Page 1

Løsning og Korning kirker

Marts- Juli Juni - April - August - Maj 2018

Vi har længtes efter et sted at slå os ned. ”Vi tror, at vi vil falde godt til som familie med nye venner og med børn, der trives både med skole og legekammerater. Det er vigtigt for os at blive en del af lokalsamfundene i Korning og Løsning, og det kræver, at vi bor her. Jeg vil ikke være en kl. 8-16 præst, der stempler ud, når klokken bliver 16. Jeg tror aldrig, man som præst stempler helt ud”. Filip Torp Kildeholm, præst i Løsning og Korning fra den 1. juni 2018.


Replik

Konfirmander vil gerne tro! Limousinekørsel og Iphones. Vi hører den hvert år: Konfirmationen er blevet en forbrugsfest, konfirmander er pengefikserede, og troen betyder ikke ret meget for dem. Men det er en myte!

18.45 Båltale ved Filip Torp Kildeholm Sognepræst

19.00 Bålet tændes

Konfirmanderne vil faktisk gerne tro – og de mener det mere seriøst, end deres forældre oftest forestiller sig. Det viste en landsdækkende undersøgelse for et par år siden. Og det svarer til mine egne uvidenskabelige iagttagelser og afsluttende evalueringer med konfirmanderne. Selvfølgelig kan der være huller i deres viden og meget, som de ikke forstår (som det er for alle kristne!), men de fleste mener noget med troen. Egentlig er det ikke spor underligt. For gennem det meste af et år har de fået gode hverdagskristne vaner som gudstjeneste, bøn, bibellæsning og fællesskab med andre kristne. Det sætter sig spor. Troen vokser frem, fordi den får næring. Præcis som kærlighed i et parforhold lever af kærtegn, daglig opmærksomhed på hinanden og gode ord. Gode vaner fremmer gode ting i livet!

Friluftsgudstjeneste på Skærven i Løsning

Men virkeligheden er, at mange konfirmander kommer ud af de gode hverdagskristne vaner efter konfirmationstiden. Ikke fordi de selv ønsker det, men de savner opbakning hjemmefra. Mor og far kommer ikke længere op og afsted til gudstjeneste, og så er det sin sag selv at komme i kirke. Troen og kirken glider i baggrunden og ophører med at være den personlige kraft til liv, håb og kærlighed, som alle ellers trænger til. Desværre! Faktisk er det med at få kirke og tro ind under huden hverken særlig mystisk eller svært. Det handler langt på vej om at gøre noget regelmæssigt. ”Den blotte deltagelse i gudstjeneste er kongevejen til troen”, har den danske digter Søren Ulrik Thomsen sagt. Han gik selv fra ikke-tro til tro. Hvad mon der ville ske, hvis gudstjeneste, bøn og bibellæsning blev ligeså naturligt og regelmæssigt som brusebad og fjernsyn i dit liv? Du kunne jo prøve det af … Sune Skarsholm, sognepræst

Brætspil for mænd Den 17. juni, kl. 10.30 holder vi familiegudstjeneste i det fri! Nærmere bestemt på festpladsen på Skærven. Husk madpakken og et tæppe at sidde på.

2

Hver anden mandag med start den 10. september kl. 09.00 i Kirkecentret. Vi begynder med morgensang, kaffe og brød. Slutter kl. 11.30. Brætspil for mænd Tag gerne spil med. Hver Prisen eranden 20.00mandag kr. med den 10. september Allestart mænd er velkomne. Kl. 09.00 i Kirkecentret. Vi begynder med morgensang, kaffe og brød. Slutter kl. 11.30. Tag gerne spil med.


