Page 1

Science is the Game

logitech1.indd 1

3/20/13 2:17 PM


Logitech G Fremtidens spillutstyr i dag! Vi i Logitech har vært ledende på produksjon av datatilbehør i en årrekke. Gjennom mange år har vi brukt store ressurser for å utvikle det beste tilbehøret til datamaskiner, og har på denne måten gjort databehandling og kommunikasjon enklere. Forskning og utvikling er noe vi tar særdeles seriøst og har flere utviklingsavdelinger på flere kontinenter. Vi er svært stolte av å kunne presentere vår nye serie med spilltilbehør som vi har gitt navnet G.

E-SPORT PÅ FREMMARSJ G er navnet på våre nye produkter innen gaming, og gaming er noe vi tar seriøst. Det som for noen år tilbake kun var en aktivitet som store gutter med aversjon for sol bedrev bak godt gjentrukne gardiner, har i dag blitt en av de mest utbredte aktivitetene blant barn, ungdom og unge voksne. Kort sagt, dagens og fremtidens databrukere... Dataspill, også kalt E-sport, er en av de raskest voksende aktivitetene på verdensbasis. Det finnes store internasjonale turneringer i flere spill, og i Asia overføres spillturneringer på TV med millioner av seere.

Wolfenstein 3D skremte vannet av oss også. Vi ventet utålmodig på oppfølgeren sammen med deg.

mikrofon - alt samlet under en kvalitetsfane som sikrer god kommunikasjon i kampens hete. Forskjellige spill krever forskjellig utstyr, og der en mus fungerer perfekt i et MMORG-spill, kan den være tilnærmet ubrukelig i et FPS-spill. Det samme gjelder tastaturer. I likhet med at det ligger mye følelser i spill gjelder det samme med utstyret.

ERFARING TELLER Vi i Logitech vet alt dette. Vi var der når pikselerte hunder angrep i Wolfenstein 3d. Vi var der når Gordon Freeman kjempet seg gjennom Black Mesa gru-

MANGE ULIKE KRAV Dagens seriøse gamere setter enorme krav til spilleutstyret sitt. Spill-mus må ha riktig utforming og gode sensorer med høy oppløsning. Tastaturene skal helst være mekaniske slik at man kan benytte flere tastekombinasjoner samtidig, samtidig som det bør være et sett med programmerbare. Hodesettene skal være tøffe, behagelige, ha god lyd både i høyttalere og

Half Life var en stor nyvinning på spillfronten. Logitech var der.

vene, og vi ventet like utålmodig som alle andre på det nye Duke Nukem. Vi vet at den perfekte mus eller det perfekte tastatur ennå ikke er utviklet. Vi vet også at det som er perfekt for èn ikke nødvendigvis er perfekt for en annen. Vi tror på forskning, vi tror på utvikling - og innser at det må feiles for å lykkes. Vår styrke ligger i at vi har de beste folkene, lang erfaring og de nødvendige ressursene.

NÅ DITT FULLE POTENSIAL Spillserien vår heter enkelt og greit G. G for gaming. Med nye sensorer, bedre ergonomi, flere og bedre funksjoner kunne G like godt stått for Great som for Gaming. Vi er stolte av å presentere resultatene av vår årelange forskning og læring. Våre gaming-produkter er utviklet for at du som gamer skal kunne nå ditt fulle potensial. At utstyret aldri skal være et hinder. Logitech G er summen av våre erfaringer, vår forskning og vår dedikasjon. Vi ønsker deg velkommen til vår verden. Logitech G: Science wins!

2

logitech1.indd 2

3/20/13 2:17 PM


Loop Media Norge

Tilrettelagt og produsert av Loop Media Norge AS

Lei av DPI-krigen Oppløsningen er nå mer enn god nok. Det er andre egenskaper som er langt viktigere når man skal bygge den beste spillmusen på markedet. - Jeg kommer inn tidlig i prosessen, lenge før produktet er designet, forteller François Morier, senioringeniør for optisk- og sensorteknologi hos Logitech. Han er ansvarlig for de grunnleggende teknologiene bak firmaets nye serie med gaming-mus. -  Da vi skulle utvikle sensorene for denne generasjonen spillmus begynte vi med å lytte til tilbakemeldinger fra kundene våre. Hardcore gamere. Disse brukerne stiller ekstreme krav til presisjon, men også til stabilitet og jevn ytelse over lang tid, forteller Morier.

