Page 1

10+1 raons per consumir productes ECOLĂ’GICS


1. Per què són segurs Els productes ecològics compleixen de forma estricta totes les normes de seguretat alimentària vigents. Tota la cadena agroalimentària és sotmesa a control i inspecció: des de les matèries primeres i l’elaboració fins l’etiquetatge.


2. Per què són saludables i nutritius

Els aliments ecològics solen tenir una alta concentració de vitamines, minerals i àcids grassos poliinsaturats, com omega3 i àcid linoleic.


3. Per què són saborosos Tornem als gustos i als olors originals. Les fruites i les hortalisses creixen al seu ritme natural, per la qual cosa tenen una menor acumulació d’aigua. Aquest fet condiciona de forma positiva l’olor, el sabor i la textura dels aliments.


4. Per què no utilitzen organismes modificats genèticament Les normes de la producció ecològica prohibeixen el cultiu i l’ús d’organismes modificats genèticament (transgènics), ja sigui per l’alimentació humana o animal, pels riscos que poden comportar per a la salut, pels riscos ambientals i la disminució de la diversitat.


5. Per què no tenen pesticides ni adobs químics Els productes ecològics estan produïts sense pesticides ni adobs de síntesi química, el que dóna lloc a aliments lliures de residus.


6. Per què no contenen hormones ni antibiòtics En ser els ritmes de la producció menys intensiva, en la ramaderia ecològica les malalties disminueixen. Els tractaments amb antiobiòtics de forma preventiva no estan autoritzats, així com la utilització d’ hormones de síntesi per a la reproducció animal.


7. Per què l’ús d’additius està molt restringit En el procés de transformació i elaboració només està permès un nombre molt reduït d’additius, els indispensables per assegurar la qualitat final del producte.


8. Per què són respectuosos amb el benestar animal Es respecta al màxim el benestar animal. S’obliga a facilitar zones d’exercici a l’aire lliure, pastures per als herbívors i unes dimensions mínimes d’allotjament per cap de bestiar.


9. Per què són sostenibles amb el medi ambient La producció agrària ecològica contribueix a preservar el medi ambient: ❖ redueix la contaminació al medi, ❖ afavoreix la biodiversitat, ❖ mitiga el canvi climàtic i ❖ millora l’eficiència energètica dels sistemes agraris.


10. Per què estan regulats Els productes ecològics estan estrictament regulats per normatives europees i sotmesos a controls periòdics per entitats de certificació. A Catalunya, l’entitat de certificació és el CCPAE: www.ccpae.org.


11. i... per què no són més cars!! Amb menys quantitat d’aliments obtenim el mateix nombre de vitamines o nutrients. Per exemple: si necessitem 60 mg/dia de Vitamina C i el suc d’una taronja ecològica ja els té, no ens calen 2 taronges de producció convencional.


www.lolaymas.com, la teva botiga ecològica

10+1 raons per consumir productes ecològics  

Et presentem 11 raons per consumir productes ecològics

Advertisement