Page 1

NIKE CYCLING BRA N DBO O K

1


2


INTRO.

Steeds meer vrouwen stappen de fiets op. De wielersport werd vroeger nog sterk gedomineerd door mannen, maar tegenwoordig zien we dat steeds meer vrouwen de voordelen van deze sport in gaan zien. Woman on bike, rule! De markt wordt er zich er steeds meer van bewust dat deze nieuwe groep generatie vrouwen. Echter geven deze vrouwen aan dat ze moeite hebben met het vinden van fashionable en betaalbare wielrenkleding. De combinatie van deze waarden past precies binnen de identiteit van Nike. Daarom is een sublijn binnen Nike gecreeĂŤrd gericht op het vrouwenwielrennen. In dit brandbook presenteren we de starting points van de Nike Cycling. Het doel is om je te informeren over deze nieuwe sublijn, gebaseerd vanuit de identiteit van Nike. Het brandbook is uitsluitend bedoel voor interne communicatie.

3


CONTENT. Intro // 3

CONCEPT Concept // 6 - 7 Visie // - 8 - 9 Missie // 10 - 11

COLLECTIE

Collectie // 12 - 13 Stijlwaarden // 14 - 15

DOELGROEP

Who ride with us // Doelgroep 16 - 17

TONE OF VOICE Tone of Voice // 18 - 19 Kleurenkaart // 20 Logogebruik // 23 Typografie // 24

4


5


CONCEPT. Nike Cycling is een nieuwe sublijn binnen Nike speciaal gericht op vrouwen die wielrennen. Het doel van Nike Cycling is om de vrouw een zelfverzekerd, stoer en vrouwelijk gevoel te geven tijdens en na het fietsen, ongeacht haar leeftijd of level van performance.

Vrouwen die wielrennen worden niet alleen gekenmerkt door te fietsen om fysieke redenen, maar ook om alle drukte van haar dagelijks leven letterlijk van zich af te fietsen. Het wielrennen is voor haar een manier om haar hoofd leeg te maken. Deze nieuwe vorm van mindfulness is bij haar van sterk belang. Met het concept van Nike Cycling komt de mindfulness en het stoere, scherpe gevoel wat wielrennen kenmerkt, samen. Nike Cycling staat voor krachtig maar vrouwelijk. Om het concept niet te zweverig te maken wordt er gebruik gemaakt van krachtig en stoer beeldgebruik in combinatie met korte en scherpe quotes. Hierdoor wordt de identiteit van Nike “Just do it� behouden. We willen de vrouwen motiveren en inspireren om de fiets op te gaan en dat zij op haar eigen manier met een voldaan gevoel ook weer de fiets afstapt, ongeacht zij dit alleen of samen doet. Een postitief gevoel opwekken is ons streven.

6

USP. Met Nike Cycling bieden we stijlvolle en betaalbare wielrenkleding aan. Hiermee wordt Nike Cycling voor iedereen toegankelijk, ongeacht je leeftijd en level van performance. De manier waarop we de vrouw benaderen is vanuit een nieuw perspectief, namelijk gericht op de sportieve mindfulness die zij ervaart met wielrennen.


CONCEPT WAARDEN

KRACHTIG VROUWLIJK MINDFULNESS

7


8


VISIE

WHEN SHE RIDES THE MIND

. 9


MISSIE

TO BRING INSPIRATION AND CONFIDENCE TO EVERY FEMALE CYCLIST IN THE WORLD.


11


COLLECTIE. INNER FIERCE Stoer maar elegant. Krachtig maar vrouwelijk. Met de collectie van Nike Cycling willen we de rijdster een zelfverzekerd en comfortabel gevoel geven waardoor haar inner fierce naar boven wordt gehaald tijdens en na het fietsen. Dit alles met een vrouwelijke touch, want stoer hoeft niet gelijk mannelijk zijn.

STIJL & KWALITEIT De look and feel van de producten geven de rijdster het gevoel dat ze in stijl en met de trends meeloopt. De combinatie van dynamische prints, vrouwelijke, warm en stoere kleuren definiĂŤren de collectie van Nike Cycling. INNOVATIE EN FUNCTIONALITEIT Functionaliteit en comfort, wat bij wielrennen zeer belangrijk is, geeft de rijdster het gevoel dat ze de beste versie van zichzelf naar boven kan halen. Door middel van gebruik te maken van innovatieve stoffen met gedetailleerde afwerking wordt de identiteit van Nike behouden.

13


GALAXY KLEURRIJK FUNCTIONEEL

14


15


WHO RIDE WITH US. BODY & MIND ‘s Morgens vroeg wanneer de dag ontwaakt en de wegen nog stil en verlaten zijn. In de namiddag wanneer de zon langzaam naar beneden zakt en de dag aan zijn einde is gekomen. Het maakt niet uit wanneer ze fietst. Ze doet het om dezelfde reden en dat is om haar verstand even helemaal op nul te zetten. Ze fietst letterlijk de drukte van haar af. Hierdoor ontstaat er mentale ontspanning en heeft ze het gevoel dat ze de wereld weer even aankan, tijdens en na t fietsen. LEEFSTIJL Ze is graag in het bijzijn van haar vriendinnen en familie. Ze houdt van gezelligheid en is altijd bereid om te helpen. Ze heeft een gezonde leefstijl en vindt dit erg belangrijk. Ze is geïnteresseerd in health, food en beauty. Ze doet er veel aan om zich goed te voelen. Denk hierbij aan sporten, dagjes spa en een winkelen met vriendinnen.

