Page 1

De Nieuwe Loosduinse Krant

redactie@loosduinsekrant.nl

advertenties@loosduinsekrant.nl

www.loosduinsekrant.nl

week 48

30 november 2016 hbo-optometrist

Kijk voor alle activiteiten op onze website

Profiteer van

zorgvergoeding voor uw bril. Vraag om informatie.

Appelstraat 121 070 - 325.05.79

p3 Bord van Pikachupaal terug op Kijkduin

p7 In de prijzen met de vakantiefotowedstrijd

WIJKNIEUWS

WIJKNIEUWS

p9 Achilles afgetroefd door Tjoba

p11 DUNO wacht kraker tegen Duindorp

SPORT

SPORT

Verwijsbord Abdijkerk Afgelopen vrijdagavond onthulde wethouder van cultuur en erfgoedzaken Joris Wijsmuller een bord aan de Willem III-straat dat de richting aangeeft naar de Abdijkerk. De kerk ligt enigszins verscholen achter bosschages en enkele huizen, waardoor de ingang niet voor alle bezoekers direct vindbaar was. Het verwijsbord is na zonsondergang verlicht en leidt de mensen dus overdag en ’s avonds naar de juiste weg. Het bestuur van de Arie Molenkamp Stichting is ingenomen met deze aanwinst die gerealiseerd werd dankzij de steun van het Stadsdeelkantoor Loosduinen.

Wethouder Joris Wijsmuller feliciteert Henk Lemckert, voorzitter Arie Molenkamp Stichting | Foto: Frits van Gaans

De onthulling is tevens de officiële aftrap van het muzikale theaterstuk ‘Het Wonder van Margaretha en de Geboorte van Den Haag’ - mei 2017, waarvoor ook niet-Loosduiners uitgenodigd worden.

Politie vraagt aandacht voor babbeltrucs Iedereen heeft de kans om slachtoffer van een babbeltruc te worden. De vraag “Kan ik geld met u wisselen?” kan leiden tot een truc waarbij u uw geld kwijt raakt. Zomaar een voorbeeld van een truc die momenteel gebruikt wordt. Wijkagent Patrick de Brabander

De afgelopen maand hebben zich bij politie Loosduinen in totaal 9 slachtoffers aangifte gedaan van verschillende vormen van een babbeltruc. Om deze reden willen de politie u hier extra attent op maken. Verdachte In een aantal gevallen hebben slachtoffers het signalement van een tot nu toe onbekende man aan ons doorgegeven. Het betreft een man van, 25 tot 50 jaar oud, 1.70 – 1.75 meter lang, licht getint. In een aantal gevallen werd er ook gesproken over een flink postuur. Daarbij is het opvallend dat de man gebrekkig Nederlands spreekt. Heeft u informatie omtrent deze zaken neem dan contact met ons op via 0900 – 8844 of via M (Meld Misdaad Anoniem) via 0800 – 7000. Om u extra alert te maken voor de babbeltrucs willen wij u graag wat meer vertellen over wat nu een babbeltruc is, wat u er tegen kan doen en hoe wij er mee bezig zijn geweest.

Smoesjes Oplichters zijn er in alle soorten en maten: van vriendelijk ogend tot vertrouwenwekkend, van man tot vrouw en van jong tot oud. Kortom: u kunt ze niet vooraf herkennen. Ze kunnen bij u aanbellen en zich voorstellen als medewerkers van de thuiszorg of energiebedrijf of als nieuwe buur. Over deze smoesjes hebben ze goed nagedacht en daarom klinken ze ook vaak geloofwaardig. Laat u echter niet foppen, want ze willen maar een ding en dat is bij u binnenkomen of spullen van u stelen zonder dat u het door heeft. Slachtoffers De mensen die hun slachtoffers uitkiezen doen dit bewust. Vaak zijn dit oudere mensen die kwetsbaar zijn. Zij durven vaak geen nee te zeggen of hebben in alle drukte niet door wat er nu allemaal gebeurt. Preventie Om de inwoners van Loosduinen extra alert te maken op de oplichters zijn er diverse preventieve acties opgezet. Zo zijn er de afgelopen weken billboards in de diverse winkelcentra gezet, is het matrixbord ingezet en zijn er flyer acties geweest. Ook zijn er weerbaarheidstrainingen geven door de wijkagenten. Op deze manier hopen wij hiermee dat iedereen extra alert is op eventuele oplichters. Vertrouwt u het niet en ziet u dat mogelijk iemand slachtoffer wordt van een babbeltruc spreek de persoon aan en vraag of alles goed gaat. Bent u toch slachtoffer geworden probeer dan zoveel mogelijk te onthouden hoe de persoon of personen eruit zien en bel direct 112!

Enkele tips ter voorkoming van het feit dat u slachtoffer kunt worden van een babbeltruc. • Pak nooit zomaar uw portemonnee om geld te wisselen • Laat niet iemand over uw schouder meekijken als u pint • Stop uw portemonnee goed weg en sluit uw tas af

Wilt u reageren op dit stuk of heeft u zelf tips of vragen mail dan naar patrick.de.brabander@politie.nl


De Nieuwe Loosduinse Krant

www.loosduinsekrant.nl

- Als je aan komt rijden bij de hoofdvestiging van LaminaatenParket.nl aan de Jupiterkade 8c in Den Haag vind je een ruim gratis parkeerterrein. In de winkel liggen grote showpanelen op pallets, zodat klanten de ruime keuze aan laminaat, parket en lamelparket goed kunnen bekijken. Boven in de showroom vind je wanden vol met PVC, de nieuwste trend op het gebied van vloeren. Het rechter gebouw is het magazijn en distributiecentrum, waar dagelijks vrachtwagens in- en uitgeladen worden op weg naar de consument en winkels.

DEN HAAG

“Waarom wij goedkoop zijn? Omdat wij scherpe afspraken maken met de fabrikanten en grote hoeveelheden afnemen. Een klein winkeltje bestelt een pallet, wij bestellen een hele vrachtwagen. Daarnaast hebben wij geen dure winkelruimte. Dat scheelt een hele hoop,” verklaart Ed de scherpe prijs.

Houten vloeren op maat Echte houten vloeren worden met de hand voor u gemaakt en kunnen naar smaak worden geborsteld, gelakt, gerookt, geolied of gewaxt. Klanten kunnen ook kiezen voor lamelparket, een toegankelijke variant van een houten vloer welke al te verkrijgen is vanaf Laagste prijsgarantie L a m i n a a t e n P a r k e t . n l €19,95 per m2. biedt een compleet assortiment met alle soorten laminaat, parket, PVC en lamelparket. “We hebben voor ieder wat wils, voor ieder budget. Ook kunnen we iedere vloer die u elders heeft gezien meestal leveren tegen betere prijzen”, vertelt Ed.

Legservice en gratis bezorging Ruim 25 parketteurs rijden stad en land af om de vloer te komen leggen. Vanaf 450 euro bezorgen we de vloer gratis tot de eerste drempel thuis en je betaalt pas aan de deur. Kom langs! Jupiterkade 8c, 2516BS Den Haag.LaminaatenParket.nl is van maandag tot en met vrijdag geopend in Den Haag, Utrecht en Alkmaar van 08.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. De zaak is zeven dagen per week bereikbaar via 070 - 3473577. Bekijk het ruime aanbod op www.laminaatenpar ket.nl.

30 november 2016

Gildeslager Kijkduin

LaminaatenParket.nl is een groot succes en breidt uit! Door Nicolette Berghuis - Bij Laminaatenparket.nl vind je alles op vloergebied voor een zacht prijsje. De bestellingen stromen uit heel Europa binnen. Zes jaar geleden zijn ze gestart als internetbedrijf. Inmiddels zijn er drie grote winkels in Den Haag, Alkmaar en Utrecht met een enorme voorraad aan laminaat, PVC en houten vloeren.

Pagina 2

Bestel nu voor

SINTERKLAASAVON

D heerlijke gourmet , fondue, steengrill, buitenlan dse vleeswaren of saladeschotels!

PERMANENTE MAKE-UP

Zie pagina 12

Wilt u goud of zilver verkopen?

Wenkbrauwen hairstrokes 3D Eyeliner  Lippen  Intakegesprek gratis!  22 jaar ervaring en GGD vergunning!  

Farm de Beauty Frederikstraat 599, Den Haag Tel: 070 3650 258  06 51118924 www.farmdebeauty.nl

Chris van Waes is naast antiquair en juwelier ook gediplomeerd taxateur. Voor uw goud en zilver biedt Chris van Waes op basis van een vakkundige taxatie een goede prijs.

Grote partij witgoed met lichte schade:

Bauknecht, Indesit & Whirlpool! Koelkasten, combikasten, vrieskasten en vrieskisten, wasautomaten, condensdrogers, vaatwassers, gasfornuizen, magnetrons

Kortingen tot

Juwelier Antiquair

75%

Voor 12:00 uur gekocht diezelfde middag gratis bezorgd! Alles uit voorraad! Zwennes bekend om zijn service!!

WHIRLPOOL WASAUTOMAAT (onbeschadigd) 1400 toeren Normaal €469,-

Nu € 299,-

www.zwennesdenhaag.nl

info@zwennesdenhaag.nl

woensdag t/m vrijdag 11.00 – 17.30 uur zaterdag 11.00 – 17.00 uur, of op afspraak. Jan Barendselaan 66 2685 BV Poeldijk Telefoon 0174 44 46 35

info@chrisvanwaes.nl www.chrisvanwaes.nl

71 x 100 mm, Loosduinse Krant, FC

Amerikaanse koelkast LG NU € 849,-

Brouwersgracht 5a - Den Haag Donderdag koopavond Tel. 070 - 389 73 01

Uw vertrouwen waard

LEES DE KRANT ONLINE www.loosduinsekrant.nl

Poelier Ronald Vogels kip, wild en gevogelte

Heerlijk voor Sinterklaasavond!

Gevulde hapjespan

met diverse lekkernijen groot of klein v.a.

32.50

(het enige dat je nodig hebt, is een stopcontact, onze pan doet de rest)

Vraag in de winkel naar de vele mogelijkheden.

