__MAIN_TEXT__

Page 1

Månadstidningen för dig som bor i Mölnlycke, Pixbo, Landvetter, Härryda, Rävlanda, Hindås, Hällingsjö och Öjersjö

ÅRGÅNG 1 NR 4 - APRIL 2015

HÄLSA 200meter för livet Inte minst för herrar över 50

SIDAN 7

AKTUELLT

Mölnlycke- Loppet den 10 maj

En extra tidning laddad med info om loppet. BILAGA

AKTUELLT

JnK Clothing Company

Värnar om ett levande Centrum i Mölnlycke

”PEGGEN” ANDERSSON från racerförare till fastighetsmäklare SIDAN 12

SIDAN 6

SOLGLASÖGON

Vi ger dig en professionell mäklartjänst med ett stort personligt engagemang!

MED DIN STYRKA

PAKETPRIS Fr. 995 KR

Elmgrens Fastighetsbyrå AB är en privat byrå helt fristående från banker och försäkringsbolag. Detta innebär en unik flexibilitet och en stor möjlighet att anpassa varje bostadsförsäljning så resultatet blir rätt pris™ och nöjda kunder!

Kom in så berättar vi mer!

Just nu bjuder vi på flyttstädning fram till den 31 maj när du tecknar förmedlingsuppdrag via Elmgrens!

031-88 58 58 Allén 4 MÖLNLYCKE T. 031-50 88 95

Boka en tid idag!

Nu i ny

www.elmgrensfastighetsbyra.se | Biblioteksgatan 16B - 435 31 Mölnlycke

regi

031-730 41 41

Din Bilverkstad i Mölnlycke. Välkomna! Tommy Johnsson Mekaniker, tekniker

Mohamed Ahmed Verkstadschef

Anders Nilsson

Mekaniker, tekniker, besiktningsman

Sven Nordöen

Ansvarig servicerådgivare och reservdelar

Öppet vardagar 07 – 17 Metodvägen 2A, Mölnlycke Företagspark


2

LOK ALPRESSEN HÄRRYDA APRIL 2015

LEDAREN

Valborg och 1 maj!

J

a nu är väl våren riktigt officiell när det är Valborgsmässoafton och 1 maj. I mina tidiga ungdomsår så var Valborg verkligen förknippad med positiva känslor. Det var tradition att vi möttes i Slottskogen på förmidagen. Kastade frisbee, spelade fotboll och ibland även brännboll. Det var alltid strålande sol… (minnet kan svika..) och vi umgicks med massa ungdomar från olika platser i Göteborg på ett positivt och härligt sätt och man såg verkligen framemot Valborg. När vi blev lite äldre blev det tyvärr mer och mer festande och man skulle in till Liseberg. Det var verkligen synonymt med Valborg att alla i övre tonåren skulle in till Liseberg och det resulterade i att Liseberg faktiskt hade stängt ett antal Valborgsmässoaftnar under 90-talet. Då det blev kaos med så mycket ungdomar och där tyvärr ett flertal var berusade. Nej…vill hellre tänka på den positiva leken vi hade och kan faktiskt undra hur det ser ut idag i Slottskogen. Umgås ungdomarna över ”gränserna”. Har svårt att tro det då man mer läser om rån och överfall. Sådant som inte fanns när man själv växte upp. 1 maj, arbetarnas dag. När jag växte upp var det naturligt att gå i tåget på 1 maj även om jag själv aldrig var med.

TIPSA OSS!

Min känsla är att det blivit mindre och mindre engagemang kring denna dag nu förtiden men jag såklart ha fel. När jag kollar med mina vänner finns ingen tanke överhuvudtaget på att deltaga i tåget. Mina barn och deras vänner vet knappt vad det är. Har 1 maj tåget spelats ut sin rätt tro? Eller är det så att det egentligen är viktigare än någonsin med tåget och att få fokus på orättvisor och att klyftorna ökar. Ni får gärna maila in Era egna reflektioner och tankar om 1 maj tåget till oss. Och hur det ser ut i kommunen. Nä… nu är det dags att ta tag i krattade av löv och grenar. Vi hörs i slutet av maj.

JAN LARSSON

Vad händer i ditt närområde? Kanske ska du arrangera en loppis eller har du en vän som ska ha vernissage? Vill du locka folk till din läsecirkel eller såg du en lapp i affären om klädbytardag? Vi vill vara med där det händer, så tipsa oss. Eller är det så att du har något annat att berätta? Vi på redaktionen tar tacksamt emot både tips och insändare från er läsare. Maila oss om stort som smått på red.lokalpressen@gmail.com.

ADRESS: Lokalpressen, Juvelgatan 7,

426 51 Västra Frölunda TELEFON: 0702-41 79 95 ANSVARIG UTGIVARE: Jan Larsson UPPLAGA: 19 000 ex. UTGIVNINGSOMRÅDE: Alla hushåll i Lerums

kommun REDIGERING: Nicolas Janco REDAKTION: Anna Nelson, Malin Holmberg,

Martina Strand, Petra Roman, Mikaela Nordin KONTAKT: red.lokalpressen@gmail.com ANNONSER: Jan Larsson 0702-41 79 95,

Elisabeth Ödman 0723-75 84 77 TRYCK: Bold Tryckeri DISTRIBUTION: Svensk Direktreklam och Posten

NÄSTA NUMMER... Nästa nummer av Lokalpressen Härryda utkommer den 24 maj.

Tidningens ansvar för fel är begränsat till högst annonskostnaden. För skada uppkommen av utebliven eller felaktigt införd annons ansvaras ej.

Därefter den 14 juni, 5 juli, 23 augusti, 20 september, 25 oktober, 22 november och slutligen 13 december. Håll utkik i brevlådan!

janne.lokalpressen@gmail.com 0702-41 79 95

INGEN TIDNING? Har du inte fått tidningen? Ring till Svensk Direktreklam på 031-490 000 eller maila janne.lokalpressen@gmail.com. Tidningen finns även att hämta på ICA Kvantum i Landvetter om du har vägarna förbi.

Mölnlyckes bredaste utbud av havets läckerheter! Beställ gärna våra läckra smörgåstårtor, bakelser & laxfat

Svårt att hinna med vardagen? Vi har certifierade maskinförare som bl a fixar snöröjningen. Veteranpoolen hjälper dig även att städa, snickra & reparera, måla om, passa barnen och mycket mer. Vi har inga startkostnader eller bindningstider och du kan få samma resurs varje gång. Välkommen till Veteranpoolen Göteborg Östra!

Är du pensionär och vill jobba på egna villkor? Ring oss idag.

Beställ gärna våraöp lä smörgåstårtor, bakelser Gilla oss på Facebook!

öppet Tis – tor 10 –18, Fre 10 –19, L

Företag Öppet tis – tor 10 –18, fre 10 –19, lör 9.30 –16

Kontorsansvarig Ellinor Elg Rydén, Östra Göteborg

B smö bredaste

Mölnlyckes av havets läckerh öppet Tis – tor 10 –18, Fre 10 –19, Lör 9.30 –16 Gilla oss på Facebook!

Ring 031-21 77 30 www.veteranpoolen.se

Privat

Möl a

Gilla oss på Facebook!


SJUKGYMNASTIK & ARBETSTERAPI        

Välkommen till oss när du behöver hjälp med REHAB Vi kan erbjuda: Hjälp inför/efter operation Utprovning av hjälpmedel Individuell & gruppträning i varmvattenpool Träning i välutrustat gym Hjälp med din vardagsstruktur Stresshantering & Kroppskännedom Mamma-Vänta Barn Vattengymnastik Artrosskola Bäckenbottenträning Akupunktur Hand & Armrehabilitering

Charlotte Gustafsson Leg. Arbetsterapeut

Helene Kronberg Leg. Sjukgymnast/Fysioterapeut

Jessica Johansson Leg. Sjukgymnast/Fysioterapeut

  

Boka på 031-919600 eller sök oss på rehab@active-landvetter.se

Emelie Larsson Leg. Sjukgymnast/Fysioterapeut

Högkostnadsskydd gäller. Inget remisskrav. 80 kr/besök.

SIMSKOLA & BABYSIM Höstens kurser Simskola från 5 år & Småbarnsim 1-5 år BOKA & BETALA PÅ VÅR HEMSIDA www.active-landvetter.se MILSTENSVÄGEN 2, LANDVETTER Tel: 031-919600 (HÄLSANS HUS LOKALER)


