Page 2

2

LOK ALPRESSEN LERUM 8 NOV 2017

LEDAREN

Rik, rikare och #metoo Box 2002, 433 02 Sävedalen BESÖKSADRESS: Göteborgsvägen 88 i Sävedalen TELEFON: 0702-41 79 95 WEBB: lokalpressen.eu ANSVARIG UTGIVARE: Jan Larsson UPPLAGA: 19 600 ex. UTGIVNINGSOMRÅDE: Alla hushåll i Lerums kommun TRYCK: Bold Tryckeri DISTRIBUTION: VTD

V

    et inte hur ni känner men jag blir så himla trött av att det aldrig tar slut. De som är rika ser till att smita undan skatt och bli ännu rikare. Så har det sett ut genom alla år och trots att banker skulle bli mer välvilliga att lämna ut information och så vidare, så bara fortsätter det. Förmodligen skulle man tänka lite annorlunda om man nu var rik, men samtidigt undrar jag om man verkligen hade gjort det. Men nu i och med det senaste avslöjandet där bland andra Svenskt Näringslivs ordförande, Leif Östling, pekas ut

»  Tanken på vad dessa miljarder skulle kunna göra istället för att hamna i de redan rikas fickor... « som skattesmitare kändes det lite som om måttet var rågat. En så framgångrik person i ledande ställning inom Svenskt Näringsliv borde väl ha så mycket sunt förnuft och kurage att inte falla för denna frestelse att smita undan skatt. Han vet ju verkligen hur viktiga alla skattekronor är för landets bästa. Usch och fy vad det smakar illa. Belopp som det pratas om är cirka 40 miljarder i uteblivna skatteintäkter (inte bara från Leif utan totalt för svenskar). Det skulle enligt GP räcka till 100 000 undersköterskor i äldreomsorgen eller skolgång för 400 000 barn. Och när man får den jämförelsen så blir jag alldeles matt. Både äldreomsorgen och primärsjukvården går ju formligen på knäna, tänk vad dessa pengar skulle kunna göra för att ge bättre vård till alla i Sverige. Tänk vad det skulle kunna göra för att förbättra skolan som de senaste åren fallit djup i PISA-undersökningarna.

Sen vet jag att så enkelt är det inte, att bara flytta pengarna. Men tanken på vad dessa miljarder skulle kunna göra istället för att hamna i de redan rikas fickor... Det skulle inte förvåna mig om det fortsätter komma avslöjanden på hur redan rika ser till att bli ännu rikare genom att undvika att betala skatt i Sverige. SENASTE AVSLÖJANDET OM den kända komikern (Soran Ismail) som nu är anmäld för våldtäkter och ofredande gör mig fruktansvärt bestört. Vad är det frågan om?! Denna komiker har i mina ögon ”stått på barrikaderna” och verkligen slagits för jämställdhet och feminism. Varit oerhört tydlig med vad han anser om orättvisor och diskriminering. Så kommer detta fram. Vem kan man lita på egentligen?

Jan Larsson

Marie Andervik

Anders Holmvén

Ansvarig utgivare jan.larsson@lokalpressen.eu 0702-41 79 95

Försäljning marie.andervik@lokalpressen.eu 0728-54 18 32

Försäljning anders.holmven@lokalpressen.eu 070-797 86 08

Katarina Elowson

Camilla Assarsson

Anna Nelson

Försäljning katarina@lokalpressen.eu 0707-29 37 20

Reporter camilla.assarsson@lokalpressen.eu 0702-41 79 95

Reporter anna.nelson@lokalpressen.eu 0730-70 12 71

Olof Lidh

Ulf Magnusson

Maria Graf

Reporter olof.lidh@lokalpressen.eu 0725-35 84 06

Reporter/fotograf ulf.magnusson@lokalpressen.eu 0709-18 01 99

Redigering/annonsproduktion maria.graf@lokalpressen.eu 0704-99 92 17

ARG, LEDSEN, UPPRÖRD ELLER BARA GLAD?

KÄNNER ATT JAG måste avsluta med lite

positiva saker då större delen av min ledare handlat om trista saker. Nu är vi inne i ”novent” och längtan efter att advent och julpyntande kan ta fart på allvar. Detta nya ord eller företeelse klingar himla gott i mina öron. En viss väntan som skapar längtan. Och vips så är det första advent – ni vet vad jag menar, det går så galet fort. Det är en härlig tid som kommer nu. Ta till vara på den och var rädda om varandra. Som vanligt tar vi tacksamt emot tips och idéer på personer och företag som ni är nyfikna på. Likadant med tips på reportage som ni vill läsa i vår tidning. Skriv brev, maila, smsa, ring, skriv på vår facebookssida eller välkomna upp till vår lilla redaktion på Göteborgsvägen 88 i Sävedalen. Ha det gott!

JAN LARSSON jan.larsson@lokalpressen.eu 0702-41 79 95

NÄSTA NUMMER... Lokalpressen Lerum ges ut två gånger i månaden, på onsdagar. Nästa nummer kommer den 22 november. KOMMANDE UTGIVNINGAR: 22 november, 6 december, 13 december, 20 december

SENASTE NUMRET Har du inte fått senaste numret? Hör av dig till jan.larsson@loklapressen.eu. Eller hämta tidningen hos Gulf i Gråbo, i kommunhuset eller på Floda Torg. Du vet väl att du kan läsa tidningen digitalt också? På lokalpressen­lerum.eu finns alltid det senaste numret ute. Och i arkivet hittar du alla tidigare utgivningar samlade.

Har du något inom dig som du känner att du bara måste få ventilera? Vi på Lokalpressen tar gärna emot dina åsikter om ungefär vad som helst! Skriv till oss, så publicerar vi din text här under rubriken "Insändare". Kanske är det någon som tycker helt annorlunda eller så är det fler som tycker som du. Vi ser fram emot en levande insändarsida där debatter kan utvecklas och nya tankar och idéer får gro! Tveka inte att ta kontakt med oss på mail redaktionen@lokalpressen.eu eller med post till Lokalpressen, Box 2002, 433 02 Sävedalen om du har något du vill ventilera!

TIPSA OSS! Vad händer runtom i Lerums kommun? Tipsa oss om nyheter eller reportage som vi borde göra! Vi vill vara med där det händer, när det händer – så tveka inte att maila oss på redaktionen om stort som smått på redaktionen@lokalpressen.eu.

Lp lerum nr 19 8 nov 2017  
Lp lerum nr 19 8 nov 2017  
Advertisement