De aller fleste musene på markedet er gode nok for Word og nettsurfing, men gamingprodukter betyr helt andre krav til ytelse enn vanlige kontormus. - Når man designer en “gaming sensor” har man en annen tilnærming. Det overordnede målet er å bringe høyest mulig ytelse til spilleren. Ikke bare i begynnelsen av spillet, men hele tiden kampen pågår, sier Morier. Spillere er raskere på labben enn andre brukere, men veksler også hele tiden mellom mikroskopiske beve-

gelser på et par piksler og voldsomme, raske sveip med hele hånden midt i kampens hete. Så oppløsning, akselerasjon og presisjon er alle deler av helhetsbildet når man skal bygge en gaming-mus. - Den ideele sensoren er den du ikke merker. Som om du griper tak i musepekeren med bare neven, sier Morier.

RETT UNDERLAG ER VIKTIG Det er også viktig at du ikke mister informasjon om bevegelsene på grunn av overflaten du bruker. Det er 3

logitech1.indd 3

3/20/13 2:17 PM


”Den ideelle sensoren er den du ikke merker. Som om du griper tak i musepekeren med bare neven.” - François Morier

bare så mye en sensor kan gjøre hvis ikke den får nok informasjon tilbake fra underlaget. - Derfor er kvaliteten på musematta også så viktig, formaner Morier. De beste overflatene har god kontrast, som gjør det enkelt for sensoren å fange opp de aller minste bevegelsene. De er ofte laget av vevet tøystoff. - Tenk på sensoren som et mikroskop, den forstørrer underlaget og ser på de individuelle fibrene i overflaten når den måler bevegelsene du gjør med musen, forklarer Morier.

AVBLÅSER OPPLØSNINGSKRIGEN Logitech mener oppløsingen på musesensorene nå er mer enn høy nok, slik den har blitt det for digitalkameraene. - Det er en DPI-krig der ute, men faktum er at brukeren ikke trenger så mange, det er kontraproduktivt å bygge sensorer med enda tettere punkter når det går ut over totalytelsen til musen. Det er viktigere at sensoren virker godt over hele spekteret av oppløsninger slik at bevegelsessporingen er perfekt under

alle forhol. Mer oppløsning nå betyr mer støy i signalet, derfor vil vi vekk fra tallene og fokusere mer på de beste resultatene for spilleren, avslutter Morier.

SPILLEREN FØRST For Niall White, sjefsingeniør for design hos Logitech, handler denne generasjonen mus om å smelte sammen de beste designelementene med allerede solid teknologi. - For meg handler denne musen om nesten alt annet enn selve sensoren. Du vet, hvordan ligger den i hånden, hvor er knappene i forhold til fingrene, hvordan den glir på underlaget, holder hendene dine seg kjølige selv etter 12 timers intens spilling? Whites musedesign har blitt til som et resultat av Logitechs nye fokus på helhetsopplevelsen, ikke bare teknologi. - Min fokus er på gameren. Teknologien skal være usynlig. Mitt spørsmål var: Hvordan kan denne fysiske

gjenstanden foran deg best hjelpe deg til å vinne? Eller i alle fall ikke komme for mye i veien for deg? Vi har kontakt med universitetene her i Irland, og gaming-grupper, og har hatt utallige runder med finpussing av produktet etter at vi fikk de første designutkastene fra produktdesignerne. - Målet vårt er å koble deg direkte til spillet. Du skal ikke tenke “trykk på knappen”, du skal tenke “Skyt!” avslutter White.

De sier du ikke kan få alt. De tar feil. For gamere som bare ikke kan bli godt nok forberedt leverer G700S varene. Presis sensor? Jepp. Massevis av programmerbare knapper? Helt klart. Pålitelig trådløs tilkobling? Jadda. Med muligheten til å lade over standard mikroUSB kabel er det ingen grunn til å slutte å spille.

4

logitech1.indd 4

3/20/13 2:17 PM


Lyden er viktigst Den europeiske gaming-sjefen i Logitech spiller rollespill mens kjæresten ser på TV. Det har gjort ham spesielt opptatt av støykanselleringsteknologi. - De nye hodetelefonene våre er fantastiske. Samme type teknologi som i luksusproduktene våre, med full 7.1 surround, men til en langt lavere pris. Du kan høre nøyaktig hvor ting skjer i spillet, ikke bare bak deg, men lit til venstre også, forteller forteller Alex Machado. Som Senior Category Manager for gaming in Europe for Logitech blander han ofte jobb og fornøyelse. - Jeg liker spesielt godt støykanselleringen i den innebygde mikrofonen på de nye hodetelefonene våre. Jeg jeg kan prate i timesvis med laget mitt mens livet går sin gang rundt meg uten at kjærestens TV-titting drukner ut viktige beskjeder sier Machado fornøyd. - For oss i Logitech handler dette om vitenskapen bak teknologiene i produktene våre. Vi har laboratorier i Sveits hvor våre vitenskapsmenn jobber dedikert med å videreutvikle spillproduktene våre, og de har en grunnlegende vitenskapelig tilnerming til oppgaven, sier Machado, og forteller om prosessen: - Vi observerer hvordan spillere bruker produktene, spør dem og oss selv hvordan vi kan forbedre opplevelsen, gjør endringene og tester omigjen. Og gjentar. Vi vil bringe vitenskap til spilleren, det handler ikke om blinkende lys eller flashy design,

Mye bråk: Alex Machado er vant til å game i bråkete omgivelser.

formaner Machado.