4

LOK ALPRESSEN HÄRRYDA APRIL 2015

AKTUELLT

Philip Norén, butikschef på Hav & Skog

FOTO: LOTTA OLSSON

HAV OCH SKOG en butik för matälskare I Mölnlycke företagspark ligger Hav och skog som är restauranggrossisten Seafood Supplys butik för privatpersoner. Sedan 2011 har matintresserade kunder hittat hit för att ta del av ett unikt utbud av fisk, skaldjur och köttprodukter. Grossistverksamheten innebär ett stort och varierat lager och priserna pressas när inköpen sker i stora partier, berättar Philip Norén, butikschef. – Kvaliteten på våra produkter och prissättningen gör att vi hamnar i en egen nisch. Till exempel har vi fisk och skaldjur från ett hållbart fiske på Island som är fantastiska. Även vårt kött - kalv, fläsk, nöt och vilt är bland det bästa i världen. Bland annat säljer vi det exklusiva Wagyu-nötköttet som är populärt, säger Philip. Som restauranggrossist är företaget rikstäckande och har sedan starten i Fiskebäck 1998 haft inriktning på pro-

dukter från just hav och skog. Förutom att vara butiksnamn är det även namnet på ett premiumsortiment till både restauranger och privatkunder med sill samt rökt vilt och fisk. Många medarbetare har tidigare jobbat inom restaurangbranschen och i fiskhamnen och har nära kontakt med olika verksamheter i fiskbranschen. Förutom havets specialiteter är det vilt som utmärker såväl butiken som grossistdelen med produkter från norr som älg, hjort, ren och björn men också exotiska alternativ från syd som zebra och struts. Med ovanliga leverantörer märks det att butiken har en speciell inriktning,

inte bara i det som kommer från det stora lagret. Affären är liten till ytan men rymmer även grönsaker, ägg och honung från lokala producenter. Grönsaker i säsong och ekologiska ägg från Sammels gård i Landvetter samt färska champinjoner från Östragärde i Marks kommun kompletterar det övriga sortimentet. – Vi försöker att hitta det som är riktigt bra i området. För oss är det mötet med mat och människor som är det allra viktigaste. Butiken har många stamkunder som ofta kommer in tjötar mat och det är väldigt kul, berättar Philip. En stor del av sortimentet är fryst, vilket många nya kunder ifrågasätter. – Det är många som undrar hur kvaliteten blir med frysta råvaror men det finns många fördelar. För oss innebär det att vi kan ha större variation i vårt utbud och lägre priser. Förutom att minska miljöpåverkan eftersom det förebygger matsvinn är det också en fråga om färskhet. Produkten fryses in direkt efter slakt eller fångst och väl upptinad är

den som purfärsk. Framför allt fryst fisk har fått oförtjänt dåligt rykte. Vår frysta fisk går inte att likställa med den man hittar på de stora matbutikerna. Det är att blanda äpplen och päron. Är det någon som kan fisk och skaldjur så är det just Philip. Fisk ligger i släkten sedan tre generationer och idag är det hans farbror som jobbar i fiskhamnen och levererar färska skaldjur till butiken. – Det är fantastiskt att få ta med tradition och kunskap kring så fina råvaror och presentera dem på ett nytt sätt. Våra kunder är väldigt engagerade och delar med sig av recept och förslag på nya produkter. Utbytet jag får från våra kunder gör att vi hela tiden hjälps åt att forma och förnya butiken tillsammans. Det inspirerar mig till att fortsätta vara nyfiken på hur det vi stoppar i oss kan bli smartare, nyttigare och godare. Ett väldigt roligt jobb, säger Philip glatt. LOTTA OLSSON


FRÅGA OSS OM CYKEL EXTREME EMU 12’

SJÖSALA SESSAN 16’ -15

SJÖSALA CASPIAN 20’ -15

895:-

1695:-

1995:-

Barncykel 16 tum med pakethållare och korg. Fotbroms. (4-7 år)

Barncykel för de minsta. Stödhjul ingår. Ord pris 1099:-

PEAK WOMBAT 24’ –15

SJÖSALA SMILLA 24’ –15

2995:-

3195:-

Barncykel 20 tum med pakethållare och stöd. Fotbroms. (6-9 år)

CRESCENT SAGA 20’ –15

PEAK LAMPONA 20’ 3VXL –15

Juniorcykel 20 tum med 3 vxl, fotbroms, stöd. Ord pris 3995:-

Juniorcykel med 3 vxl Shimano Nexus. Fotbroms. Aluminiumram, skärmar. (6-9år). Ord pris 2995:-

3395:-

2795:-

PEAK BUFFALO 24’ –15

PEAK OWEN 24’ 3VXL –15

SCOTT VOLTAGE 24’ JR –15

3795:-

3995:-

Juniorcykel, DIRT-MTB med 18 växlar. Tuffare och sportigare vardagscykel som passar 8-12 år.

Flickcykel 24 tum, 3 vxl, fotbroms, lås, Juniorcykel 24 tum med 21 växlar. Juniorcykel 24 tum med 3 vxl, fotbroms, stöd. Ord pris 4295:aluminium (8-12 år). Ord pris 3995:- Aluminiumram. (8-12 år). Ord pris 3795:-

Flickcykel 24 tum med 3 vxl, fotbroms. Ord pris 3495:-

3295:-

PEAK BUFFALO 26’ JR –15

SCOTT VOLTAGE 26’ -15

CRESCENT NJORD MTB –15 SCOTT ASPECT 740 27.5’ –15 SCOTT ASPECT 925 29’ –15

3495:-

4995:-

5495:-

DIRT-MTB med 24 växlar. Mekaniska skivbromsar. Ord. pris 5195:-

Juniorcykel, DIRT-MTB med 21 växlar. Aluminiumram. (10-14 år) Ord pris 3995:-

CRESCENT TORNE 28’ –15

CRESCENT YOHTO+ 28’ –15

4995:-

PAKETPRIS

Populär MTB hybridcykel med 24 vxl, skivbromsar. Låsbar gaffel. Även Ängsö i herr. Ord pris 5895:-.

SJÖSALA LYSEKIL 28’ –15

Populär hybridcykel med 24 vxl, skivbromsar. Extrautrustad med skärmar, pakethållare, belysning, lås. Service inom 3, 12 mån. Även Mill+ i dam. Ord pris 7545:-.

28" Klassisk damcykel med 3 vxl Shimano Nexus. Prisvärd damcykel med god komfort. Lås, korg och led belysning ingår. Ord pris 3995:-

SE PRISET

2595:-

MTB cykel 27.5 eller 29 tum med Shimano Deore 27 vxl. Hydraliska skivbromsar. Ord. pris 6495:-

5995:-

MONARK SOFIA 28’ –15

CYKELNS DAG 9 MAJ

Lördagen den 9 maj firar vi cykelns dag med massor av fina erbjudanden på cyklar, hjälmar och tillbehör. Vi bjuder på Korv och bröd.

VÄLKOMNA

6995:-

29" MTB med Shimano SLX bak. Deore reglage /framväxel. Hydraliska skivbromsar. Låsbar gaffel från styret. På väg hem. Specialmodell. Ord pris 9895:-

8995:-

CRESCENT PICO 28’ –15

NISHIKI 401 28’ -15

NISHIKI PRO SLD 28’ –15

6495:-

6995:-

8995:-

Mångsidig cityhybrid med Shimano Alivio 24 vxl och hydraliska skivbromsar. Även herr. Ord. pris 7695:-

28’ hybrid/sportcykel för träning/ pendling. Shimano Claris 16 vxl, hydraliska skivbromsar. Ord pris 8495:-

SKEPPSHULT SMILE 28’ –15 MONARK ELCYKEL 28’ –15

28" Klassisk damcykel med 3 vxl 28 tum damcykel med 3 vxl ShiShimano Nexus. Aluminiumram. mano Nexus. Lås, korg och belysLås, korg och led belysning ingår. ning ingår. Ord pris 6095:Svart eller vit. Ord pris 6295:-

4495:-

27.5" MTB med 27 vxl Shimano Alivio. Hydraliska skivbromsar.

5495:-

Populär hybridcykel för träning/ pendling. Shimano Tiagra 27 vxl. Hydraliska skivbromsar. Även dam. Ord. pris 9995:-.

ECORIDE AMBASSADOR

28" Klassisk damcykel med elmotor ELCYKEL 26’ eller 28’ –15 och 3 vxl Shimano Nexus. Prisvärd Elcykel. 3 vxl eller 8 vxl Shimano Nexus. 36 volt/10 AH elsystem. Anoch smidig elcykel. Med 9Ah. passad för Norden. Korg, lås, pakethållare. 3vxl 12995:- / 8 vxl 14495:-

11995:-

DEMOCYKLAR TILL SPECIALPRIS

Nu säljer vi ett antal democyklar och testcyklar samt årsmodell –14 till nedsatta priser. Bl.a Scott MTB, racer och hybridcyklar. Sjösala dam och Peak flick/pojk. Mycket begränsat antal. Bara enstaka exemplar av varje modell.

13495:-/14995:-

TORGMARKNAD 10 MAJ I samband med Mölnlyckeloppet finns vi på torget den 10 maj med fina erbjudanden på kläder och skor.

KOM OCH FYNDA I VÅRT TÄLT

CYKELVERKSTAD - CYKELSERVICE - CYKELHJÄLMAR - CYKELTILLBEHÖR TEL 031-88 44 00 • VARD 10-18, LÖRD 10-14 Begränsat antal. Reservation för slutförsäljning. Priser gäller till 10 maj.


6

LOK ALPRESSEN HÄRRYDA APRIL 2015

AKTUELLT

Jessica Dahlöf och Kim Fahlén

FOTO: ANNA NELSON

Modeller visade vårens mode

JNK CLOTHING COMPANY

värnar om ett levande centrum i Mölnlycke Kim Fahlén och Jessica Dahlöf - den ena forskningskoordinator och den andra PT och konsult på läkemedelsföretag. Över ett glas vin under en grillkväll bestämde sig vännerna för att de skulle starta eget ihop. Nu driver de modebutiken JnK Clothing Company i Mölnlycke som nyligen bjöd på modevisning med mingel, mat och vårens mode. Hej Jessica! Du och Kim har nyss haft er första modevisning på JnK. Berätta vad vi nyss har fått se!

– Ja det vi visade var vårens mode och även lite av sommaren. Trenden inför våren är mycket mönstrat med härliga

print. Tunikan kommer tillbaka i en bohemian chic tappning. Sedan är det blommigt, rosa och starka färger som gäller. Nu hänger vi undan det svarta och släpper fram vår inre hippie. Vad av detta ser vi i er butik?

– De flesta av våra kunder är mellan 25-65, så vi försöker att möta både det stilfulla, romantiska och de som vill ha det lite mera ”casual”. Vi försöker ha en skön blandning av varumärken i butiken. Ofta tar vi inte in så mycket av en vara. Vi vill kunna förse våra kunder med det där lilla unika och där är till exempel MissMe och Malvin som är mycket populära märken. Sedan har vi Monrow med härliga prints där man vågar ta ut svängarna. Även Dr. Denims byxor är märket som vandrar ut ur butiken varje dag och sitter på de flesta tonåringarna, prisvärda och coola tvättar. Vad väntas till sommaren?