Poelier Ronald Vogels

Mient 677 / hoek Appelstraat 070-325 64 63

info@poeliervogels.nl www.poeliervogels.nl

INBOUWAPPARATUUR

Lichte verpakkingsschade fornuizen, combimagnetrons, ovens, gas- en inductiekookplaten, vaatwassers, koelkasten & vrieskasten

KORTINGEN TOT

75%

Inbouw vaatwassers

vanaf € 299,-

Afzuigkappen met schade

vanaf € 50,-

Alle apparaten met 2 jaar garantie gratis thuisbezorgd! Wij bouwen alle apparaten vakkundig in tegen een kleine vergoeding! OUDE APPARATEN NEMEN WIJ GRATIS MEE!

Showroom Prinsegracht 144-148a, Den Haag Tel. 070-3893872 - Donderdag koopavond open

www.keukeninbouwspecialist.nl info@keukeninbouwspecialist.nl


De Nieuwe Loosduinse Krant

www.loosduinsekrant.nl

Pagina 3

Alle Loosduinse activiteiten vind je op onze website

30 november 2016

www.loosduinsekrant.nl

Pokémon blijft in Kijkduin Zondag 27 november jl. was de focus in Kijkduin weer even helemaal op Pokémon gericht. Het inmiddels beroemde Pokémon bord werd officieel overgedragen aan een delegatie van ondernemers in Kijkduin.

vlnr: Fanis Papastoikou, Woudy Louwerens, Ernst Andeweg, Nicky van der Hut, Masha van Weelden, Kenneth Smit en Marie Fick | FOTO: PR

Door: Ondernemers Vereniging Deltaplein

Het Pokémonbord dat de gemeente Den Haag deze zomer plaatste en er voor gezorgd heeft dat de badplaats ineens in heel Nederland op de kaart stond, deed lokaal nogal wat stof opwaaien. Niet iedereen was even enthousiast over deze zomerhype en dat deed de gemeente besluiten het bord toch te laten verwijderen. Het bord werd ter veiling aangeboden voor een goed doel. Het goede doel werd Scoutinggroep de Rimboejagers. “Dit is een gezellige, vernieuwende scoutinggroep in Loosduinen. Jongens en meisjes die niet in gescheiden groepen, maar gezellig samen van alles (en nog wat) ondernemen Geen oubollig programma, wel een serie activiteiten waar de vonken van springen “zo staat op hun website te lezen. De vrijwilligers van Scouting De Rimboejagers bieden kinderen in verschillende leeftijdsgroepen wekelijks leuke en afwisselende activiteiten op een prachtig groen landgoed. Een ideale plek voor stadskinderen om te spelen, te ontdekken en allerlei andere avontuurlijke activiteiten te ondernemen. Het clubhuis van de Rimboejagers is het Chalet Ockenburgh dat echter nodig opgeknapt moet worden. Dus de opbrengst van het bord op de veiling zou hen heel goed van pas komen.

beste zomer ooit gedraaid. Weer of geen weer er waren altijd bezoekers, sommigen daarvan hadden nooit eerder van Kijkduin gehoord of zelf ooit bezocht. De groep Kijkduin ondernemers besloot, samen met de verhuurder vastgoedontwikkelaar FRED, op de veiling het hoogste bod op het Pokémonbord uit te brengen om dit vervolgens, ergens in het winkelcentrum, een vaste plek te geven ter herinnering aan deze bijzondere, levendige zomerhype. Namens De Rimboejagers heeft Ernst Andeberg, voorzitter van de Rimboejagers, het Pokémonbord overhandigd aan de ondernemers van Kijkduin onder dankzegging van het gesponsorde bedrag. Kortom op deze bewolkte zondagmiddag toch uitsluitend vrolijke en tevreden gezichten in Kijkduin!

colofon

Vrijwel alle ondernemers in Kijkduin waren enthousiast over het verschijnsel Pokémon en veel van hen hebben, mede daardoor, de

Postbus 53044, 2505 AA Den Haag advertenties@loosduinsekrant.nl redactie@loosduinsekrant.nl www.loosduinsekrant.nl www.facebook.com/loosduinsekrant

Banketbakkerij

P. DE VRIES Oh, denkt Sint, dat is niet zo mooi Het is in de Ockenburghstraat een zooi De straat ligt daar al maanden open En ik wil toch bij bakker de Vries mijn letters kopen. Ach, zegt Piet, wij hebben met die straat toch niks te maken, Wij kunnen gewoon over de daken. Oh ja, zegt sint dat ik daar niet aan dacht Over de daken het is een pracht Maar voor een ieder die niet over daken kan lopen Is de straat volgende week gewoon weer open Dus kom en haal voor een speciale prijs Een letter vol amandelspijs t/m 5 december Ockenburghstraat 118 Telefoon 397.86.66

6.95

Algemeen Advertenties Hans Jongbloed Redactionele vormgeving Alex Dirkse Vormgeving Renée Furrer-Schoenmaker Bezorging BOWI vof

Van het Loosduins Museum

Kijkduin rond 2020 KIJKDUIN ROND 2020. Een bezoek aan Kijkduin brengt ons via een nieuw Deltaplein temidden van een prachtig duinlandschap, naar een levendige boulevard vanwaar helm, zand een zee goed zichtbaar zijn. Dat Deltaplein, nu al een ‘Balkon aan Zee’ genoemd, geeft een prachtig zicht op het strand en rechts daarvan staat het geheel vernieuwde ‘Atlantic Hotel’, dat tijdens de innovatie van Kijkduin met tientallen kamers en vergaderruimte is uitgebreid en gemoderniseerd. Ook het winkelcentrum is geheel nieuw en niet meer van het oude te onderscheiden, ook al nu daarboven 300 woningen met uitzicht op de brede zee, een dominante plek hebben gekregen. Onze auto plaatsen we in een onder het hotel en het winkelcentrum gebouwde parkeergarage en de fietsen stallen we ook al onder de grond. Kortom, Kijkduin is in een geheel nieuw jasje gestoken en oogt als een fraaie, niettemin kleinschalige moderne badplaats die toch geen afbreuk doet aan het familaire karakter, dat deze badplaats ook tevoren al in nam. KIJKDUIN ROND 1920. Dit gelezen hebbend gaan we ook een terugkijken naar de status van die badplaats in vroeger tijden. Tijdens de ambtsperiode van burgemeester van de Velde -1883 - 1901- werd daar het z.g. ‘Badhotel’ gebouwd. Dat was het enige dat toen aan Kijkduin kon worden toegedacht maar dat alleen aan de gefortuneerden -dat waren er toen niet zoveel- enig vermaak kon geven.Wanneer een recreant, de gewone burgerman/vrouw dus, in die tijd een tent op strand wilde plaatsen,

diende deze daarvoor f 5,- -wat toen veel geld was- per seizoen aan de gemeente te betalen, kosteloos was het voor diegene die onvermogend of ziek was....Wat een gebaar! Tijdens een gemeenteraadsvergadering in juli 1921, merkte raadslid Van der Gaag zelfs op,dat het plaatsen van een tent een luxe was. Als je een tent kon aanschaffen dan kon men die f 5.- ook makkelijk betalen! Van luxe was al helemaal geen sprake, geconsumeerd werd alleen wat men in de tas meebracht, w.o. flessen water die, op strand aangekomen, diep in het zand werden begraven om de drank zo koel mogelijk te houden. Het was eenvoud wat de klok sloeg. Kijkduin kende naast het ‘Badhotel’ slechts een enkel restaurant (met terras), dat alweer alleen door de happy few werd bezocht.Ook op het vlak van de zedenleer heeft een grenzenloze verschuiving plaatsgevonden.Met name de toen nog belevende religie vervulde daarin een belangrijke rol. Zo kon er in mei 1923 een Algemene Politieverordening in de Raad worden goedgekeurd,waarbij het.o.m verboden werd aan personen boven 16 jaar met ontbloote beenen te loopen,dat baden in zee verboden werd anders dan vanuit bad- en kleedkoetsen’. Neen, roomse en protestantse broeders in de raad stelden geen prijs op (ook netjes) bloot, zo werd althans met de mond beleden, maar hun veelal grote gezinnen, doet toch iets anders vermoeden. Het waren maar enkele indrukken, maar toch...

Sinterklaas in Loosduinen Sinterklaas en zijn pieten kwamen afgelopen zaterdag langs in Winkelcentrum Loosduinen. Op het hoofdplein werd vervolgens voor de Sint gezongen en een dansje gedaan, waarna de kinderen een selfie konden maken met de goedheiligman.

0 174 - 27 16 74 06 - 15 14 44 19 06 - 29 42 37 51 06 - 20 47 57 58 06 - 44 23 85 47

De Nieuwe Loosduinse Krant verschijnt in een oplage van 38.000 exemplaren in Loosduinen, Vruchtenbuurt Bohemen, Houtwijk, Waldeck, Kijkduin, Ockenrode, Kraayenstein, Vroondaal en Monster. De Nieuwe Loosduinse Krant is een zelfstandig weekblad en behoudt zich het recht voor advertenties en kopij zonder opgave van redenen te weigeren. Er kan geen aanspraak gedaan worden op schadevergoeding naar aanleiding van foutieve plaatsingen van advertenties en berichten.