Udsendelsesgudstjeneste og -fest for Janice & Mads Refshauge Jakobsen Søndag den 23. september 2018 udsendes BDMs nye missionærpar, Janice Leung og Mads Refshauge Jakobsen, i forbindelse med gudstjenesten kl. 10.30 i Løsning Kirke. Efter gudstjenesten indbydes der til udsendelsesfest i kirkens lokaler. Mads Refshauge Jakobsen kommer fra Løsning og har været udsendt som volontør for BDM i 2014/2015, hvor han hjalp til flere steder med at lave legepladser, arbejdede i Cheke Chea (for-skole), renoverede huse og meget andet. Volontørlivet satte så dybe spor i Mads, at han bare måtte tilbage til Tanzania og D.R. Congo – men denne gang i en længerevarende tjeneste som missionær. For at dygtiggøre sig til missionærtjenesten begyndte Mads efter endt uddannelse hos Beredskabsstyrelsen på den to-årige missionæruddannelse på All Nations Christian College ved London. Det var en af forudsætningerne for BDMs bestyrelse, da man allerede i 2016 indgik i et ansættelsesforhold med Mads med henblik på at rejse til Tanzania som missionær. Under opholdet i London på All Nations Christian College, mødte Mads sin ægtefælle, Janice, som kommer fra Hong Kong. Janice har været volontør i Vietnam. Senere læste hun socialvidenskab og udvikling på et universitet i London. Parret blev gift i december 2017 og afslutter nu sammen uddannelsen på All Nations Christian College. BDM har ansat Janice og Mads til en missionærtjeneste i Tanzania med udrejse i efteråret 2018. I BDM føler vi stor taknemmelighed over at få lov til at udsende et helt ungt missionærpar. Vi tror, at de har

gode forudsætninger for at indgå i en tjeneste sammen med Brødrekirken i Tanzania. Og vi tror også, at netop Janice og Mads med deres alder og tilgang kan være med til at styrke arbejdet i de lokale menigheder både i forhold til de unge, men bestemt også i forhold til forkyndelse, sjælesorg og andre områder i kirkens liv. Vi er taknemmelige for det store privilegium, at BDM får lov til at udsende Janice og Mads fra menigheden i Løsning. Vi er glade for den store kærlighed, der allerede findes her til BDMs arbejde, og vi håber, at vi kan styrke båndene og samarbejdet med denne udsendelse. Steen Nielsen

3


Nyt præstepar vil ses lokalt Johanne og Filip Torp Kildeholm har i nogen tid følt, at de befandt sig i en mellemstation i Aarhus. Lejligheden på 80 kvadratmeter begyndte at blive for lille med to børn. Filips drøm om at blive præst lå på lur. Og så kom der et stillingsopslag.

Fotograf: Silas Bang

Filip Torp Kildeholm er født i Gram, men har som barn og ung boet i både Skjern og Kolding. Han er søn af Grethe og Egild Kildeholm og gift med Johanne Torp Kildeholm, som han mødte under et ophold på Børkop Højskole i 2005. Johanne er lærer på den kristne friskole Klippen i Voel ved Silkeborg. Sammen har de sønnerne Silas og Levi. Filip er uddannet teolog fra hhv. Menighedsfakultetet og Aarhus Universitet.

Filip Torp Kildeholm mødte sin kone Johanne på Børkop Højskole, og sammen har de sønnerne Han går ”all in” den nye, Silas og Levi. Familien søger pt. efter et nyt hjem 34-årige præst i Løsning og i Løsning eller Korning. Korning. Filip Torp Kildeholm har første arbejdsdag den 1. juni. Og det er ikke bare første dag i hans nye job, men også hans allerførste dag som præst.

For hele hans familie er det nyt, for som præstefamilie rykker de med i det hus, de håber snart at finde i et af sognene. Johanne på 35 år, som er uddannet lærer, og deres to sønner Silas på seks år og Levi på et år. - Lige siden vi begyndte at komme sammen, har vi talt om, hvilken betydning det ville få for vores forhold, når jeg en dag gerne ville ud og være præst, siger Filip Torp Kildeholm.

blev meget konkret for mig, at det ville jeg gerne ud og være, siger Filip Torp Kildeholm. Først skal han ordineres i Haderslev Domkirke d. 29. maj. Og så venter præstegerningen tre dage efter, med alt hvad den medfører af helt særlige opgaver, der ikke er opbygget en rutine i endnu – bl.a. at forrette en gudstjeneste. En del af menigheden Ud over kerneopgaverne som præst vil han byde ind, hvor han kan bidrage. Kirken har søgt efter en præst med lyst til de unge og børnefamilierne. - Jeg forsøger på ikke at komme med en lang defineret dagsorden for, hvad jeg nu skal i gang med. Jeg vil gerne bruge tid på at finde ud af, hvor jeg skal bruge mine ressourcer. Det er i dialog med Sune, med menigheden og sognene, siger Filip Torp Kildeholm. Han glæder sig til, at han og familien selv bliver en del af menighederne - i både Korning og Løsning, slår han fast. En forvandlende tro Nu er der taget mål til præstekjolen, og husjagten er gået i gang. Det bliver, som han selv siger: Enormt spændende på alle mulige måder. - Jeg glæder mig til at lære menigheden at kende ordentligt. Først og fremmest tale med folk om, hvordan de tænker menighed, gudstjeneste, mission. Hvordan vi kan være synlige lokalt, hvilket jeg fornemmer, man er i både Korning og Løsning. For vi skal være synlige omkring, hvad vi er her for. Vi har en tro på Jesus, som har forvandlet vores liv, og det ønsker vi også skal ske for andre mennesker.