Accessoarer i butik

– Lätta klänningar, goa shorts som både sitter skönt och ledigt. Ett bekvämt mode skulle jag vilja säga. Blusar som är lite chiffong och hänger ledigt runt kroppen men som ändå ramar in det feminina kroppsformerna. Även det jag nämnt tidigare mycket färg!!

Nöjda gäster shoppade till bra pris Ni har ju inte bara kläder i butiken, utan även skor, väskor och accessoarer. Hur skulle du beskriva det utbudet?

– När det gäller skor så ska det vara mycket slip-in och ”city chic” och framförallt skor som har klack men som man ändå kan gå i en hel dag utan att få ont i fötterna. Att köpa en skinnväska är en investering och därför är det viktigt att erbjuda hög kvalitet. Man vill både vara snygg, kvinnlig och bekväm och det känns som att den trenden löper igenom hela modet faktiskt.

För de som missade er vår-modevisning – kommer det fler?

– Ja, absolut. Det var en fantastiskt trevlig och uppskattad visning, så det här kommer vi definitivt att göra om. Vi insåg tidigt att vi måste ha världens trevligaste kunder, så varför inte passa på att visa upp vårens trender och samtidigt mingla runt ha trevligt och göra nya bekantskaper. ANNA NELSON


7

LOK ALPRESSEN HÄRRYDA APRIL 2015

HÄLSA

200 METER FÖR LIVET Inte minst för herrar över 50

Sommaren är snart här och badsäsongen med den. Förra året drunknade ovanligt många människor, flest män. Nu uppmanar Svenska Livräddningssällskapet alla göteborgare att testa simförmågan. Sommaren står för dörren och om bara några veckor är badsäsongen här. En härlig tid med salta bad, fiske och kanske en och annan båttur. Men den ljuva bilden döljer en mörk och sorglig statistik. Förra året omkom 137 personer i drunkningsolyckor i Sverige, de värsta siffrorna på tolv år. Av dessa personer var 116 män, hela 85 procent. 97 av de omkomna var över 50 år, 71 procent. Statistiken talar sitt tydliga språk – äldre män är den grupp som löper störst risk att drunkna. – Män överskattar sin egen förmåga när det gäller simning. Dessutom är de mer benägna att ta större risker än kvinnor. Generellt simmar en kvinna längs med stranden där hon vet att hon bottnar eller klarar av att simma i land. En man tar sikte på ett mål, kanske en ö längre ut i vattnet. Han börjar simma,

tappar orken efter en bit och kommer inte i land, säger Tina Heiker Hult, verksamhetschef på Svenska Livräddningssällskapet i Göteborg. Undersökningar visar dessutom att det faktiskt är vanligare att hunden använder flytväst än mannen. – Kvinnor och barn är väldigt duktiga på att använda flytväst. Men återigen är det männen som slarvar. De anar inte vilka konsekvenser det kan få, inte bara för dem själva men också för familjen. Om olyckan är framme drar sig barnen till föräldrarna. Saknar pappan flytväst är risken stor att han inte orkar hålla sig själv och barnet flytande speciellt länge, säger Tina. För att få männen, och alla andra, att simma säkert sommaren 2015 uppmärksammar Svenska Livräddningssällskapet i Göteborg Flytvästens dag den 16 maj.

Underbara vårbuketter

Förutom en uppmaning om att använda flytväst välkomnar de alla att agera eftertänksamt och göra ett simtest. – Simning är en färskvara som måste underhållas. Den 16 maj är alla välkomna till oss för att testa sin simförmåga inför sommaren. För ett godkänt simtest ska man klara av att trilla i vattnet, komma upp till ytan och simma 200 meter, varav 50 meter på rygg. En större utmaning än vad många tror, avslutar Tina Heiker Hult, som kommer ansvara för det event som genomförs på Sörredsbadet, Hisingen.

HÄR KAN DU TESTA DIG SJÄLV Klarar du att simma 200 meter? Här kan du testa dina kunskaper 16 maj. Den största aktiviteterna kommer att förläggas på Sörredsbadet. Askimsbadet, Frölundabadet, Lundbybadet, Kärrabadet, Angered Arena och Valhallabadet, 10–14. På www.slsgoteborg.se kan du se vilka andra hallar som erbjuder testet 16 maj.

ULF JÖRNVIK

FISK | SKALDJUR | VILT | KÖTT

199:-

styck

Ta med denna annons och få

rabatt

Gäller vid köp om 200:- eller mer.

Erbjudandet gäller till och med 2/5 - 2015

Välkommen!

Stationsvägen 1A Mölnlycke 031-88 05 65 www.molnlyckegc.se

Vard 9-18 • lör 9-16 • sön 10-16

Följ oss på Instagram! https://instagram.com/molnlyckegc/

Måndag - Fredag 11-18, Lördag 11-15 Metodvägen 1, 435 33 Mölnlycke www.facebook.se/havochskog 0708-80 75 05


Beställningsvara – välj tyg

CHOICE 3sits 212x92cm. 6795kr (7550 kr). Choice är en byggbar soffserie som du kombinerar ihop efter eget behov och smak.

Alltid minst 40 olika soff- & fåtöljmodeller på lager!

CHOICE 2 sits 144x92cm 5295kr (5970kr). Priserna gäller i valfritt tyg i pgr F.

Ny soffa? Kom till oss! Gäller t.o.m 17/5.

På lager just nu!

LEXUZ

13995 kr (14995 kr)

LEXUZ

13995 kr (16680 kr)

308x187cm Stor Lyxig soffa med dunstoppning.

303x236cm En stor mjuk soffa med dun/polyeter stoppning i plymåerna. PÅ LAGER JUST NU!

DUBAI 3-sits

7995 kr

Finns även som 2-sits soffa 5995 kr och Fåtölj 3995 kr PÅ LAGER JUST NU!

Gratis lånesläp vid köp av möbler!

Bangårdsvägen 37 – Kållered 031-7304100 www.blooms.se Må-fre 11-19, Lö 10-16, sö 11-16

FLASH CLUBFÅTÖLJER 1595kr (1995 kr) PÅ LAGER JUST NU!

ASTON FÅTÖLJ inkl. fotpall 2995kr (3995 kr) Svart eller beige tyg med ekben. Nackkudde ingår. PÅ LAGER JUST NU!


9

LOK ALPRESSEN HÄRRYDA APRIL 2015

AKTUELLT

Jakten på Guldägget! Ica Kvantum Landvetter höll igång våra barn och ungdomar samt en del lite äldre än ungdomar under Påsklovet. Man hade gömt ett Guldägg - värt 10 kg lösgodis- någonstans ute i naturen och lämnade ledtrådar via facebook varje halvtimma. Det blev en stor succé och massor av glada människor som letade runt ute i naturen i Landvetter. Malin Bergman på ICA Kvantum berättar att det är andra året man har den här tävlingen och det är fantastiskt trevligt att se många ute och letar efter Guldägget. – Vi jobbar en hel del med vår facebooksida för att skapa goda relationer med våra kunder och det känns jättebra. Vi vill vara en del av samhället och tar också det ansvar som det innebär. Det innebär inte bara att erbjuda bra och trygga produkter utan även att dela våra kunders vardag - oavsett om det gäller en bortsprungen katt eller sysselsättning på påsklov. Att lägga ut ledtrådar via denna sida var därför ett naturligt val. Vissa dagar gick det snabbt att hitta ägget och några dagar var det betydligt svårare, precis

som det skall vara. De som var ute och letade skickade in bilder som vi publicerade på vår facebooksida och det var riktigt roligt att se hur många som letade efter det eftertraktade guldägget och hur roligt alla verkade ha. Varje dag korades Dagens bästa bild och vinsten var 2 kg lösgodis. Efter avslutat event skapades en film med en mängd av de bilder som skickats in - en film man blir glad av. Malin berättar också att man erbjöd alla som deltog i letandet en specialfika för endast 5kr där intäkterna oavkortat gick till deras samarbete med Svenska Kyrkan och det blev totalt 2 606 kr. Detta är nu överlämnat till vår diakon, Gunilla Gjöthlén på Svenska Kyrkan. Pengarna kommer att användas i hennes arbete med att hjälpa och stötta de barnfamiljer i området som är i behov av försörjningsstöd.

Många som letar efter Guldägget

Martin tyckte det var väldigt jobbigt att gömma ägg

JAN LARSSON

Glada vinnare.

FOTO: MALIN BERGMAN

Syskonen gav sig ut på Kvasten

ERBJUDANDE VECKA 18

Högrevsfärs

99:-/kg

Köp Duvo utebur som är anpassad för vårt klimat för endast

995kr

(ord pris1295kr)

Mölnlycke Djur & Ridsport

Kokt skinka (helmuskel)

16:-/hg

Lagrad ost (24 mån)

99:-/kg

Öppningserbjudande

Klippning 300 kr (gäller nya kunder fram till 1 juni)

Barnklippning 250 kr (upp till 7 år)

Frisörsstol uthyres!

Tel: 031-88 02 70 Biblioteksgatan 28 • Mölnlycke www.molnlyckezoo.se

Malin Jörén

Beställ din catering hos oss! www.ostochdeli.se 031 - 880 200

Hjärtligt välkomna

Hönekullavägen 7 Tel 031880086 eller 0708284811 Sms funkar för tidsbokning


10

LOK ALPRESSEN HÄRRYDA APRIL 2015 Bilsemester med Som läsare av Lokalpressen Härryda får du dessa speciella läsarerbjudanden. Uppge reskoden ”HARRYDA” vid beställning – så får du automatiskt rabattpriset.