Uiterste aanlevertijd advertenties en redactie maandag 14.00 uur. Het kantoor is maandag en dinsdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur. Afhaalpunten: Slagerij Boektje Vlierboomstraat 127 | Tabacotiek Loosduinse Hoofdstraat 180 | Primera Appelstraat 230 | Readshop Hildo Kroplaan 96


De Nieuwe Loosduinse Krant

www.loosduinsekrant.nl

Pagina 4

30 november 2016

75 4

VLEESWAREN TRIO

• Gebraden gehakt • Grillworst • Krabsalade samen 300 gram

MAALTIJD VAN DE WEEK

Saltin bocca 4 halen

(v.a. donderdag)

PREISCHOTEL

500 gram

95 5

Gehakt cordon bleu 4 halen

BIEFSTUKDAG

50 4

250 gram

Speciaal Slagerij Jeursen Loosduinse Hoofdplein 221 tel. 070 3971430 www.slagerijjeursen.nl

Volg ons ook op

Belangrijke telefoonnummers

Verzorgingspraktijk Salon Le Pediqe

Ambulance: 424 46 50 Politie: 0900 8844 Brandweer: 424 46 44 Alarmnummer: 112

Uw voetverzorging op maat

Gediplomeerd en gespecialiseerd Pedicure

• Pedicure • Cosmetische pedicure • Hotstone voetmassage • Chiropodie B (Nagelbeugeltechniek/Teenortheses)

doktersnachtdienst: 070 - 346 96 69

Behandeling op afspraak. Voor meer informatie: 06 - 246 362 85

tandartsendienst Spoed 070-311 03 05

Lid van Provoet

alg.maatsch.werk segBroek/loosduinen WDC De Henneberg alleen na tel.afspraak 070-365 68 18

www.salonlepediqe.nl

sociale dienst en sociaal raadsman stadsdeelkantoor Kleine Keizer 3: 070-353 79 00 bespr. volgens afspraak amivedi voor vermiste en gevonden dieren Den Haag (katten) 070-449 04 09 Den Haag (honden) 070-352 37 65 Westland 0174-515 923 st. dierenamBulance den haag e.o. 070 - 328 28 28

Burenhulpcentrale tel. 070-2629999

Frambozenstraat 43 2564 XK Den Haag

en alg. info 070-392 42 89 vogelasiel de wulp Heliotrooplaan 15 070-323 15 68 b.g.g. 0174-213 825 aa (anonieme alcoholisten) 06 28658691 klachtenlijn psychiatrie 035-694 83 96 klusjesdienst loosduinen 070-397 60 01

dierenamBulance de wijs alarm 070-3660909 info 06-34035009

pandora lotgenotenlijn depressie 0900-612 09 09

dierenBescherming afd. Den Haag o.a. voor klachtenmelding (inspectie)

diaBetes vereniging Tel. info en hulpdienst 070-387 36 39

hier wat tips: Juliana

KINDERBOEKEN: Paul van Loon MaanMysterie Geronimo Stilton Fantasia XI

en nog wel 60 andere titels

Stephenie Meijer De chemicus

19.99

Harry Potter en het vervloekte kind

90 Nederlands 19.

vorstin in een mannenwereld

39.99

14.99 25.95

50 Engels 22.

• Donald Duck pockets • Sinterklaasboeken • en ook FANTASTIC BEASTS: 3 schitterende boeken

ROMANS:

Herman Koch: De greppel

99 paperback 29. 99 gebonden 44.

LEGPUZZELS tot 9000 stukjes

21.99

Simon Schama: Gezicht van een wereldrijk

39.99

Groot-Brittanië in portret

Hendrik Groen (winnaar NS-publieksprijs) Zolang er leven is

THRILLERS: Ule Hansen: lekker gruwelijk: Negendoder B.A. Paris: Achter gesloten deuren Simone van der Vlugt: Toen het donker werd paperback

19.99

Robert Harris: Conclaaf (over het Vaticaan) Saskia Noort: Huidpijn John Grisham: De klokkenluider paperback

19.99

gebonden

Suzanne Vermeer: Lawinegevaar

19.99 REISGIDSEN

(Wordt uw vrouw ook zo gepest?)

A.F.Th. van der Heijden: Kwaadschiks

betalen

Voor 'n echt HEERLIJK AVONDJE hebben we saucijzenstaven, krokante gehaktbroodjes, de partypan, smakelijke salades, luxe hapjes, gourmetschotels enz.

malse biefstuk

Gevestigd bij:

betalen

MAANDAGVOORDEEL 5 DECEMBER

IEDERE DONDERDAG:

Loosduinse Hoofdstraat 257 www.natuurvoedingvanleeuwen.nl

3 3

WEEKENDRECLAME (vrijdag & zaterdag)

gebonden

16.99 19.99 24.99

DECEMBERKRASL0TEN €5 / €10 alle 18+

HONDERDEN KALENDERS & AGENDA'S 2017

21.99 19.99 24.99 15.00

STAATS- EN OUDEJAARSLOTEN en voor de trekking van 10 december met kans op een goudstaaf

Atlas van het Westland met 250 foto's en kaarten

Astrid Holleeder: Judas

27.50 22.50

voor al uw postzaken

Loosduinse Hoofdstraat 300, Loosduinen Tel. 070 - 397 77 31 - E-mail: kroon@boekhandelkroon.nl www.boekhandelkroon.nl www.facebook.com/boekhandelkroon


De Nieuwe Loosduinse Krant

www.loosduinsekrant.nl

Pagina 5

Cultuur in Loosduinen De bibliotheken in december

Bibliotheek Nieuw Waldeck Rossinilaan 141 2551 MR Den Haag Telefoon: 070-3538610 Bibliotheek Loosduinen Loosduinse Hoofdstraat 555 2552 AE DEN HAAG Telefoon: 070-3537740

Loosduins Museum Margaretha van Hennebergweg 2A Open: iedere zaterdag 13:00-17:00 en de 1e zondag v.d. maand www.loosduinsmuseum.nl facebook.com/loosduinsmuseum

Burgemeester Hovylaan 12 088 024 1400 www.haagspopcentrum.nl

standjes van diverse instanties in Bibliotheek Nieuw Waldeck de wijk én u kunt er kleine kerstn Van 5 t/m 31 december exposere den, ar cadeautjes kopen, zoals siera cursisten van beeldend kunstena De medewerkers zijn enz. ten, kaar ek. othe bibli de in Ineke van Haalen aan het bakken geslagen zodat er iu Zij beheersen verschillende disc wat lekkers bij de koffie is. Loopt f, plines: olieverf, tekenen, waterver en! binn st geru aquarelleren en gemengde technie- Op zaterdag 17 december geeft gen ken. Deze expositie is te bezichti conservatoriumstudent Jasper Iturtijdens de openingstijden van de rospe een lunchconcert met klas bibliotheek. uur. 0 12.3 : vang Aan ar. gita e siek Op vrijdag 23 december komt u in de bibliotheek alvast in de kerstAndere openingstijden u stemming: vanaf 15.30 uur kunt rond de feestdagen: , en luisteren naar Kerst-jazzmuziek Op 5 december (Sinterklaas) sluit Kohet van ici mus r doo op gespeeld uur; 0 16.0 om ken de bibliothe 31 ninklijk Conservatorium. 24 december (Kerstavond) en op rsavond) sluiten ejaa (Oud r mbe dece Bibliotheek Loosduinen de bibliotheken om 13.00 uur. Op woensdag 14 december, van tijd r wee het is uur, en 10.00 tot 12.00 De medewerkers van de bibliotheken wens voor de traditionele Loosduinse poedig 2017! voors een en n dage feest jne fi u zijn koffieochtend in kerstsfeer. Er

Jaarprogramma 2017 Abdijkerk

zicht lijkse nieuwsbrief met o.a. een over Met de kerst verschijnt onze jaar 27, t liefs r maa al tota in er en van alle concerten in 2017. Dat word gen, ndmuzieken, Zomerse orgelbespelin verdeeld over Open Podium, Avo g van het erin uitvo de cial’ ‘spe als en t Orgelconcerten bij kaarslich ber 2017. Requiem van Gabriel Fauré in okto ke muziektheaterspektakel ‘Het unie het nog ook En daarnaast is er wonder van Margaretha en de geboorte van den Haag’ in mei 2017. Abonnees op onze nieuwsbrief vinden deze met de kerst in hun mailbox. Nog geen abonnee? Stuur een mail naar ams@casema.nl met in het onderwerp ‘nieuwsbrief’ en ook u blijft helemaal op de hoogte van al onze activiteiten.

www.loosduinsekunstroute.nl www.facebook.com/ loosduinsekunstroute loosduinsekunstroute@outlook.com

Geluk in de bibliotheek! Abdijkerk Bezoekadres: Willem III-straat 40 2552 BS Den Haag www.abdijkerk.info

Wijkberaad Houtwijk Postbus 42009, 2505 CA Den Haag Toon Dupuisstraat 10 info@wijkberaadhoutwijk.nl www.wijkberaadhoutwijk.nl

5 uur, zal Geluksprofessor Patrick Op vrijdag 16 december, vanaf 20.1 boek ‘Geluk is D.O.M.’ wste nieu van Hees praten over zijn expert op het gebied van geluk. Patrick van Hees is de Nederlandse dit thema. In zijn debuutroman ‘De Hij deed jarenlang onderzoek naar zijn ‘geluksformule’ en werkt deze hij t ouw Geluksprofessor’ (2011) ontv 5, over het geheim van gelukkig oud verder uit in ‘De Geluksoma’ (201 ligt op 9,5. veau ksni gelu worden). Zijn eigen is In het onlangs verschenen ‘Geluk n, unte adp Opla len, Doe wel ofte D.O.M. over Mensen’ legt Patrick zijn theorie deze geluk verder uit. Wat zijn precies lijke oon pers jouw je vind doelen? Hoe oplaadpunten, en waarom is verbinding met andere mensen zo belangrijk? In ‘Geluk is D.O.M.’ legt Patrick van Hees op frisse, duidelijke wijze uit hoe je jouw geluksgevoel kunt optimaliseren. ang Bibliotheek Nieuw Waldeck; toeg is gratis, reserveren is verplicht.

ar

Feestelijke afsluiting jubileumja Stichting tot Behoud van Historische Buitenplaats Ockenburgh Monsterseweg 4 2553 RL Den Haag www.buitenplaatsockenburgh.nl

Secretariaat: Stadsdeelkantoor Loosduinen commissieloosduinen@denhaag.nl Telefoon: (070) 353.79.45

Zaterdag 26 november 2016 werd ad het 35-jarig jubileum van Wijkbera Houtwijk feestelijk afgesloten. In het Buurthuis van de Toekomst (sv Houtwijk) waren ruim tweehonderdwijkgenoten aanwezig. Mede dank zij de vrijwilligers van Wijkberaad is Houtwijk en sv Houtwijk (Buurthu van de Toekomst) kan worden teruggezien op een geslaagde es bijeenkomst. Er waren volop hapj en drankjes, er was veel muziek

(Rapgroep Houtwijk en Autoreverse Jazz Orchestra), oud-wijkgenoot g schrijver Koos Meinderts blikte terud op het ’oude’ Houtwijk, de Jeugdraa het OBS Eshof liet van zich horen en histo de toon eum Mus s duin Loos rische beelden van Loosduinen/ Houtwijk. Onder leiding van Femke tBeeloo-Planken (Wijkberaad Hou wijk) en Shailesh Ramnath (VÓÓR Welzijn) kwamen jongeren aan hun trekken met lasergamen, beauty- r. uurtje, stormbaan en nog veel meeeiHoogtepunten waren de ondersch dingen voor de vrijwilligers Paul Buijtelaar en Aad Allaart, die zich jarenlang hebben ingezet voor hunZij straat- en bewonersverenigingen. kregen de Houtwijkse Zilveren Wi- r chelroede uitgereikt door wethoude Boudewijn Revis. Meer informatie: , zie december-uitgave Houtwijkblad www.wijkberaadhoutwijk.nl.

