Page 1

12 februari 2014

Tips voor de redactie: redactie@loosduinsekrant.nl

Gulden Klinker in Kraayenstein?

P3

WIJKNIEUWS

Babbeltrucs, hoe herken ik ze?

P5

S.V. Loosduinen P11 laat punten liggen

WIJKNIEUWS

SPORT

���������������

De nieuwe

COLLECTIE is binnen!

��������������� ���������������

������������������ ������������������������ �������������� ��������������������� ��������������

������������������

������������������������

Vraagtekens omtrent complex Lozerlaan

‘Mooie woorden, nu nog de daden’ Het was een boeiende verkiezingsbijeenkomst, dinsdagavond 4 februari in een bomvolle zaal van verzorgingshuis Houthaghe. Maar liefst elf vertegenwoordigers van politieke partijen waren op komen dagen, waaronder veel raadsleden zoals Richard de Mos (GdMos), Gerwin van Vulpen (HSP), Michel Rogier (CDA) en Gerard Verspuij (PVDA).

“Waarom mogen

tweede kans zou geven. “Je wilt de Bijvoorbeeld op de Escamplaan. burgers toch serieus nemen, en je De meeste bewoners willen dat wilt toch dat mensen zelf komen die akelige bussluis eruit gaat. auto’s wel rakelings met initiatieven. Laat dan maar Waarom mogen auto’s wel rakelangs woningen in zien of je dat echt meent”, daagde lings langs woningen in Houtwijk Meesters uit. en aan de Oude Haagweg scheuHoutwijk en aan Alle kandidaten op het podium ren, maar niet over een weg rijden de Oude Haagweg willen het fietsverkeer stimuleren waar nauwelijks een kip woont? en iedereen pleit voor goed openVerder hebben veel mensen, scheuren, maar niet baar vervoer. Opvallend want twee vooral ouderen, last van bromjaar geleden konden lijn 21 en 26 mers die te hard scheuren over het over een weg rijden in Loosduinen volgens de VVD fietspad. Maar ja, dat moet dan waar nauwelijks een nog opgeheven worden en ook in weer ergens anders in Den Haag hun nieuwe verkiezingsprogramgeregeld worden (op het Binnenkip woont? ma zijn de lijnen allerminst veilig hof) en ‘die van daar’ willen niets te noemen. aan het probleem doen. Veel mensen verplaatsen zich Een derde belangrijk punt was Thema’s van de avond waren in Houtwijk per auto, een bede ondersteuning voor vrijwilonder andere verkeer, de ondertere doorstroming is volgens veel ligersorganisaties. D66 lag op steuning van vrijwilligersorganidit punt aardig onder vuur. De saties en de Loosduinse Vaart. Dat bewoners dan ook wenselijk. laatste is een plan voor de Oude Haagweg tussen de Thorbeckelaan en de kerk bij de Loosduinse Hoofdstraat. Het is al jaren geleden ingediend bij de gemeente, en komt uit Loosduinen zelf. €29,Uitgangspunt is dat het kleinsteVerkoop het nu per gram Ik wil uw goud d) delijk karakter van Loosduinen (basis fijngou behouden blijft. Dus geen torenU ontvangt direct de hoogste contantprijs voor sieraden, heel of kapot, munten, goudbaren, tandengoud, zilver, guldens, rijksdaalders, bestek, hoge flats langs de Oude Haagweg, zilveren schalen, broodmanden, diamant, briljant en horloges: Cartier, Rolex, maar laagbouw en afwisselend Breitling, Omega, Jaeger LeCoutre, Patek Philippe, Panerai, T.W.C., enz. bedrijven en woningen. Dat laatste Potma Edelmetaal vond de VVD ook. Voorzitter RaPapestraat 28 - 2513 AW Den Haag - Tel.: 070 - 363 6666 mon Meesters van het Wijkberaad AL 25 JAAR EEN VERTROUWD ADRES Houtwijk wilde van iedereen perdi. t/m za. 11.00 - 17.00 uur www.potma-edelmetaal.nl ,- per kilo soonlijk weten of die het plan een Zilverprijs € 450 Makkelijk te bereiken met openbaar vervoer, uitstappen halte Binnenhof (centrum)

VERZILVER UW

GOUD!

ondersteuning is langzamerhand weg gevallen. Het is moeilijk om mensen te vinden die de lastige klusjes zoals het bijhouden van de administratie willen doen, en kúnnen doen. Daar heb je echt wel professionele krachten voor nodig, niet zomaar een studentje of zo. Maar daar is dus zogenaamd het geld niet voor en dat is wel een probleem. De raadsleden moeten maar eens wat meer oog hebben voor de waarde van die organisaties. Voor plannen moet men eerst zorgen voor draagvlak bij de Loosduiners en pas doen moeten ze behandeld worden in de raad, zo vond de voorzitter van de Commissie Loosduinen. Pjer Wijsman. “De Commissie Loosduinen moet ook zijn status terugkrijgen krijgen. Laat de commissie weer vergaderen in de trouwzaal van het stadsdeelkantoor”, zo vond Michel Rogier van het CDA. Deze Loosduiner heeft ervoor gezorgd dat zijn pleidooi voor de Commissie Loosduinen in het verkiezingsprogramma van het CDA terecht is gekomen. Ondanks mooie beloftes tijdens het 90 jarig bestaan van de Commissie Loosduinen, zien we dit in geen enkel ander programma terug. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 19 maart.

Het huisvestingscomplex van Jobcenter Haaglanden voor arbeidsmigranten is onlangs door wethouder Norder geopend en houdt de gemoederen wederom flink bezig. Zowel in de buurt alsook binnen de Poolse gemeenschap. Over de woonomstandigheden in het arbeiderscomplex is al veel om te doen geweest en nog altijd zijn er vragen onbeantwoord. Zo is er niets terug te vinden over de leefomstandigheden op het arbeiderscomplex aan de Lozerlaan. Initiatiefnemer Gezici blijft op zijn website en in de media vaag over de huurprijs per week. GroenLinks vraagt zich af hoeveel arbeidsmigranten, die in het complex kunnen kiezen tussen een woonunit voor vijf of zes personen om in te wonen, per week gaan betalen voor een woonunit van vijf of zes personen. Ook de wijze waarop de huur wekelijks wordt geind blijft onduidelijk. En hebben bewoners dezelfde mogelijkheden als andere huurders in de stad, hebben zij de mogelijkheid om een klacht in te dienen of de huurcommissie in te schakelen? Heeft de arbeidsmigrant recht om langer te blijven wonen in het complex na beëindiging van zijn of haar contract? Daarnaast acht de groenlinkse partij het van belang dat er in het huisvestingscomplex mogelijkheden bestaan om taallessen te volgen.


12 februari 2014

2

HET MIDDEL VOOR 6.000.000 NEDERLANDERS

MET 10 KILO OF MEER OVERGEWICHT

De cijfers liegen er niet om, in de afgelopen dertig jaar is het aandeel mensen met overgewicht en obesitas in Nederland sterk toegenomen. Ruim de helft van de Nederlandse mannen (52%), en 44% van de Nederlandse vrouwen heeft te kampen met overgewicht (inclusief obesitas). Afvallen klinkt zo simpel: meer calorieën verbranden dan er verbruikt worden. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor de meeste mensen is een dieet op zijn minst gezegd een uitdaging. Het valt niet mee om weerstand te bieden aan de honger en verleidelijke tussendoortjes. Heel veel dieetinspanningen lopen daarom op niets uit of hebben maar weinig of kortstondig effect. Vanaf nu zeg je ‘nee’ tegen alle strenge dieet programma’s want het is nu tijd om te blijven eten af te vallen. Hoe? Dat leggen we je graag uit.

NIEUW! NAAST CAPSULES, NU OOK VERKRIJGBAAR IN POEDERVORM!

VOL GEVOEL 4 UUR LANG, ZONDER JOJO EFFECT! 1 sachet Obesimed® Forte geeft een verzadigd gevoel, voor tenminste 4 uur lang. Hiermee verklein je je portie grootte, voorkom je overeten en heb je geen trek meer in tussendoortjes en snacks.

Voor mensen die moeite hebben met slikken van capsules is Obesimed® Forte nu ook verkrijgbaar in poedervorm. Mix 1 sachet Obesimed® Forte door je smoothie, drank of water en drink dit voor je maaltijd op. Het poeder is neutraal van smaak.

Je blijft automatisch 3x per dag lekker eten zonder een jojo effect te creëren. Ook ideaal als je na een avondje uit de volgende dag je behoefte naar koolhydraten en vetrijke voeding wilt temperen.

Ga voor meer informatie naar www.obesimed.nl of bel voor specifieke vragen de Obesimed® infolijn: 0900 - 5826848.

Obesimed® Forte absorbeert, binnen 30 minuten tot een uur, honderden keren zijn gewicht in water. Wanneer Obesimed® Forte poeder wordt gemengd met een glas water (250 ml), begint het poeder water te absorberen en uit te zetten. Eenmaal in de maag wordt een zeer stabiele visceuze gelmatrix gevormd. Dit creeert een vol gevoel, waardoor de portiegrootte van de maaltijd kan worden verkleind.

