlbum parla de la diferència d'una manera dinàmica i divertida. La nostra protagonista és un petit ase femella, o somera, espontània, natural i moguda. Quan algú la confon amb un nen, ella crida ben fort: «Sóc una nena!». A la història fa accions que molts personatges atribueixen als nens, i això ens genera la reflexió de per què passa això.

Marie Curie (petita&Gran) Sánchez Vegara, Mª Isabel Barcelona : Alba, 2016

Marie Curie va ser la primera dona doctora en Ciències i professora a la Universitat de París. També va ser la primera persona de la història a rebre dos premis Nobel. La seva senzillesa i fe altruista en la ciència la van portar a descobrir el radi i el poloni, i a desenvolupar la teoria de la radioactivitat. Per tot això és considerada la dona més inspiradora de la ciència moderna.

Plantant els arbres de Kenya: la història de Wangari Maathai Nivola, Claire A. Barcelona : Joventut, 2012

Wangari Maathai, guanyadora del Premi Nobel de la Pau de 2004 i fundadora del moviment Cinturó Verd, va créixer a les terres altes de Kenya, on les figueres amagaven els turons, els peixos omplien els rierols i la gent conreava els seus abundants horts. Però any rere any, les terres van ser desforestades i el paisatge es va transformar cada vegada més. Quan Wangari va tornar després dels seus estudis a Estats Units, solament va trobar horts secs, gent desnodrida i els arbres havien desaparegut del paisatge. Com podria ella sola portar de tornada els arbres, restaurar els horts i retornar la felicitat a la gent?


La nena dels pardals Pennypacker, Sara Barcelona : Joventut, 2010

Quan a la Xina s’ordena exterminar tots els pardals perquè es mengen gran part de les collites, la Ming-Li decideix salvar tants pardals com pugui. El valerós gest de la nena serà una lliçó per als qui no van saber veure la importància de cada espècie en el cicle de la vida

Contes de bona nit per a nenes rebels: 100 històries de dones extraordinàries Favilli, Elena

Barcelona : Estrella Polar, 2017

Hi havia una vegada una princesa... una princesa? No! Hi havia una vegada cent dones que van canviar el món. De Serena Williams a Malala Yousafzai, de Coco Chanel a Frida Kalo, d’Hipàtia a Michelle Obama, aquest llibre narra les vides extraordinàries de cent dones valentes i, a més, conté les il·lustracions de seixanta artistes d'arreu del món.

Benvolguda Malala, cada dia és el "dia de la Malala" MacCarney, Rosemary Barcelona : Editorial Juventud, 2014

Aquesta jove pakistanesa va ser tirotejada pels talibans només perquè volia anar a escola. A partir d’aquest moment, Malala va cridar l’atenció mundial per ser tan valenta, i es va convertir en una veu que reclamava els drets de les noies de tot el món. Aquesta és una carta per a la Malala, il·lustrada amb fotos de nenes d’arreu expressant la solidaritat i admiració que senten per ella.

Guia de lectura  
Guia de lectura  

Històries inspiradores de nenes i dones molt valentes

Advertisement