30 november 2016

Kerstvieringen in de Abdijkerk

Met kerst zijn er maar liefst vijf kers tvieringen in de Abdijkerk waaruit u een keuze kunt maken. We beginnen op kerstavond 24 dece mber om 18.30 uur met de kinderkerstviering. Daa rna volgen twee kerstnachtdiensten om 21.0 0 en 23.00 uur. Voorganger is ds. Wietske Verkuyl, m.m.v. Henk Lemckert (orgel) & Berdine van Bem mel (fluit). Op kerstmorgen 25 december zijn er kerstdiensten om 9.30 en 11.00 uur. Voorganger is dan ds. Michiel Aten, m.m.v. Gijsbert Kok (orgel). In alle diensten branden de kaarsjes in de prachtig e kaarsenkronen van de Abdijkerk. U bent van harte welkom!

In december organiseert de Arie Mole nkamp Stichting geen concerten. Met kerst verschijnt onze jaarlijkse nieuwsbrief met daarin het progamma voor 2017. Staa t u nog niet op onze mailinglist? Stuur dan een mail tje naar ams@ casema.nl en u krijgt de nieuwsbrief voortaan automatisch toegezonden. Wij wensen u fijne kerstdagen en een gezellige jaarwisseling!

In het museum is altijd iets te doen en te In museum De Korenschuur is altijd iets te doen en te zien. Een prachtige vaste tentoonstelling op de bovenverdieping laat u kennismaken met de geschiedenis van het dorp Loosduinen. Diverse archeologisc he vondsten tonen dat de Romeinen al in het duingebied verbleven. Maar zeker de geschiedenis van de Graven van Holland geeft een beel d van het Loosduinse verleden. Flori s III bouwde zijn hof ‘Losdun’ op het grondgebied waar nu de Abdijkerk als oudste stenen gebouw van ‘s- Gravenhage staat. Zijn nakomeling Floris IV kocht een hoeve in Den Haag van heer Dirk van Wassenaar. Floris IV stierf op jonge leeftijd maar zijn zoon Willem II verbleef al jong in Den Haag en bouwde de hoeve uit. Floris V, zoon

zien

van Willem II, was de bouwer van de huidige Ridderzaal. Zo kun je met wat fantasie, Loosduinen tot de grondlegger van Den Haa g benoemen. Vanaf ca. 1800 ontwikkelde zich de tuinbouw in Loosduinen. In korte tijd HET verdienmodel voor de bewoners van dit 4000 inwoners tellende tuindersdorp. Vanaf 1970 werden alle tuinders uitgeplaatst om voor de woningbouw van de groeistad Den Haag plaats te maken. Zo ontstonden de woonwijken: Kraayenstein, Houtwijk en (Nieuw) Waldeck. Ook de oude dorp skern onderging een metamorfose. Dit alles is te beleven in het museum . De oude situatie is gewijzigd, maa r de foto’s zijn er nog!

Loosduinse kunstroute

Heeft u hulp gehad van de kunst die u heeft gezien op zondag 13 november jl. met het oplossen van uw eventuele dilemma’s, zoals Alai n de Botton en John Armstrong in het boek ‘kunst als therapie” veronderstellen? Heeft de bekeken kunst uw wereld beter laten ogen of voelen? In ieder geval hebben veel mensen zich laten verrassen en hebben genoten van dat gezellig jaarlijkse kunstrondje in Loosduinen bij ateliers en groepstentoonstellingen van professionals en amateurs.

Wilt u echter nog meer kunstkijk en in Loosduinen, dan kunt u nog tot eind januari terecht bij Offers Mod e & Wonen voor de groepsexpositie van diverse kunstenaars.

Deze maand live in het HPC Café Zaterdag 3 december SONS OF A WANTED MAN + THE HOWL ENSEMBLE Genre: Post Rock/Metal

Vrijdag 9 december READY TO PLAY Genre: Pop/Rock

Zaterdag 10 december LOCO/MOTIVE + TAPE Genre: Rock/Pop Vrijdag 16 december MIDNIGHT CLIMAX + MELONHEAD Genre: Rock/Grunge Zaterdag 17 december CHIHUAHUA PEARL + JUPITER ON FIRE + REVOLVER Genre: Rock ‘n Roll HPC Café Aanvang 20:00 Gratis toegang Burgemeester Hovylaan 2


De Nieuwe Loosduinse Krant

www.loosduinsekrant.nl

Pagina 6

30 november 2016

WANDELEN, WINKELEN OF GEZELLIG ETEN?

KIJKDUIN ALTIJD IETS TE BELEVEN Beleef Kerst in Kijkduin! • Christmas Carol met Bert & Ernie bij Sesamstraat in Kijkduin • Live Kerstmuziek met The Cosy Rockers, Zhingg en Ronn van Etten • Sneeuwpret met de Uithof op de Kijkduin-Sneeuwbaan • Ponyrijden met Manege de Wildhoef

Sesamstraat

dinsdag t/m zondag open van 10.00 - 17.00 uur

SCHRIJF JE NU IN!

www.kijkduin-beachresort.nl

DUCHENNEHEROES.NL

FRED - Rabobank

Altijd wat te doen bij Florence

Houthaghe Toon Dupuisstraat 10 070 – 754 59 82

Loosduinse Hof Glenn Millerhof 5 070 - 754 04 44

Wijndaelercentrum Catharina van Rennesstraat 8 070 - 754 23 61

• 7 december 19.30 uur: Haganum accordeon, gratis entree* • 14 december 19.30 uur: optreden La Siepe Sonara, gratis entree* • 23 december 17.00 uur: Kerstdiner, kosten op te vragen bij reservering op locatie • 25 december 10.00 uur: kerstinloop, € 3,- incl. consumpties • 26 december 14.00 uur: optreden Les Autres, € 3,- * • 31 december 10.00 uur: Oudjaarsviering € 3,- incl. consumpties/oliebol

• 14 december 19.30 uur: Haganum accordeon, gratis entree* • 22 december 15.00 uur: Kerstbrunch, kosten op te vragen bij reservering op locatie • 25 december 10.00 uur: kerstinloop, € 3,- incl. consumpties • 26 december 11.00 uur: Theater Mooi Weer, € 3,-* • 31 december 10.00 uur: Oudjaarsviering, € 3,incl. consumpties/oliebol

• 18 december 19.30 uur: optreden Slavisch Ensemble, gratis entree* • 21 december: Kerstdiner, tijd en kosten zijn op te vragen bij reservering op locatie • 25 december 10.00 uur: Kerstinloop, € 3,- incl. consumpties • 26 december 14.00 uur: Theater Mooi Weer, € 3,-* • 31 december 14.00 uur: Oudjaarsviering, € 3,- incl. consumpties/oliebol

* exclusief consumpties De vermelde prijzen zijn per persoon!

KIJK VOOR MEER ACTIVITEITEN EN UITGEBREIDE INFORMATIE OP www.florence.nl/evenementen-loosduinen


De Nieuwe Loosduinse Krant

www.loosduinsekrant.nl

Brigitte Beauty Care helemaal in het nieuw Vijfentwintig jaar lang had Brigitte Balkenende de praktijk van haar Beauty Studio aan huis in de Monsterse Goudenregenstraat. Maar sinds september heeft zij haar nieuwe onderkomen binnen het Paramedisch Centrum ‘Je Lijf en je Leven’ aan de Herenstraat 19. “Dat is toch wat makkelijker binnenlopen en laagdrempeliger dan aan huis. Bovendien delen we nu de kosten want je vindt hier buiten mijn Beauty Studio ook een fysiotherapeut, een kindercoach en een mondhyiënist”, legt Brigitte uit. Bij Brigitte Beauty Care kan men voor diverse behandelingen terecht. Uiteraard schoonheidsbehandelingen, die overigens ook voor de man zijn. Maar daarnaast is Brigitte gespecialiseerd in permanente make-up, is zij medisch pedicure en doet zij definitief ontharen met laserbehandelingen. Op het gebied van schoonheidsbehandelingen kan men denken aan gezichts- en lichaamsbehandelingen, waxen, manicure en gelnagels. Daarnaast behandelt Brigitte ook de verouderde huid als die bijvoorbeeld

medisch pedicure. Dat houdt in dat zij aangesloten is bij brancheorganisatie Provoet en buiten normale pedicureverrichtingen ook de zogeheten risicovolle voet mag behandelen. Mensen met bijvoorbeeld een diabetische voet, schimmelnagels of ingegroeide teennagels kunnen dus uitstekend bij Brigitte Beauty Care terecht. kraaienpootjes of pigmentvlekken kent. Maar ook mensen die last hebben van ernstige acné kunnen er uitstekend terecht. Bij permanente make-up, de specialiteit van Brigitte zijn het vooral wenkbrauwen, eyeline en lipline, waarbij de wenkbrauwen dankzij een 3D Hairstroke een levensechte uitstraling krijgen. Ontharen, het staat nog steeds bekend als werken met hars en pijnlijk. Een effectievere manier van ontharen in deze tijd is het IPL/laser ontharen. Deze manier van ontharen met lichtflitsen zorgt ervoor dat haarzakjes in de huid vernietigd worden, zodat nieuwe haargroei onmogelijk wordt gemaakt.

vErlENGd

tot en met 15 december 2016

met kortingen tot

€ 160,-

Loosduinse Hoofdplein 188 2553 CZ Den Haag - Tel. 070 - 3910323 info@romanioptiek.nl VORIGE KEER

www.brigittebeautycare.nl

Trekking voor Toppers kerstshow

Tot slot is Brigitte ook nog

OOGMEETWEKEN Wegens succes

Wilt u eens kennismaken met Brigitte en haar Beauty Care Studio of benieuwd naar de decemberacties? Loop gerust binnen! De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Bellen voor een afspraak kan ook: 0174-271792.