INGEN SPØKELSESTASTER - Spillhardware er dataverdenes Formula 1, en veldig krevende klasse, fordi gamere bruker utstyret sitt hardere og mer intensivt enn andre. Og de gjør innkjøpsbeslutninger basert på bruksmønsteret og behovet for bedre ytelse. Ta for eksempel fenomenet “rollover”, når tastaturet fysisk ikke kan registrere mer enn noen få taster samtidig kan man ende med at en helt annen tast G930 er det ypperste av hva Logitech kan by på innen gamingheadset.

blir sendt til spillet. Ingenting er mer frustrerende enn å tape fordi tastaturet ditt ikke henger med i svingene, sier Machado. - Derfor har våre spilltastatur mekaniske brytere under hver knapp slik at alle tastetrykk registreres presist. I motsetning til de fleste membran-tastaturene som godt kan ende opp med å sende feil tastetrykk i kampens hete. - Eller ta G400s, en mus hvor vi har jobbet mye med den mekaniske bryteren. Denne musen er laget for folk som spiller MOBA-er, og de har vi studert nøye. En spiller i dette segmentet spiller i snitt 16 timer i uken. Ett spill varer gjerne i 45 minutter. Med to klikk i sekundet blir det 6 millioner museklikk i året, mange ganger flere enn for en vanlig kontorbruker. Da blir det mye viktigere med slitasjesterke komponenter som også leverer stabil ytelse, avslutter Machado. 5

logitech1.indd 5

3/20/13 2:18 PM


Vårslipp for g Logitechs vårslipp inneholder enheter for alle. Helt fra de mest dedikerte gamerne til de som spiller litt innimellom. Dette er bare det som kommer i løpet av våren. Sjekk hjemmesiden til Logitech for full oversikt over alle enhetene som er tilgjengelige.

En mus for alle behov G100S Her er musen som kombinerer det tradisjonelle med det avanserte. Den perfekte mus for deg som både spiller og arbeider ogkrever pinlig nøyaktighet og høy ytelse samtidig som du gjerne vil ha en tradisjonelt utseende mus. Denne musen passer like godt for høyrehendte som for venstrehendte.

G400S Den perfekte musen for deg som trenger en optisk sensor av høyeste kvalitet. G400s er ekstremt nøyaktig (400 dpi) samtidig som den er lynrask (4000 dpi. At dette samtidig som den beholder den tradisjonelle musens form og funksjon. En mus for den litt over entusiastiske gamer.

G500S Dette er for den som tar gaming seriøst. Musen tilpasser seg din spillestil. Den lar deg endre gravitasjonssenter ved hjelp av en rekke forskjellig vekter. Samtidig har den ti programmerbare knapper, så her kan du gjøre det meste for å tilpasse musen til nettopp deg og ditt spill.

6

logitech1.indd 6

3/20/13 2:18 PM


r gamere Med lyden i sentrum G430 Ingen seriøs gamer klarer seg uten et skikkelig headset. Dette er grunnlaget for god kommunikasjon med andre. G430 er siste modellen på stammen av headset fra Logi Logitech. 7.1 Dolby® surround er en selvfølge og gir ekstremt gode detaljer samtidig som det gir meget god posisjonsfø posisjonsfølelse. Putene kan vaskes, noe som alltid er praktisk. I tillegg får du en støykansellerende mikrofon som sikrer en perfekt spillopplevelse.

Tastatur giret for spill G510S Spilltastaturer er en selvfølge for alle som tar sin spilling seriøst. Her kan det meste tilpasses slik at spillingen blir mest mulig naturlig for deg. Alt fra farger til programmerbare taster er en selvfølge og den lille skjermen på tastaturet holder deg kontinuerlig oppdatert.

G19S Et tastatur for kjenneren. Logitechs mest avan avanserte tastatur er for den seriøse gamer. Her får du statistikk og apper som er spesifikke for spil spillet du spiller. Alt dette får du på den innebygde fargeskjermen. Du har tolv programmerbare G-taster og kan programmere funksjoner og moduser med opp til tre makroer pr. tast. Dette er tastaturet for deg som ikke overlater noe til tilfeldighetene.

7

logitech1.indd 7

3/20/13 2:18 PM


Science wins

logitech1.indd 8

3/20/13 2:18 PM

Logitech G  
Logitech G  

Inspirasjonsbrosjyre for Logitechs produktserie G for spillentusiaster. Utgitt av Logitech Norge Utviklet og skrevet av loop Media Norge A...

Advertisement