En kærlighed til kirken Under bachelorstudiet i teologi på Menighedsfakultetet, som han påbegyndte i 2007, kom han nærmere sine tanker om præsteembedet. Men først ville Filip Torp Kildeholm samle erfaring ind på andre fronter. Det blev til fire år som ungdomskonsulent i Indre Missions Ungdom, efter han havde færdiggjort sin kandidatgrad i teologi fra Aarhus Universitet. En orlov undervejs på Pastoralseminariet slog helt fast for ham, hvad planen var. Kærligheden til sognekirken voksede frem, som han selv beskriver det. - Jeg kunne mærke en brand for at komme ud. Arbejde med gudstjenester. Hele præsterollen i en klassisk folkekirke, hvor der er kontakt til mennesker. Det 4

Fotograf: Silas Bang Han kalder sine to kommende sogne ”smørhuller”, og glæder sig enormt meget til arbejdet som præst der.


Middag

I oktober 2018 er det 75 år af danske jøder skete.

Kommende aftner for efteråret 2016: 20. september, 11. oktober, 15. november siden at redningen 13. december. Pris: 60,00 kr. + drikkevarer

Sang og indslag Dessert og kaffe Afrunding 21.00 Tak for i aften på gensyn AFTEN FOR og ENLIGE

Det vil vi mindes med to arrangementer i KorSpisning, fællesskab, sang og hygge Tilmelding til kirkekontoret, tlf.: 7579 0014 / el@km.dk senest onsning Kirke dag ugen før.

Kontoret har åbent mandag 13.00-17.00 Den 11. oktober 2018 kl. 19.00 – 21.00 Aften for enlige mødes efter sommerferien den onsdag 10.30-13.00 og fredag 9.30-12.00 Klaus Laursen kommer og giver en recitation 4. september. Efterårets datoer over Esters Bog, der på mangeKirkebil måder kangiver rekvireres indenfor Korning og Løsning sognegrænser. bil på kommer i næste nummer Bestil af kir7589 2444 som senesten kl. 20.00 aftenen før. bibelsk klangbund for den forfølgelse, kebladet, og de kan også ses på grusom del af det jødiske folksVihistorie. håber at se dig! kirkernes hjemmesider. Den 25. oktober 2018 kl. 19.00 – 21.00 Klezmer Duo kommer med en musikalsk dokumentarfortælling om "Oktober 43 - redningen af de danske jøder.

Der vil blive indlagt en lille pause med mulighed for en forfriskning. Gratis adgang. Korning Menighedsråd

OPEN BY NIGHT

Den 2. mandag hver måned mødes en lille gruppe i Løsning Kirkecenter kl. 19.30 – 21.30. Vi læser et stykke i Bibelen - og taler om det, vi har læst. Det kræver ingen tilmelding, forudsætninger eller forberedelse at deltage. Alle er hjertelig velkomne til et frit og uhøjtideligt fællesskab. Kommende mødedage: 11. juni - 13. august Hanne Heinrich Christiane og Carsten Klitlund

I forbindelse med Open By Night fredag den 10. august (en del af ”Sommer i by” uge 32) er Løsning kirke selvfølgelig også åben. Kig forbi, få en kop kaffe/saft og se kirken indefra. Der vil være personale til stede, klar til en uforpligtende snak for dem, der ønsker det. Det er også muligt at komme op i kirketårnet i den gamle kirke.

