Page 24

24

LOK ALPRESSEN LERUM OKT 2015 KRÖNIKA

Bilsemester med

HUR KAN JAG INTE VILJA?

Som läsare av Lokalpressen Lerum får du dessa speciella läsarerbjudanden. Uppge reskoden ”LERUM” vid beställning – så får du automatiskt rabattpriset.

» Hur kan du, som inte jobbar i skolan, veta hur det verkligen är?! «

l

l te Ho Ronne by Brunn

1 barn 0-6 år gratis. 2 barn 7-15 år ½ priset.

Wellness på Ronneby Brunn 3 dagar i Blekinge

Pris per person i dubbelrum

1.949:-

Ronneby Brunn Hotell ★★★★ Upplev idyllen vid Blekinges vackra skärgårdskust på semesteranläggningen Ronneby Brunn, som bjuder på fina möjligheter för avkoppling och närhet till många sevärdheter. Här serveras du en läcker spa-vistelse med tillfälle för bad, träning och rofylld avkoppling med bubbelbad både inne eller ute i den japanska spa-trädgården. Utforska den vackra Brunnsparken vid sidan av hotellet med alla dess anlagda trädgårdar, stora gamla träd och kulturmärkta trähus. Här har du fina möjligheter för att promenera eller jogga. Besök t.ex. Karlskrona (29 km) och upplev bl.a. det spännande marinmuseet eller gör en lite längre utflykt till Glasriket och Kosta (95 km).

Pris utan reskod 2.099:-

• 2 övernattningar • 2 x frukostbuffé • 1 x 2-rätters middag • 1 x middag med en rätt • Fri tillgång till SPA med pool, bastu och jacuzzi • Fri tillgång till träningspass med instruktör • Badrock och badtofflor • Fri Wi-Fi

Ankomst: Valfri t.o.m. 29/12 2015 samt 4/1-29/5 2016.

Vackra Potsdam 4 dagar i Nordtyskland

1 barn 0-5 år gratis 2 barn 6-14 år ½ priset

Julmarknad i Po tsda 23/11-27/12 20 m 15

1.749:Pris utan reskod 1.899:-

• 3 övernattningar • 3 x frukostbuffé • 3 x kvällsbuffé • 1 x välkomstdrink

Seminaris Seehotel

Seminaris Seehotel ★★★★ William Shakespeares “En midsommarnattsdröm” är som en direkt beskrivelse av Potsdams romantiska skönhet. Ditt hotell ligger vid sjön Templiner med en fantastisk utsikt. Besök Sanssouci Park och palatset, Potsdam eller Berlin!

Pris per person i dubbelrum

Ankomst: Valfri t.o.m. 18/12 2015. Fredag 8/1-27/5 samt valfri 24-26/3, 5/5-6/8 och 13-14/5 2016. Turistskatt EUR 2 per person och dygn.

Nordtysklands Lilla Amsterdam 4 dagar i Friedrichstadt

Pris per person i dubbelrum

1.949:-

Julmarknad i Husum 23/11-28/12 2015

Pris utan reskod 2.099:-

2 nätter 1.549:4 nätter 2.399:Ringhotel Aquarium ★★★★ Endast en timmes bilfärd från den dansk-tyska gränsen på Jylland ligger Friedrichstadt med sina idylliska kanaler. Nära till Schleswigs-Holsteins sevärdheter.

• • • • •

Ankomst: Söndag till tisdag t.o.m. 15/12 2015 och 6/3-31/5 2016. Valfri 22/1-29/2 2016.

Enkelrum och avbeställningsskydd kan köpas till. Expeditionsavgift 89:- tillkommer. Barnrabatt vid 2 betalande vuxna.

BESTÄLL NU PÅ

3 övernattningar 3 x frukostbuffé 2 x 3-rätters middag/buffé 1 x 4-rätters middag/buffé 1 x välkomstdrink

Teknisk arrangör:

www.happydays.nu eller ring 020 79 33 84 Kom ihåg reskoden: LERUM

Öppet vardagar kl. 8.00-17.00

D

  et finns få arbetsplatser som får   så mycket uppmärksamhet och utrymme i debatten som den svenska skolan. Såväl i media som runt middagsborden, oavsett tillfälle, evenemang, plats och tid, vill människor i olika åldrar diskutera dagens skola. Många har en tydlig uppfattning om hur det är, och framförallt bör vara. Nästan aldrig arbetar någon av dem i skolan. När jag berättar att jag arbetar som lärare visas sällan hänsyn till att jag befinner mig på en privat tillställning. Samtalet övergår nästan alltid till diskussion och slutligen debatt, där alla runt bordet flitigt deltar. Nyligen var jag på akuten med en nära anhörig. Det var en stressande situation, sjuksköterskorna och läkarna var många och de var alla fokuserade på den person som behövde deras fokus mest. Jag kände mig väldigt liten, ensam och vilsen, men samtidigt tacksam för att de lade sin energi på rätt ställe. Jag, som vuxen besökande på deras arbetsplats, hade aldrig drömt om att pocka på uppmärksamheten just då, än mindre ifrågasätta deras kunnande och beslut i det aktuella läget. De jobbar där för att de har kunskapen och viljan. JAG SKULLE KUNNA skriva spaltmeter om liknande incidenter, där vuxna kräver samma uppmärksamhet, samma fokus och samma tillgång till information som dem som behöver det mest. Fast då i skolans värld. Där vi som arbetar har lika mycket kunskap och vilja som ovan

nämnda yrkeskår, fast inom ett annat område. Där vi som arbetar har en tanke, såväl kort-som långsiktig, bakom allt vi gör, planerar och genomför. Där vi som arbetar försöker fokusera på dem som mest behöver vårt fokus. Hur kan du jobba som lärare? Hur orkar du? Man vet ju hur det är! Detta är frågor och påståenden jag och mina kollegor får ofta. Mitt svar, till alla er som frågar och påstår, är: Hur kan jag inte vilja vägleda, uppmuntra, lära ut och lära in, stärka, trösta, utveckla och ta del av allt våra barn har att erbjuda?! Hur kan du, som inte jobbar i skolan, veta hur det verkligen är?! Du kan tro att du vet, eftersom det påstås, skrivs, tycks och tänks om Sveriges största arbetsplats överallt, hela tiden. Inte minst på sociala medier. Det blir jag trött på. Snälla, tänk på hur du pratar och skriver om skolan framöver.

PETRA ROMAN Frilansskribent och stolt grundskollärare

Profile for loklapressen

Lokalpressen Lerum nr 10 2015  

Lokalpressen Lerum nr 10 2015  

Advertisement