Logflow Young Potential Day 2021 met collega's aan het woord

Page 1

GO WITH THE LOGFLOW

Graduating soon and looking for a fascinating job?

WMS

industry

4.

Come and join us at the

LOGFLOW YOUNG POTENTIAL DAY


GO WITH THE LOGFLOW

Logflow is currently looking for young graduates with an analytical mindset and a strong interest for supply chain.

Scan this QR code for more information about our young potential day. Sign up

Send your resume to:

youngpotentials@logflow.be 20/03/2021 O'Forty Campus Kapellestraat 136/Blok E B - 8020 Oostkamp


> > > > >

S t r at eg i c

Business audits Strategic advice Network redesign Masterplan Make or buy

T ac t i c al & op er a ti o na l

> Warehouse concepts > (Re-) Layout > IT selection & implementation > > > > > > > > >

(ERP/WMS/MES)

Automation selection KPI process control Picking strategy Safety set up Production supply Lean warehousing Inventory management Transport optimisation E-warehousing

R e al i sa t i on

Are you an adde d va lue for o ur org aniza tion ?

IT

GO LIV E

DE SIG N

Logistics solut ion architects from Design to Go Live

> Project mgmt > Relocation & startup > Selection and training staff > Operational implementation > Operational excellence

> ERP > WMS/MES > WCS > Data captation

KNOWLEDGE

Automation > AS/RS > Conveying > Robots

Logistics+ Production > Supply Chain > Warehousing > Transport

#WeAreLogflow


GO WITH THE LOGFLOW

Na mijn studies Burgerlijk Ingenieur zocht ik vooral een job met veel projectmatig werk in teamverband, zodat je steeds uitgedaagd blijft. Tegelijk wou ik me aansluiten bij een bedrijf waarvan hun projecten toegevoegde waarde hebben. Gebakken lucht staan verkopen over zaken met geen enkele impact achteraf zoals bij vele consultancybedrijven, zag ik niet zitten. Op de Logflow Young Potential Day kreeg ik de kans om kennis te maken met een pak gezichten binnen het bedrijf. Vooraf maakte ik mij vooral zorgen dat de job iets té analytisch en enkel maar nine-to-five bureauwerk zou zijn. Door het gesprek met Eric Vandenbussche (CEO van Logflow), werd al snel duidelijk dat deze zorg onterecht was. In de case werd duidelijk welke competenties nodig zijn voor de job en vormde een goed beeld van de verwachtingen die je mag hebben.

Bij Logflow vond ik mijn ding. Projecten kunnen een zeer high-level strategische studie zijn tot een specifieke implementatie op de productie- of magazijnvloer. Daarboven zit een grote variatie op de klanten. Zo sta ik soms op dinsdagmiddag bij een kleine KMO in de voedingssector om de productie lay-out te bespreken en de volgende ochtend alweer bij een grote multinationals in textiel om de goederenstromen te gaan mappen. Ik krijg de kans om véél bij te leren door samen te werken met senior projectleiders met jarenlange operationele ervaring. Het bedrijf blijft snel groeien en dit zorgt ervoor dat we voortdurend voor nieuwe uitdagingen staan, die we met het volledige team met veel passie aangaan! Make it happen!

Simon Popelier Logistics Analyst


GO WITH THE LOGFLOW

Na mijn studies Handelsingenieur, master Productie & Logistiek, aan de KU Leuven, ben ik gestart als management trainee bij Katoen Natie. Het waren 2 boeiende jaren waarbij ik heel wat operationele ervaring heb kunnen opdoen. Toen ik het bedrijf Logflow tegenkwam tijdens een evenement van Unizo, werd ik meteen getriggerd door dit consulting bureau met een uitsluitend logistieke focus. Hun website en uiteenlopende lijst aan referenties, deed me beseffen dat dit een bedrijf is waar ik op een ontzettende snelle manier veel zou kunnen bijleren. Op de Young Potential Day vorig jaar, stond een team van 4 enthousiaste medewerkers klaar om ons doorheen een case te begeleiden. Tijdens het individueel gesprek achteraf werd er duidelijk gepolst naar onze eigen interesses en aangetoond welke diverse paden je binnen Logflow kan volgen. Heb jij bijvoorbeeld een sterke interesse in IT, dan kan je jou hier zeker op focussen. Ben jij iemand die meer technisch aangelegd is, dan wordt je voornamelijk ingezet op de conceptual design projecten. Wil jij graag mee oplossingen implementeren, dan kan je steeds aansluiten bij het implementatie team. Zelf heb ik ervoor gekozen om het kantoor in Antwerpen mee te helpen uitbouwen. De senior project leider van deze regio neemt me mee naar de nieuwe ‘masterplan’ projecten. Tijdens deze projecten brengen we de huidige situatie bij de klant in kaart en gaan we op zoek naar een nieuwe intekening van de logistieke activiteiten. Deze projecten laten ons toe om naast het analytische, ook creatief na te denken over de inrichting van de klant zijn site. Dit creatief denken is iets wat intern sterk gestimuleerd wordt tijdens de verschillende coaching sessies die we voor elk project inplannen.

Als starter bij Logflow is het ook een heel groot voordeel dat onze projecten een gelijkaardige methodiek volgen en we allemaal dezelfde principes en definities hanteren. Zit je met een vraag op een bepaald project, dan kan elke collega jou hier steeds in bijstaan. Eén ding is duidelijk bij Logflow, elk project is een nieuw traject waarbij je andere hordes moet nemen, maar naast de zijlijn staan er genoeg collega’s (lees: coaches) klaar, om dit samen en succesvol naar de finish te brengen!

Silvie Declerq Consultant