5

00

VOORKOM OVERETEN EN VERMINDER HONGERGEVOEL!

INTRODUCTIE KORTING

Obesimed® Forte is een medisch hulpmiddel speciaal voor 10 kilo of meer overgewicht en is speciaal ontwikkeld voor vrouwen én mannen die vaak of veel honger hebben, geen succes hebben met andere diëten of snel weer aankomen. Het verbrandt geen calorieën, maar maakt het je veel gemakkelijker om minder te eten. Het vermindert immers de honger en helpt om de portiegrootte van de maaltijden te verkleinen. Zo kan dit medisch hulpmiddel je helpen om zonder veel inspanning overtollig gewicht te verliezen.

Verkrijgbaar bij:

21 sachets 2495

voor 1995 H A N D I G P E R D O S E R I N G V E R PA K T !

Loosduinse Hoofdstraat 257, Den Haag

LOOSDUINSE KRANT NIET ONTVANGEN? Bel BOWI vof 06-44238547, na 18 uur 0174-631748

Wilt u goud of zilver verkopen?

���������������

����������������

Chris van Waes is naast antiquair en juwelier ook gediplomeerd taxateur. Voor uw goud en zilver biedt Chris van Waes op basis van een vakkundige taxatie een goede prijs.

➤ ���������������������������������� ➤ ������ ➤ ������������� ➤ ������������ ➤ �����������

Juwelier Antiquair

Uw vertrouwen waard

Wij geven er kleur aan

�������������������������������������� ������������������������������������������� ������������������� ������������������ ����������������������

�������������������� �������������������

���������������������������

��� ������� ����������� ������� ��� ��������������� ��������� ���������������� ����������� ������ ������� ��� ����������� ������ ������� ��� ����������� �����

���������������������������������

��������������������������������� �����������������������

�������������������������������� �������������� ��������� ������ ������������� ��������� � ���� �������������� ��������� ����� ��������������������� ������������������������������� ������� �������������������������������� �������� ���������������������������������������� ������������ ������������������������������������

�����������������������������������������

�������������������������������� ������������ �������������� ������������������������

������������������������������������������������������������������� �������������������������������������������������������

�����������

���� ��������������������� ���� ����������������������� ���� ����������������

������������������������������������������������������������������������������������������������������ ���������������������������������������

���

������������������������������������ ������������������������� ��������������������������������

���������������� �����������������

���������� ����������� ��������

���������� ��������� ���� �� ��������� ���������� ��������� ���� ������������� ������������� ��������� ���� ��������� ������������

���

��������������������������������� ������������ ��������� ����� ��������������� ��������� ����� ���������������� ������� ���� ������������������������� ��������� ������ �������������������� ��������� ����� ���������� ��������� ������� ������� ��������� ������ ��������������������������� ������� �������� ������������������������ ������� ��������

��������������� ������������������������������� ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������


12 februari 2014

Spinning, spinning en nog eens spinning in Loosduinen

Nominatie voor Gulden Klinker Zes vrouwen van de Karperdaal, zetten zich al enige jaren in om een deel van Kraayenstein schoon te maken én schoon te houden. Een keer per maand trekken de zes dames de wijk in om het zwerfvuil op te ruimen. Het gaat dan met name om de Steurendaal (inclusief het speelpleintje) en de Karperdaal.

Afgelopen zaterdag hield het Jeugdformaat Roparunteam 246 een spinningmarathon bij Q-fitness in Loosduinen. Medewerkers van Jeugdformaat, de organisatie voor jeugd- en opvoedhulp, werkten zich in het zweet en haalde een bedrag van 750 euro op voor de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waarbij in teamverband een sportieve prestatie wordt geleverd. Zo wordt er geld opgehaald voor de behandeling van mensen met kanker. Dit is de zevende keer dat het Jeugdformaat Roparunteam meedoet aan de estafetteloop. Q-fitness Loosduinen stelde belangeloos haar spinningruimte, fietsen en instructeurs beschikbaar zodat bijna 40 mensen drie uur lang kon fietsen voor het goede doel. Met dank aan: Scholtes Notenshop, Albert Heijn Loosduinen, Bakkerij Roodenrijs en Tuincentrum Onings.

Vier van de zes dames, gewapend met prikstokken en vuilniszakken

Dat hun actie positieve effecten heeft is duidelijk: “Wij ruimen een hoop zwerfvuil op en dat zorgt voor een schone wijk. Een schone wijk op zijn beurt zorgt er weer voor dat mensen minder snel hun rommel op de grond

gooien”, aldus Mab van Wijk, namens de zes. In december vorig jaar zijn de dames voor hun initiatief door de gemeente Den Haag genomineerd voor de Gulden Klinker, welke in juni van dit jaar uitgereikt zal wor-

den. Hieraan gekoppeld is een geldbedrag dat besteed dient te worden aan iets voor de wijk. “We wachten nu eerst de officiële uitreiking af maar we zijn alvast aan het nadenken over een leuke bestemming.”

‘Zegt u het maar...’ op het Loosduinse Hoofdplein Afgelopen zaterdag toerde de campagnebus van Groep de Mos/Ouderen Partij door de stad en omdat de partij hart heeft voor Loosduinen, werd er ook geparkeerd midden op het Loosduinse Hoofdplein. Op een meegebrachte flipover konden Loosduiners hun verhaal kwijt. En zij lieten zich dat geen twee keer zeggen.

Nieuws, tips en foto’s voor de redactie? redactie@loosduinsekrant.nl

��������������

����������� ���������������������

���������

����������������������

�����������������

���� ����

�������������������� ������������������

������� Dr. Weitjenslaan 30A, Poeldijk Postbus 53044, 2505 AA Den Haag advertenties@loosduinsekrant.nl redactie@loosduinsekrant.nl 0174 - 27 16 74 | www.loosduinsekrant.nl

Lijsttrekker Richard de Mos: “Mensen hadden genoeg op hun lever. De drie meest in het oog springende klachten waren: De leegstand in het winkelgebied en de daarmee samenhangende verpaupering, de ongewenste parkeermeters en de entrée van de Loosduinse Hoofdstraat, die moet net als het plein, veel gezelliger en leefbaarder worden gemaakt, onder andere door de realisatie van een fontein”.

heeft. Klachten die ik kreeg gingen vooral over de overlast van zowel duiven- als hondenpoep, overlast van patienten van Parnassia en de dreigende sluiting van het verzorgingscentrum Loosduinse Hof in 2015”, aldus Van der Beek. De punten die door de Loosduiners zijn aangedragen zullen komende week door de fractie van Groep de Mos omgezet worden in Raadsvragen aan het stadsbestuur.

Vaker in Loosduinen;

Kandidaat-Raadslid Mario van bijeenkomst Chalet Ockenburgh der Beek, nummer 5 op de kan- Niet alleen afgelopen zaterdag didatenlijst van Groep de Mos, deed Groep de Mos/Ouderen Parwas ook aanwezig bij het bezoek aan Loosduinen. “Mij viel op dat mensen enorm boos en teleurgesteld zijn in de huidige coalitiepartijen (respectievelijk de PvdA, de VVD, D66 en het CDA). Ik heb mensen die stelden ‘genezen te zijn van verkiezingen’ echt moeten overtuigen dat gaan stemmen zin

tij het dorp Loosduinen aan. Onlangs hield de partij een spreekuur in lunchroom Carrillon Aan de orde kwamen vooral verkeerstechnische problemen. Lex Kraft van Ermel (61), het ouderengezicht van de partij en nummer 2 op de kieslijst: “Bij ons zijn klachten binnengekomen over niet goed doorgetrokken zebrapaden en de dramatische staat van de trottoirs in zowel Houtwijk als Nieuw-Waldeck. Wij zullen deze punten uiteraard gaan vertalen in Raadsvragen”. Maandag 17 februari houdt Groep de Mos/Ouderen Partij een bijeenkomst in het Chalet van Ockenburgh, aanvang 20.00 uur. Aanmelden via vereniging@groepdemos.nl Op de foto is lijsttrekker Richard de Mos te zien samen met Bennie Persoon, gehandicaptenambassadeur van de partij.