FOTO: Frits v. Gaans

Vrijdag 25 november vond de trekking plaats van de Kersttoppersactie van een aantal Loosduinse verswinkels. Met deze actie konden kaartjes gewonnen worden voor een optreden van de Toppers kerstshow. Detrekkingisgeheelbelangeloos verrichtdoormr.R.O.Kleijnevan Heemskerk&FeijennotarissennamensdeLoosduinseverswinkels wasHansBeekenkampaanwezig.  Dedeelnemendeverswinkels kijkenterugopeengeslaagde actieenwensendeprijswinnaars veelplezierbijdekersttoppers.

3 december: DAG VAN DE GEHANDICAPTEN Bij de gewoonlijke eerste stappen na het ontwaken ben je door een defect toilet direct klaar wakker. Voor het oplossen van die handicap roep je de hulp in van de loodgieter die gehandicapt blijkt te zijn. Die vakman gaat welgemoed aan de slag, maar de kwekkende klant daarbij is een extra handicap. De vakman lost dat probleem op zijn manier vakkundig op en dan zijn ze beide gehandicapt. Met excuus. Het schrijven van veel Sinterklaasgedichten leidde tot bovenstaand gehandicapt taalgebruik.

Pagina 7

30 november 2016  

De winnende vakantiefoto

De prijswinnaars nemen hun prijs in ontvangst | FOTO: DNLK

Wie wil dat nou niet, gratis boodschappen doen ter waarde van 150 euro? En dat zo vlak voor de feestdagen. Uit de vele inzendingen kreeg de foto - hiernaast afgebeeld - van Harrie en Rita de meeste stemmen. David van Leest overhandigde de waardecheque hiervoor aan de heer en mevrouw Waasdorp. Zij namen enthousiast de prijs in ontvangst voor hun studerende zoon wiens foto als beste uit de bus kwam. Dankzij de nieuwe inbreng van Slagerij Kijkduin konden er dit jaar vier prijzen worden verstrekt hetgeen heeft geleid tot een nog weer groter wordend succes van de vakantiefotowedstrijd. Een vleesbon van 75 euro als 2e prijs is dan ook noemenswaardig. De prijzen werden onlangs tijdens een gezellige bijeenkomst overhandigd in de sfeervolle ambiance van Lunchroom Waldeck. Restauranthouder Kwok Yung nodigde de winnaar van de 3e prijs uit om van een diner voor

twee te gaan genieten in zijn etablissement. Rutger van der Linden, die met een foto van de lampionnenoptocht onlangs zelfs de voorpagina van de Loosduinse Krant wist te halen, bracht het in de vakantiefotowedstrijd tot de vierde prijs. Niet getreurd, zijn dochter zou gauw haar verjaardag vieren en een taart voor 20 personen van Van Eck mocht dan ook een heel bijzondere traktatie zijn. De Nieuwe Loosduinse Krant bedankt iedereen voor hun inbreng en deelname aan de vakantiefotowedstrijd 2016. Voor een volledig beeld van de 4 winnende foto’s bezoek je onze website.

ZOEK DE TIEN VERSCHILLEN


De Nieuwe Loosduinse Krant

www.loosduinsekrant.nl

D E C E M B E RVO O R D E E L

30 november 2016

ROLLUIKEN Herfstvoordeel

1 T/M 17 DECEMBER 2016 JACKS - SHIRTS - SCHOENEN

EN COLBERTS

20% KO RT I N G

NIET IN COMBINATIE MET ANDERE AANBIEDINGEN

NU

€ 10T I0N G,KO R

AERONAUTICA MILITAIRE

PER RO

L L U IK

20

BERTONI

16

ALLE

Pagina 8

BLUE INDUSTRY Act ie lo

CORNELIANI

opt t/m 30

r be em nov

ETON GANT GAUDI GUESS HAMAKI-HO

Showroom

JOHN MILLER

Naaldwijk

PROFUOMO

Grote Woerdlaan 36c

R2 AMSTERDAM

telefoon: (0174) 631125

Herfstvoordeel Rolluiken*

SUPER DRY

Profiteer tijdens ons herfstvoordeel van

TED BAKER

Showroom

hoge korting op elektrische rolluiken inclusief

THOMAS MAINE

Berkel en Rodenrijs

schakelaar of afstandsbediening.

Nobelsingel 4

Actie loopt t/m 30 november 2016

telefoon: (010) 5119500

* Vraag naar de voorwaarden.

www.vitrona.nl

Openingstijden showroom Naaldwijk: Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00 uur Zaterdag: 10:00 - 15:00 uur •V o pa ldoe • K rkee nde rge in de der leg all hoe en erk k h lei voo eid ns r ten

H ER ENSTRA AT 33 - 2671 HZ NA ALDWIJ K - T 0174 62 40 70 - WWW.ROBVOLLEB R EGT.N L O P E N I N G S T I J D E N : D I .W O . D O . 9 . 3 0 U U R - 1 7 . 3 0 U U R

-

VR 9.30 - 21.00 UUR

-

ZA 9.30 - 17.00 UUR

Energiebesparend

Inbraakvertragend

ZONWERING

KOZIJNEN

Zonwerend

Driven by e-motion. electric

TERRASOVERKAPPINGEN

ROLLUIKEN BUITENJALOEZIEËN SCREENS

Geluidswerend

Weersbestendig

Comfortverhogend

Rijklaar vanaf

34.980

Inclusief laadpakket* Leasetarief

365

Met

4%

P.M.**

bijtelling 4%

De Hyundai IONIQ Electric De Hyundai IONIQ Electric is ontstaan door onze passie voor techniek. Wij maken de techniek van morgen vandaag voor iedereen bereikbaar. Hyundai IONIQ, een geheel nieuwe generatie elektrisch aangedreven auto’s die het toonbeeld zijn van duurzame mobiliteit. De combinatie met alle voordelen op milieu- en financieel gebied maken deze auto de ideale keuze. Kom langs voor een vrijblijvende proefrit! Onder andere met: Standaard automaat • Actieradius van 280 KM • Geïntegreerd navigatiesysteem*** • Adaptive Cruise Control Ontdek meer op preuninger.hyundai.nl Preuninger Hyundai Den Haag: Laan van Waalhaven 365, tel. 070 - 307 3965 (Showroom + Service) Preuninger Kerketuinen Den Haag: Kerketuinenweg 28, tel. 070 - 309 8000 (Showroom + Service) Preuninger Delft: Ampèreweg 2, tel. 015 - 257 3488 (Service) Gecombineerd energieverbruik: 11,5 kWh/100 km. CO2-uitstoot van 0 gr/km. Verbruik is afhankelijk van gebruik. Verbruiksgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. Genoemde range is gebaseerd op NEDC meetmethode. Genoemde prijs is een adviesprijs en is excl. metallic lak en eventuele opties. Zie voor kosten en voorwaarden www.hyundai.nl of vraag ernaar in de showroom. Afgebeeld model kan afwijken van standaard uitvoering. Druk- en zetfouten voorbehouden. * Kijk voor alle informatie over het Hyundai IONIQ Laadpakket op www.hyundai.nl. ** Dit is de leaseprijs voor de Hyundai IONIQ Electric. Weergegeven maandbedrag is een vanafprijs, berekend op basis van operational lease met een looptijd van 48 maanden/20 000 km per jaar en met registratie uiterlijk 31-12-2016. Op = Op. Vraag uw dealer voor meer informatie. *** Met gratis navigatiekaart-updates i.c.m. onderhoud bij uw Hyundai Erkend Reparateur.


De Nieuwe Loosduinse Krant

www.loosduinsekrant.nl

Pagina 9

30 november 2016

Sportief Loosduinen wekelijks uitgelicht in de Loosduinse Krant

Tjoba troeft Achilles af FOTO: RobertBosPhotos

Hijs Hokij is Leuven Chiefs de baas In een uitstekende wedstrijd tegen de nummer 2 uit Groep B in de BeNe Liga heeft Hijs Hokij geen spaan heel gelaten van het Belgische Leuven. Een klinkende 10-0 overwinning was niet eens geflatteerd. De Haagse ijshockeyers blijven hierdoor stevig aan kop staan. Kansloos Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Hijs Hokij het publiek op een spetterende wedstrijd wou trakteren. De Hagenaars, zonder de nog geblesseerde Marco Bommezijn, moesten toe zien dat de Chiefs het eerste schot van de wedstrijd voor hun rekening namen. Goalie Fabian Schotel had echter weinig moeite om de inzet te stoppen. Het was ongeveer het enige wapenfeit van de Belgen. Hierna nam Hijs Hokij het initiatief om het niet meer uit handen te geven. In de 2e minuut zorgde de uitstekend combinerende lijn Martinec, Melissant en Raymond van der Schuit voor de 1e treffer door laatstgenoemde. Een goede power play werd onder leiding van bovenstaand trio verwerkt tot de 2-0 (doelpunt Melissant). Slechts enkele seconden later werd het goede jagen op de puck Leuven fataal. Thomas Roosendaal veroverde de puck en vond de vrijstaande 15 jarige Jay de Ruiter die feilloos Johan Rurup in stelling bracht: 3-0. Net voor het einde van de periode kwam Leuven voor de 2e maal voor het Haagse goal, maar het schot miste precisie. Machteloos In de 2e periode moest Hijs Hokij bijna 8 minuten met een man minder spelen door een 4-tal straffen. Het was schijnend om te zien dat de Belgen zelfs in een overtal situatie geen enkele serieuze kans konden creëeren. Dit was zonder meer ook de verdienste van het Haagse team wat een uitstekende wedstrijd speelde. Toch duurde het tot de 28e minuut voordat Melissant