VARFÖR BYTA TAK, NÄR MAN KAN TVÄTTA OCH MÅLA?

Vi tvättar och målar ditt tak i fyra steg:

Ho tel La

2

1

3

1. Högtryckstvätt (hetvatten) 2. Applicering av algdödande medel som tränger ner i betongpannans porer. 3. Akrylbehandling med Isonit™ akrylmassa som tränger ner och försluter pannans porer. 4. Slutmålning med Isonit™ som ger en slitstark yta med lång hållbarhet och fantastisk finish.

Välj bland ett flertal olika färger!

4

10 ÅRS GARANTI

Prisex.

Villan på bilden med 200 m2 takyta. Totalpris: 24.00 :0 Pris inkl. taktvä tt, material- och arbetskostnad samt ROT-avdrag.

Speranza

1 barn 0-5 år gratis 2 barn 6-14 år ½ priset

Bland Toscanas vackra kullar

Isonit™ ytbeläggning för tak är baserad på en 100 % ren akrylatformel – med 197 % varande flexibilitet! Isonit™ är vattenavstötande men även diffusionsöppen och släpper ut vatten och fukt från materialet för optimerat skydd.

Före målning

Hotel La Speranza ★★★ Unna dig en härlig semesterupplevelse mitt i det böljande landskapet i mellersta Italien. Toscana räknas som ett av de vackraste områdena i det stövelliknande landet, och det toscanska köket är känt över hela världen liksom regionens fina viner från distriktet Chianti. Besök t.ex. det lutande tornet i Pisa (42 km), medeltidsstaden Lucca (68 km) och badorten Viareggio (65 km). Ett besök på marmorbrottet Carrara (99 km) är också en häftig upplevelse när man är i krokarna. Gör också en utflykt till Florens (75 km) och därifrån, efter att ha insupit den vackra staden med Ponte Vecchio och Il Duomo, ta den så kallade Chianti-vägen ner till Siena (89 km) och utforska det kända vindistriktet Chianti och kanske fylla på vinkällaren.

Box 101 99 434 22 Kungsbacka info@totaltvatt.se

Pris utan reskod 3.549:-

• 7 x övernattningar • 7 x frukostbuffé • 1 x typisk toscansk middag • 6 x 3-rätters middag/buffé • 1 flaska av det lokala vinet • 1 x rundvisning och provsmakning hos Tenute di Badia, samt rabatt på vin, grappa och olivolja

Pris per person i dubbelrum

1.049:Pris utan reskod 1.199:-

1 barn 0-5 år gratis 2 barn 6-14 år ½ priset

Clarion Collection Hotel Victoria Hotellet ligger i hjärtat av Jönköping nere vid Vätterns blanka spegel och är beläget i en vacker gammal byggnad från 1882. Här bor du bara 250 meter från Centralstationen och med shopping och restauranger alldeles runt hörnet.

Totaltvätt AB

3.249:-

Hotel Victoria

3 nätter 1.549:-

0737-40 84 83

Pris per person i dubbelrum

Weekend i Jönköping 3 dagar vid Vättern, Småland

Efter målning

För kostnadsfri besiktning/offert, ring:

• 2 övernattningar • 2 x frukostbuffé • 2 x kaffe med hembakat • 2 x lätt kvällsbuffé • Fri Wi-Fi Ankomst: Fredagar och lördagar t.o.m. 6/6, samt valfri Kristi himmelsfärd 13-16/5, pingst 21-23/5 och 14/6-14/8 2015.

Idylliskt läge i Nordtyskland 4 dagar i Schleswig-Holstein

Pris per person i dubbelrum

1.499:-

Gottorp Slott

Pris utan reskod 1.649:-

1 barn 0-5 år gratis 1 barn 6-14 år ½ priset

• 3 övernattningar • 3 x frukostbuffé • 1 x välkomstdrink • 3 x 3-rätters middag/buffé

Hotel & Restaurant Schimmelreiter ★★★ Det tar bara en halvtimme från den danska gränsen att köra Ankomst: Valfri t.o.m. 29/5 och i till hotellet i den lilla landsbyn Silberstedt. Både Schleswig perioden 1/10-20/12, samt fredagar i (16 km) och Gottorp Slott (14 km) är värda ett besök. perioden 5/6-25/9 2015. Enkelrum och avbeställningsskydd kan köpas till. Expeditionsavgift 89:- tillkommer. Barnrabatt vid 2 betalande vuxna.

Daniel Sjöstedt

totaltvatt.se

2.399:-

8 dagar i Casciana Terme, Italien

Ankomst: Valfri t.o.m. 25/10 2015.

Isonit ™ takfärg

5 övernattningar

BESTÄLL NU PÅ

Teknisk arrangör:

www.happydays.nu eller ring 020 79 33 84 Kom ihåg reskoden: HARRYDA

Öppet vardagar kl. 8.00-17.00


11

LOK ALPRESSEN HÄRRYDA APRIL 2015 EKONOMI

AKTUELLT

Hur påverkar regeringens vårbudget dig? Nyligen släppte regeringen sin vårbudget som kan påverka din vardagsekonomi. Detta är en del av resultatet av de vallöften som regeringen gick till val på i höstas. De nya förändringsförslagen är presenterade och förändringarna träder i kraft under hösten och i början av nästa år. Hur påverkas din plånbok av förändringarna?

En löntagare påverkas inte av vårbudgeten i någon större utsträckning. De största förändringarna är kring bidragsdelarna. Detta genom att taket för a-kassan höjs för en månadsinkomst upp till 25 000 kronor. Bidraget för underhållstöd höjs med 300 kronor per barn och månad. Vidare höjs också rätten till pensionärers bostadstillägg för att ge ytterligare 100 kronor mer i plånboken per

månad. Dessa förändringar kommer att träda i kraft i september i år. Regeringen presenterade även en förändring som först träder i kraft nästa år. Denna förändring berör familjer med barn under 18 år i behov av läkemedel. Idag betalar barnets vårdnadshavare 2 200 kr under ett år innan resterande medicin är kostnadsfri. Efter den 1 januari 2015 skall läkemedel för barn under 18 år vara helt kostnadsfri.

Öppet vardagar 7 – 19

Ni som åker bil till och från jobbet kan förvänta er en högre transportkostnad under nästa år. Bensinskatten höjs i januari 2016. Bensinpriset ökar 55 öre per liter, diesel med 60 öre per liter och slutligen etanol med 1 krona och 19 öre. Rutavdraget avskaffas för läxhjälp, matlagning och poolrengöring. Det maximala RUT-avdraget halveras till 25 000 kronor per år för de under 65 år. Rotavdraget sänks från max 50 procent av arbetskostnaden till 30 procent. Vi kommer framöver se fler förändringsförslag. Vill du veta om hur detta påverkar dig kan du alltid vända dig till din bank för råd! LINDA EK

Högt tryck på 40 nya radhus MÖLNLYCKE  Den 14 april var det säljstart för Brf Ekdungen med 40 radhus som ska byggas intill Platåvägen i Mölnlycke. Informationsträffen var fullbokad och ett femtiotal intresseanmälningar har kommit in till Bjurfors som säljer husen. Området börjar byggas i vår och har beräknad inflyttning med start nästa sommar. Trollängen och Tornstaden bygger de två hustyperna med två och tre plan. Området ägdes tidigare av Förbo, som har ett avtal med kommunen om att nuvarande hyresgäster och spekulanter i Förbos bostadskö får förtur till radhusen.

Personlig bankman, Nordea i Mölnlycke

Ett steg närmare pendelstation i Kråketorp

FRÅGA LINDA OM EKONOMI Linda Ek arbetar som personlig bankman på Nordeas rådgivnings­kontor i Mölnlycke. I denna spalt kommer hon ge er läsare chansen att ställa era egna frågor samt ge ekonomiska tips och råd. Är det något ni vill fråga Linda om? Maila till linda.ek@nordea.se.

RÄVLANDA  Rävlandaborna kan se fram emot fler bostäder och smidigare pendlingsmöjligheter i framtiden. Planerna på höghastighetsjärnvägen Borås-Göteborg går framåt. I slutet av mars blev finansieringen klar för sträckan Mölnlycke-Bollebygd och 9 april möttes markägare och exploatörer. Stationen kommer att finnas i Kråketorp och en del av de cirka 4000 nya bostäderna kring stationen ska byggas i Rävlanda. Stationen ligger inom ramen för BoHäM - ett samarbete mellan Bollebyggd, Härryda och Marks kommuner.


12

LOK ALPRESSEN HÄRRYDA APRIL 2015

AKTUELLT

”PEGGEN” ANDERSSON från racerförare till fastighetsmäklare "Peggen" med sin Volvo 240 Turbo

FOTO: MATTIAS LARSSON

Per-Gunnar ”Peggen” Andersson – racerföraren från Falkenberg som imponerar med en fartfylld karriär och flertalet segrar bakom ratten. Men för ett antal år sedan bytte han dock växel till ett stillsammare liv som fastighetsmäklare. Vi tog oss en pratstund med tävlingsföraren, för att ta reda på hur det var att helgpendla till Thailand, likheterna mellan racerbilar och mäkleri och om hur hans första lopp med Volvo 242 Turbo gick… Fyra SM-guld, lika många NM-guld, och Thailändsk mästare i standardvagnar. Tävlat i tyska DTM, BTCC i England och var drivande kraften som möjliggjorde starten av STCC i mitten av 90-talet. Detta är bara några av alla de bravader från den lite smått legendariska kändisen Per-Gunnar ”Peggen” Andersson. Han lite brokiga karriär började redan på 70-talet då han började tävla i standardvagnar med en Volvo 142. Minns du det första loppet du körde?