Scootervrij fietspad in Den Haag wenselijk

In veel grote steden zorgen scooters op het fietspad voor gevaarlijke situaties. In Den Haag is het noet anders. Op aandringen van de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Van Poelgeest staat verkeersminister Schultz nu open voor maatwerkoplossing voor steden. GroenLinks is meteen een petitie gestart om ook de Haagse fietspaden scootervrij te verklaren. Raadslid Arjen Kapteijns: "Ik heb al eerder aandacht gevraagd voor de toenemende drukte op het fietspad. Net als in Amsterdam moet het ook in Den Haag mogelijk worden om scooters van het fietspad te weren en zo de veiligheid voor de fietser te verbeteren. Dit betekent wat mij betreft wel dat er voor de scooters op de rijbaan een helmplicht moet komen!” In Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Groningen, Haarlem, Maastricht en Leiden heeft GroenLinks de petitie Fietspad Scootervrij gelanceerd. Inwoners kunnen hun handtekening achterlaten op fietspadscootervrij.nl. Scooters op het fietspad zijn overal onveilig, ongezond en milieuonvriendelijk, niet alleen in Amsterdam. GroenLinks rekent op succes. De Amsterdamse petitie heeft al meer dan 2.500 handtekeningen opgeleverd. Al lange tijd dringt GroenLinks aan op scootervrije fietspaden in combinatie met een helmplicht. Begin december 2013 luidde de wethouders van de G4 de noodklok bij minister Schultz. Zij vroegen om meer middelen om de overlast van snorscooters aan te. De minister heeft in een gesprek op 5 februari met wethouder Van Poelgeest en burgemeester Van der Laan gezegd bereid te zijn hen deze middelen te geven.

Afhaalpunten | Slagerij Boektje Vlierboomstraat 127, Tabacotiek Loosduinse Hoofdstraat 180, Primera Appelstraat 230, Readshop Hildo Kroplaan 96

Media adviseur Hans Jongbloed Redactie Alex Dirkse Vormgeving Renée Furrer-Schoenmaker Uiterste aanlevertijd advertenties en redactie maandag 14.00 uur Bezorging BOWI vof T 0174 - 63 17 48 of 06 - 44 23 85 47

De Nieuwe Loosduinse Krant verschijnt in Loosduinen, Vruchtenbuurt, Bohemen, Houtwijk, Waldeck, Kijkduin, Ockenrode, Kraayenstein, Vroondaal, Monster | Oplage 38.000 exemplaren De Nieuwe Loosduinse Krant is een zelfstandig weekblad en behoudt zich het recht voor advertenties en kopij zonder opgave van redenen te weigeren. Er kan geen aanspraak gedaan worden op schadevergoeding n.a.v. foutieve plaatsingen van advertenties en berichten.

3


�������� ����������� ����������������

������ ���� ���������

�� �

����������������

�����������

��������������

�� �

���������

�� �

�����������������������������������

�� �

������������ ��

����������

���������������������������

�� � �

������������� �������������

���������

Speciaal Slagerij Jeursen

��������������������������������������������������������������������������������������

��������������������������������������������� ������������������������������������������� ���������������������

����������������

��������� ������������������� ������������������������� ����������������

���������������

�������������������������� ������������������

��� ��������������������� ��� ��������������������������������������� ����������������������������������������������� ����������������������

���������������� ���������������� ������������ �����������

����� ���

��������������

������������������

��������

��

����������������������

�������������������������������������� �������������������������������������������������������� ����������������������

����������������

��������������������������� ��������������������������� ���������������������������������� BONNET SLAPEN VLIERBOOMSTRAAT 437 | 2564 JD DEN HAAG | 070 368 08 89 | INFO@BONNETSLAPEN.NL OPENINGSTIJDEN: DINSDAG T/M VRIJDAG 10:00 TOT 18:00 UUR | ZATERDAG 10:00 TOT 17:00 UUR MAANDAG EN ZONDAG GESLOTEN | GRATIS VOOR DE DEUR PARKEREN BonnetSlapen_182x266mm.indd 1

���������������������������������������� 06-01-14 10:06


12 februari 2014

Oplichters geven zich uit voor thuiszorgmedewerker

Belabberd trottoir

Zorgaanbieder Florence waarschuwt dat er opnieuw oplichters aan het werk zijn die zich uitgeven voor medewerkers van de thuiszorg. Florence is van deze praktijken op de hoogte gebracht door cliënten uit Den Haag. De oplichters worden steeds brutaler: een cliënt is gebeld met de mededeling dat er medewerkers van Florence langs gaan komen. Er zijn daarna drie dames binnengekomen die de pinpas hebben meegenomen en enkele duizenden euro’s hebben gepind. Florence betreurt dit ten zeerste en adviseert haar cliënten niet de deur open te doen voor medewerkers die zij niet kennen. De verzorgenden en verpleegkundigen van Florence brengen alle cliënten persoonlijk op de hoogte van de oplichterspraktijken en de voorzorgsmaatregelen die cliënten kunnen treffen. Door de kordate handelwijze van de cliënten kon de politie direct op zoek naar de oplichters in de betreffende straat. Tot op heden is nog niet bekend of zij de daders hebben kunnen oppakken. Zorgaanbieder Florence waarschuwt dat er opnieuw oplichters aan het werk zijn die zich uitgeven voor medewerkers van de thuiszorg. Florence is van deze praktijken op de hoogte gebracht door cliënten uit Den Haag. De oplichters worden steeds brutaler: een cliënt is gebeld met de mededeling dat er medewerkers van Florence langs gaan komen. Er zijn daarna drie dames binnengekomen die de pinpas hebben meegenomen en enkele duizenden euro’s hebben gepind.

Hoe herkent u babbeltrucs?

Er wordt aangebeld door iemand die zich voorstelt als thuiszorgmedewerker, nieuwe buur of medewerker van een energiebedrijf; Twee meisjes komen aan de deur met een zielig verhaal dat hun (groot-)moeder onverwacht is opgenomen in het ziekenhuis. Zij vragen of ze even binnen mogen komen om een briefje voor hun (groot-)moeder te schrijven. Eenmaal binnen leidt één van de meisjes u af, de ander steelt uw portemonnee; Een postbezorger heeft een pakketje voor u. Omdat er te weinig aan porto is betaald, vraagt hij of u het ontbrekende bedrag wilt pinnen. Op het mo-

ment dat u uw pinpas gebruikt, wordt deze gekopieerd. Het apparaat slaat de door u ingetoetste pincode op. Later ontdekt u dat er veel geld van uw rekening is afgeschreven; Iemand belt aan en stelt zich voor als bankmedewerker die uw nieuwe bankpas komt bezorgen. Hij heeft uw oude bankpas en code nodig om de nieuwe pas te activeren. Een paar dagen later blijkt dat uw bankrekening leeg is.

Hoe voorkomt u dat u in babbeltrucs trapt?

Doe nooit zomaar open voor onbekende personen. Laat de deur dicht en kijk door het raam wie er voor de deur staat; Als u de deur toch wilt openen, hou dan de kierstandhouder erop en/of gebruik de intercom; Vraag wie de persoon is en wat deze komt doen. Medewerkers van het energiebedrijf, reparateurs of verzekeringsagenten komen nooit onaangekondigd aan de deur. Zij maken vooraf een afspraak;Vraag onbekenden naar hun legitima-

tie en controleer deze goed. Schrijf de gegevens eventueel op. Vertel dat u eerst met het bedrijf of de instelling contact opneemt en doe dit meteen. Sluit de deur terwijl u belt; Wilt u iemand helpen, laat hem dan buiten staan. Sluit de deur terwijl u een pen of een glas water haalt, of een hulpdienst alarmeert; Wees alert bij ‘zielige’ verhalen: dit kunnen oplichterstrucs zijn; Stel bij verkoop aan de deur vragen om het product en de prijs helder te krijgen; Geef nooit uw bankpas en pincode af. Leen uw bankpas en code nooit uit. Ook niet als er iemand van de 'bank' of de 'politie' belt of voor uw deur staat. En doe dat ook niet op internet. Officiële instantie vragen u nooit om uw pincode, deze is alleen voor u; Bewaar uw bankpas en pincode altijd apart; Zet nooit uw handtekening als u twijfelt.

Wat te doen als u slachtoffer bent van de babbeltruc?

Als u bent gedupeerd vanwege de babbeltruc bent u slachtoffer van een misdaad. Dat kan iedereen overkomen. U kunt helpen deze fraude te bestrijden en erger te voorkomen: Bel onmiddellijk de politie op 112. Beschrijf hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest; Ook kunt u de babbeltruc via een formulier op de website van fraudehelpdesk. nl aanmelden. Zo kunnen andere mensen gewaarschuwd worden en uw melding doorgeven aan de politie. Doe aangifte bij de politie. Bij een aangifte maakt de politie een officieel proces-verbaal op. Neem daarvoor contact op met de plaatselijke politie: 0900-8844. U kunt ook (op afspraak) een politiebureau bezoeken.

