HIT mkb

Page 1

JAARGANG 02 - NO. 3 - 2013

MAGAZINE U VERDIENT HET!

CONSERVATORIUM HOTEL AMSTERDAM OP EN TOP DESIGN

SINT PETERSBURG VAN SHOPPEN TOT STERRENKOK

&

DESIGN MUSTHAVES

HET DAKAR VAN FRANS VERHOEVEN TWEESTERRENKOK HANS VAN WOLDE:

‘VRIJE TIJD IS MIJN

GROOTSTE OFFER’


HIT DESIGN

CONSERVATORIUM HOTEL

NEGENTIENDE-EEUWS IN EEN LUXE JAS HET BESTE VAN DE AMSTERDAMSE CULTUUR LIGT ER AAN JE VOETEN EN DE INRICHTING IS MODERN, LUXE EN VAN HOGE KLASSE. DE DEUREN VAN HÉT HOTEL VAN NEDERLAND WERDEN VORIG JAAR DECEMBER GEOPEND DOOR DESIGN-ONDERNEMERS ALFRED EN GEORGI AKIROV. WE HEBBEN HET NATUURLIJK OVER HET CONSERVATORIUM HOTEL IN HET PRACHTIGE EIND NEGENTIENDE-EEUWSE GEBOUW IN DE AMSTERDAMSE VAN BAERLESTRAAT.

TEKST: CHARLOTTE BACKX

17


Slapen

UW PERSOONLIJKE HOST GEEFT U EEN KIJKJE IN ZIJN AMSTERDAM

Een goede nachtrust is vanzelfsprekend wanneer u bevoorrecht bent om in het Conservatorium Hotel te slapen. Het acht verdiepingen tellende gebouw heeft 129 kamers in diverse categorieën: van superior, deluxe en grand deluxe tot suites van 30 tot zelfs 170 vierkante meter. Om de oorspronkelijke, torenhoge plafonds te behouden is meer dan de helft van de kamers opgezet in duplex stijl met extra grote ramen. Hierdoor heeft u een schitterend natuurlijke lichtinval in de kamers. De suites hebben ieder een naam gekregen zoals: I Love Amsterdam Suite, Concerto Suite en Van Baerle Suite.

Shoppen Om te beginnen huisvest het hotel verschillende winkels. En bent u wel of niet bekend in Amsterdam, wanneer u verblijft in het Conservatorium Hotel maakt dat helemaal niets uit: iedere gast krijgt zijn persoonlijke host om de hoofdstad of zelfs het Nederlandse landschap te ontdekken. De kruising tussen conciërge en protegé kan individuele wensen verwezenlijken zoals het regelen van reserveringen of musea- en winkelbezoek begeleiden. Daarnaast geeft deze tijdelijke vriend je een persoonlijk kijkje in ‘zijn’ Amsterdam: hij showt u bijzondere plekjes en straatjes en introduceert u bij markante mensen wanneer u dat wilt.

18


Scrubben Afgelopen voorjaar opende ook het inpandige, luxueuze Akasha Holistic Wellbeing Center haar deuren als nieuw onderdeel van het hotel. Op deze afdeling van duizend vierkante meter kunnen de gasten hun welzijn en gezondheid bevorderen met keuze uit bijna veertig Wellness-behandelingen. U vindt er een fitnessruimte met de nieuwste toestellen, een aerobicsruimte, Pilatusruimte, jacuzzi, sauna, zwembad van vijf bij achttien meter en een organic bar voor de nodige vitamines en energiedrankjes. Alles is Feng Shui ontworpen door huisarchitect Piero Lissoni om het geluksgevoel van de bezoekers te versterken. Waar wij gelukkig van worden is dat het Wellness Center ook beperkt beschikbaar is voor bezoekers van buiten het hotel. Want er slapen is, gezien de kamerprijzen die variëren van 300 tot 5000 euro per nacht, toch enkel voor de Happy Few.

Setje Hotels Het Conservatorium Hotel was het eerste hotel van Alfred en Georgi’s grensverleggende nieuwe collectie The Set Hotels. Tot deze collectie behoren inmiddels ook Café Royal, Regent Street London en Hotel Lutetia Rive Gauche Paris. Naast het adoptieplekje binnen The Set is het Conservatorium Hotel ook onderdeel van Design HotelsTM, dit is eveneens een verzameling van hotels maar deze hebben allemaal een eigen verhaal, originele visie of bijzonder uitgewerkt idee. Het verhaal van het Conservatorium Hotel is natuurlijk de voorliefde voor bijzondere architectuur en design en de uitmuntende service die alleen al de buddy je biedt.

19