– Oja. Det var midsommar i Kinnekulle 1979. Då lyckade jag tyvärr totalgasa sönder motorn. Så det var väl egentligen en av de mindre trevliga midsomrar jag upplevt. Så det hade egentligen kunnat

sluta där och då, men tack och lov var det en karriär som lutade uppåt och det gick bättre och bättre då jag introducerades i grupp A, där Volvofabriken gick in med ett team. Och det var min målsättning att bli deras fabriksförare och köra för deras egna team. Och det blev jag 1986, berättar Per-Gunnar. Dock när Per-Gunnar nått sitt mål och fick köra för Volvo blev det bara tre tävlingar innan Volvo bestämde sig för att lägga ner tävlandet. Ett frustrerande beslut som gjorde att Per-Gunnar bytte till BMW som istället gav honom 13 lyckade säsonger. Dock ligger Volvo fortfarande honom närmast hjärtat och han har idag köpt tillbaka den Volvo 240

Turbo som han körde ”back-in-the-day” 1986. – Det är en riktigt klassisk bil som nu ska få ett eget reportage i tidningen Bilsport och den var även med på mässan i Jönköping under påskhelgen med 76 000 åskådare, berättar han.

»Det ligger väl lite i att man är en tävlingsmänniska och att man vill göra det verkligen bra, och att hålla på med tävlingsbilar är ju att driva projekt och detsamma gäller som mäklare« Men du kommer inte att tävla med den igen?

– Nej, det kommer jag nog inte, den är lite för klassisk för det! Men vi kanske

gör iordning en bil som ser likadan ut och tävlar i någon klassisk tävling med den, ler Per-Gunnar. Men den Volvon har verkligen tagit mig runt om hela världen. Europa, Japan, Thailand, Nya Zealand och Malaysia så man har ju blivit lite bortskämd med det. Under en ganska lång period så pendlade jag till Thailand torsdag – söndag, minns Per-Gunnar. Men nu ser livet lite lugnare ut för ”Peggen” som slagit sig till ro i Landvetter där han fortfarande pendlar till jobbet, fast då enbart sträckan Göteborg – Landvetter. Och han känner att det finns flera likheter mellan racingtävling och fastighetsförmedling. – Det ligger väl lite i att man är en tävlingsmänniska och att man vill göra det verkligen bra, och att hålla på med tävlingsbilar är ju att driva projekt och detsamma gäller som mäklare. Varje gång vi får in en lägenhet eller hus så gäller det att driva det så bra som det någonsin går för kunden. Och sen älskar jag hus – både gamla och nya. Länsförsäkringar är ju Sveriges snabbast växande mäklarkedja, men jag brukar säga att jag är Sveriges snabbaste mäklare, avslutar Per-Gunnar med ett skratt. ANNA NELSON


DAGENS 59:LUNCH

13

LOK ALPRESSEN HÄRRYDA APRIL 2015

Serveras mån–fre kl 10.00–14.00. Mos eller strips, dryck och kaffe ingår.

Måndag:

KEBABTALLRIK MEAL

DAGENS DAGENS 59:LUNCH 59:LUNCH

Tisdag:

BIG MEAL Onsdag:

25SIBYLLA år i Landvetter! MEAL

Serveras mån–fre Serveras mån–freklkl10.00–14.00. 10.00–14.00. Mos eller strips, dryck och kaffe ingår. Mos eller strips, dryck och kaffe ingår. Måndag:

Måndag: KEBABTALLRIK MEAL

KEBABTALLRIK MEAL

Torsdag:

KÖTTBULLE MEAL

Tisdag:

Tisdag: BIG MEAL

BIG MEAL

Onsdag:

Onsdag: MEAL SIBYLLA

SIBYLLA MEAL

Fredag:

Torsdag:

KÖTTBULLE MEAL Torsdag:

Allt det godasteCHICKEN från havet MEALFredag: MAGIC KÖTTBULLE MEAL MAGIC Fredag: CHICKEN MEAL till bästa dagspris! MAGIC CHICKEN MEAL Välkomna! Öppet: Tisdag – torsdag 10 – 18

Fredag 10 – 19 Lördag 10 – 16 teL. 031-91 64 25

Välkommen till Sibylla Landvetter Önskar Mats med personal

Vi har angelägna köpare till hus i Mölnlycke och Landvetter upp till 6 milj. Ny meny • Nytt koncept • Nytt recept PIZZA • KEBAB • ANGUSBURGARE • PAN PIZZA • LASAGNE • FALAFEL • SALLAD

MÅN-FRE 11.00-21.00 / LÖR-SÖN 12.00-21.00

Dagens Lunch [ LUNCH 75:] 75:-

Mindre hus i hela kommunen upp till 2,5 milj.

031 - 91 85 30

Kunder som söker lägenhet i Mölnlycke, Landvetter & Rävlanda.

VÅRA PIZZOR BAKAS I GASUGN!

Måndag – fredag 11.00 – 15.00 Dricka ingår!

Pizzor & mat upp till 85:- ingår i lunchen

11-14 vardagar Serveras vardagar mellan kl. 11.00-14.00

Bröd, dricka

Byt ut till

sallad och kaffe ingår

0,5 l dryck +6:-

Välkomna!

2 maj Thomas Edin 16 Maj Trubadurafton

22 maj Quiz kväll 30 maj Patrik från Hot Shots

PIZZA - KEBAB - PASTA - SALLAD FAMILJEPIZZA - SALLADSBURGARE SVENSK HUSMANSKOST - HAMBURGARE

Skansgränd 9 Landvetter Centrum

Fullständiga rättigheter! www.romas.se

031-91 83 21

www.landvetterpizzeria.se

Handla på hemmaplan!


14

LOK ALPRESSEN HÄRRYDA APRIL 2015

RECEPT

Rustans Fisks Stekta Rödspätta med rödbeta & kaprishack Nu när våren har anlänt och rödspättan börjar äta upp sig igen, efter sin magra vinterperiod. Tänkte jag att vi kan laga stekt spättafilé. Det gamla talesättet om spätta är: När ängen är vit, smakar spättan skit, och när ängen är grön, är spättan skön! Vi får anse att ängen är tillräckligt grön nu! I receptet har jag angivit spättafilé , men självfallet går det lika bra med helstekt spätta (vilket jag anser är ett snäpp godare).

Rödspätta med rödbeta & kaprishack Ingredienser för 4 „    7-8 hg rödspättafilé „  Ströbröd „  Salt peppar „  2dl inlagda rödbetor

„  100

gram smör kapris „  Flingsalt „  Svartpeppar „  4 msk

Gör såhär: 1. Vänd fiskfiléerna i ströbröd blandat med salt och peppar. 2. Hetta upp rikligt med smör och stek filéerna gyllene på rätt så hög värme, ett par minuter på varje sida ungefär. 3. Hacka rödbetorna till små bitar. Bryn smöret i en liten kastrull.

Blanda ner rödbetor och kapris när smöret blivit nötbrunt. Salta och peppra. 4. Lägg hacket på den stekta fisken och servera med kokt potatis. Ringla över resten av smöret över potatisen. 5. Smaklig måltid önskar Calle på Rustans Fisk.

Pasta med lövbiff & ostsås Gör såhär: 1. Hacka och stek löken så att den har mjuknat. Ta ur den ur pannan. 2. Strimla lövbiffen och bacon. Stek detta i smöret så att det får en fin färg. 3. Häll tillbaka löken och häll därefter på grädden och osten. 4. Låt allt koka upp till en ”simmig” röra (skall inte koka för länge, osten kan då bli kornig). 5. Smaksätt med lite soya, svartpeppar, paprikapulver och ev. lite salt. 6. Strö över finhackad persilja före servering. 7. Servera med en nykokt bra Italiensk pasta. /Lasse, Ost & Deli

Nordea Bank AB (publ)

Ingredienser för 4 „    5 hg Lövbiff av kalvinnanlår „    2 hg Bacon „    2 st Gul lök och ev. 1 st vitlöksklyfta „    3-4 dl Matlagningsgrädde „    1,5 hg Lagrad prästost „    1,5 hg riven Prima Donna „    Italiensk Pasta „    Smör till stekning „    Färsk persilja

DENNA VECKA FIRAR VI IN VÅREN MED ER I BUTIKEN.

Fråga mig om sparande

Ange kodord "Solstråle" och du får 15% rabatt på ett köp. PS Missa inte att besöka oss den 10 Maj På Mölnlyckeloppet! Vi ses! Jessica o Kim

Då och då är det bra att se över sitt sparande. Kanske är det dags att förändra ditt pensionssparande, eller påbörja ett månadssparande så att du kan förverkliga något du drömt om länge? Kontakta mig för rådgivning så ser vi tillsammans över vilka möjligheter ett sparande hos oss kan ge dig. Vi ses! Linda Ek 031-88 77 75 linda.ek@nordea.se

Gör det möjligt Badhusgatan 2B Tel: 031 91 95 50 Facebook: jnk Mölnlycke

Mölnlycke Lennart Kvarnströms Plats 6 0771-22 44 88 nordea.se


Din lokala bilglasmästare

Vi a n i d r fixa t t o k stens ! t k e r di

DROP IN STENSKOTTSLAGNING!

Ingen tidsbok nin

g!

Självris

ken är m 0 – 200 k ellan r.

ERBJUDANDE! Byt din vindruta hos oss så bjuder vi på GLASBEHAND LING (NANOTECH)

• NYA TORKARB

LAD

• FRI

LÅNEBI L

Klipp ut och tag med kupongen för att erhålla detta unika erbjudande! Gäller t.o.m. 31/5 2015.

Varmt välkomna! Jour dygnet runt

031 - 44 44 09 Lerum Färgvägen 4, Stenkullen Vi är utbildade genom Glasbranschföreningen

Mölnlycke Metodvägen 2A, Mölnlycke

www.bilglasspecialisten.se

Mölndal Argongatan 8, Mölndal Gilla oss på Facebook!


