Page 81

E IVOM A Vaslady

Február 2012 ÉLETRAJZI DRÁMA

A film Margaret Thatchernek állít emléket, aki a nyugati világ első női miniszterelnökeként ledöntötte a korlátokat nemek és osztályok között, és egy addig férfiak uralta világban Nagy-Britannia élére állt. A történet a hatalomról és az azért fizetett árról szól – egy különleges nő meglepő és intim portréján keresztül. Főszerepben Meryl Streep látható, aki alakításával elnyerte a rangos Aranyglóbusz díjat.

Aztán mindennek vége MOVIE

DRÁMA

Minden sikeres férfi mögött egy okos nő áll, aki hittel, szeretettel, kitartással egyengeti a férj életútját, megteremti a harmonikus hátteret az alkotói tehetség kiteljesedéséhez, s aki képes akár saját céljairól, vágyairól is lemondani e cél érdekében. Szofja grófnő, aki már 50 éves házassággal a háta mögött nem csak Tolsztoj felesége és 15 gyermekük édesanyja, hanem a zseniális szerző múzsája és titkárnője is egy személyben, szorgalmasan másolgatja férje kéziratait. Tolsztoj nézetei miatt azonban egyre többször kerülnek konfliktusba. Amikor pedig a végrendeletét is megváltoztatja, és mindenét az orosz népre hagyja, Szofja úgy dönt, felveszi a harcot a tarthatatlan helyzettel.

A szerelem művészete

ROMANTIKUS VÍGJÁTÉK

Abban a pillanatban, amikor szerelmes lesz az ember, zene csendül a fülében. Ezúttal több pár kapcsolatán keresztül modellezi a rendező a különféle konfliktusokat. Mindenkit érzelmi és szíve vezeti a tapasztalás különös útján, s összeköti őket a boldogság keresése. Emmanuel Mouret alkotása szerelemről, boldogságról, vagyis a legtermészetesebb és legvágyottabb érzésekről szól. A szerelem művészete a kapcsolatok sokféleségét dolgozza fel, s több oldalról ábrázolva beszél a magányról és a párkapcsolatok problémáiról. Teszi mindezt az elmaradhatatlan francia humorral.

81

Premier:február 2.

MOVIE

Premier: február 9.

MOVIE

Premier: február 26.

february 2012 - LOOK magazine  

LOOK magazine 2012 may © Generation C media, s.r.o. Komárno, Slovakia bilingual magazine (hungarian, slovak)

february 2012 - LOOK magazine  

LOOK magazine 2012 may © Generation C media, s.r.o. Komárno, Slovakia bilingual magazine (hungarian, slovak)

Advertisement