Ik wil graag reageren op het artikel in de Loosduinse Krant van 29 januari 2014, dat er weer extra geld is voor het asfalteren van fietspaden, Natuurlijk is dit erg belangrijk. Enkele jaren geleden, ook vorig jaar heb ik een klacht ingediend bij de gemeente over een stuk trottoir tussen de Liszstraat en de Loosduinse Hoofdstraat dat er rampzalig bij ligt. Men kan er niet eens met een scootmobiel over rijden en mensen die met een rollator lopen zijn genoodzaakt om op het fietspad te lopen evenaal ook moeders met kinderwagens. Toen was het antwoord dat er geen geld was bij de gemeente. Als er weer geld vrij kwam zou men overwegen om dit stuk trottoir nader te onderzoeken. Moet er nu eerst ongevallen komen, dan kan de zorgverzekering weer opdraven. Niet te vergeten al het leed wat de mensen moeten door maken! Ik hoop dat men bij de gemeente hier wat aan doet. Mevrouw van Heusden

LEZERSREACTIE advertorial

Kussen voor gratis diner in Hotel-Restaurant Elzenduin Na het succes van vorig jaar organiseert Hotel-Restaurant Elzenduin op vrijdag 14 februari, de dag van de liefde, tijdens het Valentijnsdiner een heuse kuswedstrijd. Wie van de aanwezige koppels elkaar exact 30 seconden kust of hier het dichtstbij zit, krijgt zijn of haar diner cadeau. Tijdens deze romantische dag is het restaurant van het hotel volledig in kaarslicht gehuld

en. En kwam er niet meer vanaf: “Ik had al allerlei crèmes en zalfjes geprobeerd voordat ik ermee naar de dokter ging. Dat had ik veel eerder moeten doen. De behandeling was snel en eenvoudig.” Een branderige pijn, bloedverlies en jeuk door aambeien. Het ging eigenlijk van kwaad tot erger, vertelt Piet Bezembinder. “Door alles wat ik probeerde, raakte mijn huid nog meer geïrriteerd. Het deed pijn en soms verloor ik ook wat bloed of slijm bij de ontlasting. Ik maakte me zorgen omdat het niet zomaar overging.” Prettig geholpen “Toen ik het een keer aan een vriend

vertelde, heeft hij me aangeraden ermee naar de huisarts te gaan. De huisarts nam mijn klachten serieus

“Door een eenvoudige behandeling verdwenen de aambeien”

en verwees me door naar Keizer Kliniek. Daar ben ik heel goed geholpen door een ervaren arts. Na De zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen van Keizer Kliniek in het basispakket.

voor een intieme sfeer. Wie echter zeker wilt zijn van een plaats in de kuswedstrijd wordt aangeraden vooraf te reserveren. Deelname aan de kuswedstrijd is op vrijwillige basis en kan via het telefoonnummer 0174214200. De chef-kok van Hotel-Restaurant Elzenduin verrast de gasten op Valentijnsdag met een heerlijk 3-gangen Valentijnsdiner voor €24,50 p.p.

Specialisten slaan handen ineen Slijterij J.P. Alsem en De Kaasspecialist Mariël en Wim Knijnenburg slaan handen ineen. Julien Alsem heeft een mooi assortiment dranken uit alle windstreken, de Kaasspecialist authentieke producten gemaakt door de beste kaasproducenten. Deze twee ondernemers vertellen vrijdag 14 februari van 18.00-20.00 uur alles over de gebruiksmogelijkheden van de kazen en bieren uit de Belgische abdijen. Deze producten worden volgens oude tradities geproduceerd en bereid, en dat

Snel verlost van uw aambeien Piet Bezembinder (35) uit Leiderdorp kreeg opeens last van aambei-

is uniek. Zie pagina 8 voor meer informatie.

Rectificatie Heropening Haagsche Beek

een eenvoudige behandeling in de polikliniek verdwenen de jeuk en de aambeien.” Aambeien Meer dan de helft van alle Nederlanders krijgt ermee te maken: aambeien. Ze kunnen ontstaan door hard persen bij verstopping of een moeilijke stoelgang. Of juist door diarree. Ook lang op het toilet zitten of verslapping van het weefsel tijdens de zwangerschap kan een oorzaak zijn. Aambeien gaan lang niet altijd vanzelf over en kunnen zelfs verergeren. Maar een ervaren arts kan er altijd iets aan doen.

088-783 82 18 www.keizerkliniek.nl

Prinses Catharina Amaliastraat 28-Den Haag | Zwaluwweg 2 - Voorschoten

5

Keizer Kliniek: vakkundig en modern De beoordeling van uw klachten gebeurt vakkundig en snel door de ervaren specialisten van Keizer Kliniek. Ze zijn gespecialiseerd in darm- en bekkenbodemklachten en de behandeling van obstipatie, incontinentie, bloed en/ of slijm bij de ontlasting en aambeien. Ondersteund door moderne systemen en apparatuur stellen de artsen een betrouwbare diagnose en brengen uw huisarts op de hoogte van de behandeling en eventuele nazorg. Keizer Kliniek werkt intensief samen met onder andere het Leids Universitair Medisch Centrum en andere grote ziekenhuizen in de regio. Als doorverwijzing nodig is, hoeven onderzoeken daardoor niet opnieuw plaats te vinden.

Wij hopen dat menigeen vorige week een vervangende locatie heeft kunnen vinden voor een ontbijt, lunch of diner. Door een misverstand moesten velen begrijpen dat De Haagsche Beek vorige week donderdag weer zou worden geopend na een grootscheepse verbouwing. Dat spijt De Nieuwe Loosduinse Krant bijzonder en het artikel in de vorige krant heeft daarmee veel trouwe lezers op het verkeerde been gezet. Afgelopen zaterdag kon iedereen er weer volledig terecht. En voor wie zeker wil zijn van een tafeltje op Valentijnsdag kijkt nog even snel naar de advertentie elders in de krant.


6

12 februari 2014

����������

4 NIEUWJAARSKNALLERS ZONWERING, ROLLUIKEN, KOZIJNEN & TERRASOVERKAPPINGEN Geldig t/m 28 feb 2014 MAAK GEBRUIK VAN DEZE NIEUWJAARSACTIES EN WIN EEN ELEKTRISCHE FIETS.

BT

BT

ING

ROL

R OT O

T IS GRA

00

T IS M GRA

LUIK

E ACTI

E ACTI twv 300,

TAG MON

������������

E

twv 150,0

0

WER

������������� ������

6%W

6%W

ZON

�������������������������� ����������������������

�� �

���������������������������� ���������������������

����������������� 6%W

6%W

BT

N

OVE

PPIN

G

CTIE

RKA

tie

A AT I S c GR

T GRA HR a ++ gl

N

EL

EKTRISC

H

KOZIJNEN

KOZIJNEN

Showroom Naaldwijk: Grote Woerdlaan 36c Tel. (0174) 631125 Ma t/m vr van 09.00 -17.00 u Za van 10.00 - 15.00 u Showroom Berkel en Rodenrijs: Nobelsingel 4 Tel.: (010) 5119500 Di t/m vr van 09.00 -17.00 u Za van 10.00 - 15.00 u

TS!

WIN

FIE ZONWERING

ZONWERING

oeffun

E

EE

s

s

hr

da

IJNE

E ACTIIS KO Z

��������������� ��������������������������������������� ��������������������������������������� ��������������������������

BT

www.vitrona.nl

������������������������� ���������������������������������������������������������������

����������������������������

TERRASOVERKAPPINGEN

�����������������������������

TERRASOVERKAPPINGEN

Behang (werk) �������������� ��������� ���������������� ����������������

ten un

ze speerp n O

vo

or

LET OP: 19 maart a.s. gemeenteraadsverkiezingen

O u d e re n

1.

Wethouder Ouderenbeleid;

2.

Oost West, Thuis Best; ouderen bijven zolang mogelijk thuis wonen

3.

De Ouderenwelzijn-Check met herinvoering van het Ouderenfonds, goede thuiszorg en het instellen van een gratis 070-Ouderenhulplijn

4. 5.

Goede zorg? De wijkzuster zorgt ervoor! 65-Plus, gratis met tram en bus

6.

Alles went, behalve een isolement; ouderenprojecten worden ondersteund

7.

Geen boodschap zo goed, als je hem zelf doet; steun voor Boodschappen Begeleidingsdienst

8.

Jong geleerd, is oud gedaan; we betrekken ouderen blijvend bij de maatschappij

9.

Ouderen worden niet gehoord, de WMOen Seniorenraad als antwoord

10.

Gun loophulpmiddelen een tweede ronde, weggooien is zonde: Haags inzamelpunt voor hergebruik loophulpmiddelen.

