Page 1

Прекрасно пътешествие ни очаква... ...или каквато си го направим :)

Родопско скитане, майски празници

Моля запознайте се в детайли с информацията, която следва. Така ще направим пътешествието още по-приятно!


1 май 2014г., Началото!

Нека всички пътешественици се срещнем в 9:30ч. на Лукойл Ихтиман... (цък за карта)

Всеки взима каквито стимуланти ползва обикновено и приключението започва......


С бодра стъпка (на педала) поемаме около Пловдив, през Асеновград...

(цък за линк към картата) За деня ще посетим Белинташ, скалните ниши до с.Дъждовница

...и пещерата Утробата


Ще обядваме в някое крайпътно заведение с вкусна храна...


...и ще нощуваме на брега на яз.Кърджали, в Стефанови къщи (цък) Моля, имайте предвид, че за посещение на пещера Утробата трябват удобни обувки, вода, Rexona ;) и желание за едночасово стръмно изкачване. Има възможност и да си почивате около колите (или из съседните селца), докато изчаквате групата да се върне. Въпрос на избор :)

В къщата за гости има възможност да си приготвим вечеря или може да се възползваме от няколко ресторанта наблизо. Същото важи и за закуската.


2 май Наспиваме се хубаво (до 8ч.) и в 9ч. поемаме на път, като за деня ще посетим : - гр.Кърджали (може да направим пазар за вечерта) - Перперикон - язовирната стена на яз.Студен кладенец - Шейтан дере (Дяволския каньон) Кован кая (Версия 1)(обяд в комплекс Арда) - Кромлеха (Българският Стоунхендж) - Меандрите на р.Арда и Кован кая (версия 2) - Центъра за опазване на лешояди (карта на маршрута)

Ще вечеряме и къмпингуваме около р.Арда. Вземете си бански. Моля заявете ми, ако нямате палатка/шалте, за да ви осигуря. Препоръчителни са дебели дрехи и спален чувал или други завивки. Моля да заявите, ако желаете да каякарите по р.Арда, за да проучим най-добрите условия.


3 май Приключението продължава... Ставаме, прибираме палатките, разкършваме се с Йога ;) и поемаме към гр.Смолян, обратна посока за Кърджали и Ардино. За днес ще видим още красоти: - Дяволския мост - с.Смилян, пещерата Ухловица и с.Могилица В гр.Смолян ще нощуваме в хотел Кипарис, където банските пак ще влязат в употреба :) (цък за карта) Ще обядваме и вечеряме вкусно в заведения по пътя.... :)


4 май Наспиваме се хубаво, разходка в Смолян и поемаме към вкъщи, като междувременно ще видим Бачковския манастир и Асеновата крепост.

(цък за карта)

Вечерта хоум суийт хоум, почивка след почивката и освобождаване на място в мозъка, за да обработи толкова картини и емоции :)

Ще е прекрасно да се запознаете предварително с местата, които ще посетим и да споделяте на място любопитни подробности за тях... Моля прочетете отново информацията за пътуването, за да прецените какво ще ви е необходимо в посока облекло, обувки (силно препоръчително е да са удобни и здрави) и други аксесоари. Кажете ми, ако имате нужда от палатка. За връзка с мен : 089 880 49 55 Лицето-книга (цък)

Родопи 2014  
Родопи 2014  
Advertisement