Page 6

LEDIGA LOKALER HOS ABERDEEN

Hyreslediga kontorslokaler på Ringvägen 100 Infopaq AB flyttar vid årsskiftet in i ett av Diligentias kontorshus på Ringvägen 100 på Södermalm. Här erbjuds stilrena kontor med bra skyltläge. I skrivande stund är ca 1 000 kvm hyreslediga och vid årsskiftet blir ytterligare ca 1 000 kvm vakanta. Bild: Kaplans Auktioner

notiser

flat iron building, en av norrportens kontorsfastigheter i stockholm. foto: Ulf Areskoog

10

Norrporten har nöjdast kontorshyresgäster Fastighetsbolaget Norrporten har branschens nöjdaste kontorshyresgäster. Det visar den årliga Fastighetsbarometern som presenterades i slutet på oktober. Norrporten fick ett Nöjd-Kund-Index på 80. På andra plats placerade sig de senaste tre årens vinnare Hufvudstaden med ett NKI på 78 och på tredjeplatsen kom det Örnsköldsviksbaserade kommunala bolaget Arken Tjänstecentrum med ett NKI på 74. Årets största NKI-förbättring fick Newsec för deras förvaltning av Niams fastigheter: De ökade sitt NKI med tre enheter sedan förra året. Deltagarna i undersökningen Fastighetsbarometern tillhör landets största ägare av kontorsfastigheter och cirka 2 000 av deras hyresgäster har intervjuats under augusti och september. Bakom Fastighetsbarometern står konsultföretaget CFI Group och branschorganisationen Fastighetsägarna Sverige. I årets Fastighetsbarometer har CFI C87 M0 Y20 K0 C0 M75 Y92 K0 C47 M15 Y100 K1 Group gjort specialanalyser kring skillnader i hyresgästers betalningsvilja. – Vi ser att 30 procent eller fler av de kunder som ger ett NKI över 75 med stor sannolikhet kommer att stanna kvar hos sin nuvarande hyresvärd även om de blir erbjudna en likvärdig lokal hos en annan hyresvärd med en 10 procent lägre hyra, säger Johan Welén, projektledare för Fastighetsbarometern på CFI Group. notiser

Stigande hyror för logistiklokaler I Sverige och i synnerhet i Stockholm har efterfrågan på logistiklokaler under senare tid varit stark. Detta i kombination med det minimala utbudet av effektiva lokaler har drivit upp hyrorna i Stockholm. Det visar Colliers senaste sammanställning över logistikhyror i Europa. – Det som skiljer Sverige från övriga Europa är att det inte byggs på spekulation vilket medför att det knappt finns några moderna lokaler på marknaden. Därför ser vi nu hyresnivåer på ca 850-900 kr/kvm i ineffektiva 70-tals hus. För förkontrakterad nybyggnation är hyresutvecklingen däremot motsatt. Har man råd att vänta ett år på sin lokal och kan skriva ett 10-årigt avtal, kan man få mycket attraktiva hyresvillkor till följd av sjunkande avkastningskrav från investerarna, säger Erik Barnekow Affärschef Logistik & Industri på Colliers.

erik barnekov, affärschef logistik & industri på colliers. foto: Simon Hellsten C6 M64 Y97 K0

C70 M3 Y62 K0

fullvärdigt medlemskap för sgbc Sweden Green Building Council har nu antagits som fullvärdig medlem i World Green Building Council. Sverige blir därmed det 22:a landet att godkännas som fullvärdig medlem. – Vår nya position i nätverket ökar

lokalGUiden nr 10 2011 www.lokalguiden.se

möjligheterna att påverka den globala utvecklingen. Tack vare vår tätposition inom bygg- och miljösektorn kan Sweden Green Building Council hjälpa andra länder att driva på utvecklingen för att skapa det framtida hållbara samhället, säger Bengt Wånggren VD på Sweden Green Building Council. Sweden Green Building Council är en ideell förening vars medlemmar är ledande företag och organisationer inom den svenska bygg- och fastighetssektorn vilka vill utveckla och påverka miljö- och hållbarhetsarbetet i branschen. Med fokus på miljöcertifiering av byggnader och genom att tillhandahålla relevant utbildning, ge råd i fastighetsrelaterade miljöfrågor samt att erbjuda nätverk för erfarenhetsutbyte, stödjer Sweden Green Building Council alla företag och organisationer att nå sina fastighetsrelaterade miljömål.

Blasieholmsgatan 4A, City

Alsnögatan 7–11, Danvikstull

I bra läge mitt på Blasieholmen har vi fräscha och flexibla lokaler i en nyrenoverad fastighet. Här går att hyra upp till 1 340 kvm.

Kontorslokaler från 230 till 2 000 kvm med goda parkeringsmöjligheter två minuter från Slussen. Utmärkt skyltläge mot Värmdövägen.

Stureplan 15, City

Sperlings Backe

249 kvm högt upp i vacker sekelskiftesfastighet mitt på Stureplan. Fyra stora luftiga kontorsrum samt tre mindre enmansrum.

Moderna kontor i klassisk Stureplansfastighet i varierande storlekar från 135 kvm upp till ca 3 300 kvm.

Upplysningscentralen väljer återigen Marievik Aberdeens Pan-Nordiska fastighetsfond har tecknat avtal med Upplysningscentralen, UC, avseende ca 4 000 kvm kontor på Årstaängsvägen i Marievik. UC sitter sedan tidigare i andra lokaler i området och väljer nu återigen Marievik för sitt nya kontor. – Vi är övertygade om av lokalerna kommer att uppfylla våra behov som innebär närhet till våra kunder, kommunikationer och möjlighet att skapa en modern öppen kontorslösning, säger Anders Hugosson, vd på UC. – UC är ett i raden av stora företag som valt att etablera sig i Marievik och efterfrå0 gan på lokaler i området är stark. Marievik utgör ett attraktivt alternativ för företag som söker effektiva lokaler i citynära läge med goda kommunikationer, säger Erik Skalin, uthyrningschef på Aberdeen Asset Management. Aberdeen arbetar aktivt med att utveckla Marieviksområdet som helhet. Under maj månad påbörjades ett planarbete tillsammans med Stockholm stad som syftar till att skapa en levande miljö i området med en blandning av kontor, bostäder och närsevicebutiker.

1000

Vi har rum för alla

2000

3000

4000

5000

Med 50 fastigheter inom tull i Stockholm kan vi erbjuda möjligheter för alla önskemål. Kontor eller butik, stort eller smått, mitt i city eller i närheten – vi har lokalerna som ditt företag kan utvecklas i.

Kontakta oss så hjälper vi ditt företag att hitta nya lokaler Ring 020-400 900 eller sök din lokal på www.aberdeen.se

Gamla SEB Trygg Liv:s fastigheter förvaltas av Aberdeen Asset Management.

2011-nr10  
2011-nr10  
Advertisement