TeenLIFE! "Hvad er dét?" tænker du nok! TeenLIFE er det helt nye i Løsning Kirke, hvor teenagerne fra 7.-10. klasse får mulighed for at gå ind i kirkecentret under prædikenen sammen med en teologi-kyndig. Her vil der blive fortalt lidt om søndagens tekst, og der vil være rum til at stille spørgsmål. Datoer for TeenLIFE i efteråret: 16.9., 7.10., 4.11., 9.12. (med efterfølgende hygge og spisning) Vi glæder os til at se alle teenagere. Tascha Herløv Sindberg, Frivillighedskoordinator i Løsning og Korning kirker Tlf. 2843 3743. 5


Minikonfirmander Her ses de friske minikonfirmander fra 3.a på Løsning Skole. Forløbet afsluttes ved friluftsgudstjenesten på Skærven den 17. juni kl. 10.30.

Kirkefrø og Kirkefrø PLUS! Kirkefrø (kirkens legestue for 1-5 årige) holder sommerferie frem til mandag den 27. august, kl. 16.00. Denne dag er der Kirkefrø PLUS med aftensmad og oplæg for forældre samt børnepasning efter legestuen. Programmet slutter kl. 19.00. Derefter er der kirkefrø hver mandag i efteråret frem til og med den 26. november, (undtagen i efterårsferien uge 42). Læs mere om både Kirkefrø og Kirkefrø PLUS på www.losnkornsogn.dk eller hent en folder i kirkecentret.

Baby salmesang

i Løsning Kirke

Næste hold babysalmesang starter tirsdag i uge 36 (september). Det er et forløb på 10 uger, hvor der er mulighed for at starte senere eller slutte tidligere. Læs mere om babysalmesang i næste Kirkenyt eller på www.losnkornsogn.dk Kontakt Sognemedhjælper Linda Klitlund for mere info og tilmelding på tlf. 2490 1311.

6

Konfirmander 2018

Løsning kirke 29. april 2018 kl. 09.00 Anastazia Mølmer Larsen Casper Wichmann Fejrskov Larsen Emma Cecilie Dam Gripping Isabell Kjehr-Dammand Laura Maria Rohde Larsen Mads Gade Kjærgaard Maria Dahl Johansen Mette Holtum Madsen Niklas Lund Nilsson Sara Theilgaard Wittorff Sofie Holgaard Birck Andersen Løsning kirke 29. april 2018 kl. 11.00 Alexander Møller Lykke Mikkelsen Christina Sajeda Steen Jesper Spangsbjerg Holm Johannes Skov Jacobsen Julian Scherfig Kate Koziara Lucas Skjelborg Dalby Gerhauge Lukas Manthey Mortensen Magnus Lindstrøm Lundgaard Jensen Malthe Jørgen Lisberg Jakobsen Michelle Willer Niewinska Nathia Lykke Thoustrup Sørensen Rasmus Midtgaard Kristensen Tobias Kjær Rolskov Løsning kirke 6. maj 2018 kl. 9.30 Rikke Petrasi Lunøe Gjerding Tobias Buch Kring Christinna Høgh Rasmus Alfred Larsen Løsning kirke 6. maj kl. 11.00 Alberte Ejsing Dahl Christina Ingerslev Ebbe Thomsen Weile


Ida Juliane Juel Jensen Johanne Hoe Lønbæk Jonas Holm Poulsen Laura Sønderskov Lukas Thomsen Malthe Rønnow Andersen Markus Yabkal Kiil Esbensen Natasha Lund Nielsen Noa Rønnow Andersen Peter Lau Olesen Victoria Reichstein Møller William Nikolaj Christensen Korning kirke 6. maj kl. 10.30 Mette Hasager Hellesøe Noah Persson Villefrance Nadja Vilsborg Johansen

Tak

Vi vil bare gerne sige en kæmpetak - KÆMPE - til alle jer i Løsning og Korning, der gav os en ufattelig dejlig afsked og oveni gaver i bunkevis. Både fællesgaver i form af en stor sum penge, gavekort, sofabord, sovesofa, og fine gaver fra enkeltpersoner. Det var helt vildt! Vi burde sende takken til hver eneste enkelt giver, men vi nøjes med at gøre det på denne måde og håber, at I kan mærke, at det ikke er mindre velment af den grund. Vi har allerede været i gang med at bruge pengene på lidt fornøjelser herovre. Og vi nyder synet og brugen af de forskellige ting, som vi fik. Vi vil også sige tak til menighedsråd og alle andre for en uforglemmelig afskedsfest. Skulle jeres vej falde forbi Lille Nørrebro, så kig ind! Nu er vi her. Og vi føler os på en måde udsendt af Løsning-Korning kirker til missionsmarken. Den følelse er god. Den giver rygstød og mod. Kærlig hilsen Margrethe og Henrik Højlund