op aangeven van Martinec en Raymond van der Schuit de 4-0 aantekende. Net 2 minuten later zagen wij opnieuw een weergaloze combinatie. Ditmaal stonden Stace en Alan van Bentem aan de basis en was Joey Oosterveld doeltreffend. Opnieuw Oosterveld zorgde in de 36e minuut voor 6-0. Pas in de 38e minuut was daar de eerste echte aanval van Leuven in deze periode. Met een man meer verscheen men voor het Haagse goal, maar Schotel pareerde en de tegenaanval was gelijk raak. De snelle break kwam via Thomas Roosendaal en Raymond van der Schuit bij Alan van Bentem die niet faalde: 7-0. Goede uitgangspositie De 3e periode was eigenlijk nog puur voor de statistieken. Hijs Hokij nam wat gas terug en Leuven was geslagen en verslagen. Martinec en 2 keer Oosterveld zorgde voor een mooie 10-0 overwinning in dit kat en muis spel. Door deze overwinning blijft Hijs Hokij met 15 punten uit 5 wedstrijden aan kop. Directe belager is Heerenveen dat ook

nog ongeslagen is. Ondanks dat er nog 14 wedstrijden te spelen zijn is er een aardig gat geslagen. Voor de BeNe Liga play off’s is er een aardig gat met de nummer 5 (de eerste 4 teams gaan door). In de strijd om het Nederlands Kampioenschap gaan de 2 beste Nederlandse teams uit de groep door. Heerenveen en Hijs Hokij hebben een comfortabele voorsprong van 13 verliespunten op Geleen. Streekderby Aanstaande vrijdag 2 december staat de derby tegen Zoetermeer op het programma. De Zoetermeerders waren verantwoordelijk voor de uitschakeling van Hijs Hokij in de beker na de zeer zwakke wedstrijd in het Silverdome. De Hagenaars hebben iets recht te zetten en willen hun ongeslagen status behouden, terwijl Zoetermeer wilt laten zien wie de beste ploeg van de regio is. Kaarten zijn verkrijgbaar via ticketmaster en in de voorverkoop bij Demelinne Hockey. De wedstrijd op de Uithof begint om 20.30 uur.

Opnieuw kende HKV Achilles qua resultaten geen goed weekend. Achilles 1 en 2 lieten op bezoek bij de selectie van Tjoba na om de punten mee naar Den Haag te nemen (21-15 en 19-17). Achilles A1 legde in Papendrecht een sterke pot op de mat tegen PKC A1 maar kon dat niet omzetten in punten (26-20). Achilles 1 “Wederom hebben we onnodig verlies geleden,” vertelt Achilles coach Robèr Pronk. “In de eerste helft hadden we de wedstrijd kunnen winnen.” De eerste helft echter speelde de ploeg van Pronk aanvallend ondermaats. Er werden mooie kansen gecreëerd, maar nagelaten deze te verzilveren. De ruststand van 4-4 was dan ook veelzeggend. In de tweede helft kreeg de Haagse ploeg voor het mindere spel de rekening gepresenteerd. Tjoba liep vlot uit naar 9-6. Pronk bracht Malou Abbas en Michael Matla om het tij te keren, wat leidde tot een 11-12 tussenstand. Daarna werden verkeerde keuzes en persoonlijke fouten genadeloos afgestraft waardoor de Zeeuwse ploeg uit kon lopen en het duel alsnog in hun voordeel kon beslissen. Achilles 2 De reserves van Achilles troffen in Tjoba 2 een stugge tegenstander. Het duel ging gelijk op: de ploegen kwamen beurtelings op voorsprong. Groter dan één punt verschil werd de voorsprong van de Achillianen niet, mede doordat het schotpercentage achterbleef. Zo bleven ook de punten achter in Zeeland. “We waren zeker niet minder dan Tjoba, maar ik denk dat het geloof er niet helemaal was,” blikt

Achilles coach Frank Baars terug. “Er had zeker meer ingezeten en we hebben laten zien dat we thuis horen op dit niveau. Hopelijk trekken we in het vervolg van de competitie dit soort wedstrijden naar ons toe.” Achilles A1 Achilles A1 speelde prima wedstrijd tegen PKC A1. Na een snelle 1-0 van PKC kwamen de jonge Achillianen goed in hun spel. Onder aanvoering van de sterk spelende Joël Sanches (vijf treffers in de eerste helft) was het stuivertje wisselen met de tussenstanden. Vlak voor rust leek PKC A1 een gaatje te slaan, 12-9, maar het prima verdedigende Achilles kwam terug tot 13-12 en wist na de rust direct op 13-13 te komen. De laatste tien minuten wisten de Papendrechters toch op een verschil van vier punten te komen. De Haagse ploeg bleef strijd leveren en goede kansen creëren. PKC speelde echter ook een goede wedstrijd en liep uit naar 25-20 en noteerde in de slotseconden de 26-20 eindstand. “Het was een prima wedstrijd waarbij Achilles weer beter is gaan spelen,” blikt Achilles coach Arjen van Nieuwenhuijzen terug. “Het besef dat er gewonnen kan worden, ook van een topploeg als PKC, moet bij de spelers gaan binnenkomen. Er waren voldoende kansen om PKC echt pijn te doen. Dat is helaas niet gebeurd en dan is PKC ervaren genoeg om toe te slaan.” Met opgeheven hoofd kan Achilles A1 vooruitkijken naar het duel met TOP A1 thuis in De Ockenburgh om 15:35. Om 17:00 ontvangt Achilles 2 DeetosSnel 3, waarna om 18:35 Achilles 1 aantreedt tegen het Gorinchemse GKV.

Futura is oppermachtig en verslaat Triaz Maar niet nadat Futura 2 een van de slechtste wedstrijden van het afgelopen decennium 8-17 had verloren van het bijzonder irritante Twist. Futura speelde slecht en Twist speelde een agressieve vorm van korfbal. Nu kan dat komen omdat Twist in 2015 is ontstaan uit twee Vlaardingse korfbalverenigingen Oranje Nassau en Spirit en …. handbalvereniging HWC en dan weet je het wel: handbal is een contactsport … en dat mocht vandaag … Na een 3-7 stand bij rust, werd het in de slotfase prijsschieten voor de bezoekers en stopte de teller bij 8-17. Dat viel tegen. Dan had Futura A1 het kort daarvoor veel beter gedaan door Weidevogels met 13-5 te verslaan! Daarna was het de beurt aan Futura 1. In de tweede klasse is de blik alleen gericht op de eerste plaats. Het is wachten op de wedstrijden tegen Velocitas, want daar wordt de

poule beslist. Voor Triaz (Tri = drie (o.a Luto), az = ZuiderAmstel, dus fusie van 3 clubs uit Amsterdam-Zuid) is de strijd onderin urgent. Al twee maal ruim verloren en dan nu spelen tegen een Futura in vorm. Na 15 minuten spelen was het duidelijk: 6-2 voor Futura, want de snelle en gevarieerde aanvallen waren niet af te stoppen en als dan ook de vrije bal van Susan Bosdijk lekker loopt, dan gaat het hard. Dat Tijmen Bolhuis weer terug is in de basisacht scheelt ook wel een partij snelheid!! Opmerkelijk is dat hij sinds zijn ernstige kaakblessure veel meer is gaan scoren. Futura bleef die eerste helft geconcentreerd spelen en liep uit naar een 12-4 voorsprong bij rust. In de tweede helft kon Triaz 10 minuten lang de achterstand op 8 korven houden, maar na

18-10 maakte Futura korte metten met de Amsterdammers. Triaz werd aan alle kanten voorbij gelopen – doorlopen van Leonie Timmer en Tijmen Bolhuis – en in de laatste minuten liep de stand op naar 26-12. Er waren scores voor Cyril van Es, Jelle van Osnabrugge, Maarten van Dijk, elk 5 maal raak. Tijmen Bolhuis en Susan Bosdijk elk 4 korven, 2 maal Leonie Timmer en 1 voor Rimmie Samson. Omdat Velocitas simpel 28-14 van Dijkvogels won, gaan Futura en Velocitas samen met 6 uit 3 aan kop. Volgende week wacht Velocitas de zware uitwedstrijd tegen Fiducia en moet Futura uit naar Maasdijk voor de uitwedstrijd tegen Dijkvogels. Die wedstrijd begint zaterdag 3 december om 19.30 uur in de sporthal in Maasdijk.


www.loosduinsekrant.nl

De Nieuwe Loosduinse Krant

Geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde. 1 Korintiërs 13:13

Bedroefd om het afscheid maar dankbaar voor wat hij voor ons heeft betekend, is na een leven van hard werken overleden mijn lieve zorgzame man, papa, schoonvader en onze opa

Jacques Charles Flinterman - Charles Zijn zestigjarig huwelijk had hij zo graag nog gevierd… * Loosduinen, 6 februari 1928 Den Haag Doorn

† Den Haag, 26 november 2016

A. Flinterman - van der Ende Jolanda en Marc Cristan, Sander

Correspondentieadres: Familie Flinterman p/a CUVO uitvaartzorg Postbus 71707 2507 BH Den Haag

