Page 64

64

lookmagazine.SK

Egészséges életmód, mozgás,

A

ZUMBA!

mai rohanó világban sokan megfeledkeznek az egészségükről és arról, hogy a helyes táplálkozás mellett a mozgás is nagyon fontos, hogy egészségesek maradjunk. Sokan eljutnak addig, hogy megvesznek drága sporteszközöket, de a végén csak a poratkák sportolnak rajtuk vagy kifizetnek nem keveset fitnesz bérletre, de aztán lusták eljárni a fitneszterembe. Be kell, hogy valljam, én is ilyen voltam. Ez addig tartott amig a barátnőm 2009-ben el nem csalt egy ZUMBA órára! Akkor, ott, megfordult velem a világ!Elkapott a ZUMBA láz! Gondolom páran már tudjátok mi is az a Zumba, aki még nem az most megtudhatja.

A ZUMBA Kolumbiából ered. Egy Beto Perez ( a csákó a fenti képen ) nevű aerobik oktató hozta létre ezt a mozgásformát teljesen véletlenül! Beto egyszer elfelejtette elvinni az aerobik órájára a megszokott zenéket, de nála volt a kedvenc  kazettájam, amelyen kedvenc latinamerikai zenéi voltak és azt használta fel. Az órának hatalmas sikere volt, így ennek a szerencsés véletlennek köszönhetően megszületett a ZUMBA.

Miért is jó a ZUMBA? . úgy tornázol és formázod a tested hogy észre sem veszed . minden óra egy hatalmas táncparty és megismered a latin táncok (salsa, samba, cha-cha, rumba, meregue, bachata) alaplépéseit . növeli az önbizalmat, szórakoztat . és nem utolsó sorban egy óra alatt kb.600-1000 kalóriát égetsz el, vagyis észrevétlenül elszállnak a fölös kilóid! Egy „alapszabálya” van: Ditch the workout, join the party! azaz „ Vedd könnyebbre az edzést és élvezd a bulit!” Ha kedvet kaptál a Zumbához akkor hajrá, ugyanis a környék fitnesz termeiben már zumbázhatsz velünk! Zum-Zum-Zumbaaaaaaaaaaaaaaaaa

february 2012 - LOOK magazine  
february 2012 - LOOK magazine  

LOOK magazine 2012 may © Generation C media, s.r.o. Komárno, Slovakia bilingual magazine (hungarian, slovak)

Advertisement