VEJVISER Sognepræst: Sune Skarsholm Tlf.: 5116 0169 Mail: suss@km.dk Træffes bedst: tirsdag, onsdag og torsdag kl. 12.00-13.00 og efter aftale. Fridag: Mandag. Henvendelse til Kirkekontoret Sognepræst: Filip Torp Kildeholm Tlf.: 3025 5882 Mail: filip@losnkornsogn.dk Organist: Line Skydstofte Nikolajsen. Tlf.: 5116 0658 Mail: line@losnkornsogn.dk Sognemedhjælpere: Randi Hummelmose Tlf.: 5116 0960. Mail: randi@losnkornsogn.dk Linda Klitlund. Tlf.: 2490 1311 Mail: linda@losnkornsogn.dk Kirkekontor: Kirkecenteret, Vestergade 42 A, Løsning. Tlf.: 7579 0014 Dette er kirkens hovednummer, med mulighed for at vælge kirkens personale. Løsning Kirke har mobilepay: Ved gaver, kollekter vedr. indsamling 2056 6785 Ved alt andet: 54 519 Angiv venligst formål. Kordegn: Else Laursen Kontortider: ma. kl. 13.0017.00, on. kl. 10.30-12.30 fr. kl. 9.30-12.00. Tlf.: 7579 0014. Mail: el@km.dk Graver Løsning og Korning Kirker: Claus Wesley Andersen Tlf.: 2963 2219 Mail: graver@losnkornsogn.dk Træffes bedst i graverhuset ved kirkegården ti.-fr. kl. 9.00-9.15

Kirkeværge Løsning: Inga Lund, Nybovej 12, 8723 Løsning. Tlf.: 7565 1263 Kirkeværge Korning: Fridtjof Stidsen, Korning Gammelby 35, Korning, 8700 Horsens Tlf.: 2366 3215 / 7567 3551 Løsning menighedsråd: Svend Erik Pedersen, formand Ellen Bøytler Rahbek, næstformand Inga Lund, kirkeværge Lars Michaelsen, kasserer Ulla Lauersen, sekretær Mike Rogers, kontaktperson Ruth Nyeman Jacob Broberg Korning menighedsråd: Arne Christensen, formand Jette Michelsen, næstformand Fridtjof Stidsen, kirkeværge Bettina Larsen, kontaktperson, sekretær Margit Jensen, kasserer Kirkenyt Udgives af Løsning og Korning menighedsråd. http://www.losnkornsogn.dk/ http://www.sogn.dk/korning/ Ansv. red.: Sune Skarsholm Tlf.: 5116 0169 Mail: suss@km.dk Red. sekr.: Inger Rasmussen Mail: ingerras4@gmail.com NB: Stof til næste nummer skal være redaktionssekretæren i hænde pr. mail senest den 28. juni 2018 (af hensyn til ferie) Tryk: STEP Give tlf. 7573 2244 Se i øvrigt aktiviteter på kirkernes hjemmeside: losnkornsogn.dk http://facebook.com/lkkirker 7


Korning Teenklub Korning Teenklub er en teenklub for dig, der går i 5.-9. klasse! Den er et samarbejde mellem KIF, Borgerforeningen, kirken og så alle de 15 (!!!!) frivillige, som er knyttet til teenklubben! Korning Teenklub kan du finde i KIF's klubhus, Ussingvej 15, hver torsdag 18.30-20.30. Hvis du gerne vil have lidt informationer, så kan du melde dig ind i facebookgruppen "Korning Teenklub", og du kan endvidere se programmet på korningby. dk. Vi håber at se rigtig mange børn og unge mennesker! Vi starter op efter sommerferien den 30. august! Vi ses!

Gudstjeneste i verdens største kirke!

Tascha Herløv Sindberg, Frivillighedskoordinator i Løsning og Korning Kirker Tlf. 2843 3743.