Ons hele verkiezingsprogramma lezen? Richard de Mos Lijsttrekker Groep de Mos/ Ouderen Partij Den Haag

www.groepdemos.nl

Ruim 40 jaar een begrip in de regio Haaglanden

��������������������������������������������������� KOM LANGS VOOR EEN ADVIES OP MAAT

Leyweg 1150, Den Haag T: 070 - 321 14 00

�����������������������������

Scheveningse Vishandel

Albatros Johannes “De groothandel voor de consument”

Paling Palingfilet Kabeljauwfilet Gestoomde Makreel Speciaal voor de Valentijn

In winkelcentrum Leyenburg Escamplaan schuin tegenover de Albert Heijn

1 pond 1 pond 1 kilo per stuk

14,50 / 1 kilo voor 25,00 17,50 slechts 15,00 2,50 / 3 voor 5,00

Vrijdag 14 februari 4

Lekkerbekken voor 5,-

Geopend op: Wo. 12, Do. 13, Vr. 14 & Zat. 15 februari 2014. Wij zij geopend van 09.00 tot 17.30 uur


12 februari 2014

7

Bij Zlank ontdek je jouw nieuwe vorm! Met meer dan 50 studio’s in Europa is Zlank de Nederlandse merknaam die in België al ruim 25 jaar de absolute marktleider is in gezond en duurzaam afslanken, lichaamsverbetering en bodystyling. Begin september openden Sylvia en haar collega Deborah de deuren van de eerste schitterende vestiging in ons land en wel aan de Laan van Wateringseveld 800 in Den Haag. Zlank biedt garantie om onder leiding van een professionele bewegingscoach samen met een gediplomeerde gewichtsconsulente er voor te zorgen dat je zonder jojo-effect het vooropgestelde resultaat behaald. En dit in 2x30 minuten per week. Door middel van bewegen in warmtecabines (tot 37 graden) kan heel gericht worden gewerkt ��������������������������������������steviging. De Skinrevita huidtherapie zorgt voor een betere doorbloeding en de verwerking van afvalstoffen wordt hierdoor gestimuleerd. Daardoor vermindert en verdwijnt cellulite. Een plattere buik en mooiere benen of billen zijn hiervan het resultaat. Sylvia: “Persoonlijke aandacht en professionele coaching staan bij Zlank hoog in het vaandel. Onze visie is dat onze klanten niet alleen voor ontspanning en het Wellness gevoel komen, maar bovenal voor resultaat. Wij als specialisten in het vakgebied helpen ze erbij om hun doelen te bewerkstelligen.”

Laagdrempelig en voordelig kennismaken Loop gerust even naar binnen voor vrijblijvende informatie over Zlank en maak gebruik van de mogelijkheid �������������������������������������� bovendien ook nog diverse kortingen, na te vragen bij de studio. Pas bevallen? Neem dan je geboortekaartje mee en je krijgt € 25,- korting op de Postnatalkuur.

Bereikbaarheid Zlank is te vinden aan de Laan van Wateringse Veld 800 in Den Haag naast Vita Nails en Hair Point. Tel. 070-4061757. Zlank is eenvoudig te bereiken met openbaar vervoer en er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. Meer informatie en de openingstijden: zie www.Zlank.nl.

Persoonlijke aanpak Boven het reguliere aanbod dat bestaat uit een drie stappen plan; figuuranalyse, doelgericht bewegen en een deskundig voedingsadvies komen steeds meer vrouwen voor persoonlijke- of medische doeleinden naar Zlank. Om deze redenen zijn er een ����������������������������������werkt voor vrouwen met bijvoorbeeld ernstig overgewicht, voor aanstaande en pas bevallen moeders en vrouwen die zicht futloos en vermoeid voelen. Maar ook voor mensen met rugklachten en osteoporose is Zlank het juiste adres. Een mooie kleedruimte met lockers en ruime douchegelegenheid is aanwezig. Bij voldoende aanmelding zal Zlank ook een specifieke avond voor mannen gaan organiseren.

Vita Nails - Vita Nails

12,50 korting

euro

Nog geen klant bij Vita Nails? bij inlevering van deze bon korting op een nieuwe set acryl nagels (van 60,- NU voor 47,50) Aktie is geldig tot eind februari 2014

Hoge kwaliteit, topproducten, zonder problemen 4 weken in zeer goede conditie Laan van Wateringse Veld 798 Tel.: 06 - 53 10 12 94 www.vitanails.nl (Vita Nails naast Zlank en nabij Hairpoint)

Schrijf je in voor een advieskuur (= 20 sessies in de thermocabine mét SKINREVITA tm en professioneel voedingsadvies) en je ontvangt 40 euro KORTING.


12 februari 2014

8

����� �� �������� ������

���������������������������������

��������������������������������������������������� ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ��������������������������������������������������� ������������������������������������������ ������

������������������������������������������������������������������������ �������������������������������������������������������������������������� �������������������������������������������������������������������������������� ������������������������������������������������������������������������������ ��������������������������������������������������������������������� ������������������������ ��������������������������������� �������������������������������������������������������������� ����������������������������������������������������

������������������������

������������������������������������������������� ��������������������������������������������������� ������������������������������������������������������ ��������������������������������������������� ������

����������������������������

������������������������������������������������� ������������������������������������������������������� ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ���������������������������������������������� ������

��������������������������

������������������������������������������������������ ������������������������������������������������� ����������������������������������������������������� ��������������������������������������������������� ����������������������������������������������������� ������������������������������������������������� ��������������������

������

������������������������������

������������������������������������������������������ ����������������������������������������������� ���������������������������������������������������� ������������������������������ ������

������������������ ����������������������������������

���������������������������������������������������� ������������������������������������������������������������ ���������������������������������������������������������� ������������������������������������������������������ ��������������������������������������������������� ������������������������� ������

���������������������������

������������������������������������������������������� �������������������������������������������������� �������������������������������������������������������� ����������������������������������������������

������

������������������������������������

��������������������������������������������������� ���������������������������������������������������� ������������������������������������������ �����

�����������������������

����������������������������������������������������� ����������������������������������� ������

�������������������������������

��������������������������������������������� ����������������������������������������������� ������������������������������������������������� ���������������������������������� �����

����������������������

���������������������������������������������������� ����������������������������������������������������� ���������������������������������������������������� ������� ��������������������������������������������

�������������������������

�������������������������������������������������� ���������������������������������������������������� ���������������������������������������������������� ��������������������

������������������������������� ������������������������������������������� ������������������������������������������������

��������������������

�������������������������������������������� �����������������������

FINAL SALE 50% tot 70% Op de gehele Ski- & Snowboard - Collectie Winter 2013/2014 !!! Ruime keuze aan ski- / snowboard- jack’s & pants, sweats, fleecen, truien voor dames, heren & kinderen

Deltaplein Kijkduin 7dagen van 10:00-18:00

www.chase-fashion.nl


12 februari 2014

9

ACTIVITEITEN

Moderne behandeling van spataderen Al een paar jaar liep Esther Barendse (42) uit Zoetermeer rond met grote spataderen op haar linkerbeen. “Ik liet er lange tijd niets aan doen, want ik was bang voor littekens en een lange hersteltijd.” Een gespecialiseerd vaatchirurg van Keizer Kliniek hielp haar er uiteindelijk vanaf: snel en zonder littekens. Vorig jaar kreeg Esther steeds meer last van de spataderen op haar been. “Mijn been voelde zwaar aan en ik kreeg gezwollen voeten. Uiteindelijk besloot ik dat het tijd werd om er iets aan te laten doen. Ik had alleen niet veel zin om wekenlang met steunkousen rond te lopen. Daarnaast was ik bang dat ik er littekens aan zou overhouden.” Geen litteken Via haar huisarts werd Esther door-

verwezen naar Keizer Kliniek. Daar onderging ze een laserbehandeling onder plaatselijke verdoving. “Ik kon direct weer naar huis. Ik

“Ik heb spijt dat ik het niet eerder heb laten doen” hoefde ook maar twee dagen een steunkous te dragen. Ik ben zo blij met het resultaat! Geen litteken te

zien. Achteraf had ik het veel eerder moeten laten doen.” Spataderen Spataderen ontstaan als kleppen in de vaatwand niet goed functioneren. Het bloed stroomt dan terug in de ader waardoor die opzwelt. Als spataderen jeuken of pijn doen, is het verstandig ze te laten behandelen. Bij Keizer Kliniek beoordeelt de specialist na onderzoek eerst welke ingreep nodig is: een laserbehandeling of een andere methode. Alle methoden zijn snel en veilig en geven een mooi en blijvend resultaat.

De zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen van Keizer Kliniek in het basispakket.

088-783 8228 www.keizerkliniek.nl

Prinses Catharina Amaliastraat 28-Den Haag | Zwaluwweg 2 - Voorschoten

Celebrate it with wine

Woensdag 12 februari, wordt in het kader van de "marriage week" (week van de liefde, waarin ook Valentijnsdag valt):"Celebrate it with wine" gratis aangeboden. Er is dan een mini workshop over Encounter, gevolgd door een leuke wijnproeverij, om het leven en onze relaties te vieren. Encounter is een organisatie van vrijwilligers, die een communicatie manier aanbieden, waardoor je je relatie kunt verdiepen door de dialoog onderling te verbeteren. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en zal ongeveer twee uur duren. Plaats: aula van basisschool Wonnebald aan de Mozartlaan 189. Aanmelding/vragen: m.e.regiomidden@gmail.com of 070 3654442.