16

STIJLWAARDEN Daarnaast vindt ze het zeker belangrijk hoe ze er op de fiets uitziet. Ze wil zich graag vrouwelijk voelen. Ze draagt het liefst matchende producten, die bijvoorbeeld bij haar fiets en helm passen. Kwaliteit en een goede pasvorm is belangrijk voor haar, maar uiteindelijk zal haar keuze toch afhangen van het design, kleurtje of printje. Ze vindt zwart namelijk best saai. Het moet afkleden en haar figuur moet er goed in uitkomen.

BEWEEGREDENEN Ze is een type vrouw die optimaal wil genieten van het leven. Sporten hoort hierbij om zich goed te voelen. Wielrennen is daarom een enorm geschikte sport voor haar omdat je dit samen met andere vriendinnen kan doen. Ze heeft dan ook al haar eigen wielren groepje gevormd die naast het wielrennen ook vriendinnen zijn in het echte leven. Onder elkaar zijn en sportief bezig zijn is voor haar de ideale combinatie. BEHOEFTEN Ze wilt er goed uit zien. Als stijlvoorkeur heeft ze matchende producten en accessoires. Felle kleurtjes en printjes is waar ze voor kiest. Ze wilt graag op de hoogte gehouden worden en leest hiervoor wielertijdschrift Pedala en Women’s Heath. De lifestyle om wielrennen heen is wat haar aantrekt en wat ze nodig heeft. HOW SHE CONNECTS De Cycle-ladie is zowel online als offline te vinden. Ze gebruikt veel social media. Denk hierbij aan Facebook en Instagram. Ook doet ze wel eens mee aan georganiseerde wielerevenementen. Ze gaat hier graag naartoe samen met haar vriendinnen.


17


EVERY NEW ROUTE BREAK HIS OLD ROUTINES 18


TONE OF VOICE. INSPIREREN EN MOTIVEREN Waarbij het voor Nike essentieel is om de atleet aan te spreken op een inspirerende en motiverende manier, is het vanzelfsprekend om dit ook door te voeren voor Nike Cycling. Hierdoor wordt de herkenbaarheid van Nike goed neergezet. MINDFULNESS & JUST DO IT In de boodschappen die Nike geeft aan de rijdster is het belangrijk dat er wordt ingespeeld op haar beweegredenen, wat bij de rijdster ook vooral om mentale ontspanning gaat. Deze manier van mindfulness is een belangrijk aspect vanuit de communicatie naar buiten toe. De quotes zijn kort en krachtig, waardoor het “Just Do It” actietaal wordt behouden.

GRAFISCHE ELEMENTEN Sport is dynamisch, zo dus ook wielrennen. Daarnaast komt er bij wielrennen een extra element bij kijken, namelijk snelheid. Nike maakt dan ook veel gebruik van strakke lijnen in binnen hun tone of voice. Bij Nike cycling wordt dit doorgevoerd, maar deze lijnen worden vrouwelijk en subtiel uitgevoerd. De lijnen hebben een “swoosh” over zich heen. Dit is een abstracte visualisatie van het spirituele pad die de rijdster aflegt.

STOER MAAR ELEGANT Wielrennen is een stoere sport. De doelgroep houdt van aanpakken en heeft haar doelen goed voor ogen. Tegelijkertijd willen de rijdsters zich wel vrouwelijk voelen op de fiets. In beeld wordt er gewerkt met zwart-wit foto’s, om het stoere en rauwe gevoel te benadrukken van de sport. In combinatie met vrouwelijke, warme kleuren benadrukken we de elegantie van de vrouw.

19


KLEURENKAART. C= 0 M=41 Y=11 K=0

C= 0 M=41 Y=11 K=0

C= 21 M=22 Y=33 K=0 C= 0 M=86 Y=100 K=0

C= 0 M=41 Y=58 K=0

C= 0 M=41 Y=11 K=0

C= 0 M=41 Y=11 K=0


21


TYPOGRAFIE.

22

BLENDER ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 123456789 .,/!?;:’”\|()[]{}*=+-_<>&

BODY TEKST Grootte: 10 pt Lijn ruimte: 12 pt ruimte: 10 Rechts lijnend

BLENDER ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 123456789 .,/!?;:’”\|()[]{}*=+-_<>&

HEADER TEKST Grootte: 10 pt Lijn ruimte: 12 pt ruimte: 10

FUTURA Condensed Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 123456789

TITEL Grootte: 51 pt Lijn ruimte: 12 pt ruimte: 10


LOGO GEBRUIK. NIKE CYCLING

NIKE CYCLING

NIKE CYCLING

NIKE CYCLING

NIKE CYCLING

NIKE CYCLING

23


24

Nike Cycling - Brandbook  
Nike Cycling - Brandbook  
Advertisement