KERKDIENSTEN 4 december PROT. GEM. ‘S-GRAVENHAGE ABDIJKERK 10.00 uur: ds. M. Koster BOSBESKAPEL 10.00 uur: ds. M.E. den Dulk NED. HERV. EVANGELISATIE De Wiekslag, Molenbrink 68A 09.30 uur: ds. A. Kot 15.30 uur: ds. A. Kot BETLEHEMKERK 10.00 uur: ds. L. J. Vogelaar 16.30 uur: ds. L. J. Vogelaar PAROCHIELOCATIE MARIA VAN EIK EN DUINEN O.L.V. Hemelvaartkerk zat.13.00 en zondag 10.00 uur PASTOOR VAN ARS KERK zat. 19 uur en zondag 10.30 uur CHR. GER. JERUZALEMKERK Pomonaplein 49 10.00 uur: ds. M. Groen 16.30 uur: ds. M. Groen VERZORGINGSHUIS HOUTHAGHE 10.00 uur: ds. R. van Essen

CARDIA, LOCATIE TABITHA Mozartlaan 280 16.00 uur: zangdienst FLORENCE, LOCATIE DUINHAGE zat. 3 december 15.00 uur REMONSTRANTSE GEMEENTE Laan van Meerdervoort 955 10.30 uur: ds. C. Sieverink DE GOEDE HERDER KAPEL Meidoornstraat 9 10.00 uur: evang. P. v.d. Lugt EVANGELIEGEMEENTE DE ROTS Albardastr. 60 10.00 uur: Henk Goldberg NED. HERV. KERK POELDIJK 10.00 uur: ds. A. J. Molenaar 19.00 uur: ds. J. W. Sparreboom HERV. GEMEENTE Ter Heijde 10:00 uur : ds. G. Schouten PROT. GEM. MONSTER 10.00 uur: ds. D. van Duivenvoorde HERV. GEMEENTE MONSTER 09.30 uur: ds. P. Nobel 16.30 uur: dr. P. J. Visser

De komst van Christus voorzegd in het Oude Testament Daarom zal de Heere Zelf u lieden een teken geven: Zie, een maagd zal zwanger worden, en zij zal een Zoon baren en Zijn Naam IMMANUËl heten (Jesaja 7 : 14) Meer weten? Lees de Bijbel... geen Bijbel? Kom langs in de Bijbelkiosk op het Arnold Spoelplein. Elke zaterdag open van 9 - 17 uur!

uitvaartzorg

Er is gelegenheid tot afscheid nemen in het uitvaart-centrum van CUVO uitvaartzorg, Ockenburghstraat 29 te Den Haag, op donderdag 1 december 2016 van 18.30 tot 19.15 uur. De Dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de bijzetting in het familiegraf zal worden gehouden in de Abdijkerk, Willem III straat 40 te Den Haag, op vrijdag 2 december 2016 om 13.30 uur. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangkamer van de kerk.

wanneer het leven een wending neemt…

BESCHIKBARE UITVAARTCENTRA

“WALDECK” OUDE HAAGWEG 28, 2552 EP DEN HAAG

“SORGHVLIET” GROOT HERTOGINNELAAN 1, DEN HAAG John de Hoogh Uitvaartleider

DAG & NACHT BEREIKBAAR TEL +31 70 397 8877

gedenken.cuvo.nl

DE VERHUISEXPRESS Vertrouwd adres voor alle verhuizingen. Voor gehele of gedeelde inboedels of één stuk, maar ook als u zelf de verhuizing doet en de zware stukken een probleem zijn, belt u de VerhuisExpress. Tevens bieden wij u verhuis-materialen tegen de laagste prijs. Specialist voor het op korte termijn verhuizen! Bel voor geheel vrijblijvende prijsofferte. 070-3621109/06-53182611 www.verhuisexpress.nl

SML-zwemmen zoekt instructieleden tegen redelijke vergoeding. Tel. 3251795

KUNSTGEBITTEN/ -REPARATIES INDEPENDENT TANDTECHNIEK

Voor vlotte en vriendelijke service Laan van Meerdervoort 1346 Geopend: ma t/m do 9.00-16.00 uur vrijdag van 9.00-13.00 uur Tel. 070-3911999

Tent & Zeilmakerij De Mos

ook stofferen & bekleden wij o.a. bankstellen - stoelen caravan- & bootkussens Viandenstraat 26/32 Tel. 397 65 59

GEVRAAGD Gratis rommelmarktspullen ) 06 4382 1305

Pas je niet meer in je favoriete broek? Wil je graag een gezond gewicht? Zou je wel wat hulp kunnen gebruiken?

Officiele opening vrijdag 2 december Eerste consult, duur 4 weken:  Intake  Persoonlijk voedingsschema  Wekelijkse BodyScan  Naar wens persoonlijke begeleiding via app Normaal € 35,- alléén in december

Alle gashaarden van bekende merken nu met extra korting gratis geplaatst (exclusief materiaal) o.a. DRU - FABER - PELGRIM

Ik ben er voor u. Voor, tijdens en na de uitvaart.

Gebruikte gashaarden geheel gereviseerd nu met 3 jaar garantie en inruil mogelijk vanaf €175,Bezorgen in de regio is gratis!!!

Bel gerust voor een afspraak om uw uitvaartwensen te bespreken. Ik kom vrijblijvend bij u langs. Monuta De Bruijn (070) 302 07 87, dag en nacht bereikbaar www.monutadebruijn.nl Ook als u niet of elders verzekerd bent.

www.zwennesdenhaag.nl

Brouwersgracht 5a Den Haag Tel.: 070 - 389 73 01 info@zwennesdenhaag.nl

Condens tussen uw dubbelglas ? Glasschade ?

De Bruijn

Ieder mens is uniek, daarom mag een uitvaart ook bijzonder zijn. Eigen rouwcentrum in Den Haag, Tripstraat 305-309 Thuisopbaring of een ander rouwcentrum is ook mogelijk. Ongeacht waar u verzekerd bent kunnen wij uw uitvaart verzorgen. Dag & nacht bereikbaar 06 23236019

www.uitvaartonzezorg.nl

Tel. 0174 - 21 27 22 Bel voor een vrijblijvende prijsopgaaf.

Tevens levering van o.a. dekoratief glas isolatieglas glas in lood / koper en brons

J. van den Ende

Glas- en Schildersbedrijf Vlotlaan 103, 2681 TW Monster Tel. 0174 - 212722

www.versteegenschilders.nl Abrikozenstraat 133 Den Haag zaterdags open van 12 - 14 u. kom vrijblijvend kennismaken 06-22789339

ACTIVITEITEN ROMMELMARKT zat. 3 december in Bokkenfort Dr. HE van Gelderlaan 260 Houtwijk. Er zijn geen tafels meer vrij, gratis toegang  06-40255316

Altijd al willen doen, maar het is er nooit van gekomen? Maak vrijblijvend kennis met de HANDBOOGSPORT

Openingsaanbieding:

25,-

Gashaarden en Gevelkachels

FAX +31 70 397 3587

DIVERSEN

070 397 15 77 | www.wendeuitvaartzorg.nl samen@wendeuitvaartzorg.nl

Bekijk onze persoonlijke gedenkpagina’s

30 november 2016

S TO R M U I T VA A R T V E R Z O R G I N G

PERSONEEL Gesina Versteeg

Pagina 10

afvallen, aankomen, bewegen en bewustwording Lynn Bossy 06-15545611 letsbefit@live.nl www.letsbefit.nl

Heeft u een inboedel

te koop? Of moet de woning veegschoon opgeleverd worden? Bel: Fa.v.d.Berg: 06-12997822 Ook INKOOP winkelvoorraden en verzamelingen

your colour

CREATIONS

www.verburch.com

DAT MAG IN DE LOOSDUINSE KRANT! Uw ADVERTENTIE of PERSBERICHT dient maandag vóór 14.00 uur in ons bezit te zijn. Het is helaas niet mogelijk van te voren toezeggingen te doen over de plaats van uw advertentie in de krant.

voor uw kleurboeken & kleurbenodigdheden! www.yourcolourcreations.nl

R a a m d e c o r a t i e

U kunt bij ons terecht voor al uw:

• • • • •

&

Rolgordijnen Jaloezieën Vouwgordijnen Paneelgordijnen Verosol Dealer

Z o n w e r i n g

• • • • •

Knikarmschermen Uitvalschermen Rolluiken Screens Markiezen

Voor bedrijven en particulieren: De ZONWERINGBOETIEK Appelstraat 232 • 2564 EL Den Haag Tel/Fax 070 - 323 0660 • www.dezonweringboetiek.nl

DE NIEUWE LOOSDUINSE KRANT NIET ONTVANGEN? Bel BOWI vof 06-44238547 na 18 uur: 0174-631748 De afhaalpunten staan op pagina 3 of lees ‘m op www. loosduinsekrant.nl


De Nieuwe Loosduinse Krant

www.loosduinsekrant.nl

Pagina 11

30 november 2016

Sportief Loosduinen wekelijks uitgelicht in de Loosduinse Krant

DUNO wacht kraker tegen Duindorp Regilo Seedorf en Loosduiner Bernardo Bor in duel | FOTO: Dick Hartman

SV Loosduinen wint ook stadsdeelderby tegen Houtwijk Afgelopen zaterdag stond voor S.V. Loosduinen de elfde competitiewedstrijd en weer een derby in het stadsdeel Loosduinen op het programma. Ditmaal was S.V. Houtwijk de tegenstander voor het elftal van Richard Douw en Patrick Puister. Dick Hartman