Orgel en Panfluit in Abdijkerk

Tijdens de Open Podium uitvoering in de Abdijkerk van zondag 16 februari om 15.30 uur is de bijzondere combinatie te horen van orgel en panfluit. Dat laatste instrument wordt bespeeld door de panfluitist Frans Joseph Rouppe van der Voort die samen met organist Jeroen de Haan een programma zal spelen dat zich uitstrekt van Bach tot en met Arvo Pärt, een niet onaanzienlijk componist uit Letland. De panfluit leent zich voor een breed repertoire. De 'klik' met het orgel ontstaat omdat

het beide blaasinstrumenten zijn, zij het dat het orgel zijn adem op mechanische wijze krijgt toegediend en de panfluit door de longen van een mens. Beide musici kennen elkaar vanuit hun beider opleiding aan de Schumann Akademie en zijn bijzonder op elkaar ingespeeld. Alles bij elkaar belooft dit Open Podium een ontmoeting te worden van prachtige muziek met gedreven musici. Daarbij hoort publiek dat deze bijzondere vorm van muziek maken weet te waarderen. Weet u welkom. De entree voor deze middag is zoals altijd vrij, evenals het programmablad. Wel is er een collecte bij de uitgang. Het adres van de Abdijkerk is Willem III straat 40. Meer informatie op www.abdijkerk.info

Bloemendrive

Zaterdag 8 maart houdt de Westlandse Bridge Club de 61e Bloemendrive. Deze vindt plaats in de Leuningjes in Poeldijk. Het bridgen start om 13.00 uur. Vanaf 12.00 uur is de zaal open en tot 12.45 uur kunt u de loopbriefjes ophalen. Gezellig bridgen staat voorop, maar er zijn ook leuke prijzen winnen. Bovendien ontvangt iedere speler na afloop een plantje. De kosten bedragen 16,50 euro per paar, inclusief een kopje koffie of thee. U kunt zich uitsluitend inschrijven via de WBC-website www.westlandsebc.nl. Vermeld

OPLOSSING vorige week

Boeken en snuffelen

Keizer Kliniek: vakkundig en modern De beoordeling van uw klachten gebeurt vakkundig en snel door de ervaren specialisten van Keizer Kliniek. Ze zijn gespecialiseerd in de behandeling van vaatproblemen zoals spataderen en adervernauwing. Ondersteund door moderne systemen en apparatuur stellen de artsen een betrouwbare diagnose en brengen uw huisarts op de hoogte van de behandeling en eventuele nazorg. Keizer Kliniek werkt intensief samen met onder andere het Leids Universitair Medisch Centrum en andere grote ziekenhuizen in de regio. Als doorverwijzen nodig is, hoeven onderzoeken daardoor niet opnieuw plaats te vinden.

hierbij de bondsnummers voor de meesterpunten (achteraf is dit niet meer mogelijk) en uw e-mail-adres. Na inschrijving krijgt u een e-mail toegestuurd ter bevestiging. Hierin vindt u ook gegevens met betrekking tot de betaling. Zie voor meer informatie, de routebeschrijving en t.z.t. de uitslagen www.westlandsebc. nl.

Kaarten in de Henneberg

Vrijdag 14 februari kunnnen gelijkgestemden klaverjassen en jokeren in de Henneberg. De kosten van een deelnemerskaartje bedraagt 1 euro 85. De zaal gaat om 19.00 uur open, een uur later komen de kaarten op tafel. Hetzelfde geldt voor zondag 16 februari. Dan kaartmiddag start dan om 13.00 uur, als de zaal al een uur open is.

Expositie Chinese penseelschilderijen

Paulette Grenet exposeert in de Loosduinse bibliotheek haar Chinese penseelschilderijen. De expositie duurt tot 1 maart 2014. Na enkele jaren keramiek te hebben gemaakt ontdekte Grenet de Chinese schilderkunst bij de Vrije Academie in Den Haag onder begeleiding van de vermaarde Zhou Le Seng, een kunstenaar van de Academie van Shanghai en de Shi Mi Zi academie van Tokyo. De Chinese schilderkunst is voortge-

Verras uw Valentijn eens met een spannend boek of mooie legpuzzel Vrijdag 14 februari en zaterdag 15 februari is er een grote boekenmarkt en snuffelmarkt in de Ontmoetingskerk aan de Louis Davidsstraat 2. Gedurende deze dagen worden er duizenden boeken aangeboden voor slechts 1 euro per kilo. Daarnaast is er een snuffelmarkt met oude en nieuwe artikelen, veel speelgoed en puzzels, langspeelplaten, cd’s en dvd’s, handwerkmaterialen etcetera. Ook de Boekenhoek is open. Daar ontvangt u tijdens deze dagen een korting van 20% op uw aankopen. Openingstijden zijn van 13.00 tot 17.00uur op vrijdag en van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag. U bent van harte welkom. Meer info: www.digitalevitrine.nl.

Praten over ouder worden

Op dinsdagen om de 14 dagen komt een groepje 70-plussers bijeen in een van de zalen van de Henneberg en praten over onderwerpen die met ouder worden te maken hebben. De kring komt bij elkaar van 13.30 tot 15.30 uur. De eerstvolgende keer is op dinsdag 25 februari. Voor meer komen uit de kalligrafie, een waterinformatie kunt u contact opnemen verf techniek met extra transparantie. met mevr. E. van Ooyen, telefoon Deze kunst is bijzonder meditatief 0174-244324 of J. Zeelenberg, teleen vraagt om een volmaakte rust en foon 070 - 3237542. stilte. De materialen, allen uit China, die gebruikt worden zijn authentiek Belastingdienst in de Henneberg en dus uniek. Eenmaal een streep Van maandag 3 maart tot en met met de penseel op het rijstpapier kan donderdag 13 maart kunt u in de niet meer worden gecorrigeerd. Henneberg geholpen worden bij Paulette Grentes voorliefde gaat uit het invullen van het formulier voor naar de Xievi stijl, spontaan en vol de inkomstenbelasting. Woont u in vrijheid. Haar bron van inspiratie: Loosduinen, bent u 65 jaar of ouder harmonie en schoonheid der natuur. en ontvangt u zorgtoeslag, dan kunt u Exposities in binnen- en buitenland. voor deze hulp in aanmerking komen. Momenteel in Shanghai /Suzhou. Neemt u voor het maken van een afspraak contact op met de i-Shop de Bibliotheek Loosduinen Henneberg, Tramstraat 15, tel. 070Loosduinse Hoofdstraat 555 3976001. Houdt uw BSN-nummer Openingstijden dagelijks tot 18.00 (SOFInummer) bij de hand. Vanaf uur, zaterdag tot 17.00 uur. maandag 17 februari kunt u bellen voor een afspraak te maken. Deze hulp is kosteloos. Activeiten in De Geest Stichting Activiteiten de Geest heeft nog plaatsen vrij bij de jokerclub op de dinsdag. De activiteit duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Wilt u aquarelleren leren, dan kan redactie@loosduinsekrant.nl dat op maandags van 13.00 tot15.00 uur en dinsdags van 13.00-15.00 en donderdags van 10.00-12.00 en 19.30 tot 21.30. Laat uw talent tot leven komen op het doek als u deze techniek leert beheersen. Het adres is Georges Bizetstraat 25 en voor informatie kunt u terecht op de website: www.stichtingdegeest.nl of tel: 070-3237853.

Nieuws, tips en/of foto's voor de redactie?

Zoek de 10 verschillen: Sneeuw in Sotsji en op scherm


12 februari 2014

KERKDIENSTEN 16 februari PROT. GEM. 'S-GRAVENHAGE ABDIJKERK 10.00 uur: ds. Martin Koster BOSBESKAPEL 10.00 uur: ds. N.A. Riemersma NED. HERV. EVANGELISATIE De Wiekslag, Molenbrink 68A 09.30 uur: dhr. D.J. van Keulen 15.30 uur: dhr. D.J. van Keulen BETLEHEMKERK Laan van Meerdervoort 627 10.00 uur: ds. A. Vastenhoud 17.00 uur: dr. G. van den Brink CHR. GER. JERUZALEMKERK Pomonaplein 49 10 en 16.30 uur PAROCHIELOCATIE MARIA VAN EIK EN DUINEN O.L.V. Hemelvaartkerk zat. 13.00 en zondag 10.00 uur STADSABDIJ H. Pastoor v. Ars zat. 19 uur en zondag 10.30 uur VERZORGINGSHUIZEN HOUTHAGHE 10.00 uur: ds. H.J. Hemstede WZP LOOSDUINEN Willem III straat 36 zat. 15 februari 19.00 uur TABITHA Mozartlaan 280 16.30 uur: ds. W. Verkuyl/mevr.vd Stelt DUINHAGE zat. 15 februari 16.00 uur: ds. R.J.A. Hanenburg HUIZE EYKENBURG Kruisbessenstraat 12 10.00 uur: pastoor Van der Kooi

REMONSTRANTSE GEMEENTE Laan v. Meerdervoort 955 10.30 uur: mevr. P.L. Kan-van Dishoeck DE GOEDE HERDER Meidoornstraat 9 10.00 uur: evangelist B. Bloem EVANGELISATIEGEMEENTE DE ROTS Albardastr. 60 10.00 uur: dhr. D. Goldberg NED. HERV. KERK POELDIJK 10.00 uur: ds. J. Snaterse 19.00 uur: ds. J. Snaterse HERV. GEMEENTE Ter Heijde 10.00 uur: ds. P. Schelling PROT. GEM. MONSTER Burg. Kampschöerstraat 25 10.00 uur: ds. D. Duijvenbode HERV. GEMEENTE MONSTER 09.30 uur: ds. G.H. Abma 16.30 uur: ds. J.J. ten Brinke