Korning kirke og Korning Lokalhistorisk Forening arrangerer igen i år UDFLUGT. Reserver allerede nu: Lørdag den 1. september 2018 til en hyggelig dag. Turen går i år til FYN Nærmere information/oplysning om dagens program vil blive husstandsomdelt senere. På udvalgets vegne: Jette Michelsen tlf. 2175 3286 og Egon Christensen tlf. 7567 3400

og Korning Forening UDFLUGT.

u: 8

september 2018

Enhver god fest begynder i kirken – også byfesten i Korning! Derfor skyder vi ugens festligheder i gang med en gudstjeneste i verdens største kirke – Guds grønne natur - ved åen i Korning søndag den 3. juni, kl. 10.30. For de morgenfriske mødes vi ved åen kl. 9.00 og går en lille skovtur for at samle grene, græsser og blomster sammen, som vi pynter op med til gudstjenesten. Børn, teenagere og forældre er særligt velkomne, men alle aldersgrupper kan deltage på skovturen. Efter gudstjenesten kan der købes grillede pølser, øl og vand, så frokosten kan fejres i det grønne. Med venlig hilsen Korning Kirke og Korning Borgerforening


Kunst og café i Korning Så er det atter tid til Danmarks hyggeligste kunstudstilling i Galleri Q Korning Gammelby 25, Korning, 8700 Horsens den 2.og 3. juni begge dage fra 11.00 -17.00 Det er som sædvanligt med kunstnerne fra Gruppe 8 og gæsteudstillere med pileflet, sten og keramik. I meget hyggelige omgivelser kan man nyde kunsten samt den aldrig svigtende kagekunst, som kan nydes i cafeen eller i haven. Kunstnerne udbyder tillige hver sit værk til amerikansk lotteri. Det hele smykkes med dejlige toner fra ”Lidt i ni”, som spiller søndag kl. 14.00

VELKOMMEN I

KORNING BØRNEKLUB For børn i alderen 4-10 år Korning Børneklub starter op efter ferien fredag d. 31. august kl. 15.00-19.00. Det bliver en festlig dag for hele familien med leg, hoppeborg og besøg af Britta Bank Møller som er konsulent i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS). Alle børn (og forældre) er meget velkomne – også selvom I ikke har været til børneklub før. Kom og se, om det er noget for jer at begynde at gå i børneklub! Mindre/ældre søskende er også velkomne denne dag! Kl. ca. 17.30 er der pizza og salat til alle. Prisen er 50,00 kr. pr. familie. Husk eget service! Tilmelding senest dagen før til klubbens kontaktpersoner (eller på facebookgruppen for Korning Børneklub): Karen Birthe Nørgaard, Oluf Lerches Vej 25, Korning. Tlf. 29725505. Mail: karenbirthe.norgaard@gmail.com eller Linda Klitlund (sognemedhjælper) Tlf. 24901311. Mail: linda@losnkornsogn.dk Om klubben: Korning Børneklub er for børn i alderen 4-10 år. Vi mødes hver anden fredag efter opstartsfesten (ulige uger) på Korning Skole kl. 15.00-16.30. Der er sang, leg, bibelfortælling og kreative aktiviteter. Hver gang er der en forfriskning (saft og kage/brød). Vi besøger af og til kirken sammen med en af sognets præster, og vi er særligt med, når der er familiegudstjeneste i Korning Kirke (4 gange årligt). Det er gratis at gå i Korning Børneklub. Aktiviteterne betales af Korning Menighedsråd. Klubben har tilknytning til Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS). Programmet kan findes på facebook-gruppen ”Korning Børneklub” eller fås ved henvendelse til klubbens kontaktpersoner. Du kan også læse om klubben på www.losnkornsogn.dk 9


KIRKELIGE HANDLINGER Løsning:

Døbte: 25. feb. Andreas Libner Jørgensen 4. mar. Magnus Lindstrøm Lundgård Jensen 1. apr. Lærke Dørr Thaisen 15. apr. Lauritz Richard Bennedsen 22. apr. Birk Sandegaard Jørgensen 22. apr. Astrid Klitlund Børty Døde og begravede: 22. jan. Jonna Dorthea Laursen 3. mar. Egon Ivan Hansen 9. mar. Alex Hilbert Nielsen Snedker 9. mar. Jens Smidstrup Rand 10. mar. Viola Louise Else Kirstine Vandel 15. mar. Ely Hansen

Korning Kirke:

Døde og begravede: 9. feb. Rita Irene Henriksen 25. mar. Knud Dyekjær Madsen

Løsning Indre Mission

JUNI

Fredag d. 1. 10.00 Formiddagscafé Torsdag d. 7. 19.30 Heri Eltør - De sidste tider / Herlighedshåbet Torsdag d. 14. 17.30 Mad og møde. Missionær Bjarne Lindgren Christensen, Ringkøbing Emne: "Troens kamp" Fredag d. 15. 14.30 Eftermiddagsmøde Torsdag d. 21. Bibelkreds i hjemmene

JULI

Ingen aftenmøder. Fredag d. 6. 10.00 Formiddagscafé Fredag d. 20. 14.30 Eftermiddagsmøde

AUGUST

Fredag d. 3. 10.00 Formiddagscafé Torsdag d. 16. 19.30 Bibelkreds opstart ved præsterne Fredag d. 17. 14.30 Eftermiddagsmøde Torsdag d. 23. 18.00 Grillaften, sang og vidnesbyrd mm. Torsdag d. 30. 19.30 Sten Nielsen, Sommersted Emne: Når Gud er usynlig Medmindre andet er anført, holdes møderne i Løsning Missionshus, Sneppevej 40. Se IM´s hjemmeside: www.losning-im.dk Hver uge - IMU Løsning

Kirkekontorets åbningstid: mandag 13.00-17.00 onsdag 10.30-12.30 fredag 9.30-12.00 10

Tirsdag kl. 19.00-21.00 Juniorklub - for 4., 5. og 6. klasse. Kontakt: Kim Hagedorn, tlf. 2365 6460.

losningjuniorklub@gmail.com Powerkids -alle børn i alderen 2.4. klasse. Vibeke Wesley Andersen, tlf.2324 8685. vibse8723@gmail.com Onsdag kl. 19.00-21.00 Teenklub - for 7. - 10. klasse. Kontaktperson: Tascha Herløv Sindberg, tlf. 2843 3743 Taschaherloev@gmail.com. Torsdag kl. 19.30 Indre Missions Unge (IMU) Kontakt: Laura Fænø Tlf. 2386 6732 loesningimu@gmail.com Fredag kl. 16.30-18.00 Kirkespiren fra 5 år til og med 4. klasse. Kontaktperson: Violetta Nygaard, tlf. 6081 5042. violetta@lafnet.dk Senior/Formiddagscafé/ Eftermiddagsmøde Kontaktperson: Aage Hüttel, tlf. 7577 5324. huttel@lafnet.dk De Grønne Pigespejdere & KFUM-spejderne: Spejderborgen, Rævebjergvej Smutter, piger i 2.-4 klasse, onsdag kl. 16.30-18.00 Ulve, drenge i 2.-4. klasse, onsdag kl. 16.30-18.00 Spejdere, piger/drenge fra 5. klasse, mandag kl. 19.00-20.30 Yderligere information hos Bent Møller, tlf.: 2437 9070 KFUM og KFUK i Hedensted – Løsning Mødested: Kastanjehøj, Kirkegade 16, Hedensted Filius – for børn fra 4-10 år, kl. 10.00-13.00. Et par lørdage i kvartalet. Kontakt: Mette Meisner, tlf. 5151 1548


Voksenafdelingen Torsdag d. 14. juni kl. 18.30 AFTENUDFLUGT til Nørremarkskirken. Afgang fra Kastaniehøj, Kirkegade 16, Hedensted Kontakt: Gerda Lindskjold. Tlf.: 2098 5974. Se også: www.hedensted.kfum-kfuk.dk

Korning Indre Mission

JUNI Fredag–søndag den 1., 2. og 3.: Årsmødefestival på Mørkholt. Søndag den 3. kl. 10.30 Friluftsgudstjeneste for hele familien på pladsen ved åen. Tirsdag d. 5. Grundlovsdag: Børneklubben, IM og Menighedsrådet står for forskellige aktiviteter på sportspladsen. Kom og vær med! Se i øvrigt byfestprogrammet! Torsdag d. 7. Vi kører fra missionshuset kl. 19.00 på tur i det grønne, og besøger Gitte og Benny i Lindved Torsdag d. 14. Bibelkredsene mødes i hjemmene. Lørdag d. 23. Skt. Hans Fest sammen med Borgerforeningen på bålpladsen ved åen.

JULI SOMMERFERIE! Se i øvrigt program for de forskellige bibelcampings.

