Page 1

Μοναδικός Γιατρός Ο


Αγαπητέ μας, Το αναγνωρίζουμε και το ξέρουμε ότι η αρρώστια είναι μια οδυνηρή εμπειρία. Σε κρατάει στο κρεβάτι καρφωμένο… Πονάς και στο σώμα, μα πιο πολύ υποφέρεις στην ψυχή… Έχεις φόβους, ανησυχίες, ερωτηματικά για την υγεία σου, για τη θεραπεία σου, για τη γνώμη και την απόφαση των γιατρών. Υπάρχει όμως κάτι πιο βασανιστικό ακόμα. Σαν άνθρωποι συχνά αναρωτιόμαστε: «Γιατί να μας χτυπά έτσι ξαφνικά, στα καλά καθούμενα η αρρώστια, να μας ρίχνει έτσι βάναυσα στο κρεβάτι; Μας σταματά από τις δουλειές μας, μας απομακρύνει από τις οικογένειές μας, γεμίζει το σώμα μας με πόνο και την ψυχή μας με φόβο…» Θέλουμε να ομολογήσουμε ότι ούτε τα ερωτήματα αυτά, ούτε η απάντησή τους είναι εύκολη και απλή. Κάποιοι σύγχρονοί μας επιστήμονες, που θεωρούν τον άνθρωπο σαν ένα κομμάτι της φύσης, αποκαλούν την αρρώστια και το θάνατο «φυσική φθορά», δηλαδή φθειρόμαστε με το χρόνο, όπως συμβαίνει σε όλα τα άψυχα υλικά γύρω μας. Όμως δεν είναι σωστή αυτή η αντιμετώπιση, γιατί όλοι μας το ξέρουμε ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα, αλλά έχει και ψυχή, έχει και πνεύμα. Μπορεί να βλέπουμε το φυσικό σώμα να αρρωσταίνει, ίσως να πεθαίνει, όμως όλοι μισούμε και τον πόνο και την αρρώστια και το θάνατο. Τότε γιατί αρρωσταίνουμε και γιατί πεθαίνουμε; Αγαπητέ μας, τα όσα μας λέει η Αγία Γραφή για την αρρώστια, τον πόνο, το θάνατο είναι πολύ πειστικά και πέρα για πέρα αληθινά. Αν τα προσέξουμε με ειλικρίνεια και τα αγκαλιάσουμε με πίστη, λύνεται το πρόβλημά μας αμέσως και για πάντα. Κάποτε, στα πρώτα του βήματα πάνω στη γη, ο άνθρωπος αποκόπηκε από τον Θεό, κάνοντας κακή χρήση της ελευθερίας του, με την οποία ο Ίδιος ο Θεός Δημιουργός τον προίκισε. Ο άνθρωπος απομακρύνθηκε εγωιστικά από τον Θεό και αποκόπηκε από Αυτόν, που είναι ο Δημιουργός και ο Συντηρητής των πάντων, αν και


ήταν πλασμένος να ζει σε απόλυτη εξάρτηση και καθημερινή σχέση αγάπης μαζί Του. Τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης και επιλογής του ανθρώπου στάθηκαν τραγικά. Η ψυχή του ανθρώπου γέμισε από κακία, σκοτάδι, μίση και πάθη. Η απομάκρυνσή μας από τον Θεό είχε σαν αποτέλεσμα να κυριαρχήσει η αρρώστια, ο πόνος, η φθορά, ο θάνατος στη ζωή μας. Στο σώμα μας εγκαταστάθηκε ένας νόμος φθοράς, με αρρώστιες που μας ταλαιπωρούν. Η αιτία είναι πάντα η ίδια, η απομάκρυνση του ανθρώπου από την πηγή της ζωής, την πηγή της χαράς και της ευτυχίας, που είναι ο ζωντανός Θεός. Η Αγία Γραφή αποκαλεί την κατάσταση αυτή «αμαρτία». Είναι η δύναμη του κακού η αιτία της φθοράς, του πόνου, που φωλιάζει μέσα στην καρδιά του κάθε ανθρώπου και βασιλεύει στη ζωή όλων μας. Υπάρχει ένας Μεγάλος Γιατρός, Μοναδικός Γιατρός, ο μόνος αληθινός και αξιόπιστος γιατρός της ψυχής και του σώματος, και αυτός είναι ο Ιησούς Χριστός. Ζωντανός, αναστημένος, γεμάτος αγάπη δίπλα σε όποιον Τον καλέσει με ταπείνωση και πίστη. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος Γιατρός, που μπορούμε να καταφύγουμε με μετάνοια και πίστη.

Είναι ο ταπεινός Ναζωραίος, που την ιστορία Του τη διαβάζουμε στα τέσσερα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης. Στην πραγματικότητα είναι ο Γιος του Θεού, που δημιούργησε τα πάντα, και τον άνθρωπο. Άφησε τη δόξα του Ουρανού, φόρεσε το ανθρώπινο σχήμα και ανέλαβε να πληρώσει Εκείνος το χρέος της αμαρτωλής ζωής μας, για να συγχωρηθούν οι αμαρτίες μας και να λυτρωθούμε εμείς. Στο Σταυρό του Γολγοθά πέθανε ανάμεσα σε δύο ληστές, μέσα σε φρικτούς πόνους, με το θάνατο που ήταν για εμάς τους αμαρτωλούς. Εμείς φταίξαμε, δική μας ήταν η αμαρτία. Μπροστά στη δικαιοσύνη του Θεού πλήρωσε Εκείνος, ο αναμάρτητος, για εμάς. Τώρα ζει αναστημένος, δοξασμένος, και προσφέρεται να σώσει όσους θελήσουν να πιστέψουν σ’ Αυτόν με μετάνοια για τις αμαρτίες τους.


Μέσα από τις σελίδες της Καινής Διαθήκης μπορείς να Τον γνωρίσεις, να Τον πιστέψεις, να Του ζητήσεις να έρθει στη ζωή σου και να γίνει ο Κύριός σου και ο Θεός σου. Ζήτησέ το απλά, μόνος σου, όπως είσαι, όπου είσαι. Ζήτησέ το με πίστη. Σε αγαπά, θέλει να σε σώσει ο Ιησούς Χριστός, και είναι ο μόνος που το μπορεί. Τώρα, στην αρρώστια σου, είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις προσωπικά τον Ιησού Χριστό. Θα λυτρωθείς από τον πόνο, τους φόβους, το δράμα της ενοχής της αμαρτίας μέσα σου. Θα γίνεις καινούργιος άνθρωπος. Θα γαληνέψεις, θα πάρεις αιώνια ζωή. Ταυτόχρονα μπορεί και το σώμα σου να γιατρέψει, όπως το έκανε σε δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις. Μόνον ο Ιησούς Χριστός μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο άνθρωπο, ακόμα και την ώρα τη δύσκολη της αρρώστιας και του πόνου. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Θεός να ενεργήσει στην ψυχή και στο σώμα σου τη σωτηρία Του και τη θεραπεία Του. «Γιατί τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό Του το μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ Αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια» (Ιωάννης γ΄ 16).

Αποστέλλουμε μια Καινή Διαθήκη δωρεάν στη Νεοελληνική γλώσσα, σε όποιον μας την ζητήσει με γράμμα του, στην πιο κάτω διεύθυνση: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΛΟΓΙΑ ΖΩΗΖ”: Τ. Θ. 50438 /141 10 Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ΄Ή ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ofragopoulos@gmail.com

www.logiazois.gr

08 Ο Μοναδικός Γιατρός  
08 Ο Μοναδικός Γιατρός