Page 1

PRODUCT DESIGN

PORTFOLIO

LOUIS PEYS


Louis Peys Master Product Design


Focus on Ecologic Design Focus on Interaction Design Focus on System Design


Ontwerpopdracht Ontwerp een viertal tuinartikels die perfect in de hand liggen voor de doelgroep. CreĂŤer ook een merk rond deze artikels die passen bij de doelgroep en de gebruikers. Onze doelgroep waren werkende mensen die tot rust komen in hun tuin. Het merk dat we gemaakt hadden was Releaf.

Tuinset 2de jaar


Het product dat ik onder handen nam was de vernevelaar. Door het waterreservoir niet aan de spuitmond te hangen maar aan de heup komt er minder last op de pols. Buiten de vernevelaar is er ook een snoeischaar, een grasschaar en een tuinslangmond ontworpen.

Tuinset 2de jaar


Ontwerpopdracht Maak door gebruik te maken van de techniek rotatievormen een viertal producten die gebruikt kunnen worden op beurzen. Onze groep heeft een tafel, een overleghoek, een zetel en een kruk/ scheidingswand ontworpen. Ik nam de kruk voor mijn rekening. Doordat we gebruik maken van de techniek rotatie vormen brengt dat enkele beperkingen met zich mee.

Rotatievormen 2de jaar


Ontwerpopdracht Verbeter de ontworpen fietswieder van de vorige bachelor studenten op technisch vlak. Analyseer de constructie die ontworpen is door berekeningen te doen. Om daarna de constructie te optimaliseren. Ook op ergonomisch vlak is de fietswieder geperfectioneerd. Dit project is in samenwerking met Michiel Van Praet en Jonathan Temmerman tot stand gekomen.

Fietswieder 3de jaar


Ontwerpopdracht Ontwerp een woordenvanger. Dit is een product dat de gebruiker een gedicht voorleest nadat de gebruiker een paar sleutelwoorden heeft gezegd. Zorg dat alle handelingen goed overeenkomen en duidelijk zijn. Ook de wachttijd die nodig is om het gedicht te schrijven moet weergegeven worden door het product zodat de gebruiker weet hoelang het wachten nog duurt.

Woordenvanger 3de jaar


Storyboard De gebruiker spreekt kernwoorden in. Door de kleine tetraĂŤder in te drukken word de boodschap verzonden. Tijdens het wachten gaat de woordenvanger open. Voor het gedicht af te spelen moet men de twee helften tegen elkaar aan drukken.

Woordenvanger 3de jaar


Ontwerpopdracht Redesign een nekbrace zodat het stigma rond dit product wegvalt. Door een nekbrace rond een merk te ontwikkelen gaat de gebruiker zich identificeren met zijn nekbrace. Dit zorgt ervoor dat hij deze met plezier gaat dragen. Ook een klein spel toevoegen kan positief zijn omdat de aandacht niet naar de brace gaat maar naar het spel.

Nekbrace 3de jaar


Ontwerpopdracht Bundel alles wat je geleerd hebt op technisch, ergonomisch en economisch vlak om een zonnesmelter te ontwerpen. Zonnesmelters worden gebruikt in EthiopiĂŤ om honing en was te scheiden door de warmte van de zon te gebruiken.

Zonnesmelter 3de jaar


Zonnesmelter 3de jaar


Ontwerpopdracht Aan de hand van de toolkit 'Product service system design' een nieuwe product service voor de stad Antwerpen ontwerpen. Door zoveel mogelijk tools uit het boek te gebruiken kwam er een nieuwe project voor de stad Antwerpen. Het thema van deze ontwerpopdracht was 'ruimte'.

EgoĂŻstisch Onvertrouwbaar Conservatief Disengagement Bescheiden

I-ware 4de jaar

Gesloten Vrouw


Behulpzaam Vertrouwbaar Open minded GeĂŤngageerd Trots Communicatief Man


De nieuwe product service laat studenten toe de ruimtes van de inwoners van Antwerpen te gebruiken. Via de applicatie komen ze in contact met de inwoner en kunnen ze de woning betreden. Het digitale whiteboard staat in het huis van de inwoner en laat fysiek contact toe tussen beide partijen.

I-ware 4de jaar


Opdrachtstelling In samenwerking met de stad Antwerpen een nieuw platform ontwerpen datde marktkramers en marktleiders ondersteunt op hun dagelijkste activiteiten op en rond de markten van Antwerpen.

Masterthesis 5de jaar


BIO

Louis Peys 6 November 1995 Schuttershof 23 3550 Heusden-Zolder Belgium

Education

Product Development University of Antwerp, Belgium 2013-present Math Sciences Sint-Franciscus college, Belgium 2007-2013

louispeys@gmail.com Dutch | first language English | advanced French | Fluent

Tools

Solidworks Adobe Photoshop Adobe Illustrator Adobe Indesign Keyshot


Thanks for showing interest in my

PORTFOLIO


Design Porfolio Louis Peys | Belgium | 2018 Contact: louispeys@gmail.com

Product Design Portfolio  
Product Design Portfolio  
Advertisement