God roept u Lees de Bijbel... Geen Bijbel? Kom langs in de Bijbelkiosk op het Arnold Spoelplein. Elke zaterdag van 9.00 - 17.00 u

���������������������������������������������������� ������������������������������������������������� ��������������������������������������������������������� ������������������������������������������������������� ���������������������������������������������������������� ��������������������������������������������������� ���������������������������� �������������������������������������������������� ���������������������������������������������������������� ����������������������������������������������������������

Stichting Date, duurzame man-vrouw relaties sinds 1969 Veilig en betrouwbaar en áltijd in de buurt Persoonlijke begeleiding en voorstellen Onbeperkte kennismakingen en hoge slagingskansen Stella Lens tel.: 070-367 86 18 of b.g.g. 0800-022 0255 Aangesloten AVR / Singleskeurmerk / Geschillencommissie

������������

WENDE

www.stichtingdate.nl

begeleiding op maat

�������������������������� ����������������������� ���������������� ������������� ��������������������������

BESCHIKBARE UITVAARTCENTRA

’WALDECK’

OUDE HAAGWEG 28, 2552 EP DEN HAAG

’SORGHVLIET’

GROOT HERTOGINNELAAN 1, DEN HAAG

UITVAARTCENTRUM ’NOOTDORP’ VEENWEG 14, NOOTDORP TEL 015 88 74 538

John de Hoogh Uitvaartleider

DAG & NACHT BEREIKBAAR TEL +31 70 397 8877 FAX +31 70 397 3587

DIVERSEN ������������������

Tuincentrum Ockenburgh

����������������� �����������������

www.tuincentrumockenburgh.nl GEVRAAGD Gratis rommelmarktspullen

������������������

www.behangboer.nl

Nooit meer alleen! Vertrouw op ons en maak je leven compleet.

STORM UITVAARTVERZORGING

���������������������� ����������������������������� ������������������������� ������������������������� ��������������������� ��������������������� ��������������������� ���������������������� ������������������ ������������������� ���������� ������������������������ ���������������� �������������������

������������������ ����������������������

��������������������� ��������������������������

ACTIVITEITEN Bridgen op ma-avond ? Kom naar BC. Loosduinen. 19.3022.45 u. InI.070-4042988 --------------------------------------Volleybal 50+ Klaverstraat ma. 20.00-22.00 u. m/v T. 070 - 3250536 / 3522625 --------------------------------------Recr. volleybal Donker Curtiustr. Do. 20.00 - 21.30 u. 50+(dames) inl. 070-3259375 --------------------------------------Rommelmarkt Elke 1e en 3e zaterdag 9 -15 uur, nog tafels 1,6m lang te huur €7 dr. HE v. Gelderlaan 260, T 06-40255316 --------------------------------------Gezellig een avondje uit? Dat kan in de Wiekslag, Klaverjasclub op de di.av. 0703973600/0703978390 Molenbrink 68a Kraayenstein Loosduinen.

Gaat u scheiden? Vraag ons gratis boekje aan: ‘Help, ik ga scheiden!’ Financiën vormen vaak een struikelblok bij scheiding. Niet zelden is het ingewikkelde materie. Als financieel deskundige en vertrouwenspersoon behartigt de Scheidingsplanner uw belangen en zorgt ervoor dat u financieel weer verder kunt.

����������������� Tel : 06-4382 1305 �������������������������� ---------------------------------------����������������������������� Rolstoelgebonden bejaarde �������������������������� zoekt een maatje ����������������������������� voor een praatje ���������������������������� Tel: 070-8909142 ���������������������������� ������������������������� ��������������������� �������������������������� ������������������ ����������������������������� ������������� ������������������ ���������������� �������������������������� ��������������������������� ���������������������������� ����������������������� ������������������� ���������������������� �������������������������������������

ONDERHOUD

�������������� ����������� ������������ ������������

Altijd al willen doen, maar het is er nooit van gekomen? Maak vrijblijvend kennis met de handboogsport. www.verburch.com

��������������� �������������������� �������������������������� �������� ������������������������ �������������������������� ��������������������������� ��������������� ����������������

�����������

������������������� ����������������� �������������������� �������������������������

����������� �������������������� ��������������

�����������������������������������������������������������������

���������������������� �������������������������������

������������������ ���������������������� ���������������������� ������������ Wij zijn op zoek naar een

Tandartsassistente Leeftijd: boven 35 jaar.

We denken hierbij aan een dame met ervaring als tandartsassistente in het verleden, die weer opnieuw aan de slag wil. Je krijgt in principe een 0 uren contract en bent op afroep beschikbaar als invalkracht. (ziekte en/of vakantie van ons personeel). Ben je geïnteresseerd en lijkt deze baan iets voor jou, mail dan je gegevens en CV naar: admin@tandartspraktijkjacobi.nl. Wellicht is jouw CV aanleiding om je uit te nodigen voor een gesprek. Tandartspraktijk Jacobi, Hengelolaan 183c, Den Haag.

������������������������������� ���������������������������������������������������������������������� ����������������������������������������������������������������������������������� ������������������������������������������������������������� ���������������������������������������������������������������������������������� ����������������������������������������������������������������������������������������������� ��������������������������������������������������������������������������������������������������� ����������������������������������������������������������

��������� ����������

���������� ����������

��������� ������������

������������������������������������� �������������������������������������

Meer weten? Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of vraag ons gratis boekje aan. Het wordt u kosteloos en discreet toegestuurd.

�����������������������������������������������������������������������������������������������������

Gratis boekje!

De Scheidingsplanner Den Haag – Ypenburg – Rijswijk Meer informatie? Bel (070) 360 70 00 of mail: denhaag@scheidingsplanner.nl www.scheidingsplanner.nl

Den Haag

‘Help, ik ga scheiden!’ beschrijft de financiële gevolgen van een scheiding en geeft u een goed inzicht in alle zaken die moeten worden geregeld.

10

�������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� ���������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� ���������������������������������������������������������������������������������������������� ���������������������������������������������������������������������������������������������������������������

���������������������������������������������������������� ����������������������������������


12 februari 2014

ALO1 wint derby van Ready Afgelopen zondag ging ALO 1 op bezoek in Sporthal Transvaal voor de derby tegen Ready. ALO zou bij winst een voorschot nemen op het kampioenschap en Ready moest winnen om alles zelf in de hand te houden. De Tribunes waren zeer goed gevuld en ALO deelde de eerste tik uit door binnen 4 minuten op 0-2 te komen door doelpunten van Paul Meijer en Manon van der Kooij. Het tweede aanvalsvak kwam wat moeilijker tot scoren en hierdoor kwam ALO verdedigend onder druk te staan waardoor Ready terug kwam tot 2-2. Tot 20 minuten in de eerste helft ging het vervolgens gelijk op tot 7-7 waarna Ready het initiatief nam en met nog 3 minuten tot de rust zelfs op een 11-8 voorspong kwam. ALO toonde veerkracht en kwam door goals van Casper Kuijpers (vrije bal) en de 6e goal van Paul Meijer knap terug tot 11-10. Na de rust had die zelfde Paul Meijer slecht 35 seconde nodig om ALO langszij te brengen, 11-11 en op dat moment kwamen beide teams door de spanning moeilijk tot scoren zodat met nog een kwartier te spelen het scorebord 13-13 aangaf. ALO nam knap het initiatief terug en uitgerekend het ALO vak dat het aanvallend lastig had wist door goals van Casper Kuijpers en Gijs van der schilde ALO weer op een marge van 2 te zetten, 13-15 ! En als je dan weet dat Paul Meijer in de aanval komt dan weet je als Ready dat je een probleem hebt want Paul was zeer doeltreffend afgelopen zondag en scoorde met zijn 9e goal ! de 13-16. ALO weet uit voorgaande wedstrijden dat een marge van 3 punten binnen enkele minuten teniet gedaan kan worden en ook Ready kwam kan terug tot 15-16. ALO was echter scherp en geloofde in eigen kunnen en onder grote druk benutte Casper Kuijpers een strafworp 1517. Er waren op dat moment nog maar 4 minuten te spelen en het was de uitblinkende Paul Meijer die met zijn 10e en 11e goal alle hoop van Ready aan diggelen schoot, 1519. Ready scoorde in de slotminuut nog 16-19 maar dichterbij zou Ready niet meer komen. Door deze fraaie overwinning staat ALO nu 3 punten los van Ready en dus kan de Stier van Houtrust op zondag 2 maart thuis in de Houtrust Hal kampioen worden.