16

LOK ALPRESSEN HÄRRYDA APRIL 2015

© ULF FRANSSON 2011

Vinn biobiljetter! Vi lottar ut biobiljetter till tre vinnare med rätt lösning av korsordet. Vinnarna publiceras i nästa nummer den 24 maj. Vinsten kommer på posten. Senast den 10 maj vill vi ha din lösning.

Namn..................................................................................................... Adress.................................................................................................... Postadress.............................................................................................. Scanna/fota och maila in ditt svar till: red.lokalpressen@gmail.com eller posta in sidan till: Lokalpressen, c/o Larsson, Juvelgatan 7, 426 51 Västra Frölunda


t renhe a f r e Vår ig ger d ! ris rätt p

Vi bjuder på flyttstädning*! Just nu bjuder vi på flyttstädningen när du säljer din bostad genom oss på Elmgrens Fastighetsbyrå AB! Går du i säljtankar? Kontakta oss för mer information! *Sälj din bostad genom Elmgrens så tar vi hand om flyttstädningen. Gäller när du tecknar förmedlingsuppdrag senast 31 maj 2015 (värde upp till ca 6000 kr vid genomförd försäljning).

HÄRRYDA

LANDVETTER

Välkommen in i detta helfräscha renoverade och ombyggda gavelradhus med ett härligt läge i det populära området Salmered i Landvetter. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och 3 sovrum på övre plan. Helkaklade badrum, nytt kök och maskinpark, nya golv mm. Närhet till dagis,skolor,centrum mm. 3.095.000 kr eller högstbjudande.

HÄRRYDA

MÖLNLYCKE

Synnerligen välskött parhus om 129 kvm i populärt och barnvänligt område. 5 rum och kök samt helkaklat badrum och gästtoalett. Vardagsrum, 2 sovrum, kök, tvättstuga, klädkammare, badrum och gästtoalett på entréplan & allrum samt 1 sovrum på övervåningen. 3.250.000 kr eller högstbjudande.

HÄRRYDA

DANSERED

Äntligen en vacker villa från sekelskiftet. Villa Flora har stildrag och sitt karaktäristiska egnahemsnamn bevarat. 6 rum och kök samt delvis källare. Underbar tomt om 4435 kvm. Hönshus, stallboxar för mindre hästar samt förråd. Bra parkeringsmöjligheter. Ett stenkast från underbara strövområden. 2.595.000 kr eller högstbjudande.

HÄRRYDA

MÖLNLYCKE

Välkommen till en charmfull och ytterst väldisponerad etta med perfekt läge.Rymligt vardagsrum med gott om plats och utgång till balkong.Stilrent och modernt kök med ljus köksinredning. Skönt sovrum. Ett modernt och bekvämt boende med närhet till Mölnlycke centrum och bra kommunikationer som tar dig till Göteborg. 1.100.000 kr eller högstbjudande.

HÄRRYDA

PIXBO

Drömläge ! Välkommen till denna helfräscha renoverade 1 1/2-plansvilla med hel källare, garage och carport. Villan är lugnt och barnvänligt belägen i Pixbo och gränsar till en härlig damm med ett rikt fågelliv. Här finner du lugnet och den ro som behövs i vårt stressade liv ! 10 rum och kök samt gott om förvaringsutrymmen. 6.625.000 kr eller högstbjudande.

HÄRRYDA

MÖLNLYCKE

På lugn återvändsgata med närhet till grönskan och närhet till Mölnlycke Centrum finns nu denna trevliga 1-plans villa med högt läge. Öppen planlösning skapar gemenskap och trivsel kanske runt brasspisen i vardagsummet. Runt huset finns altan med utgång frånr ett flertal rum Ett önskehus för både stora och små. 4.945.000 kr eller högstbjudande.

HÄRRYDA

HINDÅS

På härlig tomt finns denna charmiga sekelskiftesvillan som idag innehåller tre stycken sovrum, vardagsrum med utgång till stor altan med plats för både grillfest och sköna stunder för avkoppling. På tomten finns även en gäststuga med två sovrum. Vid infarten har vi garaget placerat och framför får flera bilar plats. 1.765.000 kr eller högstbjudande.

HÄRRYDA

MÖLNLYCKE

Mitt i Mölnlycke centrum och med HISS finns denna trivsamma renoverade BR-lägenhet om 3 rum o kök. Vån 2/3. Ljus och fräsch med vita väggar och bra kök med matplats. Helkaklat duschrum i tidstypiska färger. NY tvättmaskin och torktumlare. Närhet till dagis,skolor,kommunikationer mm. Tillträde kan ske omgående. 2.095.000 kr eller högstbjudande.

031-88 58 58

www.elmgrensfastighetsbyra.se Biblioteksgatan 16B | 435 30 Mölnlycke


18

LOK ALPRESSEN HÄRRYDA APRIL 2015

HÄLSA

TRÄNING MÅSTE DU GÖRA SJÄLV Ingen blir tränad av att titta på sport.

J

ag är extremt intresserad av träning främst som jag utövar själv eller tillsammans med andra. Kan dock väldigt lite om fotboll, ishockey, golf, innebandy mm. Listan kan bli lång på de sporter som fyller sportkanalerna på kvällar och helger. Varje gång jag åker hem kör jag förbi ett hus där TV:n konstant är på och som alltid visar sport. Jag tänker varje gång, hoppas innerligt att de är aktiva själva. Man blir ju som sagt inte tränad av att titta på någon annan som springer och jagar en boll eller åker skidor. Och visst är det helt OK att vara intresserad av andras prestationer och utmaningar om det får en att känna sig upprymd. Så länge man själv har hälsan i behåll. För det är ju i slutändan viktigast.

de lite och jag sa att det finns inga genvägar. Du måste börja träna. Men han kunde inte se hur han skulle hinna. Han jobbade 6 dagar i veckan och kom hem kl 19 varje kväll. Helt slut. Min följdfråga blev såklart vad han gjorde efter kl 19 förutom att äta middag och vila sig. Inte oväntat var det TV:n som stod för underhållningen. Har du tid med TV så har du tid med träning och du kommer känna dig piggare, sa jag. Sagt och gjort. Han har nu kommit igång med sin träning och gått ner 10 kg i vikt och känner knappt av värken i sin rygg. Han hittar tid att träna 3-4 gånger per vecka och hinner säkert ”glutta” på TV nu och då även idag. Inget han verkar sörja nämnvärt. Dock är han glad att jag sparkade lite på honom.

fan och njuta av matchen eller såpan på TV:n. Men du skall alltid se till dig själv först. Ingen kan träna för dig. Det räcker inte med de benböj du utför 3-4 gånger under en fotbollsmatch när du ställer dig upp och tjuter när det blir mål. Det räcker inte heller att man rör på sig på jobbet. Man måste utöva mer än vardagen kräver för att klara sig från skador och värk. Som sagt det finns inga genvägar till god hälsa. Träning i rätt mängd, god och nyttig mat är det enda receptet. Finns det någon som vill sitta överviktig och otränad och titta på när alla andra håller sig i form på TV? Egentligen tror jag inte det.

KANSKE ÄR DET en myt att folk sitter fram-

LIVET ÄR FÖR kort för att njuta av andras

för TV:n timma efter timma och slukas av sport med ena handen i chipspåsen och i den andra en kall öl. Jag hoppas för mitt inre att det är så. Min hantverkare kom till mig i januari och beklagade sig över en ond rygg och en begynnande ”kagge” som smygit sig på honom de senaste 10 åren. Vi prata-

prestationer och framgångar. Det är ditt liv som är viktigast. Att du mår bra och är nöjd med dig själv. Låt inte TV:n suga tag i dig om du är medveten om att du är i behov av att röra på dig. Tillåt dig själv att ta dig ut i löparspåret eller till gymmet några gånger i veckan. Sen kan det vara helt OK att slänga sig på sof-

Personlig tränare och beteendevetare, Active Landvetter

Hoppas vi syns på gymmet eller kanske i spåret…

ANNELI VIRENHEM

FRÅGA ANNELI OM HÄLSA OCH TRÄNING Anneli Virenhem är personlig tränare och beteendevetare, och driver Active Landvetter. Här skriver hon inspirerande om hälsa och träning. Har du frågor eller funderingar som gäller träning eller kost? Maila Anneli på anneli@active-landvetter.se.

PÅSKTÄVLINGEN Vi tackar alla barn som skickat in sina fina teckningar till oss och hoppas ni alla hade en riktigt härlig Påsk. Följande hade turen att bli dragna som vinnare och kommer få två biobiljetter var med Posten. Ett stort Grattis från oss på Lokalpressen!

Lukas 2 år

Elin 6 år

Emma 9 år


SJÖNÄRA TOMT

SJÖNÄRA TOMT

LANDVETTER - SKÅRTORP Fin lättbygd tomt med sjönära läge! Bra solläge med eftermiddags- och kvällssol över tomt och badplats. Får byggas med 125 kvm byggyta och 50 kvm garage/förråd. Skårtorp med dess sjönära läge och hus med stora tomter utvecklas till ett exklusivt område med närhet till både natur sjöar.

Lättpendlat till Göteborg, 1 plan, 1/ 12 plan eller Suterräng. ADRESS BJÖRKLIDEN 3 TOMTYTA 1 360 m² FRIKÖPT. PRIS 1 800 000 KR ACCEPTPRIS. MÄKLARE MIKAEL WESTIN TELEFON 031- 88 08 20

SÅLT

FIN TOMT MED SJÖNÄRA LÄGE Fin solig plan tomt med sjönära läge. Trivsam stuga med renoveringsbehov. Fint belägen i området. Liten sommarstuga med tre rum, friggebod och förråd. Goda möjligheter till om eller nybyggnation. Trevligt område med närhet till Landvetter C med mycket bra service och kommunikationer, lättpendlat till GBG, Borås mm.