AUGUST

Nyhedsmail fra Løsning Kirke Det er muligt at tilmelde sig til modtagelse af nyheder fra Løsning Kirke pr. mail. Du skal blot sende en mail til kordegn Else Laursen, el@km.dk Så vil du lejlighedsvis modtage mails om kommende begivenheder mv.

Lørdag den 11. Kl. 8.30 Rengøringsdag i missionshuset.

Lørdag den 18. kl. 18.30 Hygge- og opstartsaften m/grillmad hos Karen Birthe og Villy Nørgaard, Oluf Lerches Vej 25. Torsdag den 23. Bibelkredsene mødes i hjemmene. Tirdag den 28. Møde v/pastor Frede Møller i Stouby missionshus. Fælles afgang kl. 19.00 Hvor intet andet er anført, afholdes møderne kl. 19.30 i missionshuset, Klaksmøllevej 13 Bibelkreds: Her mødes man i små hyggelige fællesskaber, hvor samtale om Bibelen og dens betydning for hverdagslivet er i centrum. Du er meget velkommen til at kontakte Peter Bertelsen, der koordinerer kredsene, på tlf.: 3028 4002 eller på mail: peterwbertelsen@gmail.com IMU – der henvises til Løsning. Kontakt: Laura Fænø Tlf. 2386 6732 loesningimu@gmail.com Børneklubben: For alle børn 4-10 år på Korning Skole hver anden fredag kl. 15.00 – 16.30 Kontakt: Karen Birthe Nørgaard, tlf. 2972 5505. Juniorklubben: Der henvises til juniorklubben i Løsning.

Søndag den 12. Gudstjeneste kl. 9.00 og derefter kaffe og rundstykker i missionshuset.

Tænd lys! I Løsning Gamle Kirke har der en tid været åben til stilhed, eftertanke og andagt i gravernes arbejdstid mandag til fredag. Løsning Menighedsråd har besluttet, at der skal være mulighed for at tænde et lys for dem, der ønsker det. Det er der nu mulighed for ved døbefonten.

11


GUDSTJENESTELISTE

LØSNING KORNING

3. juni 09.00 (SS) 10.30 (SS) Familiegudstjeneste 1. s.e. trinitatis ved åen i Korning 10. juni 14.00 (FK) 10.30 (FK) 2. s.e. trinitatis Indsættelsesgudstjeneste ny præst Indsættelsesgudstjeneste ny præst Kollekt: Menighedsfakultetet 17. juni 10.30 (SS) 9.00 (SS) 3. s.e. trinitatis På Skærven 20. juni 14.00 (SS) Ældre- og handicapgudstjeneste 24. juni 10.30 (FK) 9.00 (FK) nadver 4. s.e. trinitatis Kirkekaffe Kollekt: Soldatermissionen 1. juli 9.00 (FK) 10.30 (FK) 5. s.e. trinitatis 8. juli 10.30 (SS) 9.00 (SS) 6. s.e. trinitatis 15. juli 10.30 (SS) 9.00 (SS) nadver 7. s.e. trinitatis 22. juli 9.00 (Holger Haldrup) 10.30 (Holger Haldrup) 8. s.e. trinitatis 29. juli 10.30 (SS) 9.00 (FK) 9. s.e. trinitatis 5. august 9.00 (FK) 10.30 (FK) 10. s.e. trinitatis Kollekt: Israels missionen 8. august 14.00 (FK) Ældre- og handicapgudstjeneste 12. august 10.30 (SS) Sommer i by 9.00 (SS) 11. s.e. trinitatis - gudstjeneste i kirken Kaffe i missionshuset Kollekt: Promissio 19. august 9.00 (FK) 10.30 (FK) 12. s.e. trinitatis 16.00 (FK): Lovsangsgudstjeneste 26. august 10.30 (SS) 9.00 (SS) 13. s.e. trinitatis Konfirmandpræsentation Kollekt: Blå Kors Børnekirke i kirkecentret under prædiken ved gudstjenester kl. 10.30 i Løsning Kirkebil i Løsning til ordinære gudstjenester skal bestilles senest fredag før søndagens gudstjeneste, handicapgudstjenester (også Korning) og eftermiddagsmøder kan bestilles kl. 20.00 aftenen før på tlf. 7589 2444. FK = Filip Torp Kildeholm, SS = Sune Skarsholm

Kirkenyt Løsning og Korning kirker juni-august 2018  
Kirkenyt Løsning og Korning kirker juni-august 2018  
Advertisement