11

Hercules en S.V. Loosduinen in evenwicht

De topper in 4C Hercules(1) tegen S.V. Loosduinen(3) eindige in 1-1 waardoor Duindorp SV(2) in 4C de lachende derde werd, zonder zelf te spelen, want de wedstrijd tegen Te Werve werd afgelast. Bij de Loosduiners ontbrak in de basis nog steeds de knie geopereerde Stefan van de Berg en begon Vincent Hofman op de bank. In het elftal van Remco Torken

ditmaal Mark Molenkamp en was er opnieuw een plaats voor Jeffrey Eckhardt. Op het kunstgrasveld aan de Vrederustlaan, wat ook te lijden had van de vele regen, waren beide ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Scheidsrechter Mirjavanmard uit Leiden hield het, gezien de belangen heel kort . Een rommelige wedstrijd met veel blessurebehandelingen en ook weinig kansen voor beide doelen. Vlak voor rust was de

thuisploeg dichtbij de 1-0, maar doelman Ronald van Hasselt keerde het schot van dichtbij. Uit de tegenaanval was dit bijna het geval voor de bezoekers, maar een verdediger van Hercules voorkwam een treffer van Sander Huijbers, die te lang twijfelde. Na de thee een heel andere wedstrijd, waarin van alles gebeurde. Nu wel veel druk op het Loosduinse doel van de koploper, vooral via acties van de snelle spitsen. Vooral Robin van

Dekkingsfouten doen DUNO de das om In de laatste tien minuten voor rust besliste HVC’10 afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen DUNO door drie simpele dekkingsfouten genadeloos af te straffen. Opmerkelijk hierbij was dat bij alle drie de doelpunten de makers in respectievelijk de 37e, 45e en 46e minuut volledig vrijstonden. Jurgen Warbout (tweemaal) en Mathijs Benard maakten hier dankbaar gebruik van. Ook bij de eerste treffer van HVC’10 genoot spits Jurgen Warbout alle vrijheid om hard en doeltreffend uit te halen. De DUNO- verdediging gaf onnodig ruimte weg en leek elkaar ook niet of onvoldoende te coachen. Hierdoor ging HVC met een riante 4-1 voorsprong de rust in en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De uiteindelijke 5-1 uit-

slag bevestigde dat HVC’10 een van de betere ploegen is in de 2e klasse C en aanspraak kan maken op promotie. DUNO daarentegen zal alle zeilen moeten bijzetten om van de onderste plaatsen weg te komen. DUNO speelde op het eerste kwartier na een rommelige wedstrijd en was na de gelijkmaker van Jurgen Warbout in de 23e minuut eigenlijk geen moment meer in de wedstrijd. In die eerste twintig minuten domineerde DUNO het spel in Hoek van Holland. Op de goed bespeelbare natuurgrasmat verraste DUNO de tegenstander door direct het initiatief te nemen, fel op de bal te spelen en hiermee grip krijgend op het middenveld. In de 12e minuut kwam DUNO verdiend op een 0-1 voorsprong. Elyseo van de Graaf speelde op links zijn man goed uit en uit

zijn strakke voorzet kopte Jedsel Markes gericht raak. Diezelfde Van de Graaf trof in de zestiende minuut met een als voorzet bedoeld schot de lat boven de verraste doelman Daniël van der Knijff. Op dat moment zat het voor DUNO dus niet mee. HVC kon tot dat moment er eigenlijk weinig tegenover stellen. Na rust bleek de wedstrijd natuurlijk ruimschoots gespeeld. HVC’10 hoefde niet zo nodig meer en controleerde bewust het duel. In de 54e minuut kon Mauro Bos nog stijlvol redding brengen bij een vrije trap van naamgenoot (Michael van den) Bos. Twee minuten later werd het dan toch 5-1. De naar links uitgeweken Mathijs Benard passeerde knap Koen Zonneveld en wachtte aan de achterlijn net zo lang totdat hij medespeler Michael van den Bos bereikte.

der Tol en Nino Rampone hadden het achterin moeilijk tegen de beweeglijke spitsen. In de schaarse tegenaanvallen waren Sander Huijbers en Dylan Zoutendijk een paar keer gevaarlijk voor de blauwwitten. In de 62e minuut was het raak voor Hercules. Invaller Kahlid Chibani passeerde doelman Van Hasselt van afstand. Niet veel later was een overtreding van Huijbers, met geel al op zak, de aanleiding voor een opstootje. Niet alleen de Loosduiner mocht na het oponthoud voor de overtreding met rood vertrekken, maar ook twee spelers van Hercules kregen rechtstreeks rood van de leidsman. Aanvoerder Abdel Achahbar en Zakaria Hadioui mochten wat eerder dan de rest gaan douchen. Met tien tegen negen gingen de Loosduiners op jacht naar de gelijkmaker. Een overtreding in het strafschopgebied van de thuisploeg was in de ogen van de leidsman geen strafschop, waar anderen anders over dachten. Hercules moest terug en doelman Mali Bilosa voorkwam een aantal malen de gelijkmaker. Schoten van Michael Ligtelijn en aanvoerder Jean-Paul Alleblas, die ook tegen geel op liep, troffen geen doel. De Loosduiners namen steeds meer risico om de gelijkmaker te forceren, maar Hercules bleef gevaarlijk in de counter. Vincent Hofman kwam voor Jeffrey Eckhardt in de ploeg en ook Stefan Krens kwam in het veld voor Tibor Lem, waardoor Justin Derlagen doorschoof. Na 80 minuten viel de verdiende gelijkmaker. Mark Molenkamp schoot van dichtbij, in een wirwar van benen, hard binnen. De strijd werd harder. Een forse overtreding op Michael Ligtelijn werd slechts met geel bestraft en Vincent Hofman, net ingevallen, haalde door blessureleed het einde niet. Jeroen Rampaart was zijn vervanger in de slotfase. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal. Beide ploegen waren nog dichtbij de winnende treffer. Doelman Van Hasselt, de beste Loosduiner deze middag, haalde de bal van de schoen van een aanvaller en aan de overzijde bracht een verdediger vlak voor de doellijn knap redding door een bal van Dylan Zoutendijk, na een fraaie actie, weg te werken. Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter, die geen gemakkelijk middag had, bij 1-1 af en blijft het spannend in de top van 4C. Komende zaterdag wacht het restant van 40 minuten van de door de regen gestaakte wedstrijden tegen en bij KSD-Marine bij een stand van 1-1. Als Pluvius tenminste meewerkt! Meer nieuws en foto’s zie www.svloosduinen.nl

Voorzitter DUNO lijstduwer bij Groep De Mos / Ouderen Partij De voorzitter van amateur voetbalvereniging en Buurthuis van de Toekomst DUNO, Henri van Doorn, staat als lijstduwer op de kieslijst van Groep de Mos / Ouderen Partij. Van Doorn: "Ik heb meegeschreven aan het hoofdstuk 'Den Haag Sportstad aan Zee' in het verkiezingsprogramma van Groep de Mos / Ouderen Partij. Als voorzitter van een voetbalclub heb ik mij hard gemaakt dat we in onze stad tuigvrij kunnen sporten. Naast de invoering van een zwarte lijst voor spelers met wangedrag, pleiten wij ook voor een convenant tussen amateur verenigingen

dat ervoor zorgt dat relschoppers en sportvandalen middels een registratiesysteem buiten spel worden gezet. Wij gaan voor goed onderhouden sportaccommodaties waarbij huurverhogingen van zowel sportvelden als sportzalen in de periode 2014-2018 een 'no go' zijn. Tenslotte heb ik mij hard gemaakt voor het begeleiden van amateur clubs door de gemeente, zodat wanbeleid van clubs en daarmee verspilling van geld kan worden voorkomen. Ik heb De Mos leren kennen als een zeer bevlogen politicus met oog voor hetgeen er in de diverse Haagse wijken gebeurd".


12 februari 2014

3000 m koopjeswarenhuis 2

weekadvertentie 7: geldig van do. 13 t/m wo. 19 februari 2014

Fietsen en non-food tegen messcherpe prijzen

ook elke zondag open!

N E S T E I F OMA 149,voering t i u e t t i w warte en

28” in z

Wij kochten een grote partij decoratie artikelen uit faillissement 

SUPER AANBIEDING!! vanaf

1,

99

nu tegen weggeef prijzen op  nu tegen weggeef prijzen op = op! desinfecterende hand gel Stekkerdoos 1.4 mtr. Aloë Vera

Slechts

4-voudig met schakelaar

0,99

op =op

2,99

Microvezel wisser

(uitwasbaar) Met telescoop steel

Slechts

 3,99

Leesbrillen

in diverse kleuren en sterktes

Slechts

1,49

LOOSDUINSEWEG 219 - 2571 AB DEN HAAG - T 070 3020367 - E INFO@PRIJSSNIJDER.NL WWW.PRIJSSNIJDER.NL FACEBOOK.COM/PRIJSSNIJDER OPENINGSTIJDEN:

ma-di-wo-vr: 09.00 tot 18.00 do: 09.00 tot 21.00 za: 09.00 tot 17.00 zo: 12.00 tot 17.00 Tevens grote service en reparatie afdeling voor alle merken fietsen

12

Woensdag 12 februari  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you