SÅLT

T L SÅ SÅLT - 2:A I MÖLNLYCKE PÅ FÖRSTA VÅNINGEN Balkong med eftermiddags och kvällssol. Nära till Mölnlycke C. Vi har flera köpare till lägeheter i detta området. Kontakta mäklare för värdering av er lägenhet. ADRESS SKOLVÄGEN 8 D VÅN 1/3 BOAREA CA 56,2 m² / 2 ROK ENERGIPRESTANDA 108 KWH/M² ÅR MÄKLARE PER-GUNNAR ANDERSSON 0766 26 90 60 PRIS KONTAKTA MÄKLARE

ADRESS RISBACKA SÖDRA 10 BOAREA CA 35 m² / 3 ROK TOMTYTA 1 577 m² PRIS 600 000 KR MÄKLARE MIKAEL WESTIN TELEFON 031- 88 08 20

SÅLT

T L SÅ

T L SÅ SÅLT - RADHUS LANDVETTER Välhållet radhus i Landvetter med bra läge i området. Huset är i mycket bra skick och utbyggt 2006. Uteplats och trädgård i söderläge. Fräscha badrum. Vi ha många angelägna köpare på kö till radhus, par- och kedjehus i Landvetter, Mölnlycke samt hela kommunen!!!

SÅLT - RADHUS I LANDVETTER Mycket fint och fräscht radhus i attraktiva Önneröd. På entréplan finns ett ljust kök med en rejäl matplats, stort vardagsrum med utgång till altanen. Vi ha många angelägna köpare på kö till radhus, par- och kedjehus i Landvetter, Mölnlycke samt hela kommunen!!!

ADRESS NORRA STOMMEN 245 BOAREA CA 125 m² / 6 ROK TOMTYTA 185 m² ENERGIKLASS E MÄKLARE MIKAEL WESTIN 031- 88 08 20 PRIS KONTAKTA MÄKLARE

ADRESS VATTENHJULSVÄGEN 16 BOAREA CA 94,3 m² / 4 ROK AVGIFT 5 515 KR MÄKLARE MIKAEL WESTIN 031- 88 08 20 PRIS KONTAKTA MÄKLARE

VILLA LANDVETTER

Vi har köpare på ditt hus eller lägenhet som är angelägna att göra affär innan de nya kraven på amortering träder i kraft!

RYMLIG VILLA LANDVETTER Fint hus med mycket bra läge på återvändsgata. Fin utsikt över Landvetter och nejden. Välplanerat rymligt hus med många möjligheter. Två badrum & bergvärme. Stor fin insynsskyddad delvis inglasad altan. Garage och hobbyrum. Bra läge i området med närhet till all service i Landvetter. Närhet till skolor och barnomsorg samt

Per Gunnar Andersson 0766-26 90 60 Mikael Westin 0707-53 70 38 Landvetter Östra Tvärgatan 1, 031-88 08 20, landvetter@lansfast.se lansfast.se/landvetter

idrottsanläggningar. Bra kommunikationer till GBG, Borås mm. ADRESS SOLKULLEVÄGEN 40 BOAREA CA 158 m² / 57 7 ROK TOMTYTA 822 m² PRIS 4 500 000 KR/ACC PRIS MÄKLARE MIKAEL WESTIN TELEFON 031- 88 08 20


20

LOK ALPRESSEN HÄRRYDA APRIL 2015

ENKÄTEN

FAKTA

VALBORG

„    Valborgsmässofirandet äger rum på

aftonen före valborgsmässan den 1 maj och infördes till Sverige från Tyskland på medeltiden. „    Traditionen att fira in våren och ljuset

med en majbrasa eller valborgsmässoeld går långt tillbaka och har firats både i hedniska och kristna tider. Anledningarna bakom firandet har dock ändrats över åren. „    Enligt gammal folktro var det under

Valborgsnatten som häxorna red på kvastar eller getabockar till offerplatser. För att skrämma dem eldade människorna på höjden och förde oväsen. Folk har också eldat för att skydda sig och skrämma bort vilda djur. „    I Sverige ansågs det på hednisk tid

vara en svagare gräns mellan de levande och de döda just på valborgsmässoafton. „    Före häxeldarnas tid eldade man för

Hur firar du Valborgsmässoafton?

att bränna bort det gamla och ge plats åt det nya. „    Valborgsmässoafton infaller på solens

“kvartspunkt” i solhjulet, mellan vårdagjämning och midsommar, och motsvaras av det hedniska Beltaine.

Bertil Andersson, 32 år, Johanna Adolfsson, 29 år och Dottern Freija Adolfsson, 2 år, Mölnlycke:

„    Under 1800-talets första hälft

övertogs valborgsfirandet av studenter i Uppsala, en tradition som sedan spridit sig till fler universitetsstäder.

– Vi brukar fira valborg med lite vänner och grilla lite. FOTO: ANNA NELSON

Ulf Magnusson, 62 år, Mölnlycke:

„    I modern tid har Valborgsmässoafton

blivit inte bara en symbol för ljusets och vårens återkomst utan också en festhelg med mycket alkohol, tyvärr även för ungdomar.

– Jag är egentligen bortbjuden men vi ska nog gå till Wendelsberg dit det brukar komma ganska bra med folk om det är fint väder. Då kan man träffa och prata med lite bekanta.

„    I litteraturen är valborgsmässonatten

bland annat känd från en scen i Goethes Faust, Walpurgisnacht, i vilken Faust och Mefistofeles träffar häxor på väg till Blocksberg/Brocken. Även Alf Pröysens figur Teskedsgumman råkade ut för äventyr i ”Teskedsgumman och valborgsmässoelden”. På Håkan Hellströms senaste album finns låten ”Valborg” med. „    Den kända vårsången som börjar

Niclas Pettersson, 25 år, Göteborg:

Lisbeth Kaneby, 69 år, Mölnlycke:

– Valborg spenderar jag med min flickvän, inte så mycket planerat än men den blir nog en god middag med ett gott vin till. Lyxa till det lite!

– Ja, jag går nog och tittar på någon brasa, ofta blir det den i Wendelsberg. Sedan går jag hem och vilar.

ANNA NELSON

”vintern rasat ut bland våra fjällar…” heter egentligen ”Längtan till landet” och skrevs för manskör av Herman Sätherberg (1812 – 1897). Musiken skrev Sätherbergs vän Otto Lindblad (1809 – 1864).


Vi stödjer

Fyra rum och hopp Ett hus är inget hem utan människorna som bor där. Som lever där. Men mitt i allt det som är livet kan det otänkbara hända. Att ett barn får cancer. Därför skänker vi just nu 100 kronor för varje genomförd värdering* till Barncancerfonden. Kontakta oss för att boka din värdering redan idag eller läs mer på svenskfast.se/rumforlivet. För en lite ljusare framtid. * Gäller för alla värderingar som genomförs under perioden 30/3-10/5-2015. Erbjudandet gäller både kostnadsfria värderingar och skriftliga värderingsintyg. Lokala avvikelser kan förekomma då varje mäklare själv beslutar om deltagande i kampanjen.

MÖLNLYCKE GUNNAR RUNFORS GRÄND 1. TEL 031-338 00 40 SVENSKFAST.SE/MOLNLYCKE


22

LOK ALPRESSEN HÄRRYDA APRIL 2015

HUSDJUR

Varmt även om det är molnigt ute! Hundar svettas inte som oss människor och blir lätt överhettade.Även om det är tidigt på dagen, molnigt och temperaturen aldrig stiger över 20grader kan det snabbt bli uppemot 40 grader varmt i bilen. Så här varmt blir det.

Tid på dagen

Temp.ute

Väder

Temp i bilen

8.30

+14 grader

Skugga

+19 grader

9.30

+18 grader

Skugga

+38 grader

10.30

+20 grader

Blandat

+47 grader

11.10

+20 grader

Sol

+57 grader

12.00

+23 grader

Sol

+62 grader

13.30

+22 grader

Sol

+85 grader

Tänk på att ha hunden i bur eller i säkerhetssele, även om du bara ska åka en kort väg!

Så undviker du smuggelhundar

I

nsmugglade hundar är ett växande problem och allt fler hundköpare blir lurade! Valparna smugglas in i landet under hemska förhållanden och de flesta hundar som upptäcks i tullen avlivas. Att det dessutom är straffbart att köpa insmugglad hund är det inte alla som vet. Begär att få träffa valpens mamma i hemmet, det är ju viktigt även att få se hur tiken är mentalt. Är hon rädd/ aggressiv då är risken mycket stor att valparna ärver hennes temperament, kanske inte så kul om ni vill ha en positiv o glad hund som fungerar bra med era barn osv. Många smugglade hundar säljs via mellanhänder och utan att du får se hunden i hemmamiljön och istället få den levererad på till exempel en parkeringsplats. Åk aldrig till en sådan plats bara för att titta, det är svårt att motstå små söta valpar.

Det positiva är att även rashundar ökar! Ska du köpa en valp- ta en titt på Svenska Kennelklubbens webbplats Köpahund.se! Här finns många tusen rashundar till salu och alla är registrerade och har en äkta stamtavla. Den uppfödare som vill sälja sina valpar på Köpahund.se ska följa regler som syftar till att ge tiken och valparna goda förutsättningar. Uppfödaren får till exempel inte para hundar som är för unga, tiken måste få vila ordentligt mellan valpkullarna och får inte få mer än fem kullar sammanlagt. Många säljer hundar utan stamtavla och säger att dom är äkta rashundar, men handen på hjärtat det kostar 595kr att registrera valpar efter omeriterade föräldrar, 440kr om föräldrarna är meriterade, varför inte registrera dom då bla försäkringar blir betydligt billigare samt du kan meritera dina hundar plus

att du kan ta mer betalt för renrasiga hundar m.m. Oftast har inte föräldradjuren stamtavla, eller så har tiken fått högsta til�låtna kullar, föräldradjuren ska vara ögonlysta för att få gå i avel, HD fel (höftledsdysplasi), listan kan göras lång.