Twee weken geleden werd de derby tegen buurman GDA gewonnen, met liefst 1-5. De stijgende lijn leekt te zijn gevonden. Afgelopen zaterdag werd deze oorwassing voor GDA positief vervolgd met weer een fraaie winst. Nu werd het 4-0 tegen S.V. Houtwijk. Een uitslag die in de rust nog niet voor mogelijk werd gehouden. S.V. Houtwijk was immers de beter voetballende ploeg, zonder overigens tot scoren te komen. De thuisploeg lukte dit ook niet. Pas in de tweede helft sloeg deze toe door liefst viermaal het doel te vinden. Na de wedstrijd tegen GDA was er schade voor Jeroen Rampaart (is weken uitgeschakeld na een zware overtreding) en was ook aanvoerder Dave Lamens niet ongeschonden uit de strijd kwamen. Gelukkig was hij wel fit op weer te beginnen tegen S.V. Houtwijk. Theo van der Hoeven was nog afwezig. Hij is nog herstellende van een knieoperatie. De Loosduiners begonnen de wedstrijd dan ook met de opstelling waartegen bij GDA werd geëindigd. Bernardo Bor op het middenveld en Christiaan Verbree als linksback. In de eerste minuten waren er al kansen over en weer. Doelman Pieter Blanken voorkwam de openingstreffer van de bezoekers en Richard Nieuwdorp schoot in de beginfase van dichtbij hoog over. In de eerste helft waren de betere kansen voor de bezoekers maar bleken op het schot van , na een schot van Jaoud Bouyaouzan, doelman Blanken en de doel-

paal een sta-in-de-weg voor de ploeg van Patrick Demmers. De snelle Brian Veldbloem (ex GDA) en Regilio Seedorf zorgden voor veel dreiging voor het doel van de Loosduiners. Aan de overzijde keerde doelman Bas Swillens een schot van Tom Vrieling pas in tweede instantie vlak voor de doellijn. In de rust moet het flink hebben gedonderd in de kleedkamer van de Blauwwitten. De thuisploeg was voor rust de onderliggende partij. Bernardo Bor en Kevin Baptiste op het middenveld van de Loosduiners waren niet in goeden doen. Te vaak werd balverlies geleden, waardoor de bezoekers het middenveld in handen hadden. Een middenveld waarop Jessy Smit weer veel meters maakte en Jeroen Rampaart werd gemist. Na de thee waren de eerste kansen opnieuw voor S.V. Houtwijk. Maar een voetbalwet is: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Zelfs al krijgt deze weinig kansen. In de 56e minuut verdween een als voorzet bedoelde bal(?) van de voet van Richard Nieuwdorp verrassend over doelman Swillens in het doel. Een treffer die in de 64e minuut werd gevolgd door weer een tweede treffer voor de thuisploeg. Kenan Schenkeveld schoot een vrije trap hard op het doel. Doelman Swillens loste de bal en het was Bernardo Bor die uit een moeilijke hoek toch het doel vond. S.V. Houtwijk was aangeslagen en ging in de slotfase

definitief knock-out door twee treffers van Richard Nieuwdorp. In de 73e minuut stelde Tom Vrieling hem in de gelegenheid om 3-0 te scoren en in de slotminuut was het ook weer raak voor Nieuwdorp, 4-0, zijn derde van de middag. S.V. Houtwijk kwam in de tweede helft niet verder dan een schot dat de paal schampte. Doelman Blanken bleek niet te passeren deze middag voor de Houtwijkers. In de slotfase maakte Colin van ’t Veer als invaller zijn debuut in het eerste elftal van S.V. Loosduinen. Hij verving de moegestreden Jessy Smit. Bas Wesseling kwam als vervanger voor Tom Vrieling en Damian van de Horst verving Jean-Paul Alleblas. De jeugdige en goed leidende scheidsrechter Kaijen uit Klaaswaal noteerde in deze sportieve strijd drie spelers in zijn boekje, waaronder maar één S.V. Loosduiner; Kenan Schenkeveld, die een sterke wedstrijd speelde. Het elftal van trainers Richard Douw en Patrick Puister zette een sterkte teamprestatie neer door , na een moeizame eerste helft met 4-0 te winnen. Doordat de punten op Sportpark Madestein bleven, hebben de Blauwwitten weer aansluiting gekregen bij de lange middenmoot in de derde klasse B. Maar de competitie is nog lang. Komende. zaterdag gaat de competitie verder met een uitwedstrijd tegen Verburch in Poeldijk, aanvang: 15.00 uur.

De voetballers van DUNO, nummer twee op de ranglijst, spelen komende zaterdag in en bij Duindorp tegen de gelijknamige koploper. Het belooft een spektakelstuk te worden. Rob Leenheer

DUNO en Duindorp SV staan vier punten achter elkaar, Duindorp leidt. En dat na een voetbalweekeinde waarin DUNO verloor van Laakkwartier en Duindorp niet verder kwam dan een deling tegen TAC’90. In een sportieve wedstrijd verloor DUNO volledig onnodig van een uiterst effectief spelend Laakkwartier. Als je twee van de vier niet eens zulke grote doelkansen benut dan speel je het voetbalspelletje uiterst slim en doelmatig. De felicitaties gaan hiermee dus naar de terechte winnaar, naar de ploeg van trainer Geoffrey van Loenen. De nederlaag van DUNO was ook onnodig, zeker als je de tweede helft in ogenschouw neemt. Een tweede helft waarin DUNO een half uur met tien man moest spelen vanwege een rode kaart (tweemaal geel) van Vinay Kalpoe en steeds gevaarlijker werd én grote opgelegde doelkansen kreeg. Zelfs toen Laakkwartier in de 57e minuut op 0-2 kwam was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld en kreeg DUNO voldoende mogelijkheden om minimaal een gelijkspel te behalen. Rodion Pont en Wesley Swikker waren echter ongelukkig met de afronding en konden twee levensgrote kansen niet verzilveren. DUNO leed hiermee na 11 wedstrijden de eerste nederlaag van het seizoen, blijft op de fraaie tweede plaats staan maar zag Laakkwartier tot op een punt naderen. DUNO startte de wedstrijd zeer ongelukkig. Balverlies van anders zo solide voetballende Jordy Navarro werd niet goed gecorrigeerd door de andere verdedigers waardoor Tony Leidsman nogal gelukkig in balbezit kwam maar wel fraai afrondde; 0-1 in de 1e minuut. Hierna ontstond een levendig duel tussen twee ploegen die elkaar niet veel ontliepen. Het fysiek sterke Laakkwartier werd hierbij ongewild geholpen door DUNO.

Lange bal DUNO speelde veel te veel met de lange bal op de vaak onbereikbare spitsen. De lange en fysiek sterke maar ook op enige leeftijd zijnde verdedigers van Laakkwartier hadden weinig moeite om de lange ballen op te vangen en rustig te verdedigen. Zo kwamen er te weinig goede voorzetten vanaf de vleugels waardoor spits Randy Mackaay weinig kon uitrichten. Ook de zogenaamde tweede of afvallende ballen werden onvoldoende benut. DUNO speelde Laakkwartier hiermee te veel in de kaart waar het beter voor de opbouw vanuit de verdediging had kunnen en moeten kiezen. Juist dan komen technisch vaardige spelers als Shiva Jagroep en Vinay Kalpoe tot hun recht. Laakkwartier bleef dus redelijk eenvoudig overeind zonder zelf aan te dringen of gevaarlijk te worden. De spaarzame mogelijkheden voor DUNO werden niet snel genoeg uitgevoerd waardoor echte doelkansen uitbleven. Na rust drong DUNO direct meer aan en maakten met name de verdedigers meer gebruik van de hen geboden ruimte, schoven hierdoor meer op naar het middenveld waardoor de posities op het middenveld versterkt werden. Langzamerhand werd zichtbaar dat DUNO meer grip kreeg op het spel. Een ongelukkig moment van doelman Jeffrey van Vliet, hij beoordeelde een voorzet onvoldoende, was de inleiding voor de tweede goal van spits Leidsman. Ongehinderd kon hij in de 57e minuut van dichtbij inkoppen: 0-2.


De Nieuwe Loosduinse Krant

www.loosduinsekrant.nl

Pagina 12

30 november 2016

Alphons Diepenbrockhof 28 2551 KG Den Haag info@pa�sserievaneck.nl www.pa�sserievaneck.nl tel: 070 3910119

Heerlijk avondje is haast aangebroken Avondje van Sinterklaas

Mode Voordeelweken

25%

Natuurlijk wilt u op Sinterklaas avond wat lekkers hebben. Vergeet daarom niet om tijdig uw Sint inkopen te doen. Denk daarbij aan speculaas, amandelstaven, snitten, gebakjes, gevuld speculaas, pepernoten, kruidnoten, chocolade letters, borstplaat, marsepein en nog veel meer lekkers…….

KORTI NG

op truien en vesten m.u.v. basics

OPENINGSTIJDEN:

Alphons Diepenbrockhof 48B T. 070 - 391 00 93

Ma. 10.00 - 17.30

Di. t/m vrij. 08.00 - 17.30

Za. 08.00 - 16.30

Wij hebben van dinsdag t/m zaterdag een bezorgdienst door heel Den Haag en omstreken van 8.00 uur tot 13.00 uur.

voor perfecte verzorging van uw kleding

ALPHONS DIEPENBROCKHOF 68

2551 KJ DEN HAAG WWW.HANRIT.NL

TEL. 070 3910090

Gildeslager Kijkduin Aanbiedingen geldig van 31-11 t/m 07-12-2016

7 dagen per week geopend van 08.00 tot 18.00 uur!

Biefstuk tartaar, Duitse biefstuk of naar keuze biefburgers da Parma Filet American, filet speciaal of carpaccio filet

4 halen

naar keuze

3 betalen!

100 gram

Heerlijke stamppot zuurkool, boerenkool of hutspot

per portie (500 gram)

1.75

5.50

Alphons Diepenbrockhof 46a Tel. 391 38 25 www.stomerijdevalk.nl

Alle vesten

€10,00 korting

Bestel nu voor SINTERKLAASAVOND heerlijke gourmet, fondue, steengrill, buitenlandse vleeswaren of saladeschotels! Vrijdag, zaterdag en zondag:

biefstuk, Parijse biefstuk of biefstuk spiesen van eigen runderen

naar keuze

4 halen

3 betalen!

Ruime keuze soepen en kant en klare maaltijden! Alphons Diepenbrockhof 65 • Den Haag | Tel. 070- 3251934 | www.slagerijkijkduin.nl Eigen worstmakerij | Vers vlees van vertrouwde boeren | Heerlijke broodjes

Openingstijden: di t/m vr 10.00 - 17.00 uur za 10.00 - 16.00 uur

Waar kwaliteit en service gewoon zijn! Alphons Diepenbrockhof 45b

070 - 404 25 41

DNLK | week 48 | 30-11-2016  

  Bord van Pikachupaal terug op Kijkduin Cultuur in Loosduinen Achilles afgetroefd door Tjoba

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you