YVETTE SCHÖNEMANN VD för Mölnlyckezoo, Vimpelnszoo Alingsås och zoohörnet i Kba

FRÅGA YVETTE OM HUSDJUR Yvette Schönemann driver Mölnlycke Djur & Ridshop och har både utbildning och erfarenhet av de flesta djurslag. Nu ger hon er läsare möjlighet att ställa de frågor ni undrar över om era fyrbenta vänner där hemma. Maila till yvette@molnlyckezoo.se.

AKTUELLT

Härryda får två hundrastgårdar HÄRRYDA  Många har efterfrågat hundrastgårdar i Härryda kommun. Efter ett uppmärksammat inlägg på Facebook samt en insamling med över 300 namnunderskrifter planeras nu för kommunens första hundrastgårdar i Landvetter och Mölnlycke. Härryda Posten var först med nyheten som publicerades den 8 april. Innan sommaren beräknas en rastgård stå klar i Mölnlycke, Djupedalsäng. I Landvetter får man vänta längre, där hoppas kommunen hitta lämplig mark innan sommaren. Varje hundrastgård kommer att kosta 50 000 kronor och får stängsel, bänk, bord, latrin och lampa.

Internationell mässa ska ge nya perspektiv HÄRRYDA  Den 9 maj arrangerar Härryda Kommun Europadagen 2015 - en internationell mässa med fri entré i Landvetters kulturhus. Besökare får en inblick i det internationella arbetet hos kommunen samt ideella föreningar och organisationer inom Härryda. Man kan se en fotoutställning och lyssna på föreläsare. Johan von Schreeb, som valdes till ”Årets svensk” 2014, berättar om sin resa efter att ha grundat Läkare utan gränser i Sverige. Till mässan kommer även Staffan Landin som har erfarenhet inom FN och föreläser om utveckling och hur man kan bekämpa fattigdom.


R

BILSEMESTE

Vinn semestrar för 15.000:-

ryda får du lpressen Här ka Lo av re danden. Som läsa lla läsarerbju ällning dessa specie A” vid best en ”HARRYD od et. sk is re pr tt ge ba Upp tomatiskt ra – så får du au

Gå in på www .happydays.nu och se, hur du kan vin na presentkort på semesterupple velser med Ha ppydays

WeinBergHotel Nalbac

h

Vinhus i Moseldalen

Pris per person i dubbelrum

3.099:-

6 dagar på hotell/vinhus i Reil, Tyskland

WeinBergHotel Nalbach ★★★ Vinbyn Reil har i mer än 1000 år legat som en liten pärla mitt på världens kanske mest pittoreska flodväg. Här slingrar sig Moselfloden fram bland borgruiner, medeltidsidyller och branta vinterrasser med allt vad du kan önska dig av en semester i detta vackra område som även inkluderar höjdpunkter såsom båttur och vinprovning. Du bor på WeinBergHotel Nalbach, där familjen Schütz förutom sin egen vingård även driver detta trevliga hotell, som ligger några hundra meter från Moselfloden. Här får du en introduktion i områdets vintraditioner som WeinBergHotel Nalbach själv är en del av. Se också fram emot att besöka ett lokalt snapsbränneri, där du kan se hur de förvandlar naturens råvaror till starka gyllene droppar. Dessutom har du möjlighet för att koppla av på hotellets wellnessavdelning, där du kan ta ett uppfriskande dopp i inomhuspoolen, med utsikt över vinmarkerna. Oavsett årstid så är Reil ett möte fyllt med äkta Moselromantik, och med massor av fina utflyktsmöjligheter. Prova att vandra på någon av vandringsstigarna som utgår från hotellet, gå längs med Moselfloden och genom de frodiga vinterrasserna som växer ända upp till utsiktsplatserna, där du kan ta en paus och njuta av den storslagna utsikten. Besök t.ex. vinmuseet i Reil (0,5 km).

Ankomst: Söndagar t.o.m. 25/10 samt 25/5 2015.

Sommar på herrgård nära Vänern Också vår och höst, 6 dagar i Vargön, Vänersborg se mer på www.happyda 1 barn 0-5 år gratis 1 barn 6-14 år ½ priset

ys.nu

Ronnums Herrgård

Hotel Austria

Pris per person i dubbelrum Barn

gratis

2 barn 6-11 år gratis

Pris per person i dubbelrum

2.899:-

Pris utan reskod 3.199:-

Ronnums Herrgård ★★★★ Välkommen till denna klassiska herrgård, fylld med tradition och anor från 1300-talet, njut av promenader, sol och bad längs Vänerns vackra stränder. Besök Vänersborg (5 km) och Trollhättan (13 km).

Sommar i Tyrolen 8 dagar i Söll, Österrike

• 5 övernattningar • 5 x frukostbuffé • 5 x eftermiddagskaffe • 3 x 2-rätters middag Ankomst: Söndagar 14/6-23/8 2015.

Sommar på danskt strandhotell 3 dagar på Själland 1 barn 0-2 år gratis. 2 barn 3-11 år ½ priset.

Pris per person i dubbelrum

1.299:-

3 nätter 1.8

99:-

Kobæk Strand Hotellet har ett unikt läge för en sol- och badsemester, njut av de ljumma sommarkvällarnar med utsikt över havet. Besök t.ex. Vikingaborgen Trelleborg (21 km) och nöjesparken BonBon-land (44 km).

BESTÄLL NU PÅ

• 2 övernattningar • 2 x frukostbuffé • 2 x 2-rätters middag/buffé • Rum m. balkong eller terrass Ankomst: Måndag till fredag i perioden 25/6-10/7 och 10-14/8 2015.

3.449:Pris utan reskod 3.749:-

• 7 övernattningar • 7 x frukostbuffé • 6 x 3-rätters middag • 1 x middagbuffé med lokala specialiteter Hotel Austria ★★★ • Rabatt på entré till Orten Söll ligger mitt i den vackraste tänkbara kuliss i 3 sevärdheter

Tyrolen med utsikt över de mäktiga alptopparna Wilder Kaiser och Kitzbühler Horn. Besök t.ex. St. Johann (21 km) Ankomst: Lördagar 23/5-22/8 2015. och glaskonststaden Rattenberg (29 km). Kuravgift EUR 2 per person (över 15 år)/dygn.

Hansastaden Stralsund 4 dagar i Nordtyskland 4 nätter från

1 barn 0-6 år gratis. 3 barn 7-12 år ½ priset

Pris per person i dubbelrum

2.099:-

Pris utan reskod 1.449:-

Kobæk Strand

Pris utan reskod 3.399:-

• 5 övernattningar • 5 x frukostbuffé • 5 x 4-rätters middag • 1 x vinprovning • 1 x besök på snapsbränneri • 1 x båttur på Mosel • Choklad på rummet vid ankomst

Arcona Hotel Baltic

Arcona Hotel Baltic ★★★★ Hotellet ligger ett stenkast från den gamla stadsdelen och hamnen i hansastaden Stralsund, mitt i den tyska legendariska stämningen, frisk havsluft och 800 års historia. Passa på att ta bron över till Rügen.

Expeditionsavgift på 89:- tillkommer. Förbehåll för tryck- och prisfel samt utsålt. Avbeställningsskydd kan köpas till. Barnrabatt vid 2 betalande vuxna.

1.749:-

Pris utan reskod 1.899:Res 1/10-31/12 och spara 50:-

• 3 övernattningar • 3 x frukostbuffé • 2 x 2-rätters middag • Happy hour varje dag • Rabatt på bowling, greenfee samt entré till stadens badland och havsmuseum Ankomst: Valfri t.o.m. 28/5, samt i perioderna 1/6-21/12 och 26-27/12 2015. Landhaus Sterdebüll Teknisk arrangör:

www.happydays.nu eller ring: 020 79 33 84 Telefonerna är öppna vardagar kl. 8-17

Kom ihåg reskoden: HARRYDA


SOLGLASÖGON

MED DIN STYRKA

PAKETPRIS Fr.

995 KR

Kom in så berättar vi mer!

3 FLASKOR LINSVÄTSKA

ENDAST

150 KR 3 st. Extend 355 ml. Ord. pris: 225 kr

KÖP TVÅ PAR GLASÖGON OCH FÅ ANDRA PARET FÖR HALVA PRISET!

HALVA*

PRISET! * Halva priset gäller billigaste paret

Boka en tid redan idag! Allén 4, MÖLNLYCKE Tel: 031-50 88 95 BACKAPLAN Backa 2 (Coophuset) Tel: 031-23 98 88 KUNGSBACKA Borgmästareg. 8 Tel: 0300-56 32 80 KÅLLERED K-Gallerian Tel: 031-795 22 30 LERUM Brobacken 3 Tel: 0302-138 83 OLSKROKEN Redbergsvägen 17 Tel: 031-19 84 70 SISJÖN Stora Åvägen 18 Tel: 031-68 25 88

För öppettider, se: www.optikkallaren.se

Gratis synundersökning Utförs av optiker som är legitimerade av Socialstyrelsen

Värde 395 kr Värdechecken gäller för synundersökning för glasögon. Inget köptvång. Gäller ej för linskontroll. Intyg, recept etc. debiteras.

Synundersökning bokar du enkelt på www.optikkallaren.se

Profile for Lokalpressen

Lokalpressen härryda nr 4 2015  

Lokalpressen härryda nr 4 2015  

Advertisement